Keskin Nişancıların Eğitimi

Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığındaki (JÖAK) keskin nişancıların eğitim ve atışları görüntüledi

  1. Keskin nişancılar, zorlu eğitimlerden geçiyor, özel olarak yetiştiriliyor. Her türlü araziye uygun olarak gizlenebilen keskin nişancılar, rehine kurtarmaya yönelik özel atışlar için de eğitiliyor.

    Keskin nişancılar, zorlu eğitimlerden geçiyor, özel olarak yetiştiriliyor. Her türlü araziye uygun olarak gizlenebilen keskin nişancılar, rehine kurtarmaya yönelik özel atışlar için de eğitiliyor.

  2. Kullandıkları milli keskin nişancı tüfeği JMK Bora-12 ile hedeflerini mesafe fark etmeksizin etkisiz hale getiren keskin nişancılar, eğitimlerinde düşman keskin nişancıları silahlarının dürbünlerinden vuruyor.

    Kullandıkları milli keskin nişancı tüfeği JMK Bora-12 ile hedeflerini mesafe fark etmeksizin etkisiz hale getiren keskin nişancılar, eğitimlerinde düşman keskin nişancıları silahlarının dürbünlerinden vuruyor.

  3. Bu, keskin nişancılar arasında prestij olarak kabul ediliyor.

    Bu, keskin nişancılar arasında prestij olarak kabul ediliyor.

  4. Gönüllü olarak keskin nişancı olmak isteyen jandarma uzman çavuş ve astsubaylar, spor ve atış kabiliyetlerine göre yapılan değerlendirmenin sonunda JÖAK'ta kurs almaya hak kazanıyor.

    Gönüllü olarak keskin nişancı olmak isteyen jandarma uzman çavuş ve astsubaylar, spor ve atış kabiliyetlerine göre yapılan değerlendirmenin sonunda JÖAK'ta kurs almaya hak kazanıyor.

  5. <p>Bilgisayar destekli atış</p>  Kursta keskin nişancı adaylarına spordan, uzun menzilli atışın önemli özelliklerine kadar birçok konuda yoğun eğitim veriliyor. Rüzgardan rakıma, sıcaklıktan eğime kadar birçok unsurun uzun menzilli atışı...

    Bilgisayar destekli atış

    Kursta keskin nişancı adaylarına spordan, uzun menzilli atışın önemli özelliklerine kadar birçok konuda yoğun eğitim veriliyor. Rüzgardan rakıma, sıcaklıktan eğime kadar birçok unsurun uzun menzilli atışı...

  6. etkilediği, kursiyerlere uygulamalı olarak öğretiliyor. Keskin nişancılara ayrıca interaktif atış eğitimi de veriliyor. Birlikteki elektronik sistemli kapalı atış poligonunda keskin nişancılar her mesafede ve şartta atış yapabiliyor.

    etkilediği, kursiyerlere uygulamalı olarak öğretiliyor. Keskin nişancılara ayrıca interaktif atış eğitimi de veriliyor. Birlikteki elektronik sistemli kapalı atış poligonunda keskin nişancılar her mesafede ve şartta atış yapabiliyor.

  7. Buralardaki eğitimde rehinelerin kurtarılmasına yönelik bilgisayar destekli atışlar da yer alıyor.

    Buralardaki eğitimde rehinelerin kurtarılmasına yönelik bilgisayar destekli atışlar da yer alıyor.

  8. <p><b>lk milli keskin nişancı tüfeği JMK Bora-12</b></p>  Keskin nişancılar, her gün planlı eğitimler yaparak olası operasyonlara hazırlanıyorlar. Eğitimlerde araziye helikopterle indirme yapan ekipler, gizlenip hedef tespiti ve hedefe sızma gerçekleştiriyor.

    lk milli keskin nişancı tüfeği JMK Bora-12

    Keskin nişancılar, her gün planlı eğitimler yaparak olası operasyonlara hazırlanıyorlar. Eğitimlerde araziye helikopterle indirme yapan ekipler, gizlenip hedef tespiti ve hedefe sızma gerçekleştiriyor.

  9. Arazi şartlarına uygun kamuflajlar giyen keskin nişancılar, fark edilmeden düşman hedefine doğru ilerliyor. Keskin nişancılar, arazide kamufle olabilmek için özel eğitimler alıyorlar.

    Arazi şartlarına uygun kamuflajlar giyen keskin nişancılar, fark edilmeden düşman hedefine doğru ilerliyor. Keskin nişancılar, arazide kamufle olabilmek için özel eğitimler alıyorlar.

  10. Pusu bölgesine sızarak intikal eden ekipler, kullandıkları Türkiye'nin ilk milli keskin nişancı tüfeği JMK Bora-12 ile 860 ve 920 metrede bulunan hedefleri başarıyla etkisiz hale getiriyor.

    Pusu bölgesine sızarak intikal eden ekipler, kullandıkları Türkiye'nin ilk milli keskin nişancı tüfeği JMK Bora-12 ile 860 ve 920 metrede bulunan hedefleri başarıyla etkisiz hale getiriyor.

  11. 400 metrede bulunan bir hedef de aynı anda ateş eden 3 keskin nişancı tarafından başarıyla etkisiz hale getiriliyor. Arazide 380 metrede gizlenen bir düşman keskin nişancısını dürbün yansımasından fark eden özel eğitimli ekipler, dürbüne ateş edip...

    400 metrede bulunan bir hedef de aynı anda ateş eden 3 keskin nişancı tarafından başarıyla etkisiz hale getiriliyor. Arazide 380 metrede gizlenen bir düşman keskin nişancısını dürbün yansımasından fark eden özel eğitimli ekipler, dürbüne ateş edip...

  12. hedefi vuruyorlar, başka bir keskin nişancıyı silahının dürbününden vurmak, keskin nişancılar arsında prestij olarak kabul ediliyor.

    hedefi vuruyorlar, başka bir keskin nişancıyı silahının dürbününden vurmak, keskin nişancılar arsında prestij olarak kabul ediliyor.

  13. <p>Rehine kurtarma operasyonu </p>  Keskin nişancılar, rehine kurtarma konusunda özel eğitimler de alıyorlar. Eğitimlerde bir kişiyi silah ya da bıçakla rehin alan zanlı, rehineye zarar vermeden vuruluyor.

    Rehine kurtarma operasyonu

    Keskin nişancılar, rehine kurtarma konusunda özel eğitimler de alıyorlar. Eğitimlerde bir kişiyi silah ya da bıçakla rehin alan zanlı, rehineye zarar vermeden vuruluyor.

  14. Keskin nişancılar, rehin aldığı kişiyle bir binaya saklanan zanlıya fark edilmeden yaklaşıyor. Binayı karşıdan gören bir aracın altına saklanan ekipler, zanlının elindeki silahı vurarak zarar vermeden rehineyi kurtarıyor.

    Keskin nişancılar, rehin aldığı kişiyle bir binaya saklanan zanlıya fark edilmeden yaklaşıyor. Binayı karşıdan gören bir aracın altına saklanan ekipler, zanlının elindeki silahı vurarak zarar vermeden rehineyi kurtarıyor.

  15. İşte keskin nişancıların eğtiminden fotoğraflar...

    İşte keskin nişancıların eğtiminden fotoğraflar...