İşte Dünyanın En İyi Basın Fotoğrafları

İşte dünyanın en iyi basın fotoğrafları

  1. Bu yıl 57'ncisi düzenlenen World Press Photo 2014'te dünyanın dört bir yanındaki foto muhabirleri tarafından yarışmaya gönderilen eserler arasında dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan fotoğraflar görülebilir. Yarışmaya bu yıl 132 ülkeden 5 bin 754 fotoğrafçı, 98 bin 671 fotoğrafla katıldı.

    Bu yıl 57'ncisi düzenlenen World Press Photo 2014'te dünyanın dört bir yanındaki foto muhabirleri tarafından yarışmaya gönderilen eserler arasında dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan fotoğraflar görülebilir. Yarışmaya bu yıl 132 ülkeden 5 bin 754 fotoğrafçı, 98 bin 671 fotoğrafla katıldı.

  2. <br><b>BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ</b></br>  Alessandro Penso, İtalya, OnOff Picture  <br>21 Kasım 2013, Sofya, Bulgaristan</br>  Bulgaristan, Sofya'daki terk edilmiş bir okulun spor salonunda Eylül 2013'te


    BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ
    Alessandro Penso, İtalya, OnOff Picture
    21 Kasım 2013, Sofya, Bulgaristan
    Bulgaristan, Sofya'daki terk edilmiş bir okulun spor salonunda Eylül 2013'te

  3. <br><b>FLAŞ HABERLER ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ</b></br>  Taslima Akhter, Bangladeş  <br>25 Nisan 2013, Savar, Bangladeş</br>  Bangladeş, Savar'da çöken Rana Plaza'nın enkazında yatan konfeksiyon atölyesi işçileri.


    FLAŞ HABERLER ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ
    Taslima Akhter, Bangladeş
    25 Nisan 2013, Savar, Bangladeş
    Bangladeş, Savar'da çöken Rana Plaza'nın enkazında yatan konfeksiyon atölyesi işçileri.

  4. <br><b>FLAŞ HABERLER HİKAYELER İKİNCİLİK ÖDÜLÜ</b></br>  Tyler Hicks, ABD, The New York Times  <br>21 Eylül 2013, Nairobi, Kenya</br>  Westgate alışveriş merkezine düzenlenen saldırı sırasında saklanan bir kadın ve iki çocuk. Sonrasında yara almadan oradan kaçmayı başardılar. Kenya tarihinin bu en kanlı terörist saldırısında en az 60 kişi öldü ve 200 kişi yaralandı.


    FLAŞ HABERLER HİKAYELER İKİNCİLİK ÖDÜLÜ
    Tyler Hicks, ABD, The New York Times
    21 Eylül 2013, Nairobi, Kenya
    Westgate alışveriş merkezine düzenlenen saldırı sırasında saklanan bir kadın ve iki çocuk. Sonrasında yara almadan oradan kaçmayı başardılar. Kenya tarihinin bu en kanlı terörist saldırısında en az 60 kişi öldü ve 200 kişi yaralandı.

  5. <br><b>FLAŞ HABERLER BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ</b></br>  Philippe Lopez, Fransa, Agence France-Presse  <br>18 Kasım 2013, Tolosa, Filipinler</br>  Haiyan Tayfunu'ndan kurtulanlar, Filipinler'in ortasındaki Leyte Adası'nın Tolosa kentinde, dinî figürleri taşıyorlar. Kayıtlara geçen en şiddetli tayfunlardan biri olan Haiyan Tayfunu'nda 8 bin kişi öldü ya da kayboldu, 4 milyonun üzerinde insan da evinden oldu


    FLAŞ HABERLER BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ
    Philippe Lopez, Fransa, Agence France-Presse
    18 Kasım 2013, Tolosa, Filipinler
    Haiyan Tayfunu'ndan kurtulanlar, Filipinler'in ortasındaki Leyte Adası'nın Tolosa kentinde, dinî figürleri taşıyorlar. Kayıtlara geçen en şiddetli tayfunlardan biri olan Haiyan Tayfunu'nda 8 bin kişi öldü ya da kayboldu, 4 milyonun üzerinde insan da evinden oldu

  6. <br><b>GÜNCEL MESELELER ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ</b></br>  Christopher Vanegas, Meksika, La Vanguardia / El Guardían  <br>8 Mart 2013, Saltillo, Coahuila, Meksika</br>  Meksika'nın kuzeydoğusundaki Coahuila, Saltillo'daki bir altgeçitte 5 cesedin bulunmasının ardından olay yerine varan polisler. Meksika'daki rakip organize suç örgütleri ve uyuşturucu kartelleri, bu tip kamusal teşhirlerle sık sık birbirlerine mesaj göndermekte.


    GÜNCEL MESELELER ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ
    Christopher Vanegas, Meksika, La Vanguardia / El Guardían
    8 Mart 2013, Saltillo, Coahuila, Meksika
    Meksika'nın kuzeydoğusundaki Coahuila, Saltillo'daki bir altgeçitte 5 cesedin bulunmasının ardından olay yerine varan polisler. Meksika'daki rakip organize suç örgütleri ve uyuşturucu kartelleri, bu tip kamusal teşhirlerle sık sık birbirlerine mesaj göndermekte.

  7. <br><b>GÜNLÜK YAŞAM BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ</b></br>  Julius Schrank, Almanya, De Volkskrant için  <br>15 March 2013, Burma</br>  Myanmar'ın kuzeyindeki Kaçin eyaletine bağlı Laiza'da, bir gün önce ölen komutanlarının cenazesinde içen ve beraber şarkı söyleyen Kaçin Bağımsızlık Ordusu askerleri. Kent, Myanmar Ordusu tarafından kuşatma altında.


    GÜNLÜK YAŞAM BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ
    Julius Schrank, Almanya, De Volkskrant için
    15 March 2013, Burma
    Myanmar'ın kuzeyindeki Kaçin eyaletine bağlı Laiza'da, bir gün önce ölen komutanlarının cenazesinde içen ve beraber şarkı söyleyen Kaçin Bağımsızlık Ordusu askerleri. Kent, Myanmar Ordusu tarafından kuşatma altında.

  8. <br><b>SPOR AKSİYON BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ</b></br>  Emiliano Lasalvia, Arjantin, La Nación için  <br>1 Aralık 2013, Buenos Aires, Arjantin</br>  Pablo MacDonough, 1 Aralık'ta oynanan Arjantin Açık Polo Şampiyonası'ndaki bir maçta düşüyor


    SPOR AKSİYON BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ
    Emiliano Lasalvia, Arjantin, La Nación için
    1 Aralık 2013, Buenos Aires, Arjantin
    Pablo MacDonough, 1 Aralık'ta oynanan Arjantin Açık Polo Şampiyonası'ndaki bir maçta düşüyor

  9. <br><b>SPOR AKSİYON İKİNCİLİK ÖDÜLÜ</b></br>  Andrzej Grygiel, Polonya, PAP-Polska Agencja Prasowa için  <br>24 Mart 2013, Szczyrk, Polonya</br>  Uluslararası Polonya Alp Disiplini Kayak Şampiyonası'nda Erkekler Süper Kombine'nin slalom bölümünde yarışan Polonyalı Pawel Starzyk.


    SPOR AKSİYON İKİNCİLİK ÖDÜLÜ
    Andrzej Grygiel, Polonya, PAP-Polska Agencja Prasowa için
    24 Mart 2013, Szczyrk, Polonya
    Uluslararası Polonya Alp Disiplini Kayak Şampiyonası'nda Erkekler Süper Kombine'nin slalom bölümünde yarışan Polonyalı Pawel Starzyk.

  10. <br><b>SPOR AKSİYON ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ</b></br>  Peter Holgersson, İsveç  <br>19 Aralık 2013, Lidingö, İsveç</br>  Son kemoterapi tedavisinden sonra kendini daha iyi hisseden Nadja... Heptatlon dalında yarışan İsveçli atlet Nadja Casadei, 2013 yazında lenf kanseri teşhisi konulmadan önce, Dünya ve Avrupa şampiyonalarına katılmıştı. Casadei, azimli bir şekilde atletik kariyerine devam etti ve hastalığının tedavisi sırasında da egzersiz programını sürdürdü. Casadei, kemoterapi tedavisi gördüğü dönemde diyetine ve içtiklerine dikkat etti ve 2016 Rio de Janerio Olimpiyatları'na katılmayı deneyeceğine dair niyetini açıkladı.


    SPOR AKSİYON ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ
    Peter Holgersson, İsveç
    19 Aralık 2013, Lidingö, İsveç
    Son kemoterapi tedavisinden sonra kendini daha iyi hisseden Nadja... Heptatlon dalında yarışan İsveçli atlet Nadja Casadei, 2013 yazında lenf kanseri teşhisi konulmadan önce, Dünya ve Avrupa şampiyonalarına katılmıştı. Casadei, azimli bir şekilde atletik kariyerine devam etti ve hastalığının tedavisi sırasında da egzersiz programını sürdürdü. Casadei, kemoterapi tedavisi gördüğü dönemde diyetine ve içtiklerine dikkat etti ve 2016 Rio de Janerio Olimpiyatları'na katılmayı deneyeceğine dair niyetini açıkladı.

  11. <br><b>GÖZLEM PORTRELERİ BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ</b></br>  Markus Schreiber, Almanya, The Associated Press  <br>13 Aralık 2013, Pretoria, Güney Afrika</br>  13 Aralık günü, Güney Afrika'nın eski devlet başkanı Nelson Mandela'nın katafalkının başkent Pretoria'daki Birlik Binası'nda (Devlet Başkanlığı Sarayı) teşhir edilişinin üçüncü ve son gününden hayal kırıklığıyla ayrılan bir kadın.


    GÖZLEM PORTRELERİ BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ
    Markus Schreiber, Almanya, The Associated Press
    13 Aralık 2013, Pretoria, Güney Afrika
    13 Aralık günü, Güney Afrika'nın eski devlet başkanı Nelson Mandela'nın katafalkının başkent Pretoria'daki Birlik Binası'nda (Devlet Başkanlığı Sarayı) teşhir edilişinin üçüncü ve son gününden hayal kırıklığıyla ayrılan bir kadın.

  12. <br><b>KURGU PORTRELER BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ</b></br>  Brent Stirton, Güney Afrika, Reportage by Getty Images  <br>25 Eylül 2013, Batı Bengal, Hindistan</br>  Hindistan'ın Batı Bengal bölgesinde, körler için bir yatılı okul olan Vivekananda Misyoner Okulu'nda poz veren kör albino öğrenciler. Okul, Hindistan'daki körlere yönelik nadir okullardan biri.


    KURGU PORTRELER BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ
    Brent Stirton, Güney Afrika, Reportage by Getty Images
    25 Eylül 2013, Batı Bengal, Hindistan
    Hindistan'ın Batı Bengal bölgesinde, körler için bir yatılı okul olan Vivekananda Misyoner Okulu'nda poz veren kör albino öğrenciler. Okul, Hindistan'daki körlere yönelik nadir okullardan biri.

  13. <br><b>KURGU PORTELER-HİKAYELER İKİNCİLİK ÖDÜLÜ</b></br>  Denis Dailleux, Fransa, Vu Ajansı  <br>10 Haziran 2013, Kahire, Mısır</br>  Aid ve annesi... Anneleriyle poz veren Mısırlı vücut geliştiriciler serisinden.


    KURGU PORTELER-HİKAYELER İKİNCİLİK ÖDÜLÜ
    Denis Dailleux, Fransa, Vu Ajansı
    10 Haziran 2013, Kahire, Mısır
    Aid ve annesi... Anneleriyle poz veren Mısırlı vücut geliştiriciler serisinden.