2014'Ün En İlham Veren Şirketleri

2014'ün en ilham veren şirketleri

  1. <p><b>Brilliant Earth</b></p>  2005 yılında San Francisco'da kurulan Brillian Earth elmas madenciliği konusunda oldukça hassas etik değerlere sahip. Firma yalnızca bu değerlere uygun şekilde çalıştırılan işçilerin çıkarttıkları ve ardından işlenen elmas satışı yapıyor. Buna ek olarak Earth karının yüzde 5'ini mücehver sektörünün gazabına uğramış insanlar için bağışlıyor.

    Brilliant Earth

    2005 yılında San Francisco'da kurulan Brillian Earth elmas madenciliği konusunda oldukça hassas etik değerlere sahip. Firma yalnızca bu değerlere uygun şekilde çalıştırılan işçilerin çıkarttıkları ve ardından işlenen elmas satışı yapıyor. Buna ek olarak Earth karının yüzde 5'ini mücehver sektörünün gazabına uğramış insanlar için bağışlıyor.

  2. <p><b>Cisco</b></p>  Cisco'nun 'Tactical Operations' ( 'TacOps' ) takımı doğal afet yaşanan bölgelerdeki internet ve telefon bağlantılarını tekrar inşa etmekle görevli. Sadece ABD'yle kalmayıp dünya genelinde hizmet veren takım geçtiğimiz sene Filipinler'e yaklaşık 300 gönüllü ve 10 ücretli çalışanıyla yardım sağladı.

    Cisco

    Cisco'nun 'Tactical Operations' ( 'TacOps' ) takımı doğal afet yaşanan bölgelerdeki internet ve telefon bağlantılarını tekrar inşa etmekle görevli. Sadece ABD'yle kalmayıp dünya genelinde hizmet veren takım geçtiğimiz sene Filipinler'e yaklaşık 300 gönüllü ve 10 ücretli çalışanıyla yardım sağladı.

  3. <p><b>Colgate - Palmolive</b></p>  Colgate - Palmolive su kulannımını yüzde 33, sera gazı emisyonunu ton başına yüzde 16 azaltarak adını listeye yazdırdı.

    Colgate - Palmolive

    Colgate - Palmolive su kulannımını yüzde 33, sera gazı emisyonunu ton başına yüzde 16 azaltarak adını listeye yazdırdı.

  4. <p><b>¡Échale!</b></p>  ¡Échale! düşük gelirli insanların Meksika'da kendi evlerine sahip olmalarına yardımcı olacak bir proje başlatıı.

    ¡Échale!

    ¡Échale! düşük gelirli insanların Meksika'da kendi evlerine sahip olmalarına yardımcı olacak bir proje başlatıı.

  5. <p><b>Food Cowboy</b></p>  Food Cowboy reddedilen ürün sevkiyatlarının yardım kuruluşlarına dağıtılmasını sağlayacak bir proje geliştirdi.

    Food Cowboy

    Food Cowboy reddedilen ürün sevkiyatlarının yardım kuruluşlarına dağıtılmasını sağlayacak bir proje geliştirdi.

  6. <p><b>GAP</b></p>  Uluslararası İşçi Organizasyonu'yla birlikte çalışan şirket gün boyu çalışanlarını kameralarla görüntüleyerek güvenli ve adil çalışma şartlarını sağladıklarını temin ediyor.

    GAP

    Uluslararası İşçi Organizasyonu'yla birlikte çalışan şirket gün boyu çalışanlarını kameralarla görüntüleyerek güvenli ve adil çalışma şartlarını sağladıklarını temin ediyor.

  7. <p><b>Goldieblox</b></p>  Goldieblox, küçük kızlar için mühendislik becerilerini geliştirmek ve mühendisliği özendirmek için çeşitli oyuncaklar üretiyor. Çoğunlukla erkeklerin rol aldığı sektöre kadınları kazandırmayı kendilerine misyon edinmişler.

    Goldieblox

    Goldieblox, küçük kızlar için mühendislik becerilerini geliştirmek ve mühendisliği özendirmek için çeşitli oyuncaklar üretiyor. Çoğunlukla erkeklerin rol aldığı sektöre kadınları kazandırmayı kendilerine misyon edinmişler.

  8. <p><b>Mobileye</b></p>  Mobileye 2016 yılında kaza tehlikesinde otomatik pilotu uyaracak kameralar üretmeye başlayacak.

    Mobileye

    Mobileye 2016 yılında kaza tehlikesinde otomatik pilotu uyaracak kameralar üretmeye başlayacak.

  9. <p><b>Obami</b></p>  Obami öğrencileri, öğretmenleri ve diğer kullanıcıları eğitim odaklı ortak bir platformda buluşturuyor.

    Obami

    Obami öğrencileri, öğretmenleri ve diğer kullanıcıları eğitim odaklı ortak bir platformda buluşturuyor.

  10. <p><b>Oscar</b></p>  Oscar sağlık sigorta şirketi müşteri memnuniyeti için teknolojiyi kullanıyor. İnternet sitesi üzerinden bütün sigorta işlemlerinizi halledebiliyor, ek ücret ödemeden doktorlarla görüşme ayarlayabiliyorsunuz.

    Oscar

    Oscar sağlık sigorta şirketi müşteri memnuniyeti için teknolojiyi kullanıyor. İnternet sitesi üzerinden bütün sigorta işlemlerinizi halledebiliyor, ek ücret ödemeden doktorlarla görüşme ayarlayabiliyorsunuz.

  11. <p><b>Patagonia</b></p>  Patagonia çevre dostu projeler için yatırım fonu oluşturdu.

    Patagonia

    Patagonia çevre dostu projeler için yatırım fonu oluşturdu.

  12. <p><b>PK Clean</b></p>  PK Clean plastik atıkları temiz yakıta çeviriyor

    PK Clean

    PK Clean plastik atıkları temiz yakıta çeviriyor

  13. <p><b>Solarcity</b></p>  Solarcity solar sistem için birey ve kuruluşlara finansman, dizayn, monte etme konusunda yardım sağlıyor.

    Solarcity

    Solarcity solar sistem için birey ve kuruluşlara finansman, dizayn, monte etme konusunda yardım sağlıyor.

  14. <p><b>Starbucks</b></p>  Starbuck eğitim gören çalışanları için yardım sağlıyor.

    Starbucks

    Starbuck eğitim gören çalışanları için yardım sağlıyor.

  15. <p><b>Sword & Plough</b></p>  Şirket ABD ordusundan elde edilen atıklarla geri dönüştürülebilir çanta ve aksesuar üretiyor.

    Sword & Plough

    Şirket ABD ordusundan elde edilen atıklarla geri dönüştürülebilir çanta ve aksesuar üretiyor.

  16. <p><b>ThriveOn</b></p>  ThriveOn ruhsal sağlık sorunları yaşayan kullanıcıları için yüksek fiyat ödemelerine ve uzun saatler boyunca beklemelerine gerek kalmayacak şekilde online danışma hizmeti sağlıyor.

    ThriveOn

    ThriveOn ruhsal sağlık sorunları yaşayan kullanıcıları için yüksek fiyat ödemelerine ve uzun saatler boyunca beklemelerine gerek kalmayacak şekilde online danışma hizmeti sağlıyor.

  17. <p><b>TOMS</b></p>  2006 yılından beri TOMS satın alınan her bir ayakkabı ve saate karşılık bir adet ihtiyaç sahibi insanlara bağışlıyor.

    TOMS

    2006 yılından beri TOMS satın alınan her bir ayakkabı ve saate karşılık bir adet ihtiyaç sahibi insanlara bağışlıyor.