Dünyanın En Ölümcül Canlısı Türkiye'de

Dünyanın en ölümcül canlısı Türkiye'de

  1. 'Akrep Sokmasına Bağlı Toksik Miyokardit' adlı araştırma dünyanın en zehirli akrep Türünün Türkiye'de yaşadığını ortaya koydu.

    'Akrep Sokmasına Bağlı Toksik Miyokardit' adlı araştırma dünyanın en zehirli akrep Türünün Türkiye'de yaşadığını ortaya koydu.

  2. Tehlikeli akrep sokmalarının daha çok Amerika Birleşik Devletleri'nin güneybatısı, Meksika, Güney Amerika'nın orta ve kuzey bölgeleri, Hindistan, Ortadoğu ülkeleri, Türkiye'de ise Güneydoğu Anadolu'da görüldüğü belirtilen araştırmada...

    Tehlikeli akrep sokmalarının daha çok Amerika Birleşik Devletleri'nin güneybatısı, Meksika, Güney Amerika'nın orta ve kuzey bölgeleri, Hindistan, Ortadoğu ülkeleri, Türkiye'de ise Güneydoğu Anadolu'da görüldüğü belirtilen araştırmada...

  3. "Ülkemizde yapılan çalışmalarda mesobuthus caucasicus, mesobuthus nigrocinctus, androctonus crassicauda gibi zehirli akrep türlerinin ülkemizin doğu ve güneydoğu bölgelerinde bulunduğu saptanmıştır.

    "Ülkemizde yapılan çalışmalarda mesobuthus caucasicus, mesobuthus nigrocinctus, androctonus crassicauda gibi zehirli akrep türlerinin ülkemizin doğu ve güneydoğu bölgelerinde bulunduğu saptanmıştır.

  4. Dünyanın en zehirli akrep türü olan leiurus quinquestriatus ise Adıyaman ve çevresinde tespit edilmiştir.

    Dünyanın en zehirli akrep türü olan leiurus quinquestriatus ise Adıyaman ve çevresinde tespit edilmiştir.

  5. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakıncı Akrep sokması olaylarının gece saatlerinde ve sabaha karşı daha sık yaşandığını söyledi.

    İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakıncı Akrep sokması olaylarının gece saatlerinde ve sabaha karşı daha sık yaşandığını söyledi.

  6. Akreplerin insanları genellikle el ve ayak gibi uzuvlarından soktuğunu anlatan Yakıncı, akrep ısırmalarının ardından zehri emerek çıkarma ve ısırılan yeri kesmenin yanlış olduğunu dile getirdi.

    Akreplerin insanları genellikle el ve ayak gibi uzuvlarından soktuğunu anlatan Yakıncı, akrep ısırmalarının ardından zehri emerek çıkarma ve ısırılan yeri kesmenin yanlış olduğunu dile getirdi.

  7. Zehri emmenin diğer kişiyi de zehirleyebileceğini, ısırılan bölgeyi kesmenin ise toksinlerin vücudun diğer bölgelerine yayılmasına katkı sağladığını ifade eden Yakıncı, akrep sokmalarında yapılması gerekenleri şöyle özetledi:

    Zehri emmenin diğer kişiyi de zehirleyebileceğini, ısırılan bölgeyi kesmenin ise toksinlerin vücudun diğer bölgelerine yayılmasına katkı sağladığını ifade eden Yakıncı, akrep sokmalarında yapılması gerekenleri şöyle özetledi:

  8. Akrebin soktuğu bölge vakit kaybetmeden soğuk suyla yıkanmalıdır. Sokulan uzvun üst kısmından, kan dolaşımını da bozmadan ara ara bir bez yardımıyla bağlayıp turnike yapmak gerekir. Böylece hem akrebin zehrinin vücuda daha yavaş girmesi hem de uzvun kan dolaşımı sağlanabilir.

    Akrebin soktuğu bölge vakit kaybetmeden soğuk suyla yıkanmalıdır. Sokulan uzvun üst kısmından, kan dolaşımını da bozmadan ara ara bir bez yardımıyla bağlayıp turnike yapmak gerekir. Böylece hem akrebin zehrinin vücuda daha yavaş girmesi hem de uzvun kan dolaşımı sağlanabilir.

  9. Her vakanın tedavisi farklı olabiliyor. Çünkü vakalarda hastanın farklı sıkıntıları, yaşadığı rahatsızlıklara göre tedaviler uygulanıyor. Akrep sokmalarında zehrin yayıldığı bölge değişebiliyor. Genellikle kalp, beyin ya da akciğer akrep zehrinden etkileniyor."

    Her vakanın tedavisi farklı olabiliyor. Çünkü vakalarda hastanın farklı sıkıntıları, yaşadığı rahatsızlıklara göre tedaviler uygulanıyor. Akrep sokmalarında zehrin yayıldığı bölge değişebiliyor. Genellikle kalp, beyin ya da akciğer akrep zehrinden etkileniyor."

  10. Dünya üzerindeki en zehirli kertenkele türüdür. Adı Heloderma Suspectum. Türkiye'de Gila canavarı olarak biliniyor. Amerika'da yaşıyor. Isırığı tedavi edilmezse ölümcül olabilir...

    Dünya üzerindeki en zehirli kertenkele türüdür. Adı Heloderma Suspectum. Türkiye'de Gila canavarı olarak biliniyor. Amerika'da yaşıyor. Isırığı tedavi edilmezse ölümcül olabilir...

  11. Dünya'nın en zehirli akrebidir. Ortadoğu'da yaşıyor. Adı Death Stalker. Türkiye'de sarı akrep olarak biliniyor. 5-6 santimetre boylarında ve 1 miligram zehiri 15 bin fareyi öldürebilecek güçte ve insanı bir saatte öldürebiliyor...

    Dünya'nın en zehirli akrebidir. Ortadoğu'da yaşıyor. Adı Death Stalker. Türkiye'de sarı akrep olarak biliniyor. 5-6 santimetre boylarında ve 1 miligram zehiri 15 bin fareyi öldürebilecek güçte ve insanı bir saatte öldürebiliyor...

  12. Dünyadaki en zehirli bir diğer yaratık deniz ahtapotudur. Adı Blue Ringed Octopus. Zehiri sadece 2-3 dakikada öldürüyor. Zehiri 2-3 dakikada öldürebilecek güçtedir...

    Dünyadaki en zehirli bir diğer yaratık deniz ahtapotudur. Adı Blue Ringed Octopus. Zehiri sadece 2-3 dakikada öldürüyor. Zehiri 2-3 dakikada öldürebilecek güçtedir...

  13. Dünyadaki en zehirli 3. yaratık bir deniz anasıdır. Adı Box Jelly Fish'dir. Zehiri 5 dakika içinde öldürebiliyor. Hint Pasifiğinde yaşıyor. Dokungaçlarının boyu 3 metreyi bulabilir...

    Dünyadaki en zehirli 3. yaratık bir deniz anasıdır. Adı Box Jelly Fish'dir. Zehiri 5 dakika içinde öldürebiliyor. Hint Pasifiğinde yaşıyor. Dokungaçlarının boyu 3 metreyi bulabilir...

  14. O kimseyi ısırmıyor, o kimseyi sokmuyor. Ama zehiri bilinen en etkili zehirden bile 250 kat daha güçlü ve tüm vücudunu kaplıyor. Onu ellediğiniz anda bile felç geçirebiliyorsunuz. Eğer kazayla yutarsanız ölüm sizi 1 dakikadan daha az bir sürede bulabiliyor.

    O kimseyi ısırmıyor, o kimseyi sokmuyor. Ama zehiri bilinen en etkili zehirden bile 250 kat daha güçlü ve tüm vücudunu kaplıyor. Onu ellediğiniz anda bile felç geçirebiliyorsunuz. Eğer kazayla yutarsanız ölüm sizi 1 dakikadan daha az bir sürede bulabiliyor.

  15. BEYAZ KÖPEK BALIĞI Listenin ilk sırasında , denizlerin hakimi olan beyaz köpekbalığı yer alıyor. Hayvanlar aleminin en tehlikelisi olan bu türün sayısı giderek azalmakta. National Geographic?e göre yılda birçik köpek balığı saldırısı oluyor ve bunların yarısından fazlasını beyaz köpekbalığı gerçekleştiriyor.

    BEYAZ KÖPEK BALIĞI Listenin ilk sırasında , denizlerin hakimi olan beyaz köpekbalığı yer alıyor. Hayvanlar aleminin en tehlikelisi olan bu türün sayısı giderek azalmakta. National Geographic?e göre yılda birçik köpek balığı saldırısı oluyor ve bunların yarısından fazlasını beyaz köpekbalığı gerçekleştiriyor.

  16. Buna rağmen, çoğu saldırısı ölümcül olmamakla beraber, 'JAWS' filminin aksine insanlara nadir saldırıyor. Ortalama 5 metre uzunluğunda ve 3 ton ağırlığındaki büyük beyaz köpek balığı, güçlü kuyruğu sayesinde saatte 15 mil yol alabiliyor. Diğer bir özelliği ise suyun üstüne rahatça zıplayarak, denizin üstünde de etkili olabiliyor.

    Buna rağmen, çoğu saldırısı ölümcül olmamakla beraber, 'JAWS' filminin aksine insanlara nadir saldırıyor. Ortalama 5 metre uzunluğunda ve 3 ton ağırlığındaki büyük beyaz köpek balığı, güçlü kuyruğu sayesinde saatte 15 mil yol alabiliyor. Diğer bir özelliği ise suyun üstüne rahatça zıplayarak, denizin üstünde de etkili olabiliyor.

  17. TUZLU SU TİMSAHI Timsahta tıpkı köpekbalığı gibi saldırgan ve tehlikeli olarak adlandırılıyor. Yaban domuzu, zebra, bufalo,maymun ve köpek balıklarına bile saldırabiliyor.

    TUZLU SU TİMSAHI Timsahta tıpkı köpekbalığı gibi saldırgan ve tehlikeli olarak adlandırılıyor. Yaban domuzu, zebra, bufalo,maymun ve köpek balıklarına bile saldırabiliyor.

  18. 1 ton ağırlığında ve 6 metre uzunluğunda olabiliyor.Güçlü ağız yapısı ile avını yakalıyor.

    1 ton ağırlığında ve 6 metre uzunluğunda olabiliyor.Güçlü ağız yapısı ile avını yakalıyor.