Saldırıya Uğrayan Siyaset Adamları

Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısı öncesi uğradığı yumruklu saldırı akıllara siyasetçilerin daha önce maruz kaldıkları saldırıları getirdi. İşte saldırıya uğrayan siyasetçiler..

  1. Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısı öncesi uğradığı yumruklu saldırı akıllara siyasetçilerin daha önce maruz kaldıkları saldırıları getirdi. İşte saldırıya uğrayan siyasetçiler..

    Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısı öncesi uğradığı yumruklu saldırı akıllara siyasetçilerin daha önce maruz kaldıkları saldırıları getirdi. İşte saldırıya uğrayan siyasetçiler..

  2. <p><b>Mesut Yılmaz</b></p>   ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz da yumruklu saldırıya uğrayanlardan. Yılmaz, 1998 yılının Kasım ayında Budapeşte'de kaldığı otelin lobisinde yumruklu saldırıya uğramıştı. Yılmaz'ın burnu kırılmıştı. Saldırgan daha sonra Türkiye'ye gelerek teslim olmuştu.

    Mesut Yılmaz

    ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz da yumruklu saldırıya uğrayanlardan. Yılmaz, 1998 yılının Kasım ayında Budapeşte'de kaldığı otelin lobisinde yumruklu saldırıya uğramıştı. Yılmaz'ın burnu kırılmıştı. Saldırgan daha sonra Türkiye'ye gelerek teslim olmuştu.

  3. <p><b>Turgut Özal</b></p>   Başbakan Turgut Özal'a 1988 yılındaki ANAP Kongresi sırasında Kartal Demirağ tarafından ateş edildi. Parmağından yaralanan Özal, suikast girişimi sonrası tekrar kürsüye çıkarak konuşmasını tamamladı.

    Turgut Özal

    Başbakan Turgut Özal'a 1988 yılındaki ANAP Kongresi sırasında Kartal Demirağ tarafından ateş edildi. Parmağından yaralanan Özal, suikast girişimi sonrası tekrar kürsüye çıkarak konuşmasını tamamladı.

  4. <p><b>İsmet İnönü</b></p>   CHP lideri İsmet İnönü 1 Mayıs 1959'da Uşak'ta sayıları bine ulaşan kalabalığın saldırısına uğradı. Kurtuluş Savaşı'nın büyük komutanı kafasına isabet eden taşla yaralandı.

    İsmet İnönü

    CHP lideri İsmet İnönü 1 Mayıs 1959'da Uşak'ta sayıları bine ulaşan kalabalığın saldırısına uğradı. Kurtuluş Savaşı'nın büyük komutanı kafasına isabet eden taşla yaralandı.

  5. İsmet İnönü bu kez 4 Mayıs 1959 tarihinde İstanbul Topkapı'da saldırıya uğradı. İnönü'yü etrafını saran kalabalıktan bir polis komiseri kurtardı.

    İsmet İnönü bu kez 4 Mayıs 1959 tarihinde İstanbul Topkapı'da saldırıya uğradı. İnönü'yü etrafını saran kalabalıktan bir polis komiseri kurtardı.

  6. <p><b>ERTUĞRUL KÜRKÇÜ HDP Eş Genel Başkanı</b></p>   Ertuğrul Kürkçü de 30 Mart seçimleri öncesinde Ordu'da bir seçim ofisinin açılışı sırasında bir grup tarafından protesto edilmiş ve bunun üzerine ofiste mahsur kalmıştı.

    ERTUĞRUL KÜRKÇÜ HDP Eş Genel Başkanı

    Ertuğrul Kürkçü de 30 Mart seçimleri öncesinde Ordu'da bir seçim ofisinin açılışı sırasında bir grup tarafından protesto edilmiş ve bunun üzerine ofiste mahsur kalmıştı.

  7. <p><b>AKIN BİRDAL</b></p>   Yine geçmişte Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) eski Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, partisinin Bursa'da düzenlediği ''Referandum için Boykot'' mitinginde konuşurken, bir kişinin saldırısına uğramıştı.

    AKIN BİRDAL

    Yine geçmişte Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) eski Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, partisinin Bursa'da düzenlediği ''Referandum için Boykot'' mitinginde konuşurken, bir kişinin saldırısına uğramıştı.

  8. <p><b>AHMET TÜRK</b></p>   Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk de Bulancık davası için bulunduğu Samsun'da 2010 yılında yumruklu saldırı ile karşı karşıya kalmıştı.

    AHMET TÜRK

    Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk de Bulancık davası için bulunduğu Samsun'da 2010 yılında yumruklu saldırı ile karşı karşıya kalmıştı.

  9. <p><b>TANER YILDIZ</b></p>   Şırnak'ta jandarmaya ait sivil minibüse yapılan silahlı saldırıda şehit olan Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya'nın Kayseri'deki cenaze törenine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da 2010 yılında bir kişinin yumruklu saldırısına hedef olmuş ve burnundan yaralanmıştı.

    TANER YILDIZ

    Şırnak'ta jandarmaya ait sivil minibüse yapılan silahlı saldırıda şehit olan Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya'nın Kayseri'deki cenaze törenine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da 2010 yılında bir kişinin yumruklu saldırısına hedef olmuş ve burnundan yaralanmıştı.

  10. <p><b>BEKİR BOZDAĞ</b></p>   Siyasilere yönelik yapılan en son saldırı geçen yıl Hacıbektaş Anma, Kültür ve Sanat etkinliklerine katılan dönemin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a yapılmıştı. Etkinlikte yaptığı konuşma sonrası protokol tribünündeki yerine giderken Bozdağ, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yerel gazetecilik yaptığı belirtilen 34 yaşındaki H.S'nin (Hüseyin Satı) yumruklu saldırısına uğramıştı.

    BEKİR BOZDAĞ

    Siyasilere yönelik yapılan en son saldırı geçen yıl Hacıbektaş Anma, Kültür ve Sanat etkinliklerine katılan dönemin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a yapılmıştı. Etkinlikte yaptığı konuşma sonrası protokol tribünündeki yerine giderken Bozdağ, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yerel gazetecilik yaptığı belirtilen 34 yaşındaki H.S'nin (Hüseyin Satı) yumruklu saldırısına uğramıştı.

  11. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Meclis'te yumruklu saldırıda bulunuldu. Kılıçdaroğlu 4 yumruk darbesi ve saldırı sırasında gözlüğü kırıldı.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Meclis'te yumruklu saldırıda bulunuldu. Kılıçdaroğlu 4 yumruk darbesi ve saldırı sırasında gözlüğü kırıldı.

  12. TBMM&#8217;de iç tüzük görüşmeleri sırasında çıkan kavgada MHP İçel milletvekili Cahit Tekelioğlu, DYP Şanlıurfa milletvekili Fevzi Şıhanlıoğlu yumruk attı. Kalp krizi geçiren Şıhanlıoğlu, hayatını kaybetti. Tekelioğlu olayla ilgili yargılanıp 3 yıl hapse mahkum oldu.

    TBMM’de iç tüzük görüşmeleri sırasında çıkan kavgada MHP İçel milletvekili Cahit Tekelioğlu, DYP Şanlıurfa milletvekili Fevzi Şıhanlıoğlu yumruk attı. Kalp krizi geçiren Şıhanlıoğlu, hayatını kaybetti. Tekelioğlu olayla ilgili yargılanıp 3 yıl hapse mahkum oldu.

  13. <p><b>Bülent Ecevit</b></p>   Türk siyasetçiler arasında belki de en çok saldırıya ve suikast girişimine maruz kalan lider belki de Bülent Ecevit. Haziran 1975'te CHP'nin Gerede'de yapılacak olan seçim mitingi için meydana giren otobüslere taşlı saldırıda bulunulmuş daha sonra ise meydan yakınındaki bir caminin minaresinden kalabalık üzerine ateş açılmıştı. Ecevit'i silahlarını çekerek karşı saldırıda bulunan CHP milletvekilleri ablukaya alarak meydandan uzaklaştırmışlardı.

    Bülent Ecevit

    Türk siyasetçiler arasında belki de en çok saldırıya ve suikast girişimine maruz kalan lider belki de Bülent Ecevit. Haziran 1975'te CHP'nin Gerede'de yapılacak olan seçim mitingi için meydana giren otobüslere taşlı saldırıda bulunulmuş daha sonra ise meydan yakınındaki bir caminin minaresinden kalabalık üzerine ateş açılmıştı. Ecevit'i silahlarını çekerek karşı saldırıda bulunan CHP milletvekilleri ablukaya alarak meydandan uzaklaştırmışlardı.

  14. Ecevit'in atlattığı tehlikeler arasında en ciddisi Çiğli'deki suikast girişimidir. Seçim çalışmaları için İzmir'de yapılacak miting hazırlığı sırasında seçim otobüsüne binmek üzere olan Ecevit'e 29 Mayıs 1977 günü yaklaşan biri ateş açmış ancak kurşun sıyırarak arkada bulunan Mehmet İsvan'a saplanmıştır.

    Ecevit'in atlattığı tehlikeler arasında en ciddisi Çiğli'deki suikast girişimidir. Seçim çalışmaları için İzmir'de yapılacak miting hazırlığı sırasında seçim otobüsüne binmek üzere olan Ecevit'e 29 Mayıs 1977 günü yaklaşan biri ateş açmış ancak kurşun sıyırarak arkada bulunan Mehmet İsvan'a saplanmıştır.

  15. Ecevit'e yurtdışında da suikast girişiminde bulunulmuştu. Rum suikastçı Stavros Psihopedrisdes New York Waldorf Astoria Oteli'nde Temmuz 1976'da Bülent Ecevit'e silahlı saldırı girişiminde bulunmuştu. Suikastçı otelin lobisinde bulunan Ecevit'e silahı doğrulttuğunda kendisini korumakla görevli FBI Ajanı Bernard Johnson, saldırganın üzerine atlamış, boğuşma sırasında FBI ajanı elinden yaralanırken, Ecevit olay yerinden uzaklaştırılmıştı.

    Ecevit'e yurtdışında da suikast girişiminde bulunulmuştu. Rum suikastçı Stavros Psihopedrisdes New York Waldorf Astoria Oteli'nde Temmuz 1976'da Bülent Ecevit'e silahlı saldırı girişiminde bulunmuştu. Suikastçı otelin lobisinde bulunan Ecevit'e silahı doğrulttuğunda kendisini korumakla görevli FBI Ajanı Bernard Johnson, saldırganın üzerine atlamış, boğuşma sırasında FBI ajanı elinden yaralanırken, Ecevit olay yerinden uzaklaştırılmıştı.

  16. <p><b>Süleyman Demirel</b></p>   Süleyman Demirel de, Başbakan olduğu 1975 yılında yumruklu saldırıya uğramıştı.

    Süleyman Demirel

    Süleyman Demirel de, Başbakan olduğu 1975 yılında yumruklu saldırıya uğramıştı.