Bu Yerleri Google Bile Göremiyor

Bu yerleri Google bile göremiyor

  1. İnternet arama motoru Google'ın yer haritasi dünyada 10 bölgeye giremiyor. Google'ın yer haritasının bile sansüre uğradığı bu bölgelerde ABD, Rusya, Kuzey Kore ve Japonya gibi ülkelerin askeri üsleri bulunuyor. İşte Google'ın bile giremediği 10 yer...

    İnternet arama motoru Google'ın yer haritasi dünyada 10 bölgeye giremiyor. Google'ın yer haritasının bile sansüre uğradığı bu bölgelerde ABD, Rusya, Kuzey Kore ve Japonya gibi ülkelerin askeri üsleri bulunuyor. İşte Google'ın bile giremediği 10 yer...

  2. <p><b>SAMJIYON ASKERİ HAVAALANI, RYANGGANG, KUZEY KORE</b></p>  Kapalı bir rejimle yönetilen Kuzey Kore'de birçok bölgeye sansür nedeniyle girilemediğini düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Ancak Kuzey Kore'de de, Google yer haritasının giremediği noktalar bulunuyor. Kuzey Kore'deki Samjiyon Askeri Havaalanı'na Google yer haritasından ulaşmak istediğinizde, bazı binaların üstünün karartıldığını görüyorsunuz.

    SAMJIYON ASKERİ HAVAALANI, RYANGGANG, KUZEY KORE

    Kapalı bir rejimle yönetilen Kuzey Kore'de birçok bölgeye sansür nedeniyle girilemediğini düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Ancak Kuzey Kore'de de, Google yer haritasının giremediği noktalar bulunuyor. Kuzey Kore'deki Samjiyon Askeri Havaalanı'na Google yer haritasından ulaşmak istediğinizde, bazı binaların üstünün karartıldığını görüyorsunuz.

  3. <p><b>MINAMI TORISHIMA HAVAALANI, JAPONYA</b></p>  Okyanusun ortasında üçgen şeklindeki bu küçük ada, oldukça ıssız görünüyor. Ama gerçek bundan çok farklı. Japonya ana karasına 2000 kilometre uzaklıktaki 1.5 kilometrekare büyüklüğündeki bu adada, bir havalimanı bulunuyor. Japon ordusu tarafından kullanılan bu havalimanına, güvenlik gerekçesiyle Google'ın yer haritasından ulaşılamıyor

    MINAMI TORISHIMA HAVAALANI, JAPONYA

    Okyanusun ortasında üçgen şeklindeki bu küçük ada, oldukça ıssız görünüyor. Ama gerçek bundan çok farklı. Japonya ana karasına 2000 kilometre uzaklıktaki 1.5 kilometrekare büyüklüğündeki bu adada, bir havalimanı bulunuyor. Japon ordusu tarafından kullanılan bu havalimanına, güvenlik gerekçesiyle Google'ın yer haritasından ulaşılamıyor

  4. <p><b>MICHAEL ASKERİ HAVAÜSSÜ, ABD</b></p>  Google'ın yer haritasında ulaşamadığı noktalardan biri de, ABD'nin Utah eyaletinde bulunan Michael Askeri Havaüssü. ABD'nin günümüzde insansız hava araçlarını geliştirdiği ve test ettiği havaüssü çok sıkı bir şekilde korunuyor.

    MICHAEL ASKERİ HAVAÜSSÜ, ABD

    Google'ın yer haritasında ulaşamadığı noktalardan biri de, ABD'nin Utah eyaletinde bulunan Michael Askeri Havaüssü. ABD'nin günümüzde insansız hava araçlarını geliştirdiği ve test ettiği havaüssü çok sıkı bir şekilde korunuyor.

  5. <p><b>CHEYENNE MOUNTAIN OPERASYON MERKEZİ, ABD</b></p>  ABD'nin Colorado eyaletinde bulunan Cheyenne Mountain Operasyon Merkezi uzun yıllar askeri üs olarak hizmet verdi. 2006 yılından bu yana hizmet dışı bırakılan askeri üsse yine de Google'ın yer haritasından ulaşılamıyor. Bilim kurgu dizisi 'Stargate'in bazı bölümleri de geçmişte burada çekildi.

    CHEYENNE MOUNTAIN OPERASYON MERKEZİ, ABD

    ABD'nin Colorado eyaletinde bulunan Cheyenne Mountain Operasyon Merkezi uzun yıllar askeri üs olarak hizmet verdi. 2006 yılından bu yana hizmet dışı bırakılan askeri üsse yine de Google'ın yer haritasından ulaşılamıyor. Bilim kurgu dizisi 'Stargate'in bazı bölümleri de geçmişte burada çekildi.

  6. Abdullah Öcalan'ın hapis cezasını çektiği 'İmralı Adası.. Cezaevi ve tesislere bakıldığında boş bir arazi görüntüleniyor.

    Abdullah Öcalan'ın hapis cezasını çektiği 'İmralı Adası.. Cezaevi ve tesislere bakıldığında boş bir arazi görüntüleniyor.

  7. <p><b>NOORDWİJK, HOLLANDA</b></p>  İnternet arama motoru Google'ın yer haritası Hollanda'nın küçük bir kasabası olan Noordwijk'de bir mahalleye giremiyor. Bu mahallede Hollanda kraliyet ailesinin üyeleri oturuyor. Güvenlik nedeniyle bu bölgede Google yer haritası gezintiye izin vermiyor.

    NOORDWİJK, HOLLANDA

    İnternet arama motoru Google'ın yer haritası Hollanda'nın küçük bir kasabası olan Noordwijk'de bir mahalleye giremiyor. Bu mahallede Hollanda kraliyet ailesinin üyeleri oturuyor. Güvenlik nedeniyle bu bölgede Google yer haritası gezintiye izin vermiyor.

  8. <p><b>NATO HAVAÜSSÜ GEILENKIRCHEN, ALMANYA</b></p>  İnternet arama motoru Google'ın ulaşamadığı ve sansüre uğradığı yerlerden biri de Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki NATO havaüssü. NATO'nun Geilenkirchen'deki havaüssünde 3 binden fazla personel bulunuyor.

    NATO HAVAÜSSÜ GEILENKIRCHEN, ALMANYA

    İnternet arama motoru Google'ın ulaşamadığı ve sansüre uğradığı yerlerden biri de Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki NATO havaüssü. NATO'nun Geilenkirchen'deki havaüssünde 3 binden fazla personel bulunuyor.

  9. <p><b>HAARP, ABD</b></p>  ABD Silahlı Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Alaska Üniversitesi'nin ortak projesi HAARP, (Yüksek Frekanslı Etkin Güneşsel Araştırma Programı) iyonosferin özelliklerini ve davranışlarını araştırmak üzere Alaska'da kuruldu. Komplo teorisyenleri, ABD'nin HAARP'de gizli bir proje yürüttüğünü öne sürüyor. Teoriye göre, HAARP'ta yürütülen proje, deprem, sel baskınları ve yanardağ patlamaları gibi doğal felaketleri tetikliyor. İnternet arama motoru Google'ın yer haritasının tam bu bölgede sansüre uğraması, komplo teorisyenlerinin bu görüşünü güçlendiriyor.  <p>Elektromanyetik dalgalar üzerine birçok deneyin yapıldığı bu alan uçaklar için çok tehlikelidir. Bu yüzden HAARP tesislerinde, uçak kontrol sistemi kurulmuştur. Herhangi bir uçağın yaklaşması durumunda antenlerin faaliyetleri otomatik olarak durdurulmaktadır.</p>

    HAARP, ABD

    ABD Silahlı Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Alaska Üniversitesi'nin ortak projesi HAARP, (Yüksek Frekanslı Etkin Güneşsel Araştırma Programı) iyonosferin özelliklerini ve davranışlarını araştırmak üzere Alaska'da kuruldu. Komplo teorisyenleri, ABD'nin HAARP'de gizli bir proje yürüttüğünü öne sürüyor. Teoriye göre, HAARP'ta yürütülen proje, deprem, sel baskınları ve yanardağ patlamaları gibi doğal felaketleri tetikliyor. İnternet arama motoru Google'ın yer haritasının tam bu bölgede sansüre uğraması, komplo teorisyenlerinin bu görüşünü güçlendiriyor.

    Elektromanyetik dalgalar üzerine birçok deneyin yapıldığı bu alan uçaklar için çok tehlikelidir. Bu yüzden HAARP tesislerinde, uçak kontrol sistemi kurulmuştur. Herhangi bir uçağın yaklaşması durumunda antenlerin faaliyetleri otomatik olarak durdurulmaktadır.

  10. <p><b>OLENEGORSK ASKERİ HAVAÜSSÜ, RUSYA</b></p>  Google'ın ulaşamadığı bir nokta da Kuzey Buz Denizi kıyısındaki Murmansk kentinde bulunan Olenegorsk Askeri Havaüssü. Rusya'nın oldukça sıkı güvenlik önlemi aldığı askeri üste, orta ve uzun menzilli füzelerin konuşlandırıldığı tahmin ediliyor.

    OLENEGORSK ASKERİ HAVAÜSSÜ, RUSYA

    Google'ın ulaşamadığı bir nokta da Kuzey Buz Denizi kıyısındaki Murmansk kentinde bulunan Olenegorsk Askeri Havaüssü. Rusya'nın oldukça sıkı güvenlik önlemi aldığı askeri üste, orta ve uzun menzilli füzelerin konuşlandırıldığı tahmin ediliyor.

  11. <p><b>KRALİYET SARAYI, HOLLANDA</b></p>  Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bulunan Kraliyet Sarayı'na Google üzerinden ulaşmak isteyenler de sansürle karşılaşıyor. 'Paleis op de Dam' olarak bilinen Kraliyet Sarayı'nda Hollanda kraliyet ailesinin üyeleri yaşamıyor. Saray, resmi devlet törenleri ve üst düzey devlet ziyaretlerinde kullanılıyor. Kraliyet ailesi üyeleri ise şu anda Lahey kentinde ikamet ediyor.

    KRALİYET SARAYI, HOLLANDA

    Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bulunan Kraliyet Sarayı'na Google üzerinden ulaşmak isteyenler de sansürle karşılaşıyor. 'Paleis op de Dam' olarak bilinen Kraliyet Sarayı'nda Hollanda kraliyet ailesinin üyeleri yaşamıyor. Saray, resmi devlet törenleri ve üst düzey devlet ziyaretlerinde kullanılıyor. Kraliyet ailesi üyeleri ise şu anda Lahey kentinde ikamet ediyor.

  12. <p><b>REIMS-CHAMPANGE ASKERİ HAVAÜSSÜ, FRANSA</b></p>  Google'ın ulaşamadığı noktalardan biri de, Fransa'nın Reims bölgesindeki askeri havaüssü. Daha önce Fransa Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan üs, günümüzde NATO'ya hizmet veriyor.

    REIMS-CHAMPANGE ASKERİ HAVAÜSSÜ, FRANSA

    Google'ın ulaşamadığı noktalardan biri de, Fransa'nın Reims bölgesindeki askeri havaüssü. Daha önce Fransa Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan üs, günümüzde NATO'ya hizmet veriyor.

  13. <p><b>Google Earth'te sır oldular</b></p>      Google'ın da Google Maps üzerindeki haritalarda bazı bölgeleri sansürlediği ortaya çıktı. Elbette sansürün sebebi Google değil, Google'dan bu yönde talepte bulunan askeri üs, özel bölgeler ve hatta "Kuzey Kore" gibi ülkeler... İşte Google Earth'te sır olanlar

    Google Earth'te sır oldular

    Google'ın da Google Maps üzerindeki haritalarda bazı bölgeleri sansürlediği ortaya çıktı. Elbette sansürün sebebi Google değil, Google'dan bu yönde talepte bulunan askeri üs, özel bölgeler ve hatta "Kuzey Kore" gibi ülkeler... İşte Google Earth'te sır olanlar

  14. <p><b>Kuzey Kore'nin tamamı</b></p>  Kuzey Kore'nin uydu resimlerinde aslında herhangi bir eksiklik yok. Ancak yakınlaştığınızda sokakların, şehirlerin ve binaların isimlendirilmediğini farkediyorsunuz.

    Kuzey Kore'nin tamamı

    Kuzey Kore'nin uydu resimlerinde aslında herhangi bir eksiklik yok. Ancak yakınlaştığınızda sokakların, şehirlerin ve binaların isimlendirilmediğini farkediyorsunuz.

  15. <p><b>The Aberdeen Proving Grounds, Maryland</b></p>  Sansürlü yerlerin bir çoğu Maps'de düşük çözünürlükte görünüyor. Resmin en kuzeyinde oldukça düşük çözünürlükte ve bulanıklaştırılmış bölgeyi görmeniz mümkün.

    The Aberdeen Proving Grounds, Maryland

    Sansürlü yerlerin bir çoğu Maps'de düşük çözünürlükte görünüyor. Resmin en kuzeyinde oldukça düşük çözünürlükte ve bulanıklaştırılmış bölgeyi görmeniz mümkün.

  16. <p><b>Camp Buckner Askeri Akademisi</b></p>  Bir başka askeri alan olan Camp Buckner'in de sansürlenmesi hiç de şaşırtıcı değil

    Camp Buckner Askeri Akademisi

    Bir başka askeri alan olan Camp Buckner'in de sansürlenmesi hiç de şaşırtıcı değil

  17. <p><b>Huis ten Bosch, Hollanda Kraliyet Ailesi</b></p>  Maps'de Beyaz Saray'ın sansürlenmesinin ardından Hollanda krallığının da aynı gizliliği istemesi şaşırtı değil

    Huis ten Bosch, Hollanda Kraliyet Ailesi

    Maps'de Beyaz Saray'ın sansürlenmesinin ardından Hollanda krallığının da aynı gizliliği istemesi şaşırtı değil

  18. <p><b>Soestdijk Palace, Hollanda</b></p>  Krallığa ait diğer bir ikamet yeri olan Soestdijk Palace, halka açık ve daha çok tarihi bir niteliğe sahip. Ancak Huis ten Bosch'a göre haritadan çok daha fazla gizlenmiş

    Soestdijk Palace, Hollanda

    Krallığa ait diğer bir ikamet yeri olan Soestdijk Palace, halka açık ve daha çok tarihi bir niteliğe sahip. Ancak Huis ten Bosch'a göre haritadan çok daha fazla gizlenmiş

  19. <p><b>Elmira Correctional Facility</b></p>  Suçlu mahkumların çok fazla gizliliğe ihtiyacı olmadığını düşünebilirsiniz ancak Elmira Maximum Security Prison'daki güvenlik, mahkumlar için değil. Yüksek çözünürlüklü resimlerin tesislerin çatı havalandırması hakkında detayları ortaya çıkaracağı düşünüldüğünden sansürlemeye gidilmiş

    Elmira Correctional Facility

    Suçlu mahkumların çok fazla gizliliğe ihtiyacı olmadığını düşünebilirsiniz ancak Elmira Maximum Security Prison'daki güvenlik, mahkumlar için değil. Yüksek çözünürlüklü resimlerin tesislerin çatı havalandırması hakkında detayları ortaya çıkaracağı düşünüldüğünden sansürlemeye gidilmiş

  20. <p><b>NATO Air Base Geilenkirchen, Almanya</b></p>  Almanya'daki NATO üssü her nedense çok fazla sansürlenmemiş. Pistin sadece küçük bir alanının sansürlendiği görünüyor

    NATO Air Base Geilenkirchen, Almanya

    Almanya'daki NATO üssü her nedense çok fazla sansürlenmemiş. Pistin sadece küçük bir alanının sansürlendiği görünüyor

  21. <p><b>Szazhalombatta Petrol Rafinerisi, Macaristan</b></p>  Macaristan, bulanıklaştırma veya piksellendirme yerine, her şeyi yeşile boyayarak sansürlemeyi tercih etmiş

    Szazhalombatta Petrol Rafinerisi, Macaristan

    Macaristan, bulanıklaştırma veya piksellendirme yerine, her şeyi yeşile boyayarak sansürlemeyi tercih etmiş

  22. Martonvasar Alt İstasyonu, Macaristan

    Martonvasar Alt İstasyonu, Macaristan

  23. Knolls Atom Enerjisi Lavoratuvarı

    Knolls Atom Enerjisi Lavoratuvarı

  24. <p><b>Buffalo'daki Mobil Oil Corporation</b></p>  Mobil gibi büyük bir şirketin neden tesislerini gizlediği merak konusu. Bunun nedeni yükselen petrol fiyatları olabilir

    Buffalo'daki Mobil Oil Corporation

    Mobil gibi büyük bir şirketin neden tesislerini gizlediği merak konusu. Bunun nedeni yükselen petrol fiyatları olabilir

  25. <p><b>Ulusal Güvenlik Merkezi, Tayvan</b></p>  Tayvan da hassas devlet tesislerini sansürlemekten geri kalmıyor

    Ulusal Güvenlik Merkezi, Tayvan

    Tayvan da hassas devlet tesislerini sansürlemekten geri kalmıyor

  26. <p><b>NATO C3 Birimi, Hollanda</b></p>  Hollanda hükümeti, bu önemli NATO tesisi hakkındaki detayların meraklı gözler tarafından incelenmesini istememekte haklı olabilir

    NATO C3 Birimi, Hollanda

    Hollanda hükümeti, bu önemli NATO tesisi hakkındaki detayların meraklı gözler tarafından incelenmesini istememekte haklı olabilir

  27. <p><b>Kullanılmayan NATO Cephane Deposu</b></p>  Depoya yakınlaşınca her şeyin pikseller içinde kaldığını görüyoruz

    Kullanılmayan NATO Cephane Deposu

    Depoya yakınlaşınca her şeyin pikseller içinde kaldığını görüyoruz

  28. <p><b>NATO ortak komutanlık üssü, Portekiz</b></p>  İlk bakışta sansürlenmiş gibi görünmese de yakınlaştıkça tüm üssün dev bir piksel bloğuyla kapatıldığını görüyoruz

    NATO ortak komutanlık üssü, Portekiz

    İlk bakışta sansürlenmiş gibi görünmese de yakınlaştıkça tüm üssün dev bir piksel bloğuyla kapatıldığını görüyoruz

  29. <p><b>Paleis Noordeinde, Hollanda</b></p>  Hollanda kraliçesinin ofisini piksellendirmek için yapılan özenli çalışma dikkat çekiyor

    Paleis Noordeinde, Hollanda

    Hollanda kraliçesinin ofisini piksellendirmek için yapılan özenli çalışma dikkat çekiyor

  30. <p><b>Seabrook Nükleer Enerji İstasyonu, New York</b></p>  Elektrik tesislerini tek saklayan ülke Macaristan değil. ABD de New Hampshire'daki Nükleer tesislerini gizlemeyi tercih etmiş

    Seabrook Nükleer Enerji İstasyonu, New York

    Elektrik tesislerini tek saklayan ülke Macaristan değil. ABD de New Hampshire'daki Nükleer tesislerini gizlemeyi tercih etmiş

  31. <p><b>Syracuse Hancock Uluslararası Havaalanı</b></p>  Herkese açık olan hava alanını, aynı zamanda askeri bir tesis olması nedeniyle sansürlenmiş

    Syracuse Hancock Uluslararası Havaalanı

    Herkese açık olan hava alanını, aynı zamanda askeri bir tesis olması nedeniyle sansürlenmiş