Bursa'da 6 Padişah, 20 Şehzade Yatıyor

Osmanlı'ya başkentlik yapan Bursa'da, sadece Şehzade Mustafa'nın değil, Osmanlı'nın kurucusu Osmangazi'nin de aralarında bulunduğu 6 padişah ile 20 şehzadenin mezarı bulunuyor. İşte o türbeler ve 20 şehzadenin adı...

  1. <p><b>OSMANGAZİ TÜRBESİ</b></p>   Tophane'de bulunuyor. Türbede ayrıca oğlu İbrahim ile Sultan 1. Murad'ın oğlu Savcı Bey ile Asburçe Hatun'un mezarları yer alıyor.

    OSMANGAZİ TÜRBESİ

    Tophane'de bulunuyor. Türbede ayrıca oğlu İbrahim ile Sultan 1. Murad'ın oğlu Savcı Bey ile Asburçe Hatun'un mezarları yer alıyor.

  2. <p><b>ORHANGAZİ TÜRBESİ</b></p>   2. Padişah Orhangazi'nin türbesi de Tophane'dedir. Türbede eşi Nilüfer Hatun, oğlu Şehzade Kasım Çelebi, kızı Fatma Sultan, Yıldırım Bayezid'in oğulları Musa Çelebi ve Şehzade Korkut ile Cem Sultan'ın oğlu Şehzade Abdullah'ın mezarı var.

    ORHANGAZİ TÜRBESİ

    2. Padişah Orhangazi'nin türbesi de Tophane'dedir. Türbede eşi Nilüfer Hatun, oğlu Şehzade Kasım Çelebi, kızı Fatma Sultan, Yıldırım Bayezid'in oğulları Musa Çelebi ve Şehzade Korkut ile Cem Sultan'ın oğlu Şehzade Abdullah'ın mezarı var.

  3. <p><b>YILDIRIM BAYEZİD</b></p>   Sultan Yıldırım Bayezid'in türbesi, adını da verdiği Yıldırım İlçesi'nde yer alıyor. Türbede padişahın oğulları İsa ve Kasım Çelebi'lerin mezarları bulunuyor.

    YILDIRIM BAYEZİD

    Sultan Yıldırım Bayezid'in türbesi, adını da verdiği Yıldırım İlçesi'nde yer alıyor. Türbede padişahın oğulları İsa ve Kasım Çelebi'lerin mezarları bulunuyor.

  4. <p><b>ÇELEBİ MEHMED</b></p>   Sultan Çelebi Mehmed'in türbesi Yeşil semtinde bulunuyor. Türbede oğulları şehzade Mustafa, Mahmud ve Yusuf, kızları Selçuk Hatun, Sitti Hatun ile Ayşe Hatun ve dadısı Daya Hatun'nun cenazeleri yan yana yatıyor.

    ÇELEBİ MEHMED

    Sultan Çelebi Mehmed'in türbesi Yeşil semtinde bulunuyor. Türbede oğulları şehzade Mustafa, Mahmud ve Yusuf, kızları Selçuk Hatun, Sitti Hatun ile Ayşe Hatun ve dadısı Daya Hatun'nun cenazeleri yan yana yatıyor.

  5. <p><b>SULTAN 2. MURAD</b></p>   Sultan II. Murad'ın türbesi Muradiye Külliyesi içinde yer alıyor. Türbesi ziyaretçi akınına uğrayan Şehzade Mustafa'nın mezarı da bu külliyede bulunuyor. Şehzade Mustafa'nın oğlu Mehmet'in mezarı da babasının yanında yer alıyor.

    SULTAN 2. MURAD

    Sultan II. Murad'ın türbesi Muradiye Külliyesi içinde yer alıyor. Türbesi ziyaretçi akınına uğrayan Şehzade Mustafa'nın mezarı da bu külliyede bulunuyor. Şehzade Mustafa'nın oğlu Mehmet'in mezarı da babasının yanında yer alıyor.

  6. <p><b>SULTAN 1. MURAD</b></p>   Sultan I. Murad'ın külliye ve türbesi Çekirge semtinde. Mezarının 2 yanında torunları Süleyman Çelebi ile Musa Çelebi'nin mezarları var. Oğlu Yakup Çelebi, Süleyman Çelebi'nin oğlu Orhan, Sultan II. Bayezid'ın oğlu Şehzade Mehmet'in mezarı

    SULTAN 1. MURAD

    Sultan I. Murad'ın külliye ve türbesi Çekirge semtinde. Mezarının 2 yanında torunları Süleyman Çelebi ile Musa Çelebi'nin mezarları var. Oğlu Yakup Çelebi, Süleyman Çelebi'nin oğlu Orhan, Sultan II. Bayezid'ın oğlu Şehzade Mehmet'in mezarı

  7. Muhteşem Yüzyıl dizisinde babası Kanuni Sultan Süleyman'ın fermanıyla boğularak öldürülen Şehzade Mustafa'nın Bursa'daki türbesi ziyaretçi akınına uğradı. Osmanlı'ya başkentlik yapan Bursa'da, sadece Şehzade Mustafa'nın değil, Osmanlı'nın kurucusu Osmangazi'nin de aralarında bulunduğu 6 padişah ile 20 şehzadenin mezarı bulunuyor. İşte o türbeler ve 20 şehzadenin adı...

    Muhteşem Yüzyıl dizisinde babası Kanuni Sultan Süleyman'ın fermanıyla boğularak öldürülen Şehzade Mustafa'nın Bursa'daki türbesi ziyaretçi akınına uğradı. Osmanlı'ya başkentlik yapan Bursa'da, sadece Şehzade Mustafa'nın değil, Osmanlı'nın kurucusu Osmangazi'nin de aralarında bulunduğu 6 padişah ile 20 şehzadenin mezarı bulunuyor. İşte o türbeler ve 20 şehzadenin adı...