Timsah Hatasını Canıyla Ödedi

Timsah hatasını canıyla ödedi

  1. Bir su aygırı sürüsü içindeki yavruyu gözüne kestiren timsah, kestirme olarak diğer su aygırlarının üzerinde yürüyerek avına yaklaşmaya başladı. Ancak kızgın su aygırları, timsaha bu şansı tanımadı.

    Bir su aygırı sürüsü içindeki yavruyu gözüne kestiren timsah, kestirme olarak diğer su aygırlarının üzerinde yürüyerek avına yaklaşmaya başladı. Ancak kızgın su aygırları, timsaha bu şansı tanımadı.

  2. Avcıyken av olan timsah, su aygırının devasa çenesinin arasında kaldı.

    Avcıyken av olan timsah, su aygırının devasa çenesinin arasında kaldı.

  3. Çırpına çırpına son anda kurtulmaya çalışan timsah, canından oldu.

    Çırpına çırpına son anda kurtulmaya çalışan timsah, canından oldu.

  4. Timsahın bu son hatası, Çek fotoğrafçı Vaclav Silha tarafından görüntülendi. Olay Tanzanya'daki Serengeti Milli Parkı'ndan geçen Nil Nehri'nde yaşandı.

    Timsahın bu son hatası, Çek fotoğrafçı Vaclav Silha tarafından görüntülendi. Olay Tanzanya'daki Serengeti Milli Parkı'ndan geçen Nil Nehri'nde yaşandı.

  5. Su aygırları, yavrularının tehdit altında olduğunu düşündüğünde çok saldırganlaşıyor. Hantal görüntülerine rağmen, en 'asabi' hayvanlardan olan su aygırları, çenelerinin arasına aldıkları düşmanlarına birkaç tona varan basınç uygulayıp adeta kemiklerini öğütebiliyorlar.

    Su aygırları, yavrularının tehdit altında olduğunu düşündüğünde çok saldırganlaşıyor. Hantal görüntülerine rağmen, en 'asabi' hayvanlardan olan su aygırları, çenelerinin arasına aldıkları düşmanlarına birkaç tona varan basınç uygulayıp adeta kemiklerini öğütebiliyorlar.

  6. Daha önce Uganda'daki Murchison Falls Ulusal Parkı'nın sakinlerinden olan 3 tonluk su aygırı yemek yerken kendisini rahatsız eden bakıcısını nefesini kesene kadar kovalamıştı.

    Daha önce Uganda'daki Murchison Falls Ulusal Parkı'nın sakinlerinden olan 3 tonluk su aygırı yemek yerken kendisini rahatsız eden bakıcısını nefesini kesene kadar kovalamıştı.

  7. Ölümcül timsahları bile etkisiz hale getirebilecek kadar büyük dişlere sahip olan su aygırının elinden zor kurtulan bakıcı, acemiliğini bu kez ucuz atlattı.

    Ölümcül timsahları bile etkisiz hale getirebilecek kadar büyük dişlere sahip olan su aygırının elinden zor kurtulan bakıcı, acemiliğini bu kez ucuz atlattı.

  8. Güney Afrika?daki koruma altındaki bir parkta yaşanan ölüm-kalım mücadelesi objektiflere yansıdı.

    Güney Afrika?daki koruma altındaki bir parkta yaşanan ölüm-kalım mücadelesi objektiflere yansıdı.

  9. Bir Afrika antilobu sürüsünü izleyen aslan, aralarından birini avı olarak seçti ve atağa geçti.

    Bir Afrika antilobu sürüsünü izleyen aslan, aralarından birini avı olarak seçti ve atağa geçti.

  10. Antilop ise pes etmeye niyetli değildi ve aslandan kaçmak için sıçradı.

    Antilop ise pes etmeye niyetli değildi ve aslandan kaçmak için sıçradı.

  11. Yerden 2 metre havaya yükselen antilob çevikliği sayesinde aslanın pençelerinden kurtuldu.

    Yerden 2 metre havaya yükselen antilob çevikliği sayesinde aslanın pençelerinden kurtuldu.