Vali Yardımcısından Şehzade Düğünü!

Bursa'da Vali Yardımcısı Mehmet Özcan'ın oğluna Şehzade düğünü!

  1. Bursa Vali Yardımcısı Mehmet Özcan, padişah Murad Hüdavendigâr?ın türbesinin de içinde bulunduğu Çekirge?deki tarihi caminin avlusunda 6 yaşındaki oğlu Mehmet için çalgılı ve ateşbazlı sünnet düğünü yaptı

    Bursa Vali Yardımcısı Mehmet Özcan, padişah Murad Hüdavendigâr?ın türbesinin de içinde bulunduğu Çekirge?deki tarihi caminin avlusunda 6 yaşındaki oğlu Mehmet için çalgılı ve ateşbazlı sünnet düğünü yaptı

  2. Vali Yardımcısı Mehmet Özcan ve eşi Nükhet Özcan, misafirlerini, masalarla donatılan cami avlusunda ağırladı.

    Vali Yardımcısı Mehmet Özcan ve eşi Nükhet Özcan, misafirlerini, masalarla donatılan cami avlusunda ağırladı.

  3. Türbenin hemen önüne küçük Mehmet için kurulan tahta oturan misafirler, sünnet çocuğuyla bol bol fotoğraf çektirdi.

    Türbenin hemen önüne küçük Mehmet için kurulan tahta oturan misafirler, sünnet çocuğuyla bol bol fotoğraf çektirdi.

  4. Mehter ve kılıç kalkan ekibi gösteri yaparken, ateşbaz da nefes kesen bir gösteri sundu. Tahtabacak, Karagöz gösterileri de yapıldı.

    Mehter ve kılıç kalkan ekibi gösteri yaparken, ateşbaz da nefes kesen bir gösteri sundu. Tahtabacak, Karagöz gösterileri de yapıldı.

  5. Vatandaşlar, "Başka şehirlerden ecdadımıza dua etmek için geldik. Cami ve türbe avlusunda düğün mü olur? Çalgı sesinden ne dua edebildik, ne namaz kılabildik. Düğün ve cemiyetlerin yapılacağı yer belli" diye tepkilerini dile getirdi.

    Vatandaşlar, "Başka şehirlerden ecdadımıza dua etmek için geldik. Cami ve türbe avlusunda düğün mü olur? Çalgı sesinden ne dua edebildik, ne namaz kılabildik. Düğün ve cemiyetlerin yapılacağı yer belli" diye tepkilerini dile getirdi.

  6. Mehmet Özcan ise "Böyle tarihi mekânlarımızın işlevsel olarak da kullanılabileceğini bu şekilde anlamak ve anlatmak istedik. İstiyoruz ki, tarihimiz, kültürümüz her vesileyle dile getirilmiş olsun. Bir baba olarak bugün çok heyecanlıyım" dedi.

    Mehmet Özcan ise "Böyle tarihi mekânlarımızın işlevsel olarak da kullanılabileceğini bu şekilde anlamak ve anlatmak istedik. İstiyoruz ki, tarihimiz, kültürümüz her vesileyle dile getirilmiş olsun. Bir baba olarak bugün çok heyecanlıyım" dedi.

  7. Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bu mekânların korunması ve bakımı gibi konuları protokolle belediyeye devrettiklerini ancak protokolde bu mekânlarda düğünlere izin verilmediğini kaydetti.

    Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bu mekânların korunması ve bakımı gibi konuları protokolle belediyeye devrettiklerini ancak protokolde bu mekânlarda düğünlere izin verilmediğini kaydetti.

  8. Yetkililer, düğünün protokole aykırı olduğunu belirterek, "Bu düğün orada doğru olmamış" yorumunda bulundu.

    Yetkililer, düğünün protokole aykırı olduğunu belirterek, "Bu düğün orada doğru olmamış" yorumunda bulundu.

  9. Vali Yardımcısı Özcan'ın gösterişli düğünün ardından yaş haddi nedeniyle emekli olduğu öğrenildi.

    Vali Yardımcısı Özcan'ın gösterişli düğünün ardından yaş haddi nedeniyle emekli olduğu öğrenildi.