Bizans Döneminde İstanbul

Fransa'nın Alsace bölgesinde yer alan Ribeauville'de büyümüş bir ressam, tasarımcı ve dekoratör olan Antoine Helbert, İstanbul?daki Bizans kalıntılarını inceleyerek o dönemin eserlerini tekrar canlandırdı

  1. Şatoların gölgesinde geçen çocukluğundan olsa gerek, Antik Çağ ve Orta Çağ tutkunu olan Helbert'e annesi daha 7 yaşındayken 'Bizans' isimli bir kitap hediye eder.

    Şatoların gölgesinde geçen çocukluğundan olsa gerek, Antik Çağ ve Orta Çağ tutkunu olan Helbert'e annesi daha 7 yaşındayken 'Bizans' isimli bir kitap hediye eder.

  2. "Ne anlama geldiğini bile bilmiyordum, kendimi birden insanı çeken bir medeniyetin, yeni bir dünyanın içinde buluverdim" diyen Helbert'in o günlerde başlayan Bizans merakı, bugünlere kadar getirdi.

    "Ne anlama geldiğini bile bilmiyordum, kendimi birden insanı çeken bir medeniyetin, yeni bir dünyanın içinde buluverdim" diyen Helbert'in o günlerde başlayan Bizans merakı, bugünlere kadar getirdi.

  3. Yıllarını Bizans, Roma ve tabii ki İstanbul üzerine araştırmalar yaparak geçiren tasarımcı, 35 yaşına geldiğinde ilk kez İstanbul'a ayak basar.

    Yıllarını Bizans, Roma ve tabii ki İstanbul üzerine araştırmalar yaparak geçiren tasarımcı, 35 yaşına geldiğinde ilk kez İstanbul'a ayak basar.

  4. "Sanki karşıma çıkan her şeyi daha önce görmüştüm, tüm o Bizans kalıntıları gözlerimin önündeydi ve bu sefer gerçekti" diyen tasarımcı, binlerce fotoğraf çeker ve 'İstanbul'dan bir şaheser çıkarmaya adar kendini.

    "Sanki karşıma çıkan her şeyi daha önce görmüştüm, tüm o Bizans kalıntıları gözlerimin önündeydi ve bu sefer gerçekti" diyen tasarımcı, binlerce fotoğraf çeker ve 'İstanbul'dan bir şaheser çıkarmaya adar kendini.

  5. Gördüğü binalardan, manzaradan, yıkıntılardan yola çıkarak kalemiyle oluşturduğu çizimlerle şehri adeta yeniden yaratır. Mimarların bile unuttuğu detaylar, birden gerçek oluverir. Opera binalarına yaptığı resimler, plastik sanatlar alanındaki...

    Gördüğü binalardan, manzaradan, yıkıntılardan yola çıkarak kalemiyle oluşturduğu çizimlerle şehri adeta yeniden yaratır. Mimarların bile unuttuğu detaylar, birden gerçek oluverir. Opera binalarına yaptığı resimler, plastik sanatlar alanındaki...

  6. çalışmaları, orkestra salonlarındaki çalışmalarını bir yana bırakan Antoine Helbert, İstanbul çizimleri için "Benim bu yaptığım, var olanı çıkış noktası olarak alıp, hayal gücünü de katarak yeni bir benzerlik yaratmak" diyor.

    çalışmaları, orkestra salonlarındaki çalışmalarını bir yana bırakan Antoine Helbert, İstanbul çizimleri için "Benim bu yaptığım, var olanı çıkış noktası olarak alıp, hayal gücünü de katarak yeni bir benzerlik yaratmak" diyor.

  7. Ayasofya Müzesi

    Ayasofya Müzesi

  8. Ayasofya Müzesi

    Ayasofya Müzesi

  9. Ayasofya Müzesi

    Ayasofya Müzesi

  10. Boğa Meydanı Bugünkü Beyazıt Meydanı

    Boğa Meydanı Bugünkü Beyazıt Meydanı

  11. Çemberlitaş Sütunu

    Çemberlitaş Sütunu

  12. Jüstinyen Sütunu

    Jüstinyen Sütunu

  13. Lausus Sarayı

    Lausus Sarayı

  14. İşte Antoine Helbert'ın Bizans kalıntılarını inceleyerek oluşturduğu İstanbul...

    İşte Antoine Helbert'ın Bizans kalıntılarını inceleyerek oluşturduğu İstanbul...