Nefes Kesen Anlar!

TSK, Efes Tatbikatı'nda gövde gösterisi yaptı

  1. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından her yıl düzenlenen Efes Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı, İzmir'in Seferihisar İlçesi Doğanbey Mevkisi'nde gerçekleştirildi.

    Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından her yıl düzenlenen Efes Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı, İzmir'in Seferihisar İlçesi Doğanbey Mevkisi'nde gerçekleştirildi.

  2. Seçkin gözlemci gününün gece bölümüne katılan Milli Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı, askeri birliklerin havadan ve karadan icra ettiği faaliyetleri yerinde ilgiyle izledi.

    Seçkin gözlemci gününün gece bölümüne katılan Milli Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı, askeri birliklerin havadan ve karadan icra ettiği faaliyetleri yerinde ilgiyle izledi.

  3. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 5 Mayıs - 5 Haziran arasında gerçekleştirilen Efes - 2014 Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı'nın seçkin gözlemci gününün gece bölümü saat 20.00 ile 22.20 saatlerinde gerçekleştirildi.

    Her yıl olduğu gibi bu yıl da 5 Mayıs - 5 Haziran arasında gerçekleştirilen Efes - 2014 Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı'nın seçkin gözlemci gününün gece bölümü saat 20.00 ile 22.20 saatlerinde gerçekleştirildi.

  4. Geçen yıllarda olduğu gibi Doğanbey Mevkisi'ndeki arazide gerçekleştirilen tatbikata, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kuvvet komutanları, yabancı ülkelerden 51 gözlemci katıldı.

    Geçen yıllarda olduğu gibi Doğanbey Mevkisi'ndeki arazide gerçekleştirilen tatbikata, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kuvvet komutanları, yabancı ülkelerden 51 gözlemci katıldı.

  5. Son iki yıldır basına kapalı gerçekleştirilen ancak bu sene medya mensuplarının yine davet edildiği tatbikat, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay'ın koordinesinde gerçekleştirildi.

    Son iki yıldır basına kapalı gerçekleştirilen ancak bu sene medya mensuplarının yine davet edildiği tatbikat, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay'ın koordinesinde gerçekleştirildi.

  6. Alana ilk olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ve kuvvet komutanları, ardından da Milli Savunma Bakanı Yılmaz, helikopterle geldi. Bakan Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Özel ile komutanlar, kendileri için hazırlanan platformda tatbikatı dikkatle izledi

    Alana ilk olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ve kuvvet komutanları, ardından da Milli Savunma Bakanı Yılmaz, helikopterle geldi. Bakan Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Özel ile komutanlar, kendileri için hazırlanan platformda tatbikatı dikkatle izledi

  7. Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ağrı'daki mitinginden sonra İzmir'e geldi ancak katılacağı açıklanmasına rağmen tatbikat alanına gelmedi.

    Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ağrı'daki mitinginden sonra İzmir'e geldi ancak katılacağı açıklanmasına rağmen tatbikat alanına gelmedi.

  8. Gece safhası ikinci kez basın mensuplarına açık gerçekleştirilen tatbikat, icra faaliyetlerinin anlatılmasının ardından SAT ve SAS komandolarının denizden, Özel Kuvvetler Komutanlığı personelinin de havadan çıkarmasıyla başladı

    Gece safhası ikinci kez basın mensuplarına açık gerçekleştirilen tatbikat, icra faaliyetlerinin anlatılmasının ardından SAT ve SAS komandolarının denizden, Özel Kuvvetler Komutanlığı personelinin de havadan çıkarmasıyla başladı

  9. Karaya, temsili deniz topçu atışlarının yapılmasının ardından, F16 uçakları da, belirlenen hedefleri sorti yapıp vurdu. Kobra helikopterleri de, kendileri için belirlenmiş olan hedeflere atış yaptıktan sonra deniz taarruz atışları yapıldı.

    Karaya, temsili deniz topçu atışlarının yapılmasının ardından, F16 uçakları da, belirlenen hedefleri sorti yapıp vurdu. Kobra helikopterleri de, kendileri için belirlenmiş olan hedeflere atış yaptıktan sonra deniz taarruz atışları yapıldı.

  10. Bu sırada, SAT ve SAS komandoları denizdeki mayınları tespit edip temizledi. Karadan karaya OBÜS toplarının atışlarının yanı sıra F4 - E bombardıman uçağı da bombardıman atışı yaptı.

    Bu sırada, SAT ve SAS komandoları denizdeki mayınları tespit edip temizledi. Karadan karaya OBÜS toplarının atışlarının yanı sıra F4 - E bombardıman uçağı da bombardıman atışı yaptı.

  11. Obüs ve havan toplarıyla, aydınlatma atışları yapıldığı sırasında, iki çıkarma gemisine de tank ve zırhlı personel taşıyıcıların yüklemesi yapıldı.

    Obüs ve havan toplarıyla, aydınlatma atışları yapıldığı sırasında, iki çıkarma gemisine de tank ve zırhlı personel taşıyıcıların yüklemesi yapıldı.

  12. Amfibi deniz piyade birlikleri, denizden karaya çıkartıldı. Taarruz helikopterlerinin atışlarının ardından da, birinci hava hücum harekatı sonlandırıldı.

    Amfibi deniz piyade birlikleri, denizden karaya çıkartıldı. Taarruz helikopterlerinin atışlarının ardından da, birinci hava hücum harekatı sonlandırıldı.

  13. İnsansız Hava Aracı'nın (İHA) bölgedeki keşfinin ardından bu kez de, F 16 uçakları ve kara unsurları, belirlenen hedeflere atış yaptı. İkinci hava hücum harekatında ise, hedeflere yine havadan ve karadan atış yapıldı.

    İnsansız Hava Aracı'nın (İHA) bölgedeki keşfinin ardından bu kez de, F 16 uçakları ve kara unsurları, belirlenen hedeflere atış yaptı. İkinci hava hücum harekatında ise, hedeflere yine havadan ve karadan atış yapıldı.

  14. Saat 22.10'da ise, temsili düşman kuvvetlerinden milli hedeflere taarruz yapıldı, bu saldırıya da hava savunma sistemleriyle karşılık verildi.

    Saat 22.10'da ise, temsili düşman kuvvetlerinden milli hedeflere taarruz yapıldı, bu saldırıya da hava savunma sistemleriyle karşılık verildi.

  15. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) planlı tatbikatlarından olan Efes-2014 Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın katılımı ile İzmir'in Seferhisar ilçesi Doğanbey mevkiinde başladı.

    Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) planlı tatbikatlarından olan Efes-2014 Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın katılımı ile İzmir'in Seferhisar ilçesi Doğanbey mevkiinde başladı.

  16. Tatbikatta Safir ve Mercan ülkeleri arasındaki var olan sorunların barışçıl yollardan çözümlenememesi üzerine tırmanan gerginlik dönemi sonrasında, tarafların savaş planlarının icrasını esas alan jenerik bir senaryoya göre tatbikat gerçekleştirildi.

    Tatbikatta Safir ve Mercan ülkeleri arasındaki var olan sorunların barışçıl yollardan çözümlenememesi üzerine tırmanan gerginlik dönemi sonrasında, tarafların savaş planlarının icrasını esas alan jenerik bir senaryoya göre tatbikat gerçekleştirildi.

  17. TÜRKİYE'DE BİR İLK! TSK'nın planlı tatbikatlarından olan EFES-2014 Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı'na özel olarak, Türkiye'de ilk defa arazi üzerine seyyar sahra hastanesi kuruldu.

    TÜRKİYE'DE BİR İLK! TSK'nın planlı tatbikatlarından olan EFES-2014 Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı'na özel olarak, Türkiye'de ilk defa arazi üzerine seyyar sahra hastanesi kuruldu.

  18. Seyyar hastane, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in katılımıyla 2 gün boyunca sürecek tatbikatta sağlık hizmeti verecek.

    Seyyar hastane, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in katılımıyla 2 gün boyunca sürecek tatbikatta sağlık hizmeti verecek.

  19. TSK envanterine 2010 yılında giren seyyar sahra hastanesi, ilk kez İzmir'in Seferihisar ilçesi Doğanbey mevkiinde icra edilecek EFES-2014 Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı'nda araziye 44 saatte kuruldu.

    TSK envanterine 2010 yılında giren seyyar sahra hastanesi, ilk kez İzmir'in Seferihisar ilçesi Doğanbey mevkiinde icra edilecek EFES-2014 Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı'nda araziye 44 saatte kuruldu.

  20. Hastane, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in iştirakleriyle Ege Ordusu Komutanlığı koordinatörlüğünde.....

    Hastane, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in iştirakleriyle Ege Ordusu Komutanlığı koordinatörlüğünde.....

  21. Genelkurmay Başkanlığı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait birlik ve unsurların katılımı ile gerçekleştirilecek tatbikatta sağlık hizmeti verecek.

    Genelkurmay Başkanlığı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait birlik ve unsurların katılımı ile gerçekleştirilecek tatbikatta sağlık hizmeti verecek.

  22. Şimdiye dek iki defa görev maksatlı kullanılan ve 478 personelin tedavi edildiği seyyar hastane, tatbikata özel olarak ilk defa arazi üzerine kurularak sağlık hizmet desteği sağladı.

    Şimdiye dek iki defa görev maksatlı kullanılan ve 478 personelin tedavi edildiği seyyar hastane, tatbikata özel olarak ilk defa arazi üzerine kurularak sağlık hizmet desteği sağladı.

  23. Görev alan tüm personelin uzman sağlık çalışanı olduğu hastanede tıbbi üniteler, personel ve hastalar için üniteler, hasta sınıflandırma ve ayırma bölümleri bulunurken, dört kişi aynı anda ameliyat olabiliyor.

    Görev alan tüm personelin uzman sağlık çalışanı olduğu hastanede tıbbi üniteler, personel ve hastalar için üniteler, hasta sınıflandırma ve ayırma bölümleri bulunurken, dört kişi aynı anda ameliyat olabiliyor.

  24. 30 kişilik hasta kapasiteli hastanede, sosyal yaşam alanlarının yanı sıra 28 çadır ve 23 konteyner bulunuyor.

    30 kişilik hasta kapasiteli hastanede, sosyal yaşam alanlarının yanı sıra 28 çadır ve 23 konteyner bulunuyor.

  25. EFES-2014 Müşterek Fiil Atışlı Tatbikatı, 8 bin 500 personelin katılımı ile 05 Mayıs 2014 tarihinde başladı. Öte yandan, Erciyes-2014 Müşterek Tabur Görev Kuvvet Arazi Tatbikatı da 15 Mayıs 2014 tarihinde icra edildi.

    EFES-2014 Müşterek Fiil Atışlı Tatbikatı, 8 bin 500 personelin katılımı ile 05 Mayıs 2014 tarihinde başladı. Öte yandan, Erciyes-2014 Müşterek Tabur Görev Kuvvet Arazi Tatbikatı da 15 Mayıs 2014 tarihinde icra edildi.