60 Yılda Başbakan Erdoğan

60 yılda Başbakan Erdoğan

  1. Erdoğan, ailesinin Rize'nin Güneysu ilçesinden İstanbul'a göç ettiği Kasımpaşa semtinde doğdu

    Erdoğan, ailesinin Rize'nin Güneysu ilçesinden İstanbul'a göç ettiği Kasımpaşa semtinde doğdu

  2. Babasının Sahil Güvenlik Teşkilatı'nda görevli olmasından ötürü çocukluğu Rize'de geçti.

    Babasının Sahil Güvenlik Teşkilatı'nda görevli olmasından ötürü çocukluğu Rize'de geçti.

  3. Ailesi ile birlikte 13 yaşındayken İstanbul'a yerleşti.

    Ailesi ile birlikte 13 yaşındayken İstanbul'a yerleşti.

  4. Çocukluk döneminde ekstra harçlık için İstanbul bazı sokaklarında limonata ve simit sattı.

    Çocukluk döneminde ekstra harçlık için İstanbul bazı sokaklarında limonata ve simit sattı.

  5. 1965 yılında ilkokulu Kasımpaşa Piyalepaşa İlkokulu'nda, liseyi ise İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde okudu ve 1973 yılında İmam Hatip'ten mezun oldu

    1965 yılında ilkokulu Kasımpaşa Piyalepaşa İlkokulu'nda, liseyi ise İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde okudu ve 1973 yılında İmam Hatip'ten mezun oldu

  6. 70'li yıllarda futbol oynadı. O yıllarda her ailede olduğu gibi Erdoğan'ın babası Ahmet Bey de boş bir meşgale gördüğünden oğlunun futbol oynamasına karşıdır.

    70'li yıllarda futbol oynadı. O yıllarda her ailede olduğu gibi Erdoğan'ın babası Ahmet Bey de boş bir meşgale gördüğünden oğlunun futbol oynamasına karşıdır.

  7. Ailesi ile birlikte 13 yaşındayken İstanbul'a yerleşti.

    Ailesi ile birlikte 13 yaşındayken İstanbul'a yerleşti.

  8. O dönemde babasından fırça yememek için, top oynadığı ayakkabıları eve getirmez, kömürlükte saklar. Sakatlandığı zamanlarda bile evde dişini sıkar, acısını babasına hissettirmez. Futbol oynadığını babasının öğrenmemesi için İkinci Lig takımlarından Kasımpaşaspor'un teklifini bile geri çevirir.

    O dönemde babasından fırça yememek için, top oynadığı ayakkabıları eve getirmez, kömürlükte saklar. Sakatlandığı zamanlarda bile evde dişini sıkar, acısını babasına hissettirmez. Futbol oynadığını babasının öğrenmemesi için İkinci Lig takımlarından Kasımpaşaspor'un teklifini bile geri çevirir.

  9. 1969 yılında ise Camialtıspor'a transfer olur. Erdoğan'a bu transfer karşılığı bir iş ve bin lira transfer ücreti verilir. Tayyip Erdoğan yeteneklidir. İstanbul Genç Karmasına seçilir.

    1969 yılında ise Camialtıspor'a transfer olur. Erdoğan'a bu transfer karşılığı bir iş ve bin lira transfer ücreti verilir. Tayyip Erdoğan yeteneklidir. İstanbul Genç Karmasına seçilir.

  10. Futbol oynadığını babasından daha fazla gizleyemeyecektir. Çünkü artık gazetelerde boy göstermeye başlamıştır. Ancak babasından beklediği tepki oldukça sert olur. Ahmet Bey onun İstanbul Genç Karması'yla yurtdışına gitmesi için gerekli veli muvafakatnamesini imzalamaz. Babası onun okumasını istiyordur.

    Futbol oynadığını babasından daha fazla gizleyemeyecektir. Çünkü artık gazetelerde boy göstermeye başlamıştır. Ancak babasından beklediği tepki oldukça sert olur. Ahmet Bey onun İstanbul Genç Karması'yla yurtdışına gitmesi için gerekli veli muvafakatnamesini imzalamaz. Babası onun okumasını istiyordur.

  11. Lakin bu sefer de İETT'den transfer teklifi gelir. Baba Ahmet Bey'den Tayyip Erdoğan'ı bizzat İETT Teknik Direktörü Mehmet Ali Gürses ister. Ahmet Bey'in cevabı yine kısa olur:

    Lakin bu sefer de İETT'den transfer teklifi gelir. Baba Ahmet Bey'den Tayyip Erdoğan'ı bizzat İETT Teknik Direktörü Mehmet Ali Gürses ister. Ahmet Bey'in cevabı yine kısa olur:

  12. 1969 yılında ise Camialtıspor'a transfer olur. Erdoğan'a bu transfer karşılığı bir iş ve bin lira transfer ücreti verilir. Tayyip Erdoğan yeteneklidir. İstanbul Genç Karmasına seçilir.

    1969 yılında ise Camialtıspor'a transfer olur. Erdoğan'a bu transfer karşılığı bir iş ve bin lira transfer ücreti verilir. Tayyip Erdoğan yeteneklidir. İstanbul Genç Karmasına seçilir.

  13. "Oğlumun serseri olmasını istemiyorum. Okuyup adam olsun." Bu cevap karşısında Mehmet Ali Gürses, "Oğlunuz için İETT'de işçi kadrosu açacağız." der.

    "Oğlumun serseri olmasını istemiyorum. Okuyup adam olsun." Bu cevap karşısında Mehmet Ali Gürses, "Oğlunuz için İETT'de işçi kadrosu açacağız." der.

  14. Ahmet Bey yumuşar ve "Eğer İETT'de işçi kadrosu açılır ve okuluna engel teşkil etmezse transferine izin veririm." der.

    Ahmet Bey yumuşar ve "Eğer İETT'de işçi kadrosu açılır ve okuluna engel teşkil etmezse transferine izin veririm." der.

  15. İETT'ye resmi olarak transfer olmuştur.

    İETT'ye resmi olarak transfer olmuştur.

  16. Erdoğan, gelecekte aynı kaderi paylaşacağı, hatta bir kısmı bugün AKP'li milletvekilleri arasındaki yerini alan pek çok isimle de aynı yıllarda tanıştı

    Erdoğan, gelecekte aynı kaderi paylaşacağı, hatta bir kısmı bugün AKP'li milletvekilleri arasındaki yerini alan pek çok isimle de aynı yıllarda tanıştı

  17. Abdullah Gül, Mehmet Ali Şahin, Hasan Hüseyin Ceylan, Yahya Baş, Sarıyer Eski Belediye Başkanı Yusuf Tülün... ki bu isimlerin bazıları, daha sonra kurulacak Ak Parti'nin çekirdek kadrosunu da oluşturdu...

    Abdullah Gül, Mehmet Ali Şahin, Hasan Hüseyin Ceylan, Yahya Baş, Sarıyer Eski Belediye Başkanı Yusuf Tülün... ki bu isimlerin bazıları, daha sonra kurulacak Ak Parti'nin çekirdek kadrosunu da oluşturdu...

  18. 1983 yılında kurulan Refah Partisi ile fiilî siyasete geri dönen Recep Tayyip Erdoğan, 1984 yılında Refah Partisi Beyoğlu İlçe Başkanı, 1985 yılında ise Refah Partisi İstanbul İl Başkanı ve Refah Partisi MKYK üyesi oldu.

    1983 yılında kurulan Refah Partisi ile fiilî siyasete geri dönen Recep Tayyip Erdoğan, 1984 yılında Refah Partisi Beyoğlu İlçe Başkanı, 1985 yılında ise Refah Partisi İstanbul İl Başkanı ve Refah Partisi MKYK üyesi oldu.

  19. İstanbul İl Başkanlığı görevi sırasında diğer siyasi partiler için de model olan yeni bir örgütsel yapı geliştiren Erdoğan, bu dönemde özellikle kadınların ve gençlerin siyasete katılımını artırmaya yönelik çalışmalar yaptı; siyasetin tabana yayılarak geniş halk kitleleri tarafından benimsenip itibar görmesi yolunda önemli adımlar attı.

    İstanbul İl Başkanlığı görevi sırasında diğer siyasi partiler için de model olan yeni bir örgütsel yapı geliştiren Erdoğan, bu dönemde özellikle kadınların ve gençlerin siyasete katılımını artırmaya yönelik çalışmalar yaptı; siyasetin tabana yayılarak geniş halk kitleleri tarafından benimsenip itibar görmesi yolunda önemli adımlar attı.

  20. İETT Spor formasını birlikte giyen Başbakan Erdoğan ve Hakan Şükür

    İETT Spor formasını birlikte giyen Başbakan Erdoğan ve Hakan Şükür

  21. Yıllar önce Mehmet Ali Şahin ve Başbakan Erdoğan

    Yıllar önce Mehmet Ali Şahin ve Başbakan Erdoğan

  22. Başbakan Erdoğan ve Melih Gökçek

    Başbakan Erdoğan ve Melih Gökçek

  23. Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'da Belediye başkanlığı yaptığı yıllardan bir fotoğraf..

    Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'da Belediye başkanlığı yaptığı yıllardan bir fotoğraf..

  24. Eşi Emine Erdoğan?la 4 Temmuz 1978?de evlendi. Evliliklerinden 2 erkek, 2 kız olmak üzere 4 çocukları vardır.

    Eşi Emine Erdoğan?la 4 Temmuz 1978?de evlendi. Evliliklerinden 2 erkek, 2 kız olmak üzere 4 çocukları vardır.