Günün Kareleri

Dünyadan ve Türkiye'den günün en çarpıcı karelerini sizler için derledik

  1. <p><b>Dünyadan ve Türkiye'den günün en çarpıcı karelerini sizler için derledik</b></p>  Lazkiye'de Esad rejiminin attığı öne sürülen bombaların dumanları yükseliyor.

    Dünyadan ve Türkiye'den günün en çarpıcı karelerini sizler için derledik

    Lazkiye'de Esad rejiminin attığı öne sürülen bombaların dumanları yükseliyor.

  2. Gezi eylemleri sırasında Eskişehir'de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın ikinci davası Kayseri'de görüldü. Adliye önünde bazı öğrenciler selfie çekti.

    Gezi eylemleri sırasında Eskişehir'de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın ikinci davası Kayseri'de görüldü. Adliye önünde bazı öğrenciler selfie çekti.

  3. Ali İsmail'in annesi Emel Korkmaz, Adliye önünde kendilerini bekleyen grubun bulunduğu alanda Genel-İş Sendikası'na ait midibüsün üzerinden alandakilere seslendi.

    Ali İsmail'in annesi Emel Korkmaz, Adliye önünde kendilerini bekleyen grubun bulunduğu alanda Genel-İş Sendikası'na ait midibüsün üzerinden alandakilere seslendi.

  4. Mahkeme sırasında anne Emel Korkmaz bir ara fenalaşarak salon dışına çıkmak zorunda kaldı...

    Mahkeme sırasında anne Emel Korkmaz bir ara fenalaşarak salon dışına çıkmak zorunda kaldı...

  5. 95 üniversiteden gelen 150 kişi Van'ın Ahlat İlçesi'ni gezdi.

    95 üniversiteden gelen 150 kişi Van'ın Ahlat İlçesi'ni gezdi.

  6. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konsey Başkanı Bakir İzzetbegoviç'i Çankaya Köşkü?nde resmi tören ile karşıladı.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konsey Başkanı Bakir İzzetbegoviç'i Çankaya Köşkü?nde resmi tören ile karşıladı.

  7. Kesab'da Esad karşıdı silahlı bir gösterici silahını ateşlerken böyle görüntülendi.

    Kesab'da Esad karşıdı silahlı bir gösterici silahını ateşlerken böyle görüntülendi.

  8. ABD Donanmasına ait "USS Taylor" adlı askeri gemi Çanakkale Boğazı'ndan geçiş yaptı.

    ABD Donanmasına ait "USS Taylor" adlı askeri gemi Çanakkale Boğazı'ndan geçiş yaptı.

  9. Vesak Günü arifesinde dua eden Budistler

    Vesak Günü arifesinde dua eden Budistler

  10. Taksim'de karşıdan karşıya geçen üniversiteli bir genç kıza araba çarptı. Hafif yaralanan öğrenciye ilk müdahaleyi yoldan geçen bir avukat yaptı.

    Taksim'de karşıdan karşıya geçen üniversiteli bir genç kıza araba çarptı. Hafif yaralanan öğrenciye ilk müdahaleyi yoldan geçen bir avukat yaptı.

  11. Elektrik teknisyeni bir işadam tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk yerli tek kişilik denizaltısı mavi sulara indi.

    Elektrik teknisyeni bir işadam tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk yerli tek kişilik denizaltısı mavi sulara indi.

  12. Artvin'in Murgul ilçesinde organize edilen "4. Damar Karagöl Boğa Güreşleri'nde boğaların zaman zaman arena dışına çıkması vatandaşlara zor anlar yaşattı.

    Artvin'in Murgul ilçesinde organize edilen "4. Damar Karagöl Boğa Güreşleri'nde boğaların zaman zaman arena dışına çıkması vatandaşlara zor anlar yaşattı.

  13. Sri Lanka'da hemşireler günü kutlandı.

    Sri Lanka'da hemşireler günü kutlandı.

  14. Akdeniz Üniversitesi'nde 50'ye yakın öğrenci, Reyhanlı saldırısının yıldönümünde yapmak istedikleri yürüyüşe izin vermeyen güvenlik görevlileriyle burun buruna geldi.

    Akdeniz Üniversitesi'nde 50'ye yakın öğrenci, Reyhanlı saldırısının yıldönümünde yapmak istedikleri yürüyüşe izin vermeyen güvenlik görevlileriyle burun buruna geldi.

  15. Fenerbahçe'li futbolcu Baroni, şampiyonluk selfie'si çekti.

    Fenerbahçe'li futbolcu Baroni, şampiyonluk selfie'si çekti.

  16. Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Denizli alt geçit inşaatında 3 ayrı kişiye ait olduğu tahmin edilen kemikler bulundu.

    Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Denizli alt geçit inşaatında 3 ayrı kişiye ait olduğu tahmin edilen kemikler bulundu.

  17. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kayseri'de A400M Atlas nakliye uçağında inceleme yaptı.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kayseri'de A400M Atlas nakliye uçağında inceleme yaptı.

  18. Dünyanin ilk kayadan oyma yeraltı çanak ve seramik müzesi, Nevsehir'in Avanos ilçesinde hizmet vermeye başladı.

    Dünyanin ilk kayadan oyma yeraltı çanak ve seramik müzesi, Nevsehir'in Avanos ilçesinde hizmet vermeye başladı.

  19. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra'da 170 dönümlük arazide inşa edilen Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin tamamlanmasıyla sokak hayvanlarının her türlü ihtiyaçları giderilerek tedavi ve bakımları yapılacak.

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra'da 170 dönümlük arazide inşa edilen Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin tamamlanmasıyla sokak hayvanlarının her türlü ihtiyaçları giderilerek tedavi ve bakımları yapılacak.

  20. Antalya'da gezmek için gittiği Köprülü Kanyon'dan düşen Hüseyin Boz'u itfaiye ekipleri ve AKUT kurtardı. Olay yerine gelen sağlık görevlisi Ali Boz, mahsur kalan kişinin oğlu olduğunu anlayınca şok yaşadı.

    Antalya'da gezmek için gittiği Köprülü Kanyon'dan düşen Hüseyin Boz'u itfaiye ekipleri ve AKUT kurtardı. Olay yerine gelen sağlık görevlisi Ali Boz, mahsur kalan kişinin oğlu olduğunu anlayınca şok yaşadı.

  21. Rusya'nın başkenti Moskova. II. Dünya Savaşı'nda Sovyetler Birliği'nin Nazi Almanyası'nı yenilgiye uğratması, büyük coşkuyla kutlandı.

    Rusya'nın başkenti Moskova. II. Dünya Savaşı'nda Sovyetler Birliği'nin Nazi Almanyası'nı yenilgiye uğratması, büyük coşkuyla kutlandı.

  22. Orta Afrika Cumhuriyeti'nin güneyindeki Djoubissi kasabasında bir altın madeni. Dinler arası çatışmaların gölgesindeki ülkede, her yıl 70 bin gramının üzerinde altın çıkarılıyor.

    Orta Afrika Cumhuriyeti'nin güneyindeki Djoubissi kasabasında bir altın madeni. Dinler arası çatışmaların gölgesindeki ülkede, her yıl 70 bin gramının üzerinde altın çıkarılıyor.

  23. ABD'nin doğusundaki gerçekleşen Indianapolis Grand Prix'sinde Kolombiyalı pilot Sebastian Saavedra'nın aracı (solda), Rus Mikhail Aleshin'in çarpmasıyla parçalanıyor.

    ABD'nin doğusundaki gerçekleşen Indianapolis Grand Prix'sinde Kolombiyalı pilot Sebastian Saavedra'nın aracı (solda), Rus Mikhail Aleshin'in çarpmasıyla parçalanıyor.

  24. İspanya'nın güneyinde çekilen bu fotoğraftaki yoğun ışık, sanılanın aksine araçların farı değil, Monetjaque dağı eteklerinde yarışan koşucuların kask lambaları. Ülkede gerçekleşen 'Serrania de Ronda' ve 'Sierra de Cadiz' yarışlarına 7 bin atlet ve dağ bisikletçisi katılıyor.

    İspanya'nın güneyinde çekilen bu fotoğraftaki yoğun ışık, sanılanın aksine araçların farı değil, Monetjaque dağı eteklerinde yarışan koşucuların kask lambaları. Ülkede gerçekleşen 'Serrania de Ronda' ve 'Sierra de Cadiz' yarışlarına 7 bin atlet ve dağ bisikletçisi katılıyor.

  25. Suriye'de üç yılı aşkın süredir devam eden iç savaşın derin izlerini, Reuters foto muhabiri Hasan Najjar kadrajına alıyor. Humus'ta muhalifler ve rejim güçleri arasındaki çatışmalara ara verilmiş, kent sakinleri evlerininin durumunu görmek için sokaklarda.

    Suriye'de üç yılı aşkın süredir devam eden iç savaşın derin izlerini, Reuters foto muhabiri Hasan Najjar kadrajına alıyor. Humus'ta muhalifler ve rejim güçleri arasındaki çatışmalara ara verilmiş, kent sakinleri evlerininin durumunu görmek için sokaklarda.

  26. Su kesintisinin bir haftadan fazladır devam ettiği Suriye'nin Halep kentinde, çocuklar kuyudan kovalara su doldurarak evlerine taşıyor.

    Su kesintisinin bir haftadan fazladır devam ettiği Suriye'nin Halep kentinde, çocuklar kuyudan kovalara su doldurarak evlerine taşıyor.

  27. Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde (solda), Ürdün'ün Mafrak şehrinde Suriyelilerin barındığı bir kampta. Lagarde, ülkesinden ayrılmış bir öğrenciyle sohbet ediyor.

    Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde (solda), Ürdün'ün Mafrak şehrinde Suriyelilerin barındığı bir kampta. Lagarde, ülkesinden ayrılmış bir öğrenciyle sohbet ediyor.

  28. Bir hafta önce doğan 16 ördek yavrusu dünyanın en büyük metropolü New York'ta 12 katlı bir binanın çatısında yaşıyor.

    Bir hafta önce doğan 16 ördek yavrusu dünyanın en büyük metropolü New York'ta 12 katlı bir binanın çatısında yaşıyor.

  29. Güney Koreli bir kadın ülkenin güneybatısında sulara gömülen 'Sevol' isimli feribotta hayatını kaybedenler anısına bir mum yakmış... 16 Nisan'da yaşanan felaket sonrası 270 kişinin cesedine ulaşıldı. 30 yolcunun cesedini arama çalışmaları halen devam ediyor.

    Güney Koreli bir kadın ülkenin güneybatısında sulara gömülen 'Sevol' isimli feribotta hayatını kaybedenler anısına bir mum yakmış... 16 Nisan'da yaşanan felaket sonrası 270 kişinin cesedine ulaşıldı. 30 yolcunun cesedini arama çalışmaları halen devam ediyor.

  30. Tayland'dakü hükümet karşıtı gösteriler altıncı ayında... Başkent Bangkok'ta toplanan ve Başbakan Yinglak Şinavatra'nın Anayasa Mahkemesi tarafından görevinden alınmasının ardından hükümetin de feshedilmesini isteyen binlerce gösterici, kamu binalarının etrafını sardı.

    Tayland'dakü hükümet karşıtı gösteriler altıncı ayında... Başkent Bangkok'ta toplanan ve Başbakan Yinglak Şinavatra'nın Anayasa Mahkemesi tarafından görevinden alınmasının ardından hükümetin de feshedilmesini isteyen binlerce gösterici, kamu binalarının etrafını sardı.

  31. Küba'nın başkenti Havana, dünyanın en renkli müsabakalarından Red Bull Kaya Atlayışı'na ev sahipliği yaptı. Meksikalı sporcu Jonathan Paredes, 27 metrelik platformdan kendisini suya bırakıyor.

    Küba'nın başkenti Havana, dünyanın en renkli müsabakalarından Red Bull Kaya Atlayışı'na ev sahipliği yaptı. Meksikalı sporcu Jonathan Paredes, 27 metrelik platformdan kendisini suya bırakıyor.

  32. Endonezya'nın Sumatra Adası'nda bir işçi palmiye yağı ağaçlarının meyvesini topluyor. Güneydoğu Asya'nın büyüyen palmiye yağı endüstrisi, yakın zamanda yaşanan kuraklıktan nasibini aldı. Bir tehlike daha var, yıl sonunda El Nino isimli büyük bir kasırga bekleniyor. Analistler, üretimdeki düşüşün pazardaki fiyatlarda ani bir yükselişe neden olabileceği uayrısını yapıyor. Palmiye yağı, dünyanın her noktasında hazır gıda endüstrisinin en çok kullandığı yağlardan.

    Endonezya'nın Sumatra Adası'nda bir işçi palmiye yağı ağaçlarının meyvesini topluyor. Güneydoğu Asya'nın büyüyen palmiye yağı endüstrisi, yakın zamanda yaşanan kuraklıktan nasibini aldı. Bir tehlike daha var, yıl sonunda El Nino isimli büyük bir kasırga bekleniyor. Analistler, üretimdeki düşüşün pazardaki fiyatlarda ani bir yükselişe neden olabileceği uayrısını yapıyor. Palmiye yağı, dünyanın her noktasında hazır gıda endüstrisinin en çok kullandığı yağlardan.

  33. Meksika'nın Guerrero eyaletindeki Tecpan de Galeana yakınlarında gerçekleşen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası yollar kullanılamaz halde. Can kaybının yaşanmadığı depremin merkez üssü, başkent Mexico'nun 300 kilometre kadar güneybatısıydı. Sarsıntı 10 kilometre derinlikte gerçekleşti.

    Meksika'nın Guerrero eyaletindeki Tecpan de Galeana yakınlarında gerçekleşen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası yollar kullanılamaz halde. Can kaybının yaşanmadığı depremin merkez üssü, başkent Mexico'nun 300 kilometre kadar güneybatısıydı. Sarsıntı 10 kilometre derinlikte gerçekleşti.

  34. Çin'de bir aile, engelli çocuklarının bakımı için akıl almaz bir yol tercih etmiş. Anneannesi ve kız kardeşi bakarken ağlayan 11 yaşındaki Xie Guobiao, zihinsel engelli bir çocuk. Ailesi maddi durumları iyi olmadığı için Xie'nin tedavi masraflarını ödeyemiyor. Altı yaşında evden kaçmaya, çatılara tırmanmaya ve camlara taş atmaya başlayan Xie, o zamandan beri evde bağlanarak tutuluyor. Aile, Xie'nin şu ana kadar diğer evlere verdiği zarar için bin 606 dolar para ödediğini savunuyor.

    Çin'de bir aile, engelli çocuklarının bakımı için akıl almaz bir yol tercih etmiş. Anneannesi ve kız kardeşi bakarken ağlayan 11 yaşındaki Xie Guobiao, zihinsel engelli bir çocuk. Ailesi maddi durumları iyi olmadığı için Xie'nin tedavi masraflarını ödeyemiyor. Altı yaşında evden kaçmaya, çatılara tırmanmaya ve camlara taş atmaya başlayan Xie, o zamandan beri evde bağlanarak tutuluyor. Aile, Xie'nin şu ana kadar diğer evlere verdiği zarar için bin 606 dolar para ödediğini savunuyor.

  35. Amerika'nın Kansas eyaleti. Fırtına bulutları McPherson şehrinin üzerinde dolanıyor.... Özellikle Kansas eyaletini vuran kasırga, şiddetli dolu yağışına ve hasara yol açtı.

    Amerika'nın Kansas eyaleti. Fırtına bulutları McPherson şehrinin üzerinde dolanıyor.... Özellikle Kansas eyaletini vuran kasırga, şiddetli dolu yağışına ve hasara yol açtı.

  36. Burası Myanmar'ın başkenti Naypyidaw. Bir kadın bomboş yolda karşıdan karşıya geçiyor. Myanmar bir zamanlar gözlerden uzak tuttuğu başkentin kapılarını bu hafta uluslararası liderlere açıyor. Naypyidaw Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği'nin (ASEAN) yıllık zirvesine ev sahipliği yapıyor.

    Burası Myanmar'ın başkenti Naypyidaw. Bir kadın bomboş yolda karşıdan karşıya geçiyor. Myanmar bir zamanlar gözlerden uzak tuttuğu başkentin kapılarını bu hafta uluslararası liderlere açıyor. Naypyidaw Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği'nin (ASEAN) yıllık zirvesine ev sahipliği yapıyor.

  37. Danimarka'da sağ ve sol görüşlü gruplar çatışıyor. Neo-Nazi örgüt Danimarka Sosyalist Hareketi (DNSB) ve solcu Racism Free City'nin Destekçileri Christiansborg  Sarayı Meydanı'nda karşı karşıya geldi. Polis birçok kişiyi gözaltına aldı.

    Danimarka'da sağ ve sol görüşlü gruplar çatışıyor. Neo-Nazi örgüt Danimarka Sosyalist Hareketi (DNSB) ve solcu Racism Free City'nin Destekçileri Christiansborg Sarayı Meydanı'nda karşı karşıya geldi. Polis birçok kişiyi gözaltına aldı.

  38. Amerika'nın Kansas eyaletinde rüzgar enerjisi çiftliğini sarmış gökkuşağı rengarenk bir görüntü oluşturmuş... Fırtınanın ardından ortaya çıkan gökkuşağı Minnesota'dan başlayarak Kansas sınırına ulaşmış...

    Amerika'nın Kansas eyaletinde rüzgar enerjisi çiftliğini sarmış gökkuşağı rengarenk bir görüntü oluşturmuş... Fırtınanın ardından ortaya çıkan gökkuşağı Minnesota'dan başlayarak Kansas sınırına ulaşmış...