Paralel Operasyonda 1 Günün Özeti

İstanbul Başsavcılığı dün saatler 02:00'yi gösterirken, kurgu bir örgüt üzerinden Başbakan Erdoğan'ı, Bakanları ve MİT Müsteşarını dinleyenleri gözaltına almaya başladı.

  1. İstanbul Başsavcılığı dün saatler 02:00'yi gösterirken, kurgu bir örgüt üzerinden Başbakan Erdoğan'ı, Bakanları ve MİT Müsteşarını dinleyenleri gözaltına almaya başladı.

    İstanbul Başsavcılığı dün saatler 02:00'yi gösterirken, kurgu bir örgüt üzerinden Başbakan Erdoğan'ı, Bakanları ve MİT Müsteşarını dinleyenleri gözaltına almaya başladı.

  2. Gece yarısı gözaltına alınan zanlılar daha sonra sağlık kontrolüne götürüldü.

    Gece yarısı gözaltına alınan zanlılar daha sonra sağlık kontrolüne götürüldü.

  3. Gözaltına alınan arasında resmi üniformalı bir polis memuru da yer aldı

    Gözaltına alınan arasında resmi üniformalı bir polis memuru da yer aldı

  4. Bu polis memurunun, operasyonu gece yarısı sızdıran polis memuru olduğu iddia ediliyor

    Bu polis memurunun, operasyonu gece yarısı sızdıran polis memuru olduğu iddia ediliyor

  5. Gözaltına alınan bir diğer kişi ise Terörle Mücadele Eski Şube Müdürü Yurt Atayün. Atayün, MİT Müsteşarıne kelepçe takmak istemesiyle gündeme gelmişti. Dünkü operasyonda gözaltına alınıp, elleri arkadan kelepçelendi.

    Gözaltına alınan bir diğer kişi ise Terörle Mücadele Eski Şube Müdürü Yurt Atayün. Atayün, MİT Müsteşarıne kelepçe takmak istemesiyle gündeme gelmişti. Dünkü operasyonda gözaltına alınıp, elleri arkadan kelepçelendi.

  6. 17 Aralık darbe girişimi sırasında arama yaptığı ofiste bacak bacak üstüne atıp lahmacun siparişi verdirten Başkomiser Recep Can, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı operasyon kapsamında gözaltına alındı.

    17 Aralık darbe girişimi sırasında arama yaptığı ofiste bacak bacak üstüne atıp lahmacun siparişi verdirten Başkomiser Recep Can, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı operasyon kapsamında gözaltına alındı.

  7. 'Paralel operasyon'da gözaltına alınan ve sağlık kontrolü için hastaneye götürülen bir diğer isim İstanbul Eski Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürü Hayati Başdağ idi. Bağdaş kelepçeli ellerini yukarı kaldırarak kameralara poz verdi.

    'Paralel operasyon'da gözaltına alınan ve sağlık kontrolü için hastaneye götürülen bir diğer isim İstanbul Eski Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürü Hayati Başdağ idi. Bağdaş kelepçeli ellerini yukarı kaldırarak kameralara poz verdi.

  8. Gözaltına alınan bir diğer isim Serdar Bayraktutan... Bayraktutan ismi Van merkezli İnsani Yardım Vakfı'na yapılan operasyonda geçiyor. Operasyon sonrasında hazırlanan iddianamede MİT görevlilerinin isimleri deşifre edilmişti.

    Gözaltına alınan bir diğer isim Serdar Bayraktutan... Bayraktutan ismi Van merkezli İnsani Yardım Vakfı'na yapılan operasyonda geçiyor. Operasyon sonrasında hazırlanan iddianamede MİT görevlilerinin isimleri deşifre edilmişti.

  9. Eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, evinde yapılan uzun aramalar sonrasında akşama doğru gözaltına alındı ve kelepçelenerek sağlık kontrolüne götürüldü

    Eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, evinde yapılan uzun aramalar sonrasında akşama doğru gözaltına alındı ve kelepçelenerek sağlık kontrolüne götürüldü