Dünyadan Soma'ya Taziye Mesajı

Dünyadan Soma'ya taziye mesajı

  1. ABD: Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, yaptığı yazılı açıklamada, "Soma'daki kömür madeni patlamasının sonrasında bugün dualarımız ve düşüncelerimiz Türkiye halkıyla" ifadesini kullandı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf ise "ABD bu ulusal yas döneminde Türkiye'nin yanında yer almaktadır" dedi. Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone de Twitter üzerinden taziye mesajı yayımladı.

    ABD: Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, yaptığı yazılı açıklamada, "Soma'daki kömür madeni patlamasının sonrasında bugün dualarımız ve düşüncelerimiz Türkiye halkıyla" ifadesini kullandı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf ise "ABD bu ulusal yas döneminde Türkiye'nin yanında yer almaktadır" dedi. Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone de Twitter üzerinden taziye mesajı yayımladı.

  2. AVRUPA BİRLİĞİ: AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, yaptığı açıklamada, "Düşüncelerim, kurbanlar ve aileleri ile hayat kurtarmak için mücadele veren görevlilerle" dedi.

    AVRUPA BİRLİĞİ: AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, yaptığı açıklamada, "Düşüncelerim, kurbanlar ve aileleri ile hayat kurtarmak için mücadele veren görevlilerle" dedi.

  3. AVRUPA BİRLİĞİ: Genişlemeden Sorumlu Komiseri Stefan Füle, Türkçe ve İngilizce olarak yazdığı tweet'te "Türkiye'deki Soma faciasından derin üzüntü duyuyorum" diyerek başsağlığı diledi.

    AVRUPA BİRLİĞİ: Genişlemeden Sorumlu Komiseri Stefan Füle, Türkçe ve İngilizce olarak yazdığı tweet'te "Türkiye'deki Soma faciasından derin üzüntü duyuyorum" diyerek başsağlığı diledi.

  4. RUSYA: Taziye mesajı yayımlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yaşanan hadise nedeniyle üzüntü duyduğunu, bildirdi.

    RUSYA: Taziye mesajı yayımlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yaşanan hadise nedeniyle üzüntü duyduğunu, bildirdi.

  5. FRANSA: Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande yayımladığı mesajda, üzüntülerini diye getirerek desteğe hazır olduklarını söyledi.

    FRANSA: Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande yayımladığı mesajda, üzüntülerini diye getirerek desteğe hazır olduklarını söyledi.

  6. JAPONYA: Japonya Başbakanı Shinzo Abe, başsağlığı mesajında, kurtarma çalışmalarının hızla tamamlanmasını temenni etti.

    JAPONYA: Japonya Başbakanı Shinzo Abe, başsağlığı mesajında, kurtarma çalışmalarının hızla tamamlanmasını temenni etti.

  7. İSVEÇ: Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Twitter'dan "En derin taziyelerimi iletiyorum" dedi.

    İSVEÇ: Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Twitter'dan "En derin taziyelerimi iletiyorum" dedi.

  8. İSPANYA: Dışişleri Bakanlığı, "İspanyol hükümeti, İspanyol halkı adına, Türkiye'deki yetkililere ve Türk halkına taziyelerini iletmek ister" denildi.

    İSPANYA: Dışişleri Bakanlığı, "İspanyol hükümeti, İspanyol halkı adına, Türkiye'deki yetkililere ve Türk halkına taziyelerini iletmek ister" denildi.

  9. KIRGIZİSTAN: Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

    KIRGIZİSTAN: Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

  10. RAN: Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, bakanlığın internet sitesinde yayımladığı açıklamada, faciadan duyduğu üzüntüyü belirtti ve başsağlığı diledi.

    RAN: Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, bakanlığın internet sitesinde yayımladığı açıklamada, faciadan duyduğu üzüntüyü belirtti ve başsağlığı diledi.

  11. KKTC: Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, taziye mesajında "Türkiye'deki kardeşlerimizin acısı, bizim de acımızdır. Dileğimiz, bu tür acıların bir daha yaşanmamasıdır" dedi.

    KKTC: Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, taziye mesajında "Türkiye'deki kardeşlerimizin acısı, bizim de acımızdır. Dileğimiz, bu tür acıların bir daha yaşanmamasıdır" dedi.

  12. YUNANİSTAN: Başbakan yardımcısı ve Dişişleri Bakanı Evangelos Venizelos, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu telefonla arayarak Yunan halkı ve hükümetinin üzüntüsünü dile getirdi. Venizelos, ayrıca arama kurtarma için yardım teklif etti.

    YUNANİSTAN: Başbakan yardımcısı ve Dişişleri Bakanı Evangelos Venizelos, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu telefonla arayarak Yunan halkı ve hükümetinin üzüntüsünü dile getirdi. Venizelos, ayrıca arama kurtarma için yardım teklif etti.

  13. GÜNEY KIBRIS: Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Devlet Başkanı Nikos Anastasiadis yayımladığı yazılı taziye mesajında "Türk halkının başı sağ olsun. Acınıza ortağız" dedi.

    GÜNEY KIBRIS: Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Devlet Başkanı Nikos Anastasiadis yayımladığı yazılı taziye mesajında "Türk halkının başı sağ olsun. Acınıza ortağız" dedi.

  14. PAKİSTAN: Başbakan Muhammed Navaz Şerif de yazılı açıklamasında, "Bu acılı günde Türk kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz" dedi.

    PAKİSTAN: Başbakan Muhammed Navaz Şerif de yazılı açıklamasında, "Bu acılı günde Türk kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz" dedi.

  15. AZERBAYCAN: Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Gül ve Erdoğan'a gönderdiği mesajında "Üzüntünüzü paylaşıyor, size, hayatını kaybeden insanların aile ve yakınlarına, Türk halkına, başsağlığı diliyorum" dedi.

    AZERBAYCAN: Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Gül ve Erdoğan'a gönderdiği mesajında "Üzüntünüzü paylaşıyor, size, hayatını kaybeden insanların aile ve yakınlarına, Türk halkına, başsağlığı diliyorum" dedi.

  16. ARAP DÜNYASI: Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ve Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife de Gül ve Erdoğan'a taziyelerini iletti.

    ARAP DÜNYASI: Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ve Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife de Gül ve Erdoğan'a taziyelerini iletti.

  17. İSRAİL: İsrail, dün akşam Ankara'da yapılacak 66. Kuruluş Günü resepsiyonunu iptal etti. İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres ise taziye mektubunda "İsrail halkı olarak en içten duygularımız Türk insanları ile birliktedir" dedi.

    İSRAİL: İsrail, dün akşam Ankara'da yapılacak 66. Kuruluş Günü resepsiyonunu iptal etti. İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres ise taziye mektubunda "İsrail halkı olarak en içten duygularımız Türk insanları ile birliktedir" dedi.

  18. VATİKAN: Papa Francis, hayatını kaybedenler için dua edilmesini isteyerek, "Tanrı ölenleri evine kabul etsin, ailelerine teselli versin" dedi.

    VATİKAN: Papa Francis, hayatını kaybedenler için dua edilmesini isteyerek, "Tanrı ölenleri evine kabul etsin, ailelerine teselli versin" dedi.

  19. KUZEY IRAK: IKYB Başkanı Mesut Barzani, Erdoğan'a bir başsağlığı mesajı gönderdi.

    KUZEY IRAK: IKYB Başkanı Mesut Barzani, Erdoğan'a bir başsağlığı mesajı gönderdi.

  20. ALMANYA: Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Soma'daki deprem faciası nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Angela Merkel ise Başbakan Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi. Gauck, Cumhurbaşkanı Gül'e gönderdiği taziye mesajında, "Vatandaşlarımız adına sizlere derin taziyelerimi ifade etmek istiyorum" sözlerine yer verdi.

    ALMANYA: Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Soma'daki deprem faciası nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Angela Merkel ise Başbakan Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi. Gauck, Cumhurbaşkanı Gül'e gönderdiği taziye mesajında, "Vatandaşlarımız adına sizlere derin taziyelerimi ifade etmek istiyorum" sözlerine yer verdi.