30 Mart Yerel Seçim İstanbul Anketi

30 Mart yerel seçim İstanbul anket sonuçları

  1. <p><b>MUHAMMET SALİH SANCAR</b></p>  <b>Ada Araştırma</b> hiçbir parti ile ilgisi olmayan bu güncel anketi benim vasıtamla kamuoyu ile paylaşmaya karar verdi. <b>Ada Araştırma'nın</b> 17 Mart'ta İstanbul'un tüm ilçelerinde tamamladıkları anketlerine göre size aşağıdaki sonuçları arz edeceğim. <b>Fakat AK parti ve CHP arasında oldukça çekişmeli geçen oyların birbirine 1-2 puan yakın olduğu  6 ilçenin anket sonuçlarında AK parti ve CHP' nin oylarını yazmayı uygun bulmadık.</b> 30 Mart akşamı listenin tamamını sizinle twitter adresim @sancarsalih den paylaşacağım.

    MUHAMMET SALİH SANCAR

    Ada Araştırma hiçbir parti ile ilgisi olmayan bu güncel anketi benim vasıtamla kamuoyu ile paylaşmaya karar verdi. Ada Araştırma'nın 17 Mart'ta İstanbul'un tüm ilçelerinde tamamladıkları anketlerine göre size aşağıdaki sonuçları arz edeceğim. Fakat AK parti ve CHP arasında oldukça çekişmeli geçen oyların birbirine 1-2 puan yakın olduğu 6 ilçenin anket sonuçlarında AK parti ve CHP' nin oylarını yazmayı uygun bulmadık. 30 Mart akşamı listenin tamamını sizinle twitter adresim @sancarsalih den paylaşacağım.

  2. <p>Toplam 39 ilçe belediyesinin olduğu İstanbul'da Son 2009 yerel seçimlerinde  AK parti 26, CHP 12 ve DSP 1 ilçe belediyesi kazanmıştı.</p>    Güncel anket sonuçlarına göre AK parti en az 25 en fazla 31 ilçe belediyesi alabilecek. CHP ise en az 8 en fazla 14 ilçe belediyesi alabilecek durumda.Kişisel kanaatim AK partinin 30 ilçe belediyesi CHP'nin ise 9 ilçe belediyesini kazanabileceği yönündedir.  <p>Esenler;Sultanbeyli ve Bağcılar AK partide başı çeken ilçeler olacaktır.CHP cephesinde ise Kadıköy,Bakırköy,Beşiktaş ve Şişli'de seçimi alacakları gözlemlenmektedir.Fakat Şişli'de AK partinin 2009 yerel seçimlerine göre % 100, Bakırköy'de ise % 50 oy artışı yapacak olması AK parti açısından sevindirici bir gelişme.</p>

    Toplam 39 ilçe belediyesinin olduğu İstanbul'da Son 2009 yerel seçimlerinde AK parti 26, CHP 12 ve DSP 1 ilçe belediyesi kazanmıştı.

    Güncel anket sonuçlarına göre AK parti en az 25 en fazla 31 ilçe belediyesi alabilecek. CHP ise en az 8 en fazla 14 ilçe belediyesi alabilecek durumda.Kişisel kanaatim AK partinin 30 ilçe belediyesi CHP'nin ise 9 ilçe belediyesini kazanabileceği yönündedir.

    Esenler;Sultanbeyli ve Bağcılar AK partide başı çeken ilçeler olacaktır.CHP cephesinde ise Kadıköy,Bakırköy,Beşiktaş ve Şişli'de seçimi alacakları gözlemlenmektedir.Fakat Şişli'de AK partinin 2009 yerel seçimlerine göre % 100, Bakırköy'de ise % 50 oy artışı yapacak olması AK parti açısından sevindirici bir gelişme.

  3. İstanbul Büyükşehir anketinde AK partinin % 48.7 oy oranı ile CHP nin % 39.6'lık oy oranına göre 9 puan bariz üstünlüğü dikkat çekmektedir.Son 10 günde beklenmedik siyasi dalgalanmalar gerçekleşmediği takdirde veya HDP ve MHP nin seçmenlerini herhangi bir partiye yönlendirmediği takdirde bu 9 puanlık farkın korunacağı kanısındayız.

    İstanbul Büyükşehir anketinde AK partinin % 48.7 oy oranı ile CHP nin % 39.6'lık oy oranına göre 9 puan bariz üstünlüğü dikkat çekmektedir.Son 10 günde beklenmedik siyasi dalgalanmalar gerçekleşmediği takdirde veya HDP ve MHP nin seçmenlerini herhangi bir partiye yönlendirmediği takdirde bu 9 puanlık farkın korunacağı kanısındayız.

  4. Sonuçlarını özellikle açıklamadığımız çok çetin bir rekabetin yaşandığı 6 ilçe belediyesi  Ataşehir, Avcılar, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Kartal ve Sarıyer'de her iki partininde oyları % 40'ın üzerinde. Maltepe ve Silivri'de CHP önde olmasına rağmen AK parti son günleri iyi değerlendirdiği takdirde bu iki ilçeyide kazanabilecek durumda. Özellikle Maltepe ilçesinde 3.5 puanlık fark kapanması zor bir fark değil.

    Sonuçlarını özellikle açıklamadığımız çok çetin bir rekabetin yaşandığı 6 ilçe belediyesi Ataşehir, Avcılar, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Kartal ve Sarıyer'de her iki partininde oyları % 40'ın üzerinde. Maltepe ve Silivri'de CHP önde olmasına rağmen AK parti son günleri iyi değerlendirdiği takdirde bu iki ilçeyide kazanabilecek durumda. Özellikle Maltepe ilçesinde 3.5 puanlık fark kapanması zor bir fark değil.