Türkiye İkinci Ülke Oldu

Türk Hava Kuvvetleri, bugün envanterine katılan A400M Atlas nakliye uçağı ile stratejik ölçüde ulaştırma yeteneğine sahip oldu. Türkiye, bu uçağa sahip Fransa'dan sonra ikinci ülke oldu.

  1. Türk Hava Kuvvetleri, bugün envanterine katılan A400M Atlas nakliye uçağı ile stratejik ölçüde ulaştırma yeteneğine sahip oldu. Türkiye, bu uçağa sahip Fransa'dan sonra ikinci ülke oldu.

    Türk Hava Kuvvetleri, bugün envanterine katılan A400M Atlas nakliye uçağı ile stratejik ölçüde ulaştırma yeteneğine sahip oldu. Türkiye, bu uçağa sahip Fransa'dan sonra ikinci ülke oldu.

  2. Böylece Hava Kuvvetleri Komutanlığı; "Gidemeyeceğiz yer, inemeyeceğimiz meydan, uçamayacağımız hava yoktur" sloganını, fiilen hayata geçirecek potansiyele kavuşturuldu.

    Böylece Hava Kuvvetleri Komutanlığı; "Gidemeyeceğiz yer, inemeyeceğimiz meydan, uçamayacağımız hava yoktur" sloganını, fiilen hayata geçirecek potansiyele kavuşturuldu.

  3. Zırhlı araç, Fırtına Obüsü ve avcı ATAK helikopterlerini taşıma, gerektiğinde uçan hastaneye dönüştürülme imkanına sahip nakliye uçağı, 9 bin kilomterenin üzerindeki mesafelere uçabiliyor.

    Zırhlı araç, Fırtına Obüsü ve avcı ATAK helikopterlerini taşıma, gerektiğinde uçan hastaneye dönüştürülme imkanına sahip nakliye uçağı, 9 bin kilomterenin üzerindeki mesafelere uçabiliyor.

  4. A400M Atlas Stratejik Ulaştırma Uçağı, bugün Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'nda düzenlenen tören ile Türk Hava Kuvvetleri'ne teslim edildi.

    A400M Atlas Stratejik Ulaştırma Uçağı, bugün Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'nda düzenlenen tören ile Türk Hava Kuvvetleri'ne teslim edildi.

  5. Törene: Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ile eski komutanlar ve bazı ülkelerin büyükelçileri ile askeri ataşeleri katıldı. Gül, törenden sonra uçağın kokpitine çıkarak incelemede bulundu.

    Törene: Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ile eski komutanlar ve bazı ülkelerin büyükelçileri ile askeri ataşeleri katıldı. Gül, törenden sonra uçağın kokpitine çıkarak incelemede bulundu.

  6. Türkiye, bu uçağa sahip ikinci ülke haline geldi. İlk uçak Fransa hava kuvvetlerine teslim edilmişti. Türkiye, zaman içinde 10 nakliye uçağına sahip olacak. Türkiye, Fransa ve Almanya gibi ülkelerle birlikte uçağın üretim safhasında da yer aldı.

    Türkiye, bu uçağa sahip ikinci ülke haline geldi. İlk uçak Fransa hava kuvvetlerine teslim edilmişti. Türkiye, zaman içinde 10 nakliye uçağına sahip olacak. Türkiye, Fransa ve Almanya gibi ülkelerle birlikte uçağın üretim safhasında da yer aldı.

  7. <b>TEKNOLOJİ HARİKASI PİLOT KABİNİ:</b> İlave askeri özelliklerle Airbus A380 pilot kabinini esas alan A400M glass cockpit özellikli kabini ile pilotun iş yükünü azaltacak şekilde tasarlandı.

    TEKNOLOJİ HARİKASI PİLOT KABİNİ: İlave askeri özelliklerle Airbus A380 pilot kabinini esas alan A400M glass cockpit özellikli kabini ile pilotun iş yükünü azaltacak şekilde tasarlandı.

  8. * 2 adet 20 ft konteyner sığınağın içine yerleştirilmesiyle sahra hastanesine dönüşüyor. Yani uçan hastane haline geliyor.

    * 2 adet 20 ft konteyner sığınağın içine yerleştirilmesiyle sahra hastanesine dönüşüyor. Yani uçan hastane haline geliyor.

  9. *Askeri birlikle birlikte 6 adet Land Rover araçı taşıyabiliyor.

    *Askeri birlikle birlikte 6 adet Land Rover araçı taşıyabiliyor.

  10. 1 adet CH 47 Chinook taşıyabiliyor.

    1 adet CH 47 Chinook taşıyabiliyor.

  11. *26 asker ile birlikte 2 adet zırhlı M113 ZPT aracı ile 2 askeri paleti taşıma kapasitesine sahip.

    *26 asker ile birlikte 2 adet zırhlı M113 ZPT aracı ile 2 askeri paleti taşıma kapasitesine sahip.

  12. *Stratejik olarak kundağı motorlu obüs veya yük helikopteri gibi ağır ve çok büyük askeri uzun mesafeye yüksek uçuş hızında taşıma kabiliyetine sahip. Böylece Türk hava kuvvetleri, ATAK helikopteri ile gerekmesi durumunda uzak ülkelerde operasyon yapma yeteneğine sahip oldu.

    *Stratejik olarak kundağı motorlu obüs veya yük helikopteri gibi ağır ve çok büyük askeri uzun mesafeye yüksek uçuş hızında taşıma kabiliyetine sahip. Böylece Türk hava kuvvetleri, ATAK helikopteri ile gerekmesi durumunda uzak ülkelerde operasyon yapma yeteneğine sahip oldu.

  13. *Taktik olarak Mayına dayanıklı pusudan koruma aracı gibi askeri yükleri düz bir tarlaya bile indirme imkanına sahip.

    *Taktik olarak Mayına dayanıklı pusudan koruma aracı gibi askeri yükleri düz bir tarlaya bile indirme imkanına sahip.

  14. *Tanker olarak havada idğer uçaklara yakıt ikmali sağlıyor.

    *Tanker olarak havada idğer uçaklara yakıt ikmali sağlıyor.