İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Üniversitelilere Burs Veren 50 Kuruluş

Burs veren 50 kuruluş

  1. <p><b>1. Anadolu Vakfı</b></p>  Vakıf, bursları geri ödemesiz olarak maddi durumu kısıtlı üniversite öğrencilerine veriyor. Anadolu Grubu'na bağlı olan Vakfın bu yılki burs başvuruları ise eylülde ayında gerçekleştirilecek. Kesin kayıt tarihi: 1-30 Eylül arasında gerçekleştiriliyor.  <p>Bu bursa başvurmak için gerekli olacak şartlar; TC Vatandaşı olmak, maddi imkânı olmamak, başarılı olmak, devlet üniversitesinde okumak ile sınırlı.</p>  Burslar öğrenciye 9 ay boyunca ödeniyor. Burslar, bir ay için 200-TL olarak 3'er aylık dönemler halinde Ocak, Nisan, Ekim aylarında peşin veriliyor. Burs ücretleri her yıl tekrardan belirleniyor. Üniversitelerini İstanbul'da okuyan öğrenciler Anadolu Vakfı'na direk giderek burs paralarını elden alıyor. İstanbul dışında okuyan öğrenciler bulundukları illerde Vakıflar Bankasında açacakları hesaba yatırılıyor.  Vakıf ayrıca "Hizmet Şartlı Burs" veriyor. Sadece Tıp ve hemşirelik okuyan öğrenciler için geçerli olan bu bursu alan öğrenciler, mezun oldukları zaman 2 yıl ücretli Anadolu Sağlık Merkezinde çalışma şartını kabul etmiş oluyor. Tabi bursları da bu yüzden 2 kat fazla oluyor.

    1. Anadolu Vakfı

    Vakıf, bursları geri ödemesiz olarak maddi durumu kısıtlı üniversite öğrencilerine veriyor. Anadolu Grubu'na bağlı olan Vakfın bu yılki burs başvuruları ise eylülde ayında gerçekleştirilecek. Kesin kayıt tarihi: 1-30 Eylül arasında gerçekleştiriliyor.

    Bu bursa başvurmak için gerekli olacak şartlar; TC Vatandaşı olmak, maddi imkânı olmamak, başarılı olmak, devlet üniversitesinde okumak ile sınırlı.

    Burslar öğrenciye 9 ay boyunca ödeniyor. Burslar, bir ay için 200-TL olarak 3'er aylık dönemler halinde Ocak, Nisan, Ekim aylarında peşin veriliyor. Burs ücretleri her yıl tekrardan belirleniyor. Üniversitelerini İstanbul'da okuyan öğrenciler Anadolu Vakfı'na direk giderek burs paralarını elden alıyor. İstanbul dışında okuyan öğrenciler bulundukları illerde Vakıflar Bankasında açacakları hesaba yatırılıyor. Vakıf ayrıca "Hizmet Şartlı Burs" veriyor. Sadece Tıp ve hemşirelik okuyan öğrenciler için geçerli olan bu bursu alan öğrenciler, mezun oldukları zaman 2 yıl ücretli Anadolu Sağlık Merkezinde çalışma şartını kabul etmiş oluyor. Tabi bursları da bu yüzden 2 kat fazla oluyor.

  2. <p><b>2. Elginkan Vakfı</b></p>  Vakıf, üniversiteli öğrencilere maddi destek sağlamak amacı ile yürüttüğü burs programı kapsamında İTÜ, ODTÜ, EGE, İÜ ve Boğaziçi Üniversitelerinde lisans okuyup başarılı olan ve maddi imkânları kısıtlı öğrencilere karşılıksız burs veriyor.  <p>Vakıf, burslarını 12 ay veriyor. Not ortalamasını 2.50'nin altına düşüren öğrencilerin bursları iptal ediliyor. Vakıf kendi personelinin çocuklarına üniversite sınırı çizmeden 50 adet burs veriliyor.</p>  Burslarla ilgili detaylı bilgiye www.elginkanvakfi.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.(Bu seneki şartlar ve burs miktarları belli olmadığı için geçen sene ki miktarlar bulunmakta. Yerleştirmelerden sonra bu senenin net bilgileri öğrenilecek.)

    2. Elginkan Vakfı

    Vakıf, üniversiteli öğrencilere maddi destek sağlamak amacı ile yürüttüğü burs programı kapsamında İTÜ, ODTÜ, EGE, İÜ ve Boğaziçi Üniversitelerinde lisans okuyup başarılı olan ve maddi imkânları kısıtlı öğrencilere karşılıksız burs veriyor.

    Vakıf, burslarını 12 ay veriyor. Not ortalamasını 2.50'nin altına düşüren öğrencilerin bursları iptal ediliyor. Vakıf kendi personelinin çocuklarına üniversite sınırı çizmeden 50 adet burs veriliyor.

    Burslarla ilgili detaylı bilgiye www.elginkanvakfi.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.(Bu seneki şartlar ve burs miktarları belli olmadığı için geçen sene ki miktarlar bulunmakta. Yerleştirmelerden sonra bu senenin net bilgileri öğrenilecek.)

  3. <p><b>3. Sema Yazar Gençlik Vakfı</b></p>  Vakıf, şimdiye kadar tüm Türkiye dâhilinde birçok öğrenciye burs imkânı tanımış. Bu öğrencilerin bir kısmı doktora yapmak üzere Yurtdışı eğitim kurumlarına gönderiliyor. Her yıl imkânlar paralelinde daha fazla öğrenciye burs vermeye çalışıyor. Vakıf ayrıca Başarı bursu ve özel burs programı gibi farklı alternatiflerle bursa ihtiyaç duyan öğrencileri destekliyor.  <p>Bilim insanı yetiştirmek amacı ile Tübitak ile koordineli başarı bursu, yurtdışına, dil eğitimi, master, doktora eğitimi için gidecek başarılı öğrencilere de burs olanağı sunuyor.</p>  Bu bursa başvuracak öğrencilerin internet sitesinde yer alan formu doldurup ekim ayı içinde başvuru yapması gerekiyor. Başvurular şahsen başvuru veya posta yolu ile yapılmakta alınıyor. Burs talebi kabul edilenler ise mülakata çağırılıyor.  2012-2013 yılının burs miktarı 240TL-250TL arası idi. Bu yıl ne kadar olacağı henüz belli değil.

    3. Sema Yazar Gençlik Vakfı

    Vakıf, şimdiye kadar tüm Türkiye dâhilinde birçok öğrenciye burs imkânı tanımış. Bu öğrencilerin bir kısmı doktora yapmak üzere Yurtdışı eğitim kurumlarına gönderiliyor. Her yıl imkânlar paralelinde daha fazla öğrenciye burs vermeye çalışıyor. Vakıf ayrıca Başarı bursu ve özel burs programı gibi farklı alternatiflerle bursa ihtiyaç duyan öğrencileri destekliyor.

    Bilim insanı yetiştirmek amacı ile Tübitak ile koordineli başarı bursu, yurtdışına, dil eğitimi, master, doktora eğitimi için gidecek başarılı öğrencilere de burs olanağı sunuyor.

    Bu bursa başvuracak öğrencilerin internet sitesinde yer alan formu doldurup ekim ayı içinde başvuru yapması gerekiyor. Başvurular şahsen başvuru veya posta yolu ile yapılmakta alınıyor. Burs talebi kabul edilenler ise mülakata çağırılıyor. 2012-2013 yılının burs miktarı 240TL-250TL arası idi. Bu yıl ne kadar olacağı henüz belli değil.

  4. <p><b>4. Alarko Bursları ve Alarko Eğitim ve Kültür Vakfı</b></p>  Alarko Kültür ve Eğitim Vakfının amacı, ulusumuzun çağdaş uygarlık seviyesine ulaşması için toplumumuzun eğitim ve kültür seviyesinin yükselmesine katkıda bulunmaktır. Alarko Kültür ve Eğitim Vakfı (ALEV), bu amaçla eğitim çağındaki başarılı ve kabiliyetli gençlerin yetişmesi için her yıl "Karşılıksız Burslar" vermektedir.  <p>Alarko Kültür ve Eğitim Vakfı ?nın vermiş olduğu Alarko bursları hakkında detaylı bilgiler, bursların veriliş şekli ve koşulları yukarıdaki başlıklarda belirtilmiştir.</p>  Burs başvuruları: Burs başvuruları okulların burs yapılıp ALEV doğrudan başvuru almıyor. Okulların burs ofisleri bildirilen kontenjan kadar öğrenciyi kendisi belirleyip ALEV yönetimine bildiriyor.

    4. Alarko Bursları ve Alarko Eğitim ve Kültür Vakfı

    Alarko Kültür ve Eğitim Vakfının amacı, ulusumuzun çağdaş uygarlık seviyesine ulaşması için toplumumuzun eğitim ve kültür seviyesinin yükselmesine katkıda bulunmaktır. Alarko Kültür ve Eğitim Vakfı (ALEV), bu amaçla eğitim çağındaki başarılı ve kabiliyetli gençlerin yetişmesi için her yıl "Karşılıksız Burslar" vermektedir.

    Alarko Kültür ve Eğitim Vakfı ?nın vermiş olduğu Alarko bursları hakkında detaylı bilgiler, bursların veriliş şekli ve koşulları yukarıdaki başlıklarda belirtilmiştir.

    Burs başvuruları: Burs başvuruları okulların burs yapılıp ALEV doğrudan başvuru almıyor. Okulların burs ofisleri bildirilen kontenjan kadar öğrenciyi kendisi belirleyip ALEV yönetimine bildiriyor.

  5. <p><b>ALEV Bursunu kapsayan üniversite ve bölümler:</b></p>  İstanbul Teknik Üniversitesi  <br>Makina Mühendisliği Bölümü,</br>  İşletme Veya Endüstri Mühendisliği Bölümü,  <br>Bilgisayar Mühendisliği Bölümü,</br>  İnşaat Mühendisliği Bölümü,  <br>Orta Doğu Teknik Üniversitesi</br>  Makina Mühendisliği Bölümü,  <br>Endüstri Mühendisliği Bölümü,</br>  Bilgisayar Mühendisliği Bölümü,  <br>İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü,</br>  Boğaziçi Üniversitesi  <br>Makina Mühendisliği Bölümü,</br>  Endüstri Mühendisliği Bölümü,  <br>Bilgisayar Mühendisliği Bölümü,</br>  İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü,  <br>İstanbul Üniversitesi</br>  İşletme Fakültesi,  <br>Ankara Üniversitesi</br>  Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü,  <br>Galatasaray Üniversitesi</br>  Bilgisayar Mühendisliği Bölümü,  <br>Endüstri Mühendisliği Bölümü</br>

    ALEV Bursunu kapsayan üniversite ve bölümler:

    İstanbul Teknik Üniversitesi
    Makina Mühendisliği Bölümü,
    İşletme Veya Endüstri Mühendisliği Bölümü,
    Bilgisayar Mühendisliği Bölümü,
    İnşaat Mühendisliği Bölümü,
    Orta Doğu Teknik Üniversitesi
    Makina Mühendisliği Bölümü,
    Endüstri Mühendisliği Bölümü,
    Bilgisayar Mühendisliği Bölümü,
    İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü,
    Boğaziçi Üniversitesi
    Makina Mühendisliği Bölümü,
    Endüstri Mühendisliği Bölümü,
    Bilgisayar Mühendisliği Bölümü,
    İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü,
    İstanbul Üniversitesi
    İşletme Fakültesi,
    Ankara Üniversitesi
    Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü,
    Galatasaray Üniversitesi
    Bilgisayar Mühendisliği Bölümü,
    Endüstri Mühendisliği Bölümü

  6. <p><b>5. İstanbul Ticaret Odası Bursu</b></p>  İTO'nun Karşılıksız Öğrenim Bursları 2013 ? 2014 Eğitim Yılı için 01 ? 31 Ekim 2013 tarihleri arasında online olarak yapılacak.  <p>İTO'nun lisans ve Yüksek lisans bursları vermesinin esas nedeni: mali durumu yeterli olmayan ve başarılı öğrencilere destek olmak. Ebeveynlerden birinin veya ikisinin hayatta olmaması, ailenin gelir seviyesi, aile bireylerinin sayısı, yüksek öğrenim gören kardeşlerin olması ve sayısı, ailenin kiracı veya ev sahibi olması, aile yanında veya yurtta kalınması, ailede özürlü birey olması, kriterlerden en önemli olanlarıdır. Doktora burslarında ise burs başarıya göre veriliyor.</p>

    5. İstanbul Ticaret Odası Bursu

    İTO'nun Karşılıksız Öğrenim Bursları 2013 ? 2014 Eğitim Yılı için 01 ? 31 Ekim 2013 tarihleri arasında online olarak yapılacak.

    İTO'nun lisans ve Yüksek lisans bursları vermesinin esas nedeni: mali durumu yeterli olmayan ve başarılı öğrencilere destek olmak. Ebeveynlerden birinin veya ikisinin hayatta olmaması, ailenin gelir seviyesi, aile bireylerinin sayısı, yüksek öğrenim gören kardeşlerin olması ve sayısı, ailenin kiracı veya ev sahibi olması, aile yanında veya yurtta kalınması, ailede özürlü birey olması, kriterlerden en önemli olanlarıdır. Doktora burslarında ise burs başarıya göre veriliyor.

  7. <p><b>Lisans burslarına başvuru için aranan şartlar:</b></p>  İstanbul'da bulunan devlet üniversitelerinin İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, Endüstri ve İşletme Mühendisliği, Siyasal Bilimler Fakülteleri ile dört yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek Okulu'nda öğrenim gören yükseköğrenim(lisans) öğrencileri ile vakıf üniversitelerinin İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, Endüstri ve İşletme Mühendisliği, Siyasal Bilimler Fakülteleri ile dört yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek Okulu'na ÖSYM tarafından 0 burslu olarak yerleştirilen yükseköğrenim(lisans) öğrencileri ile vakıf üniversitelerinde yukarıda belirtilen fakültelerde 0 şehit bursu ile eğitim ve öğrenim gören öğrenciler burs başvurusu yapabilir.  <p>2012-2013 yılında öğrencilere verilen 9 aylık eğitim bursu 200TL. Bu yılki tutar henüz belirlenmedi.</p>

    Lisans burslarına başvuru için aranan şartlar:

    İstanbul'da bulunan devlet üniversitelerinin İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, Endüstri ve İşletme Mühendisliği, Siyasal Bilimler Fakülteleri ile dört yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek Okulu'nda öğrenim gören yükseköğrenim(lisans) öğrencileri ile vakıf üniversitelerinin İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, Endüstri ve İşletme Mühendisliği, Siyasal Bilimler Fakülteleri ile dört yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek Okulu'na ÖSYM tarafından 0 burslu olarak yerleştirilen yükseköğrenim(lisans) öğrencileri ile vakıf üniversitelerinde yukarıda belirtilen fakültelerde 0 şehit bursu ile eğitim ve öğrenim gören öğrenciler burs başvurusu yapabilir.

    2012-2013 yılında öğrencilere verilen 9 aylık eğitim bursu 200TL. Bu yılki tutar henüz belirlenmedi.

  8. <p><b>6. Vehbi Koç Vakfı</b></p>  Vakıf, Kendine güvenen, üretken, yaratıcı, duyarlı ve bağımsız bireylerin yetişmesine katkıda bulunmak, eğitimde fırsat eşitliği yaratmak hedefiyle, 1969 yılından beri öğrencilere burs imkânı sağlıyor  <p>Yetenekli fakat şartları olmayan gençlerin kendilerini geliştirmeleri ve topluma yararlı olmalarını sağlamak amacıyla burs imkânları sunan Vakıf, eğitim yardımı alacak öğrencilerin seçimini eğitim kurullarına bırakarak daha objektif bir değerlendirme yapılmasını sağlamayı hedeflemiş.</p>  <p><b>Burs başvurusu ise şu şeklide:</b></p>  Vâkıfın bursuna başvurmak isteyen gençler, üniversite rektörleri/fakülte dekanları ve okul müdürleri tarafından tayin edilen burs komisyonları aracılığıyla seçilirler. Burs almak isteyen öğrencilerin kendi fakültelerinin dekanlığına veya okul müdürlüğüne başvurmaları gerekir.

    6. Vehbi Koç Vakfı

    Vakıf, Kendine güvenen, üretken, yaratıcı, duyarlı ve bağımsız bireylerin yetişmesine katkıda bulunmak, eğitimde fırsat eşitliği yaratmak hedefiyle, 1969 yılından beri öğrencilere burs imkânı sağlıyor

    Yetenekli fakat şartları olmayan gençlerin kendilerini geliştirmeleri ve topluma yararlı olmalarını sağlamak amacıyla burs imkânları sunan Vakıf, eğitim yardımı alacak öğrencilerin seçimini eğitim kurullarına bırakarak daha objektif bir değerlendirme yapılmasını sağlamayı hedeflemiş.

    Burs başvurusu ise şu şeklide:

    Vâkıfın bursuna başvurmak isteyen gençler, üniversite rektörleri/fakülte dekanları ve okul müdürleri tarafından tayin edilen burs komisyonları aracılığıyla seçilirler. Burs almak isteyen öğrencilerin kendi fakültelerinin dekanlığına veya okul müdürlüğüne başvurmaları gerekir.

  9. <p><b>Vehbi Koç Vakfı'nın Burs Verdiği Üniversiteler:</b></p>  Akdeniz Üniversitesi  <br>Atatürk Üniversitesi</br>  Boğaziçi Üniversitesi  <br>Dokuz Eylül Üniversitesi</br>  Fırat Üniversitesi  <br>Gaziantep Üniversitesi</br>  Harran Üniversitesi  <br>İstanbul Teknik Üniversitesi</br>  İstanbul Üniversitesi (Hukuk Fakültesi)  <br>Marmara Üniversitesi (İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Ve Atatürk Eğitim Fakültesi)</br>  Mersin Üniversitesi  <br>Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi</br>  Ondokuz Mayıs Üniversitesi  <br>Orta Doğu Teknik Üniversitesi</br>  Selçuk Üniversitesi  <br>Van 100. Yıl Üniversitesi</br>

    Vehbi Koç Vakfı'nın Burs Verdiği Üniversiteler:

    Akdeniz Üniversitesi
    Atatürk Üniversitesi
    Boğaziçi Üniversitesi
    Dokuz Eylül Üniversitesi
    Fırat Üniversitesi
    Gaziantep Üniversitesi
    Harran Üniversitesi
    İstanbul Teknik Üniversitesi
    İstanbul Üniversitesi (Hukuk Fakültesi)
    Marmara Üniversitesi (İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Ve Atatürk Eğitim Fakültesi)
    Mersin Üniversitesi
    Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
    Ondokuz Mayıs Üniversitesi
    Orta Doğu Teknik Üniversitesi
    Selçuk Üniversitesi
    Van 100. Yıl Üniversitesi

  10. <p><b>Vehbi Koç Vakfı'nın Burs Verdiği Hemşirelik Yüksek Okullar:</b></p>  Erzurum Atatürk Üniversitesi  <br>Ege Üniversitesi</br>  Sivas Cumhuriyet Üniversitesi  <br>İst. Ünv. Florence Nightingale</br>  Hacettepe Üniversitesi  <br>Marmara Üniversitesi</br>  Dokuz Eylül Üniversitesi  <p><b>Sağlık Meslek Liseleri:</b></p>  <br>Konya Atatürk Sağlık Meslek Lisesi</br>  Merzifon Sağlık Meslek Lisesi

    Vehbi Koç Vakfı'nın Burs Verdiği Hemşirelik Yüksek Okullar:

    Erzurum Atatürk Üniversitesi
    Ege Üniversitesi
    Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
    İst. Ünv. Florence Nightingale
    Hacettepe Üniversitesi
    Marmara Üniversitesi
    Dokuz Eylül Üniversitesi

    Sağlık Meslek Liseleri:


    Konya Atatürk Sağlık Meslek Lisesi
    Merzifon Sağlık Meslek Lisesi

  11. <p><b>7. Türk Eğitim Vakfı</b></p>  TEV?in yurt içinde verdiği burslar karşılıksız.  Vakıf özellikle, Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı, başarılı fakat maddi desteğe ihtiyacı olan teknik ve endüstri meslek lisesi, üniversite, yüksek lisans (master) ve doktora öğrencilerine burs veriyor. Burs verilecek öğrencilerin seçimi ise, kendi öğretim kurumlarının oluşturduğu, TEV'den de bir temsilcinin katıldığı burs komisyonları aracılığı ile yapılıyor.  Türk Eğitim Vakfının yurt içi bursları karşılıksız ve geri ödemede kanuni bir zorunluluk yok. Yurt içi bursiyerlerinden gelecekte mezun olup iş hayatına atıldıklarında kendisi gibi ihtiyacı olan başka gençlere destek olmaları gerektiği bilincini kazandırmak amacıyla "Vicdani Yükümlülük Belgesi" alınıyor.  Vicdani yükümlülük belgesini imzalayan öğrenci bu bilinçle bursu alır ve gelecekte imkânı elverirse başka gençlere destek olması gerektiğini vicdani bir yükümlülük olarak kabul eder.  <p>Tev'in üniversite öğrencilerine 2013-2014 yılı için verdiği burs miktarı 400 TL. Master bursları ise 700 TL</p>  <p><b>Tev Burs Başvuruları:</b></p>  Burslara başvuru tarihi 20 Eylül-20 Ekim arasında yapılabiliyor.  TEV Burs Başvuru Formunu doldurulup, çıktısını alınarak ek istenilen belgelerle birlikte okuduğunuz okulun bölümüne teslim edeceksiniz. Formu öğretim kurumuna teslim etmeyen öğrencinin başvurusu tamamlanmış sayılmıyor.

    7. Türk Eğitim Vakfı

    TEV?in yurt içinde verdiği burslar karşılıksız. Vakıf özellikle, Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı, başarılı fakat maddi desteğe ihtiyacı olan teknik ve endüstri meslek lisesi, üniversite, yüksek lisans (master) ve doktora öğrencilerine burs veriyor. Burs verilecek öğrencilerin seçimi ise, kendi öğretim kurumlarının oluşturduğu, TEV'den de bir temsilcinin katıldığı burs komisyonları aracılığı ile yapılıyor. Türk Eğitim Vakfının yurt içi bursları karşılıksız ve geri ödemede kanuni bir zorunluluk yok. Yurt içi bursiyerlerinden gelecekte mezun olup iş hayatına atıldıklarında kendisi gibi ihtiyacı olan başka gençlere destek olmaları gerektiği bilincini kazandırmak amacıyla "Vicdani Yükümlülük Belgesi" alınıyor. Vicdani yükümlülük belgesini imzalayan öğrenci bu bilinçle bursu alır ve gelecekte imkânı elverirse başka gençlere destek olması gerektiğini vicdani bir yükümlülük olarak kabul eder.

    Tev'in üniversite öğrencilerine 2013-2014 yılı için verdiği burs miktarı 400 TL. Master bursları ise 700 TL

    Tev Burs Başvuruları:

    Burslara başvuru tarihi 20 Eylül-20 Ekim arasında yapılabiliyor. TEV Burs Başvuru Formunu doldurulup, çıktısını alınarak ek istenilen belgelerle birlikte okuduğunuz okulun bölümüne teslim edeceksiniz. Formu öğretim kurumuna teslim etmeyen öğrencinin başvurusu tamamlanmış sayılmıyor.

  12. <p><b>8. Galatasaray Eğitim Vakfı</b></p>  Vakıf, Galatasaray'a ve eğitime gönül vermiş bağışçıların destekleri ile Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, milli duyguları ve karakteri sağlam, güvenilir, ancak maddi desteğe ihtiyacı olan başarılı öğrencilere burs veriyor.  <p>Maddi imkândan mahrum olduğunu kabul ve beyan eden öğrenci GEV bursuna aday olabilir. Burs almaya başladıktan sonra maddi durumu iyileşen öğrenci bursunun kesilmesini talep eder. GEV bursu alan öğrenciler aynı eğitim döneminde başka herhangi bir yerden burs alamaz.</p>  Lisans bursu, Ekim ? Haziran (9 ay) boyunca verilir.  2012-2013 eğitim yılında ekim ayı içerisinde alınan burs başvurularının bu yılki tarihi henüz belirli değil.

    8. Galatasaray Eğitim Vakfı

    Vakıf, Galatasaray'a ve eğitime gönül vermiş bağışçıların destekleri ile Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, milli duyguları ve karakteri sağlam, güvenilir, ancak maddi desteğe ihtiyacı olan başarılı öğrencilere burs veriyor.

    Maddi imkândan mahrum olduğunu kabul ve beyan eden öğrenci GEV bursuna aday olabilir. Burs almaya başladıktan sonra maddi durumu iyileşen öğrenci bursunun kesilmesini talep eder. GEV bursu alan öğrenciler aynı eğitim döneminde başka herhangi bir yerden burs alamaz.

    Lisans bursu, Ekim ? Haziran (9 ay) boyunca verilir. 2012-2013 eğitim yılında ekim ayı içerisinde alınan burs başvurularının bu yılki tarihi henüz belirli değil.

  13. <p><b>9. Ensar Vakfı</b></p>  Vakıftan burs alacak öğrencinin Eğitim ve İlahiyat Fakültesi öğrencisi olması şartı gerekiyor. Günlük seminer ve kurslara katılım neticesinde burslar ihtiyacı olan öğrencilere veriliyor.  Burs başvuruları online olarak alınıyor. Kontenjan dâhilinde mülakat için öğrenciler çağırılıp mülakata tabi tutuluyor Burs bütçesine ve daimi öğrenci sayısına bağlı olarak değişiyor.  İstanbul'da okuyan toplam 300 öğrenciye burs sağlanıyor. İstanbul dışı ise 120 öğrenciye burs veriliyor.  Vakfın öğrenciye verdiği burs miktarları:  Yurt dışı 150euro,İstanbul içi 125-150TL arası, İstanbul dışı 150 civarı  Ensar vakfı üniversite burs başvuruları Eylül ayı gibi online olarak yapılmaya başlanıyor.

    9. Ensar Vakfı

    Vakıftan burs alacak öğrencinin Eğitim ve İlahiyat Fakültesi öğrencisi olması şartı gerekiyor. Günlük seminer ve kurslara katılım neticesinde burslar ihtiyacı olan öğrencilere veriliyor. Burs başvuruları online olarak alınıyor. Kontenjan dâhilinde mülakat için öğrenciler çağırılıp mülakata tabi tutuluyor Burs bütçesine ve daimi öğrenci sayısına bağlı olarak değişiyor. İstanbul'da okuyan toplam 300 öğrenciye burs sağlanıyor. İstanbul dışı ise 120 öğrenciye burs veriliyor. Vakfın öğrenciye verdiği burs miktarları: Yurt dışı 150euro,İstanbul içi 125-150TL arası, İstanbul dışı 150 civarı Ensar vakfı üniversite burs başvuruları Eylül ayı gibi online olarak yapılmaya başlanıyor.

  14. <p><b>10. İbrahim Çeçen Vakfı</b></p>  Her yıl birçok üniversite öğrencisine burs veren bu vakıf, 2004'den beri 8000'den fazla gence burs imkânı. 2012-2013 akademik yılında 430 öğrenciye ayda 240 TL burs veren İbrahim Çeçen Vakfı, bu yıl da üniversite öğrencilerine burs imkânı sunacak.  2013-2014 burs koşulları Ağustos ayının son haftasında belirlenecek. Başvurular ise eylül ayında gerçekleştirilecek. Karşılıksız olarak burs veren İbrahim Çeçen Vakfını başvuru listenize eklemeyi unutmayın!

    10. İbrahim Çeçen Vakfı

    Her yıl birçok üniversite öğrencisine burs veren bu vakıf, 2004'den beri 8000'den fazla gence burs imkânı. 2012-2013 akademik yılında 430 öğrenciye ayda 240 TL burs veren İbrahim Çeçen Vakfı, bu yıl da üniversite öğrencilerine burs imkânı sunacak. 2013-2014 burs koşulları Ağustos ayının son haftasında belirlenecek. Başvurular ise eylül ayında gerçekleştirilecek. Karşılıksız olarak burs veren İbrahim Çeçen Vakfını başvuru listenize eklemeyi unutmayın!

  15. <p><b>11. 21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı</b></p>  21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı (YEKÜV) burs verdiği öğrencilerine burs yönetmeliği esasları dâhilinde karşılıksız olarak verdiği burslar, sadece İstanbul'da okuyan öğrencilere veriliyor.  Dernek, başarılı ancak eğitimlerini sürdürürken zorlanan çocuklara ve gençlere eğitimde uygun koşul ve olanak eşitliği vermek ve onların yetenek ve becerileri ölçüsünde en iyi düzeyde yetişmelerine katkıda ve destekte bulunmak amacıyla eğitim bursu veriyor.  <br><b>Kız çocuklar öncelikli!</b></br>  Kız çocukları, ailesi kırsal kesimde ikamet eden, İstanbul?da bir devlet üniversitesini kazanmış, anne veya babasından birisi hayatta olmaması, parçalanmış aileden olması öğrencilerin burs başvurusu öncelikle dikkate alınıyor.  <p><b>Başvurusu dikkate alınmayacak olanlar:</b></p>  Özel ve vakıf üniversiteleri ile ikinci öğretim, açık öğretim, uzaktan öğretim, üniversitelerin hazırlık sınıfı öğrencileri, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ve İstanbul dışındaki üniversite öğrencileri.

    11. 21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı

    21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı (YEKÜV) burs verdiği öğrencilerine burs yönetmeliği esasları dâhilinde karşılıksız olarak verdiği burslar, sadece İstanbul'da okuyan öğrencilere veriliyor. Dernek, başarılı ancak eğitimlerini sürdürürken zorlanan çocuklara ve gençlere eğitimde uygun koşul ve olanak eşitliği vermek ve onların yetenek ve becerileri ölçüsünde en iyi düzeyde yetişmelerine katkıda ve destekte bulunmak amacıyla eğitim bursu veriyor.
    Kız çocuklar öncelikli!
    Kız çocukları, ailesi kırsal kesimde ikamet eden, İstanbul?da bir devlet üniversitesini kazanmış, anne veya babasından birisi hayatta olmaması, parçalanmış aileden olması öğrencilerin burs başvurusu öncelikle dikkate alınıyor.

    Başvurusu dikkate alınmayacak olanlar:

    Özel ve vakıf üniversiteleri ile ikinci öğretim, açık öğretim, uzaktan öğretim, üniversitelerin hazırlık sınıfı öğrencileri, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ve İstanbul dışındaki üniversite öğrencileri.

  16. <p><b>12. Büyük Selçuklu Kültür ve Eğitim Vakfı Bursu</b></p>  Yüksek öğrenimde eğitim hayatlarına devam etmekte olan öğrenciler Büyük Selçuklu Kültür ve Eğitim Vakfı'na burs başvurusunda bulunabilirler.  Bu başvurular değerlendirilerek, öğrencilerin başarı durumları, ailesinin gelir durumu, okuyan kardeş sayısı vb. gibi kıstaslar göz önünde bulundurularak lisans, yüksek lisans ve doktora bursları verilir.  Öğrencilere aktarılan bu burs yardımları hayırseverler şartlı şartsız her türlü nakdi bağışlarından elde edilen gelirlerle karşılanmaktadır.  <br>Adres : Pürçüklü Mah. Mevlana Cd. Bostan Çelebi Sk. No.1 ? Karatay / KONYA</br>  <br>Telefon : 0 332 353 10 14</br>  <br>Faks : 0 332 353 50 15</br>  <br>E-posta : bilgi@buyukselcukluvakfi.com</br>  <br><b>Not: 2012-2013 ve 2013-2014 öğrenim yılında burs verilemedi.</b></br>

    12. Büyük Selçuklu Kültür ve Eğitim Vakfı Bursu

    Yüksek öğrenimde eğitim hayatlarına devam etmekte olan öğrenciler Büyük Selçuklu Kültür ve Eğitim Vakfı'na burs başvurusunda bulunabilirler. Bu başvurular değerlendirilerek, öğrencilerin başarı durumları, ailesinin gelir durumu, okuyan kardeş sayısı vb. gibi kıstaslar göz önünde bulundurularak lisans, yüksek lisans ve doktora bursları verilir. Öğrencilere aktarılan bu burs yardımları hayırseverler şartlı şartsız her türlü nakdi bağışlarından elde edilen gelirlerle karşılanmaktadır.
    Adres : Pürçüklü Mah. Mevlana Cd. Bostan Çelebi Sk. No.1 ? Karatay / KONYA

    Telefon : 0 332 353 10 14

    Faks : 0 332 353 50 15

    E-posta : [email protected]

    Not: 2012-2013 ve 2013-2014 öğrenim yılında burs verilemedi.

  17. <p><b>13. Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) Bursu</b></p>  Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı liselerden birinde okuyan veya Devlet üniversitesi bünyesinde yer alan fakülte, enstitü, yüksekokul, konservatuar veya meslek yüksekokulunda ön lisans, lisans veya lisansüstü öğrenimi gören, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, milli duygulara sahip, sağlam karakterli, güvenilir, başarılı, % 40 ve üzeri derecede engelli öğrencilere, yönetmelikle belirlenen adaylık ve seçilme şartlarını yerine getirmeleri halinde burs yardımı yapmaktadır.  2012-2013 eğitim-öğretim döneminde Vakıf'tan burs yardımı almakta olan öğrenci sayısı 500'dür.  Burslar her yılın Ekim ayı ile bir sonraki yılın Haziran ayı (dahil) arasında geçen 9 aylık öğretim süresince ödenmekte, diğer aylarda ödeme yapılmamaktadır.  2013-2014 eğitim öğretim dönemi için aylık burs tutarı, lise öğrencileri için 160.-TL, yüksek öğrenim öğrencileri için ise 330.-TL olup, ödemeler, her ayın ilk haftası içerisinde bursiyerin banka hesabına havale edilmek suretiyle yapılmaktadır.

    13. Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) Bursu

    Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı liselerden birinde okuyan veya Devlet üniversitesi bünyesinde yer alan fakülte, enstitü, yüksekokul, konservatuar veya meslek yüksekokulunda ön lisans, lisans veya lisansüstü öğrenimi gören, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, milli duygulara sahip, sağlam karakterli, güvenilir, başarılı, % 40 ve üzeri derecede engelli öğrencilere, yönetmelikle belirlenen adaylık ve seçilme şartlarını yerine getirmeleri halinde burs yardımı yapmaktadır. 2012-2013 eğitim-öğretim döneminde Vakıf'tan burs yardımı almakta olan öğrenci sayısı 500'dür. Burslar her yılın Ekim ayı ile bir sonraki yılın Haziran ayı (dahil) arasında geçen 9 aylık öğretim süresince ödenmekte, diğer aylarda ödeme yapılmamaktadır. 2013-2014 eğitim öğretim dönemi için aylık burs tutarı, lise öğrencileri için 160.-TL, yüksek öğrenim öğrencileri için ise 330.-TL olup, ödemeler, her ayın ilk haftası içerisinde bursiyerin banka hesabına havale edilmek suretiyle yapılmaktadır.

  18. TESYEV'in gerekli mali kaynağa sahip olması ve bursiyerin başarısızlığı veya maddi durumunda düzelme gibi burs ödemesine mani bir durumunun ortaya çıkmaması halinde, kayıtlı olunan öğretim kurumunun öğretim programını kapsayan süre tamamlanıncaya kadar burs yardımımız devam etmektedir.  TESYEV bursu karşılıksızdır. Ancak, gerçeklerin saklanması, yalan beyan veya benzeri nedenlerle, ihtiyacı olan başka birinin burs almasına mani olarak, haksız gelir elde edenlere yapılan burs ödemeleri yasal faiziyle birlikte geri alınmaktadır. Bu nedenle burs ödemesine başlanmadan önce, bursiyer ve ailesinden, burs uygulamasının kurallarını ve müeyyidelerini kabul ettiğine dair bir taahhütname alınmaktadır.

    TESYEV'in gerekli mali kaynağa sahip olması ve bursiyerin başarısızlığı veya maddi durumunda düzelme gibi burs ödemesine mani bir durumunun ortaya çıkmaması halinde, kayıtlı olunan öğretim kurumunun öğretim programını kapsayan süre tamamlanıncaya kadar burs yardımımız devam etmektedir. TESYEV bursu karşılıksızdır. Ancak, gerçeklerin saklanması, yalan beyan veya benzeri nedenlerle, ihtiyacı olan başka birinin burs almasına mani olarak, haksız gelir elde edenlere yapılan burs ödemeleri yasal faiziyle birlikte geri alınmaktadır. Bu nedenle burs ödemesine başlanmadan önce, bursiyer ve ailesinden, burs uygulamasının kurallarını ve müeyyidelerini kabul ettiğine dair bir taahhütname alınmaktadır.

  19. <p><b>14. Zorlu Holding (Mehmet Zorlu Vakfı) Bursu</b></p>  Mehmet Zorlu Vakfı, temel faaliyet alanı olan, eğitime destek çerçevesinde her eğitim döneminde yüzlerce öğrenciye burs vermektedir. Başarı ve ihtiyaç kriteri gözetilerek seçilen bursiyerler, Ekim-Haziran ayları arasında toplam 9 ay süreyle burs almaktadır.  <p><b>MZV yıllar itibariyle;</b></p>  <br>- 2004-2005 eğitim döneminde 630,</br>  - 2005-2006 eğitim döneminde 650,  <br>- 2006-2007 eğitim döneminde 670</br>  - 2007-2008 eğitim döneminde 950  <br>- 2008-2009 eğitim döneminde 1060</br>  - 2009-2010 eğitim döneminde 1256  <br>- 2010-2011 eğitim döneminde 1353</br>  - 2011-2012 eğitim döneminde 1599  <br>- 2012-2013 eğitim döneminde 1662</br>  öğrenciye burs sağlamıştır. Vakıf, Zorlu Grubu'nun "geleceğe yatırım" felsefesi ışığında, eğitime olan katkılarına devam edecektir.

    14. Zorlu Holding (Mehmet Zorlu Vakfı) Bursu

    Mehmet Zorlu Vakfı, temel faaliyet alanı olan, eğitime destek çerçevesinde her eğitim döneminde yüzlerce öğrenciye burs vermektedir. Başarı ve ihtiyaç kriteri gözetilerek seçilen bursiyerler, Ekim-Haziran ayları arasında toplam 9 ay süreyle burs almaktadır.

    MZV yıllar itibariyle;


    - 2004-2005 eğitim döneminde 630,
    - 2005-2006 eğitim döneminde 650,
    - 2006-2007 eğitim döneminde 670
    - 2007-2008 eğitim döneminde 950
    - 2008-2009 eğitim döneminde 1060
    - 2009-2010 eğitim döneminde 1256
    - 2010-2011 eğitim döneminde 1353
    - 2011-2012 eğitim döneminde 1599
    - 2012-2013 eğitim döneminde 1662
    öğrenciye burs sağlamıştır. Vakıf, Zorlu Grubu'nun "geleceğe yatırım" felsefesi ışığında, eğitime olan katkılarına devam edecektir.

  20. <p><b>Burs Verilen Üniversiteler</b></p>  <br>Akdeniz Üniversitesi</br>  <br>Atatürk Üniversitesi</br>  <br>Anadolu Üniversitesi</br>  <br>Ankara Üniversitesi</br>  <br>Boğaziçi Üniversitesi</br>  <br>Celal Bayar Üniversitesi</br>  <br>Çukurova Üniversitesi</br>  <br>Dicle Üniversitesi</br>  <br>Dokuz Eylül Üniversitesi</br>  <br>Ege Üniversitesi</br>  <br>Fırat Üniversitesi</br>  <br>Gazi Üniversitesi</br>  <br>Galatasaray Üniversitesi</br>  <br>Hacettepe Üniversitesi</br>  <br>İnönü Üniversitesi</br>  <br>İstanbul Üniversitesi</br>  <br>İstanbul Teknik Üniversitesi</br>  <br>Karadeniz Teknik Üniversitesi</br>  <br>Kocaeli Üniversitesi</br>  <br>Marmara Üniversitesi</br>  <br>Mimarsinan Üniversitesi</br>  <br>Namık Kemal Üniversitesi</br>  <br>Orta Doğu Teknik Üniversitesi</br>  <br>Pamukkale Üniversitesi</br>  <br>Siirt Üniversitesi</br>  <br>Trakya Üniversitesi</br>  <br>Uludağ Üniversitesi</br>  <br>Yüzüncü Yıl Üniversitesi</br>  <br>Yıldız Teknik Üniversitesi</br>  Not: Üniversite burs başvuruları ilgili üniversitelerin burs ofislerinden veya öğrenci işlerinden yapılmaktadır

    Burs Verilen Üniversiteler


    Akdeniz Üniversitesi

    Atatürk Üniversitesi

    Anadolu Üniversitesi

    Ankara Üniversitesi

    Boğaziçi Üniversitesi

    Celal Bayar Üniversitesi

    Çukurova Üniversitesi

    Dicle Üniversitesi

    Dokuz Eylül Üniversitesi

    Ege Üniversitesi

    Fırat Üniversitesi

    Gazi Üniversitesi

    Galatasaray Üniversitesi

    Hacettepe Üniversitesi

    İnönü Üniversitesi

    İstanbul Üniversitesi

    İstanbul Teknik Üniversitesi

    Karadeniz Teknik Üniversitesi

    Kocaeli Üniversitesi

    Marmara Üniversitesi

    Mimarsinan Üniversitesi

    Namık Kemal Üniversitesi

    Orta Doğu Teknik Üniversitesi

    Pamukkale Üniversitesi

    Siirt Üniversitesi

    Trakya Üniversitesi

    Uludağ Üniversitesi

    Yüzüncü Yıl Üniversitesi

    Yıldız Teknik Üniversitesi
    Not: Üniversite burs başvuruları ilgili üniversitelerin burs ofislerinden veya öğrenci işlerinden yapılmaktadır

  21. <p><b>15. Yumlu Vakfı Bursu</b></p>  Yümlü Vakfı, maddi imkanları nedeniyle yüksek öğrenimlerine devam etmekte zorluk çeken başarılı öğrenciler için burslar sağlamakta ve sağlanan imkanı desteklemek amacıyla sosyal gelişim konuları da dahil olmak üzere bursiyerlerine özel imkanlar yaratmaya gayret göstermektedir.  <p>Kısaca özetlenecek olursa; öğrenci merkezleri ve benzeri kuruluşların açılmasını sağlayacak tedbirleri belirlemek, eğitim ve öğretim alanında yapılacak araştırmaların hazırlıklarını yapmak, lisan kursları açmak, teknik geziler düzenlemek, bursiyerlere staj imkanı sağlayacak kurumları tespit etmek, bursiyerler arası birliğin sağlanabilmesi amacıyla yarışma, toplantı ve sportif faaliyet düzenlemek gibi birçok aktivite, bursları destekleyici unsurlar olarak kabul edilebilir.</p>  Yümlü Vakfının aşağıda genel hatları açıklanacak olan burs konularını hangi koşullarda alabilecekleri; 'Çalışma Sistemi' başlığı altında genel olarak incelenmektedir. Ancak detaylı bilgi için 'Eğitim Hizmetleri ve Burs Yönetmeliği' isimli dosyanın incelenmesini önermekteyiz.  <br>1995 yılında kurulan ve kuruluşundan itibaren ülkemiz gençlerine burs sağlamak yoluyla yetişmelerine katkıda bulunmaya çalışan Yümlü Vakfı, burslarını 6 başlık altında gruplamaktadır:</br>  Yurtiçi Bursları  <br>Yurtdışı Bursları</br>  <br>Afetlere Özel Burslar</br>  <br>Engelli Bursları</br>  <br>Özel Burslar</br>  <br>Üçüncü Şahıs Bursları</br>

    15. Yumlu Vakfı Bursu

    Yümlü Vakfı, maddi imkanları nedeniyle yüksek öğrenimlerine devam etmekte zorluk çeken başarılı öğrenciler için burslar sağlamakta ve sağlanan imkanı desteklemek amacıyla sosyal gelişim konuları da dahil olmak üzere bursiyerlerine özel imkanlar yaratmaya gayret göstermektedir.

    Kısaca özetlenecek olursa; öğrenci merkezleri ve benzeri kuruluşların açılmasını sağlayacak tedbirleri belirlemek, eğitim ve öğretim alanında yapılacak araştırmaların hazırlıklarını yapmak, lisan kursları açmak, teknik geziler düzenlemek, bursiyerlere staj imkanı sağlayacak kurumları tespit etmek, bursiyerler arası birliğin sağlanabilmesi amacıyla yarışma, toplantı ve sportif faaliyet düzenlemek gibi birçok aktivite, bursları destekleyici unsurlar olarak kabul edilebilir.

    Yümlü Vakfının aşağıda genel hatları açıklanacak olan burs konularını hangi koşullarda alabilecekleri; 'Çalışma Sistemi' başlığı altında genel olarak incelenmektedir. Ancak detaylı bilgi için 'Eğitim Hizmetleri ve Burs Yönetmeliği' isimli dosyanın incelenmesini önermekteyiz.
    1995 yılında kurulan ve kuruluşundan itibaren ülkemiz gençlerine burs sağlamak yoluyla yetişmelerine katkıda bulunmaya çalışan Yümlü Vakfı, burslarını 6 başlık altında gruplamaktadır:
    Yurtiçi Bursları
    Yurtdışı Bursları

    Afetlere Özel Burslar

    Engelli Bursları

    Özel Burslar

    Üçüncü Şahıs Bursları

  22. <p><b>16. Türk-Alman Dayanışma ve Eğitim Vakfı (TADEV) Bursu</b></p>  TADEV, birçok Alman Üniversitesi ile iletişim kurarak, bu üniversitelerde okuyan Türk öğrencilere Türkiye'de staj olanakları yaratmak, eğitim sonrası ülkelerine dönenlere iş bulmak, ülkeye ve iş hayatına uyum sağlamalarına yardımcı olmak amacı ile işbirliği arayışındadır. TADEV mütevellileri arasında çok sayıda öğretim üyesi bulunmaktadır. Vakfımız, bu mütevellilerimizin aracılığı ile Türk ve Alman Üniversiteleri ve Bilimsel Araştırma Kurumları arasında işbirliği sağlamak, mevcut işbirliğini geliştirmek için girişimlerde bulunmaktadır. TADEV, üniversite öğrencilerine 1995 yılından itibaren her ders dönemi için karşılıksız burs vermek üzere çalışmalar yapmaktadır. Bu konuda hazırlanan "Burs Yönetmeliği" Yönetim Kurulu'nca uygulanmaktadır. Bursun maddi kaynağı olarak, TADEV'in sosyal içerikli organizasyonlarından elde edilen gelirler, mütevellilerimizin burs fonuna yapacakları bağışlar ve TADEV dışından, burs çalışmalarımıza ilgi duyan özel ve tüzel kişilerin destekleri ile gerçekleştirilmektedir. TADEV, ülkemizde almanca eğitim yapan bir üniversitenin kurulması için destek vermiştir. TADEV'in hedeflerinden biri de, ülkemizdeki meslek okullarının, eğitim standartlarını geliştirmek için girişimde ve destekte bulunmaktır.

    16. Türk-Alman Dayanışma ve Eğitim Vakfı (TADEV) Bursu

    TADEV, birçok Alman Üniversitesi ile iletişim kurarak, bu üniversitelerde okuyan Türk öğrencilere Türkiye'de staj olanakları yaratmak, eğitim sonrası ülkelerine dönenlere iş bulmak, ülkeye ve iş hayatına uyum sağlamalarına yardımcı olmak amacı ile işbirliği arayışındadır. TADEV mütevellileri arasında çok sayıda öğretim üyesi bulunmaktadır. Vakfımız, bu mütevellilerimizin aracılığı ile Türk ve Alman Üniversiteleri ve Bilimsel Araştırma Kurumları arasında işbirliği sağlamak, mevcut işbirliğini geliştirmek için girişimlerde bulunmaktadır. TADEV, üniversite öğrencilerine 1995 yılından itibaren her ders dönemi için karşılıksız burs vermek üzere çalışmalar yapmaktadır. Bu konuda hazırlanan "Burs Yönetmeliği" Yönetim Kurulu'nca uygulanmaktadır. Bursun maddi kaynağı olarak, TADEV'in sosyal içerikli organizasyonlarından elde edilen gelirler, mütevellilerimizin burs fonuna yapacakları bağışlar ve TADEV dışından, burs çalışmalarımıza ilgi duyan özel ve tüzel kişilerin destekleri ile gerçekleştirilmektedir. TADEV, ülkemizde almanca eğitim yapan bir üniversitenin kurulması için destek vermiştir. TADEV'in hedeflerinden biri de, ülkemizdeki meslek okullarının, eğitim standartlarını geliştirmek için girişimde ve destekte bulunmaktır.

  23. <p><b>17. Antalya Üniversite Destekleme Vakfı Bursu</b></p>  Antalya Üniversite Destekleme Vakfı, Antalya'daki Üniversitelerden herhangi birinde okuyan, kendisinin ve ailesinin maddi imkanları yetersiz olmasına rağmen resmi veya özel bir kurumdan burs alamamış başarılı öğrencilere karşılıksız burs vermektedir. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, demokratik ve laik düzene inanmış ülkesini seven sağlam karakterli ve başarılı bir öğrenci olmak, bu burslara aday olmanın değiştirilemez şartıdır.  <p><b>Ön Lisans ve Lisans Bursları</b></p>  Antalya Üniversite Destekleme Vakfı bursları yükseköğrenim kademesinde birinci sınıf veya ara sınıf öğrencilerine verilir. Dağıtımında sınıf önemli değildir; maddi imkandan mahrum olan daha başarılı adaya öncelik tanınır.  Bursun tahsisi için gerekli başarı koşulları aşağıda gösterilmiştir:

    17. Antalya Üniversite Destekleme Vakfı Bursu

    Antalya Üniversite Destekleme Vakfı, Antalya'daki Üniversitelerden herhangi birinde okuyan, kendisinin ve ailesinin maddi imkanları yetersiz olmasına rağmen resmi veya özel bir kurumdan burs alamamış başarılı öğrencilere karşılıksız burs vermektedir. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, demokratik ve laik düzene inanmış ülkesini seven sağlam karakterli ve başarılı bir öğrenci olmak, bu burslara aday olmanın değiştirilemez şartıdır.

    Ön Lisans ve Lisans Bursları

    Antalya Üniversite Destekleme Vakfı bursları yükseköğrenim kademesinde birinci sınıf veya ara sınıf öğrencilerine verilir. Dağıtımında sınıf önemli değildir; maddi imkandan mahrum olan daha başarılı adaya öncelik tanınır. Bursun tahsisi için gerekli başarı koşulları aşağıda gösterilmiştir:

  24. <p><b>Birinci Sınıflar İçin:</b></p>  Burs, maddi imkanları eşit yetersizlikte olan fakülte veya yüksekokula giriş puanı sırasına göre önde olan adaya tahsis edilir. Bunun için her öğrenci ÖSYM Sonuç Belgesi onaylı örneği ile giriş sırasını gösterir öğretim kurumu belgesini Antalya Üniversite Destekleme Vakfı Burs Başvuru Formuna ekler ve kayıtlı olduğu Üniversitenin Burs Komisyonuna (Vakfa iletilmek üzere) teslim eder.  <p><b>Ara Sınıflar İçin:</b></p>  Burs, alt yıl veya yarıyıl normal eğitim programının derslerinden yıllık genel başarı ortalaması a) Hazırlıkta 100 üzerinden 70 b) Tıp Fakültesi 100 üzerinden 60 c) Diğer Fakülteler 4 üzerinden 2,5 olup bir üst yıl veya yarıyıla geçiş hakkını kazanan adaya tahsis edilir. Öğrencinin başarısız ders sayısı en fazla 2 (iki ) olabilir. Başarı derecesi yüksek olan adaya öncelik tanınır. Bunun için her ara sınıf adayı bulunduğu yıl veya yar yıl derslerinden aldığı notları, bütün derslerin genel not ortalamasını ve kaydolduğu üst sınıfı gösterir öğretim kurumu belgesini Antalya Üniversite Destekleme Vakfı Burs Başvuru Formuna ekler ve kayıtlı olduğu Üniversite'nin Burs Komisyonuna (Vakfa iletilmek üzere) teslim eder.

    Birinci Sınıflar İçin:

    Burs, maddi imkanları eşit yetersizlikte olan fakülte veya yüksekokula giriş puanı sırasına göre önde olan adaya tahsis edilir. Bunun için her öğrenci ÖSYM Sonuç Belgesi onaylı örneği ile giriş sırasını gösterir öğretim kurumu belgesini Antalya Üniversite Destekleme Vakfı Burs Başvuru Formuna ekler ve kayıtlı olduğu Üniversitenin Burs Komisyonuna (Vakfa iletilmek üzere) teslim eder.

    Ara Sınıflar İçin:

    Burs, alt yıl veya yarıyıl normal eğitim programının derslerinden yıllık genel başarı ortalaması a) Hazırlıkta 100 üzerinden 70 b) Tıp Fakültesi 100 üzerinden 60 c) Diğer Fakülteler 4 üzerinden 2,5 olup bir üst yıl veya yarıyıla geçiş hakkını kazanan adaya tahsis edilir. Öğrencinin başarısız ders sayısı en fazla 2 (iki ) olabilir. Başarı derecesi yüksek olan adaya öncelik tanınır. Bunun için her ara sınıf adayı bulunduğu yıl veya yar yıl derslerinden aldığı notları, bütün derslerin genel not ortalamasını ve kaydolduğu üst sınıfı gösterir öğretim kurumu belgesini Antalya Üniversite Destekleme Vakfı Burs Başvuru Formuna ekler ve kayıtlı olduğu Üniversite'nin Burs Komisyonuna (Vakfa iletilmek üzere) teslim eder.

  25. <p><b>Yüksek Lisans Bursları</b></p>  Lisans bitirme genel not ortalaması 4 üzerinden en az 3 veya 100 üzerinden en az 75 olan istekliler arasından başarı ortalaması sıralamasına göre önde olan aday öğretim kurumunun burs komisyonunca önerilir.  Antalya Üniversite Destekleme Vakfı bursundan yararlanabilmek için herhangi bir resmi veya özel bir kurum/ kuruluştan burs almamanız gerekmektedir. Başka bir kurum/kuruluştan burs aldığı tespit edilen öğrencinin bursu, her hangi bir ihtar ve/veya ihbara gerek olmaksızın, Vakıf tarafından kesilir ve varsa ödenen miktar, sözlü veya yazılı talebi üzerine, Vakfa derhal defaten iade edilir.  Yurt içi bursu genel ilke olarak Ekim-Haziran arası 9 ay süre ile verilir. Bu yönetmelik hükümlerine göre başarısı tespit edilen öğrencinin bursu ertesi öğretim yılı da devam eder.  Burs başvurusunu yapmak için bu linkteki formu önce dikkatlice okuyun daha sonra formu doldurup gönderin.  Ayrıca Antalya Üniversite Destekleme Vakfı Bursu ile ilgili burs yönetmeliğini de okumanızı öneririz.

    Yüksek Lisans Bursları

    Lisans bitirme genel not ortalaması 4 üzerinden en az 3 veya 100 üzerinden en az 75 olan istekliler arasından başarı ortalaması sıralamasına göre önde olan aday öğretim kurumunun burs komisyonunca önerilir. Antalya Üniversite Destekleme Vakfı bursundan yararlanabilmek için herhangi bir resmi veya özel bir kurum/ kuruluştan burs almamanız gerekmektedir. Başka bir kurum/kuruluştan burs aldığı tespit edilen öğrencinin bursu, her hangi bir ihtar ve/veya ihbara gerek olmaksızın, Vakıf tarafından kesilir ve varsa ödenen miktar, sözlü veya yazılı talebi üzerine, Vakfa derhal defaten iade edilir. Yurt içi bursu genel ilke olarak Ekim-Haziran arası 9 ay süre ile verilir. Bu yönetmelik hükümlerine göre başarısı tespit edilen öğrencinin bursu ertesi öğretim yılı da devam eder. Burs başvurusunu yapmak için bu linkteki formu önce dikkatlice okuyun daha sonra formu doldurup gönderin. Ayrıca Antalya Üniversite Destekleme Vakfı Bursu ile ilgili burs yönetmeliğini de okumanızı öneririz.

  26. <p><b>18. Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı Bursu</b></p>  Yıldız Teknik Üniversitesi ekonomik sorunları olan öğrencilerinin imkânsızlıkları nedeniyle zor durumda kalmalarını engellemek ve aynı zamanda onların başarılarını ödüllendirerek motive etmek amacıyla etkin bir burs sistemi oluşturmuştur. Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı maddi konularda da gençlerin desteklenmesini amaçlamıştır. 1983 yılından bu yana başarılı öğrencilere destek vermeye devam etmektedir.  <p>Her yıl ÖREM (YTÜ Öğrenci Rehberlik ve Danışmanlık Merkezi)de yapılan değerlendirme sonucunda burs almaya hak kazanan öğrenciler yönetim kurulu tarafından her sene belirlenen miktarda 8 ay (Ekim ? Mayıs) boyunca ihtiyaç bursu verilmektedir. Vakıf tarafından öğrencilere verilen burslar, Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı gelirleri ve hayırsever mezunların bağışları sayesinde sağlanmaktadır.</p>

    18. Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı Bursu

    Yıldız Teknik Üniversitesi ekonomik sorunları olan öğrencilerinin imkânsızlıkları nedeniyle zor durumda kalmalarını engellemek ve aynı zamanda onların başarılarını ödüllendirerek motive etmek amacıyla etkin bir burs sistemi oluşturmuştur. Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı maddi konularda da gençlerin desteklenmesini amaçlamıştır. 1983 yılından bu yana başarılı öğrencilere destek vermeye devam etmektedir.

    Her yıl ÖREM (YTÜ Öğrenci Rehberlik ve Danışmanlık Merkezi)de yapılan değerlendirme sonucunda burs almaya hak kazanan öğrenciler yönetim kurulu tarafından her sene belirlenen miktarda 8 ay (Ekim ? Mayıs) boyunca ihtiyaç bursu verilmektedir. Vakıf tarafından öğrencilere verilen burslar, Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı gelirleri ve hayırsever mezunların bağışları sayesinde sağlanmaktadır.

  27. Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı (YTÜV) yanı sıra YTÜ Mezunlar Derneği (YTÜMED), Çağdaş Yıldızlılar Derneği (ÇYD) aracılığıyla çok sayıda öğrencimize burs olanağı sağlanmaktadır. Ayrıca üniversite dışındaki birçok vakıf, dernek, kuruluş ve kişinin YTÜ öğrencilerine verdiği bursları da koordine ederek ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaşmayı amaçlayan Öğrenci Rehberlik ve Danışmanlık Merkezi (ÖREM), öğrencilere sağlanan bu destekleri her öğrencinin gereksinim ölçüsüne göre ve çeşitlendirerek sağlamaktadır.  Öğrenci Rehberlik ve Danışmanlık Merkezi (ÖREM) aracılığıyla 2009-2010 öğretim yılında 1836 öğrenciye 2 373 260 TL burs verilmiştir.

    Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı (YTÜV) yanı sıra YTÜ Mezunlar Derneği (YTÜMED), Çağdaş Yıldızlılar Derneği (ÇYD) aracılığıyla çok sayıda öğrencimize burs olanağı sağlanmaktadır. Ayrıca üniversite dışındaki birçok vakıf, dernek, kuruluş ve kişinin YTÜ öğrencilerine verdiği bursları da koordine ederek ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaşmayı amaçlayan Öğrenci Rehberlik ve Danışmanlık Merkezi (ÖREM), öğrencilere sağlanan bu destekleri her öğrencinin gereksinim ölçüsüne göre ve çeşitlendirerek sağlamaktadır. Öğrenci Rehberlik ve Danışmanlık Merkezi (ÖREM) aracılığıyla 2009-2010 öğretim yılında 1836 öğrenciye 2 373 260 TL burs verilmiştir.

  28. <p><b>19. Köksal Eğitim Vakfı Bursu</b></p>  Köksal Eğitim Vakfı tarafından Ekim-Haziran aylarını kapsayan 9 aylık birinci ve ikinci sömestır dönemine lisans son sınıf veya yüksek lisans (master) öğrencilerinden uygun görülenlere geri ödemeli bur verilecek ve bir defaya mahsus olmak üzere kitap yardımı da yapılacak. Gerekli belgeler tamalandıktan sonra başvurunuz incelenecektir.

    19. Köksal Eğitim Vakfı Bursu

    Köksal Eğitim Vakfı tarafından Ekim-Haziran aylarını kapsayan 9 aylık birinci ve ikinci sömestır dönemine lisans son sınıf veya yüksek lisans (master) öğrencilerinden uygun görülenlere geri ödemeli bur verilecek ve bir defaya mahsus olmak üzere kitap yardımı da yapılacak. Gerekli belgeler tamalandıktan sonra başvurunuz incelenecektir.

  29. <p><b>Burs Verilecek Bölümler</b></p>  Enfüstri Mühendisliği  <br>Bilgisayar Mühendisliği</br>  <br>Petrol Mühendisliği</br>  <br>Maden Mühendisliği</br>  <br>Elektrik Elektronik Müh.</br>  <br>İşletme ? İktisat</br>  <br>İnşaat Mühendisliği</br>  <br>Tıp</br>  <br>Ekonomi</br>  <br>Hukuk</br>

    Burs Verilecek Bölümler

    Enfüstri Mühendisliği
    Bilgisayar Mühendisliği

    Petrol Mühendisliği

    Maden Mühendisliği

    Elektrik Elektronik Müh.

    İşletme ? İktisat

    İnşaat Mühendisliği

    Tıp

    Ekonomi

    Hukuk

  30. <p><b>20. Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı (Yaşar Holding) Bursu</b></p>  <br><b>Eğitim Bursları</b></br>  Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı'nın önde gelen amacı Türkiye'nin en önemli kaynağı olan gençlerimizin eğitimine katkıda bulunmaktır. Bu kapsamda üniversitelerde, yüksek ve orta öğretim kurumlarında okuyan yetenekli, çalışkan, başarılı ancak maddi olanakları kısıtlı (Üniversitelerin, İşletme, İşletme Mühendisliği, Turizm İşletmeciliği, İktisat, Kimya Lisans, Kimya Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği,İnşaat Mühendisliği,Mimarlık, Veterinerlik, Su Ürünleri bölümlerinde eğitim gören) öğrencilere, Vakfın Öğrenci Burs Yönetmeliği çerçevesinde tamamen karşılıksız burs verilmektedir. Bugüne kadar 5445 öğrencinin eğitimine katkıda bulunulmuştur.

    20. Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı (Yaşar Holding) Bursu


    Eğitim Bursları
    Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı'nın önde gelen amacı Türkiye'nin en önemli kaynağı olan gençlerimizin eğitimine katkıda bulunmaktır. Bu kapsamda üniversitelerde, yüksek ve orta öğretim kurumlarında okuyan yetenekli, çalışkan, başarılı ancak maddi olanakları kısıtlı (Üniversitelerin, İşletme, İşletme Mühendisliği, Turizm İşletmeciliği, İktisat, Kimya Lisans, Kimya Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği,İnşaat Mühendisliği,Mimarlık, Veterinerlik, Su Ürünleri bölümlerinde eğitim gören) öğrencilere, Vakfın Öğrenci Burs Yönetmeliği çerçevesinde tamamen karşılıksız burs verilmektedir. Bugüne kadar 5445 öğrencinin eğitimine katkıda bulunulmuştur.

  31. <p><b>BURSA ADAY OLABİLMEK İÇİN ARANILAN ŞARTLAR</b></p>  <br>1- Başarılı öğrenci olmak,</br>  <br>2- Burs almayı gerektirecek maddi desteğe ihtiyaç duyuyor olmak,</br>  <br>3- Hiçbir resmi, özel kurum ve kuruluştan burs veya herhangi bir şekilde maddi yardım almıyor olmak.</br>  <br>4- Vakıf üniversiteleri ve ikinci öğretimde eğitim görmüyor olmak.</br>  <p><b>BURS BAŞVURUSUNDA İSTENİLEN BELGELER</b></p>  <br>1- Öğrenci belgesi</br>  <br>2- Okuldaki başarı durumunu gösteren resmi belge,</br>  <br>- Üniversiteye bu yıl kayıt olanlar için YGS ve LYS sonuç belgesi,</br>  <br>- Yüksek lisansa yeni kayıt olanlar için ilgili enstitüden belge,</br>  <br>- Ara sınıflarda öğrenim görenler; genel not ortalamasını gösteren öğretim</br>  kurumundan onaylı not dökümü belgesini (transkript).  <br>3- Disiplin durumunu gösterir resmi belge,</br>  <br>4- Okuyan kardeşler için okul müdürlüğünden alınan öğrenci belgesi,</br>  <br>5- Ücretler ve maaşlar(emekli) için son ayın bordro fotokopisi,</br>  <br>6- Serbest meslek sahipleri için geçmiş yılın vergi levhası fotokopisi,</br>  <br>7- Kira sözleşmesinin fotokopisi,</br>  <br>8- Nüfus müdürlüğünden Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği,</br>  <br>9- İki muteber kişiden referans mektubu.</br>

    BURSA ADAY OLABİLMEK İÇİN ARANILAN ŞARTLAR


    1- Başarılı öğrenci olmak,

    2- Burs almayı gerektirecek maddi desteğe ihtiyaç duyuyor olmak,

    3- Hiçbir resmi, özel kurum ve kuruluştan burs veya herhangi bir şekilde maddi yardım almıyor olmak.

    4- Vakıf üniversiteleri ve ikinci öğretimde eğitim görmüyor olmak.

    BURS BAŞVURUSUNDA İSTENİLEN BELGELER


    1- Öğrenci belgesi

    2- Okuldaki başarı durumunu gösteren resmi belge,

    - Üniversiteye bu yıl kayıt olanlar için YGS ve LYS sonuç belgesi,

    - Yüksek lisansa yeni kayıt olanlar için ilgili enstitüden belge,

    - Ara sınıflarda öğrenim görenler; genel not ortalamasını gösteren öğretim
    kurumundan onaylı not dökümü belgesini (transkript).
    3- Disiplin durumunu gösterir resmi belge,

    4- Okuyan kardeşler için okul müdürlüğünden alınan öğrenci belgesi,

    5- Ücretler ve maaşlar(emekli) için son ayın bordro fotokopisi,

    6- Serbest meslek sahipleri için geçmiş yılın vergi levhası fotokopisi,

    7- Kira sözleşmesinin fotokopisi,

    8- Nüfus müdürlüğünden Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği,

    9- İki muteber kişiden referans mektubu.

  32. <br><b>Ankara Temsilcilik</b></br>  Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Ali Suavi Sok. No:11 06570 Maltepe-Ankara  <br><b>İstanbul Temsilcilik</b></br>  Setüstü No:23 34427 Kabataş-İstanbul


    Ankara Temsilcilik
    Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Ali Suavi Sok. No:11 06570 Maltepe-Ankara
    İstanbul Temsilcilik
    Setüstü No:23 34427 Kabataş-İstanbul

  33. <p><b>21. Bolu Bağışçılar Vakfı Bursu</b></p>  Burslara http://bbv.org.tr/burslar üzerinden başvurulabilmektedir. Vakıf burs işlemlerini sistemli, şeffaf yapmaktadır. Bursları vakfın amacına ve bağışçıların isteklerine uygun verebilmek için bursiyerler bilgisayar ortamında seçilmektedir. Titizlikle de takip edilmekte ve hayırseverlere sonuçlar ulaştırılmaktadır.  <p><b>Özel Başarı Ödülü</b></p>  Bolu ile bağı olan YGS?de sayısal, sözel ve eşit ağırlıklı puan türünden en yüksek puan alan birer öğrenci olmak üzere 3 öğrenciye 1500?er TL. başarı özel ödülü vermektedir.  Ayrıca Abant İzzet Baysal Üniversitesinin 4 ve üzeri yıllık bölümlerinden herhangi birine en yüksek puanla kaydını yaptıran bir öğrenciye de Bolu ile bağı olma şartı aranmaksızın bir defaya mahsus olmak üzere başarı özel bursu verilir.

    21. Bolu Bağışçılar Vakfı Bursu

    Burslara http://bbv.org.tr/burslar üzerinden başvurulabilmektedir. Vakıf burs işlemlerini sistemli, şeffaf yapmaktadır. Bursları vakfın amacına ve bağışçıların isteklerine uygun verebilmek için bursiyerler bilgisayar ortamında seçilmektedir. Titizlikle de takip edilmekte ve hayırseverlere sonuçlar ulaştırılmaktadır.

    Özel Başarı Ödülü

    Bolu ile bağı olan YGS?de sayısal, sözel ve eşit ağırlıklı puan türünden en yüksek puan alan birer öğrenci olmak üzere 3 öğrenciye 1500?er TL. başarı özel ödülü vermektedir. Ayrıca Abant İzzet Baysal Üniversitesinin 4 ve üzeri yıllık bölümlerinden herhangi birine en yüksek puanla kaydını yaptıran bir öğrenciye de Bolu ile bağı olma şartı aranmaksızın bir defaya mahsus olmak üzere başarı özel bursu verilir.

  34. <p><b>Şartlı Burslar</b></p>  Hayırseverlerin, tespit ettikleri öğrencilerin burslarının ulaştırılması görevini üstleniyoruz. Böylece hayırseverlerle öğrencileri buluşturmuş oluyoruz.  <p><b>Şartsız Burslar</b></p>  Hayırseverlerin şart belirtmeden, bize ulaştırdıkları en küçük miktara kadar olan bağışlarını dahi vakfımıza müracaat eden, Bolu ile bağı olan, başarılı ve maddi durumu burs almaya uygun öğrencilere burs bilgisayar programımızdaki sıralamaya göre seçip, şartsız burs veriyoruz.

    Şartlı Burslar

    Hayırseverlerin, tespit ettikleri öğrencilerin burslarının ulaştırılması görevini üstleniyoruz. Böylece hayırseverlerle öğrencileri buluşturmuş oluyoruz.

    Şartsız Burslar

    Hayırseverlerin şart belirtmeden, bize ulaştırdıkları en küçük miktara kadar olan bağışlarını dahi vakfımıza müracaat eden, Bolu ile bağı olan, başarılı ve maddi durumu burs almaya uygun öğrencilere burs bilgisayar programımızdaki sıralamaya göre seçip, şartsız burs veriyoruz.

  35. <p><b>22. Abdullah Kanca Vakfı Bursu</b></p>  KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksek Okulunu tercih eden öğrencilere, okulun kurucusu Kanca El Aletleri Dövme Çelik A.Ş. tarafından burs verilmektedir. Kanca A.Ş. ailesi, Meslek Yüksek Okuluna, burs, staj imkanı, teknik geziler, makine techizat ihtiyaçları gibi her türlü desteği sağlamaktadır.

    22. Abdullah Kanca Vakfı Bursu

    KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksek Okulunu tercih eden öğrencilere, okulun kurucusu Kanca El Aletleri Dövme Çelik A.Ş. tarafından burs verilmektedir. Kanca A.Ş. ailesi, Meslek Yüksek Okuluna, burs, staj imkanı, teknik geziler, makine techizat ihtiyaçları gibi her türlü desteği sağlamaktadır.

  36. <p><b>23. KSV Vakfı Bursu</b></p>  Daha önce Kale Grubu ve Bodur Ailesi tarafından verilmekte olan eğitim bursları, 2001 yılından itibaren vakıf çatısı altında organize edilmekte ve Kale Grubu?nun tüm burs faaliyetleri KSV tarafından yürütülmektedir. KSV ayrıca bursiyerlerine staj imkanı, uygun şartlarda da grup bünyesinde öncelik vererek iş imkanı tanımaktadır. Bursiyerlerin KSV aracılığıyla, üniversitelerin öğretim görevlilerinden özel rehberlik ve danışmanlık hizmeti almakta; okul projerinde ve ödevlerinde de Kale Grubu şirketlerinin ilgili bölümlerinden faydalanmaktadırlar.

    23. KSV Vakfı Bursu

    Daha önce Kale Grubu ve Bodur Ailesi tarafından verilmekte olan eğitim bursları, 2001 yılından itibaren vakıf çatısı altında organize edilmekte ve Kale Grubu?nun tüm burs faaliyetleri KSV tarafından yürütülmektedir. KSV ayrıca bursiyerlerine staj imkanı, uygun şartlarda da grup bünyesinde öncelik vererek iş imkanı tanımaktadır. Bursiyerlerin KSV aracılığıyla, üniversitelerin öğretim görevlilerinden özel rehberlik ve danışmanlık hizmeti almakta; okul projerinde ve ödevlerinde de Kale Grubu şirketlerinin ilgili bölümlerinden faydalanmaktadırlar.

  37. <p><b>24. Güven Eğitim ve Sağlık Vakfı Bursu</b></p>  Güven Eğitim ve Sağlık Vakfı her sene başarılı ancak maddi imkanı kısıtlı öğrencilere eğitim bursu vermektedir. Eğitim bursu için başvuracak öğrencilerde aranan kriterler aşağıdaki gibidir;  T.C. Vatandaşı olmak,  Üniversite öğrencisi olmak veya yeni kazanmış olmak,  Ara sınıflarda olanlar için en az 3.00 başarı derecesine sahip olmak,  Aile içinde gelir, gider, okuyan ve çalışan ortalamasının destek gerektirecek derecede olması gerekmektedir.  Burs başvuruları her sene 15 Ağustos tarihinde web sitesi üzerinden online olarak açılır, 1 Eylül tarihinde kapatılır.  Burslar Ekim ayı itibariyle Haziran ayı da dahil olmak üzere 9 ay boyunca bana yoluyla bursiyerlere ödenir.  Burs tutarımız aylık 150 TL dir.

    24. Güven Eğitim ve Sağlık Vakfı Bursu

    Güven Eğitim ve Sağlık Vakfı her sene başarılı ancak maddi imkanı kısıtlı öğrencilere eğitim bursu vermektedir. Eğitim bursu için başvuracak öğrencilerde aranan kriterler aşağıdaki gibidir; T.C. Vatandaşı olmak, Üniversite öğrencisi olmak veya yeni kazanmış olmak, Ara sınıflarda olanlar için en az 3.00 başarı derecesine sahip olmak, Aile içinde gelir, gider, okuyan ve çalışan ortalamasının destek gerektirecek derecede olması gerekmektedir. Burs başvuruları her sene 15 Ağustos tarihinde web sitesi üzerinden online olarak açılır, 1 Eylül tarihinde kapatılır. Burslar Ekim ayı itibariyle Haziran ayı da dahil olmak üzere 9 ay boyunca bana yoluyla bursiyerlere ödenir. Burs tutarımız aylık 150 TL dir.

  38. <p><b>25. YEKÜV İlk ? Orta ? Lise Eğitim Bursları</b></p>  İlk ? Orta ? Lise devlet okullarında örgün eğitim gören öğrencilere eğitim bursu verilmektedir.  <p><b>Kimler Başvuruda Bulunabilir</b></p>  TC vatandaşı olması  Ailenin kırsal kesimde ikamet ediyor olması  Anne ve babadan birinin veya ikisinin hayatta olmaması, parçalanmış aileden olması (Öncelik Koşulu)  Başarılı ve eğitimini sürdürürken zorlanması  Not: (Kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak, başka yerden maaş, ücret ve burs almamak)

    25. YEKÜV İlk ? Orta ? Lise Eğitim Bursları

    İlk ? Orta ? Lise devlet okullarında örgün eğitim gören öğrencilere eğitim bursu verilmektedir.

    Kimler Başvuruda Bulunabilir

    TC vatandaşı olması Ailenin kırsal kesimde ikamet ediyor olması Anne ve babadan birinin veya ikisinin hayatta olmaması, parçalanmış aileden olması (Öncelik Koşulu) Başarılı ve eğitimini sürdürürken zorlanması Not: (Kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak, başka yerden maaş, ücret ve burs almamak)

  39. <p><b>26. Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Bursu</b></p>  Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, bugüne kadar gerçekleştirdiği burs ve erzak yardımlarıyla onbinlerce gencimizin elinden tutmuş ve kendilerini milletimizin hizmetine yönlendirmiştir.  Vakfımız müesseselerinde kalan ihtiyaç sahibi orta öğrenim, yüksek öğrenim, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine seviyelerine göre burslar vermektedir. 80 ila 200 YTL arasında değişen burs miktarları tahsil hayatında sıkıntısı olan gençlerimize küçük bir rahatlama ve imkan oluşturmaktadır.  Ayrıca yurtlarımızda ve kurslarımızda bulunan öğrencilerimizin aylık maliyetleri asgari 200 ? 250 TL arasındadır.

    26. Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Bursu

    Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, bugüne kadar gerçekleştirdiği burs ve erzak yardımlarıyla onbinlerce gencimizin elinden tutmuş ve kendilerini milletimizin hizmetine yönlendirmiştir. Vakfımız müesseselerinde kalan ihtiyaç sahibi orta öğrenim, yüksek öğrenim, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine seviyelerine göre burslar vermektedir. 80 ila 200 YTL arasında değişen burs miktarları tahsil hayatında sıkıntısı olan gençlerimize küçük bir rahatlama ve imkan oluşturmaktadır. Ayrıca yurtlarımızda ve kurslarımızda bulunan öğrencilerimizin aylık maliyetleri asgari 200 ? 250 TL arasındadır.

  40. <p><b>27. Mülkiyeliler Birliği Bursu</b></p>  Mülkiye Camiası 155. yılını kutlarken öte yandan gençlere verdikleri destekle de öğrencilerin yüzünü güldürecek. Resmi internet sitelerinde ve Facebook sayfalarında paylaştıkları mesajla ilk 1000&#8242;e giren ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi?ni tercih eden herkese 850 TL maaş gibi burs verilecek.  <p><b>İşte o mesaj;</b></p>  Değerli Mülkiyeliler,  Mülkiye Camiası olarak; 155. yılımızı kutlamakta olduğumuz şu günlerde köklerimizden aldığımız güçle, başarılı gençlerimize kucak açıyoruz.  Bu amaçla; ilk 1000?e girenlerden A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi?ni tercih edecek öğrenciler aylık 850 TL başarı bursu ile ödüllendirilecektir.

    27. Mülkiyeliler Birliği Bursu

    Mülkiye Camiası 155. yılını kutlarken öte yandan gençlere verdikleri destekle de öğrencilerin yüzünü güldürecek. Resmi internet sitelerinde ve Facebook sayfalarında paylaştıkları mesajla ilk 1000′e giren ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi?ni tercih eden herkese 850 TL maaş gibi burs verilecek.

    İşte o mesaj;

    Değerli Mülkiyeliler, Mülkiye Camiası olarak; 155. yılımızı kutlamakta olduğumuz şu günlerde köklerimizden aldığımız güçle, başarılı gençlerimize kucak açıyoruz. Bu amaçla; ilk 1000?e girenlerden A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi?ni tercih edecek öğrenciler aylık 850 TL başarı bursu ile ödüllendirilecektir.

  41. <p><b>28. Koç Üniversitesi Anadolu Bursları</b></p>  Anadolu Bursiyerleri Programı dahilinde bursiyer öğrenciler öğretim ücretinin tamamından muaf olarak; yurtlarda ücretsiz konaklamaya, öğretim süresince ders kitabı giderlerinin karşılanmasına ve aylık cep harçlığı edinmeye hak kazanırlar.  Anadolu Bursiyerleri Programı kapsamında verilen burslar karşılıksız olup normal eğitim-öğretim süresince devam eder. Bu süre Yabancı Dil Hazırlık Programı okuyacak öğrenciler için Hazırlık Programı süresi artı dört yıl; Hazırlık Programı?nda okumadan birinci sınıftan başlayan öğrenciler için dört yıldır. Çift anadal yapan öğrenciler için burs süresi Hazırlık Programı artı beş yıldır. Anadolu Bursiyeri olan öğrenciler Tıp Fakültesi?nde öğrenim görüyorlar ise 7 yıl boyunca (1 yıl hazırlık + 6 yıl lisans) burstan faydalanırlar. Derslere devamlılık gösteren öğrenciler akademik başarısızlıktan dolayı burs kaybı yaşamazlar. Koç Üniversitesi programlarına burslu olarak yerleştirilen öğrenciler üniversitenin başka bir programına yatay geçiş yaptıklarında burs hakları devam eder.

    28. Koç Üniversitesi Anadolu Bursları

    Anadolu Bursiyerleri Programı dahilinde bursiyer öğrenciler öğretim ücretinin tamamından muaf olarak; yurtlarda ücretsiz konaklamaya, öğretim süresince ders kitabı giderlerinin karşılanmasına ve aylık cep harçlığı edinmeye hak kazanırlar. Anadolu Bursiyerleri Programı kapsamında verilen burslar karşılıksız olup normal eğitim-öğretim süresince devam eder. Bu süre Yabancı Dil Hazırlık Programı okuyacak öğrenciler için Hazırlık Programı süresi artı dört yıl; Hazırlık Programı?nda okumadan birinci sınıftan başlayan öğrenciler için dört yıldır. Çift anadal yapan öğrenciler için burs süresi Hazırlık Programı artı beş yıldır. Anadolu Bursiyeri olan öğrenciler Tıp Fakültesi?nde öğrenim görüyorlar ise 7 yıl boyunca (1 yıl hazırlık + 6 yıl lisans) burstan faydalanırlar. Derslere devamlılık gösteren öğrenciler akademik başarısızlıktan dolayı burs kaybı yaşamazlar. Koç Üniversitesi programlarına burslu olarak yerleştirilen öğrenciler üniversitenin başka bir programına yatay geçiş yaptıklarında burs hakları devam eder.

  42. <p><b>29. Türkiye Girişimcilik Vakfı Fellow Bursu</b></p>

    29. Türkiye Girişimcilik Vakfı Fellow Bursu

  43. <p><b>30. Besni Eğitim Vakfı (BEV) Bursu</b></p>  Besni Eğitim Vakfı, Adıyaman?ın Besni ilçesinin iş adamları ve ileri gelenleri tarafından kurulmuş, eğitime destek vermek amacıyla oluşturulmuş bir vakıftır. Vakıf birçok öğrenciye burs vermektedir.  Vakıf, üniversite öğrencilerinin eğitim masraflarına yardımcı olabilmek amacıyla karşılıksız burs imkanı sağlamaktadır.

    30. Besni Eğitim Vakfı (BEV) Bursu

    Besni Eğitim Vakfı, Adıyaman?ın Besni ilçesinin iş adamları ve ileri gelenleri tarafından kurulmuş, eğitime destek vermek amacıyla oluşturulmuş bir vakıftır. Vakıf birçok öğrenciye burs vermektedir. Vakıf, üniversite öğrencilerinin eğitim masraflarına yardımcı olabilmek amacıyla karşılıksız burs imkanı sağlamaktadır.

  44. <p><b>31. Sani Konukoğlu (SANKO) Vakfı Bursu</b></p>  <p><b>ARA SINIF ÜNİVERSİTE EĞİTİM BURSU</b></p>  Sani Konukoğlu Vakfı, sadece yeni kazanan öğrencilere burs yardımı yapmamaktadır. Önlisans ve lisans eğitim düzeyinde ara sınıflarda okuyan öğrenciler de uygun kontenjan olması durumunda burs başvurusunda bulunabilmektedirler. Burs başvuruları normal başvurular ile aynı tarihte ( tarihler belirlendiğinde ilan edilecektir ) http://www.sankovakif.com site üzerinden gerçekleştirilmektedir. Kontenjanlar başvurulara yakın tarihte web sitesinden duyurulacaktır.  <p><b>ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ BURSU</b></p>  LYS?de başarılı olup Üniversiteyi kazanan öğrencilerin Sanko Vakfı tarafından burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelere yerleştirilen başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere verilir.  Burs başvurusu yapmak isteyen öğrenciler Eylül ayının ilk haftası http://www.sankovakif.com adresinden başvuru yaparlar. Sanko Holding bünyesinde 5 yıl ve daha fazla çalışan ailelerin çocukları ise Sanko Vakıf?tan burs almada öncelik sahibi olacaklardır.  <p>Not: Alınan son bilgiye göre bu burs sadece Gaziantep?te ikamet eden öğrencilere verilmektedir.</p>

    31. Sani Konukoğlu (SANKO) Vakfı Bursu

    ARA SINIF ÜNİVERSİTE EĞİTİM BURSU

    Sani Konukoğlu Vakfı, sadece yeni kazanan öğrencilere burs yardımı yapmamaktadır. Önlisans ve lisans eğitim düzeyinde ara sınıflarda okuyan öğrenciler de uygun kontenjan olması durumunda burs başvurusunda bulunabilmektedirler. Burs başvuruları normal başvurular ile aynı tarihte ( tarihler belirlendiğinde ilan edilecektir ) http://www.sankovakif.com site üzerinden gerçekleştirilmektedir. Kontenjanlar başvurulara yakın tarihte web sitesinden duyurulacaktır.

    ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ BURSU

    LYS?de başarılı olup Üniversiteyi kazanan öğrencilerin Sanko Vakfı tarafından burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelere yerleştirilen başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere verilir. Burs başvurusu yapmak isteyen öğrenciler Eylül ayının ilk haftası http://www.sankovakif.com adresinden başvuru yaparlar. Sanko Holding bünyesinde 5 yıl ve daha fazla çalışan ailelerin çocukları ise Sanko Vakıf?tan burs almada öncelik sahibi olacaklardır.

    Not: Alınan son bilgiye göre bu burs sadece Gaziantep?te ikamet eden öğrencilere verilmektedir.

  45. <p><b>32. TAREKSAV Eğitim Kültür Ve Sağlık Vakfı Bursu</b></p>  TAREKSAV Eğitim Kültür Ve Sağlık Vakfı, ülkemiz genelinde üniversitelerimizin değişik programlarında okuyan ve/veya okumaya hak kazanmış başarılı ve maddi durumu yetersiz öğrencilerimizin desteklenmesi amacıyla 2014/2015 Öğrenim döneminde de karşılıksız burs vermeyi kararlaştırmıştır.  TAREKSAV Eğitim Kültür Ve Sağlık Vakfı verilecek burs için, üniversitelerin değişik programlarında okuyan başarılı öğrenciler ile yeni kayıt yaptıracak öğrencilerimiz başvurabilecek olup, başvurular internet üzerinden yapılacak, başvuru bilgilerinin doğru ve mutlaka gerçek bilgi ve belgeye dayandırılması gerekmektedir.  Gerçeğe aykırı beyanda bulunan ve/veya Başvuru Formu ile belgelendirilecek bilgiler arasında en az bir menfi durumun tespit edilmesi halinde ilgili adaylar elenecek ve bir daha Vakfımıza burs başvurusunda bulunamayacaklardır.

    32. TAREKSAV Eğitim Kültür Ve Sağlık Vakfı Bursu

    TAREKSAV Eğitim Kültür Ve Sağlık Vakfı, ülkemiz genelinde üniversitelerimizin değişik programlarında okuyan ve/veya okumaya hak kazanmış başarılı ve maddi durumu yetersiz öğrencilerimizin desteklenmesi amacıyla 2014/2015 Öğrenim döneminde de karşılıksız burs vermeyi kararlaştırmıştır. TAREKSAV Eğitim Kültür Ve Sağlık Vakfı verilecek burs için, üniversitelerin değişik programlarında okuyan başarılı öğrenciler ile yeni kayıt yaptıracak öğrencilerimiz başvurabilecek olup, başvurular internet üzerinden yapılacak, başvuru bilgilerinin doğru ve mutlaka gerçek bilgi ve belgeye dayandırılması gerekmektedir. Gerçeğe aykırı beyanda bulunan ve/veya Başvuru Formu ile belgelendirilecek bilgiler arasında en az bir menfi durumun tespit edilmesi halinde ilgili adaylar elenecek ve bir daha Vakfımıza burs başvurusunda bulunamayacaklardır.

  46. <p><b>33. Mehmet Emin Horoz Eğitim Vakfı Bursu</b></p>  Mehmet Emin Horoz Eğitim Vakfı her yıl 1 Ağustos-30 Eylül tarihleri arasında, yeni eğitim dönemine ilişkin müracaatların alındığı vakıf, yalnızca lojistik bölümü öğrencilerine burs veriyor.  Sadece Üniversitelerin LOJİSTİK Bölümlerinden gelen ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı  olan öğrencilerin başvuruları dikkate alınacaktır.

    33. Mehmet Emin Horoz Eğitim Vakfı Bursu

    Mehmet Emin Horoz Eğitim Vakfı her yıl 1 Ağustos-30 Eylül tarihleri arasında, yeni eğitim dönemine ilişkin müracaatların alındığı vakıf, yalnızca lojistik bölümü öğrencilerine burs veriyor. Sadece Üniversitelerin LOJİSTİK Bölümlerinden gelen ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan öğrencilerin başvuruları dikkate alınacaktır.

  47. <p><b>34. Milli Eğitim Vakfı Bursu</b></p>  Milli Eğitim Vakfı, kuruluşundan bu yana ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretime devam eden 26.007 öğrenciye burs vermiştir.  Vakıf, pansiyonu bulunan liselerde ortaöğretimini derece ile bitiren öğrencileri, pansiyon ve sosyal ödeneklerini karşılayarak paralı yatılı okutmaktadır.  Başarıyı artırmaya yönelik olarak, ülke genelinde ÖSS ve SBS sınavlarında en başarılı öğrencilere hediye çeki, cumhuriyet altını ve bilgisayar gibi ödüller verilmektedir.  Milli Eğitim Vakfı, yukarıda toplam sayısı ve aşağıda detaylı tablolarda istitistik bilgileri verilen burslu öğrenciler dışında; Ankara, İstanbul ve İzmir?de bulunan özel okullarında başta şehit ve gazi çocukları olmak üzere, binlerce öğrenciyi burslu okutmuş ve okutmaya devam etmektedir.

    34. Milli Eğitim Vakfı Bursu

    Milli Eğitim Vakfı, kuruluşundan bu yana ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretime devam eden 26.007 öğrenciye burs vermiştir. Vakıf, pansiyonu bulunan liselerde ortaöğretimini derece ile bitiren öğrencileri, pansiyon ve sosyal ödeneklerini karşılayarak paralı yatılı okutmaktadır. Başarıyı artırmaya yönelik olarak, ülke genelinde ÖSS ve SBS sınavlarında en başarılı öğrencilere hediye çeki, cumhuriyet altını ve bilgisayar gibi ödüller verilmektedir. Milli Eğitim Vakfı, yukarıda toplam sayısı ve aşağıda detaylı tablolarda istitistik bilgileri verilen burslu öğrenciler dışında; Ankara, İstanbul ve İzmir?de bulunan özel okullarında başta şehit ve gazi çocukları olmak üzere, binlerce öğrenciyi burslu okutmuş ve okutmaya devam etmektedir.

  48. <p><b>35. Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu</b></p>  Açıköğretim Fakültesi dahil olmak üzere üniversitelerde okuyan her öğrenci bu bursa başvurabilir. Başvurular Ekim ayının son haftası ile Kasım ayının başında yapılıyor.  3294 sayılı Kanun ile sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan ve bu kuruluşlardan aylık ve gelir almayan vatandaşlar ile geçici olarak küçük bir yardım veya eğitim ve öğretim imkânı sağlanması halinde topluma faydalı hale getirilecek, üretken duruma geçirilebilecek kişilere yardım etmek, sosyal adaleti pekiştirici tedbirler alarak gelir dağılımının adilane bir şekilde tevzi edilmesini sağlamak, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik etmek için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu (SYDTF) kurulmuştur.

    35. Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu

    Açıköğretim Fakültesi dahil olmak üzere üniversitelerde okuyan her öğrenci bu bursa başvurabilir. Başvurular Ekim ayının son haftası ile Kasım ayının başında yapılıyor. 3294 sayılı Kanun ile sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan ve bu kuruluşlardan aylık ve gelir almayan vatandaşlar ile geçici olarak küçük bir yardım veya eğitim ve öğretim imkânı sağlanması halinde topluma faydalı hale getirilecek, üretken duruma geçirilebilecek kişilere yardım etmek, sosyal adaleti pekiştirici tedbirler alarak gelir dağılımının adilane bir şekilde tevzi edilmesini sağlamak, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik etmek için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu (SYDTF) kurulmuştur.

  49. <p><b>36. Eymir Kültür Vakfı Bursu</b></p>  Eymir Kültür Vakfı 130 ODTÜ?lü öğrenciye yılda 10 ay 120 lira burs ödemesi yapıyor. Vakıf bunun dışında özel başarı bursları veriyor. Burs başvuruları Kasım ayında alınıyor ve değerlendirmeler yapılıyor.  Bu değerlendirmeler sonucunda belirlenen öğrencilere burs bağlanıyor. Vakfın bir diğer kolu olan İstanbul Mezunları Derneği ise 400 öğrenciye 10 aylık 120 lira burs ödemesi yapıyor.

    36. Eymir Kültür Vakfı Bursu

    Eymir Kültür Vakfı 130 ODTÜ?lü öğrenciye yılda 10 ay 120 lira burs ödemesi yapıyor. Vakıf bunun dışında özel başarı bursları veriyor. Burs başvuruları Kasım ayında alınıyor ve değerlendirmeler yapılıyor. Bu değerlendirmeler sonucunda belirlenen öğrencilere burs bağlanıyor. Vakfın bir diğer kolu olan İstanbul Mezunları Derneği ise 400 öğrenciye 10 aylık 120 lira burs ödemesi yapıyor.

  50. <p><b>37. Çelikel Eğitim Vakfı Alev Topları Bursu</b></p>  Çelikel Eğitim Vakfı Alev Topları Burs Programı?nda, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında İstanbul?daki devlet üniversitelerine yeni kayıt yaptıracak veya özel üniversitelere üstün başarı bursu ile (tam burslu) kabul edilerek ilk kez yerleştirilme hakkı kazanmış öğrenciler 25 Ağustos 2014 tarihine kadar bursa başvuruda bulunabiliyor. Başvurular Çelikel Eğitim Vakfı web sayfası (www.celikelegitimvakfi.org) üzerinden gerçekleştiriliyor.

    37. Çelikel Eğitim Vakfı Alev Topları Bursu

    Çelikel Eğitim Vakfı Alev Topları Burs Programı?nda, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında İstanbul?daki devlet üniversitelerine yeni kayıt yaptıracak veya özel üniversitelere üstün başarı bursu ile (tam burslu) kabul edilerek ilk kez yerleştirilme hakkı kazanmış öğrenciler 25 Ağustos 2014 tarihine kadar bursa başvuruda bulunabiliyor. Başvurular Çelikel Eğitim Vakfı web sayfası (www.celikelegitimvakfi.org) üzerinden gerçekleştiriliyor.

  51. <p><b>38. Fatih Gençlik Vakfı Bursu</b></p>  1971 yılından beri devam Fatih Gençlik Vakfı eğitim bursları yaklaşık 150 yüksek öğrenim talebesine 8 ay karşılıksız burs olarak verilmektedir. Müracaatlar her yıl Eylül veya Ekim ayında alınmaktadır.  <p><b>Başvuru Şartları</b></p>  İstanbul?da bir üniversitede okuyan erkek öğrenciler burs başvurusu yapabilir.  Burs başvuruları Eylül veya Ekim ayında internet üzerinden alınmıştır.

    38. Fatih Gençlik Vakfı Bursu

    1971 yılından beri devam Fatih Gençlik Vakfı eğitim bursları yaklaşık 150 yüksek öğrenim talebesine 8 ay karşılıksız burs olarak verilmektedir. Müracaatlar her yıl Eylül veya Ekim ayında alınmaktadır.

    Başvuru Şartları

    İstanbul?da bir üniversitede okuyan erkek öğrenciler burs başvurusu yapabilir. Burs başvuruları Eylül veya Ekim ayında internet üzerinden alınmıştır.

  52. <p><b>39. Diyanet Vakfı Eğitim Yardımı (Diyanet Bursu)</b></p>  Yurtiçindeki Devlet Üniversitelerine ilk defa eğitime başlayanlar ile bir üst sınıfa başarısız dersi olmadan geçenlerden Vakfımıza müracaat eden ve aşağıda belirtilen puanlama kriterlerine göre en yüksek puan alan öğrenciden başlamak suretiyle sıralama yapılacaktır. Buna göre belirlenecek her bir aileden bir öğrenci olmak kaydıyla 8 ay süreyle (Kasım-Haziran) aylık net 100?er TL Genel Burs verilecektir.

    39. Diyanet Vakfı Eğitim Yardımı (Diyanet Bursu)

    Yurtiçindeki Devlet Üniversitelerine ilk defa eğitime başlayanlar ile bir üst sınıfa başarısız dersi olmadan geçenlerden Vakfımıza müracaat eden ve aşağıda belirtilen puanlama kriterlerine göre en yüksek puan alan öğrenciden başlamak suretiyle sıralama yapılacaktır. Buna göre belirlenecek her bir aileden bir öğrenci olmak kaydıyla 8 ay süreyle (Kasım-Haziran) aylık net 100?er TL Genel Burs verilecektir.

  53. <p><b>40. Acıbadem Eğitim Sağlık Vakfı Bursu</b></p>  Acıbadem Eğitim Sağlık Vakfı, Sağlık Bilimlerinde okuyan başarılı öğrencileri maddi/manevi desteklemek amacıyla her yıl belirli sayıda başarılı öğrenciye geri ödemesi olmaksızın burs vermektedir. Ayrıca her sene yurtiçi ve yurtdışı kongrelere katılan, bilimsel yayınlarda yer alan hekimlere de katkı sağlanmaktadır.  <p><b>Eğitim Bursları</b></p>  Acıbadem Eğitim Sağlık Vakfı, Sağlık Bilimlerinde okuyan başarılı öğrencileri maddi/manevi desteklemek amacı ile her yıl belirlenecek sayıda öğrenciye burs vermektedir.  <p><b>Burs almak için üç şart gerekiyor:</b></p>  Bursa ihtiyacı olduğunun kanıtlanması,  Aday olan kişinin sağlık bilimleriyle ilgili bir yüksek öğretim kurumunda okuyor olması,  Notlarının iyi ve iyinin üstünde olması.

    40. Acıbadem Eğitim Sağlık Vakfı Bursu

    Acıbadem Eğitim Sağlık Vakfı, Sağlık Bilimlerinde okuyan başarılı öğrencileri maddi/manevi desteklemek amacıyla her yıl belirli sayıda başarılı öğrenciye geri ödemesi olmaksızın burs vermektedir. Ayrıca her sene yurtiçi ve yurtdışı kongrelere katılan, bilimsel yayınlarda yer alan hekimlere de katkı sağlanmaktadır.

    Eğitim Bursları

    Acıbadem Eğitim Sağlık Vakfı, Sağlık Bilimlerinde okuyan başarılı öğrencileri maddi/manevi desteklemek amacı ile her yıl belirlenecek sayıda öğrenciye burs vermektedir.

    Burs almak için üç şart gerekiyor:

    Bursa ihtiyacı olduğunun kanıtlanması, Aday olan kişinin sağlık bilimleriyle ilgili bir yüksek öğretim kurumunda okuyor olması, Notlarının iyi ve iyinin üstünde olması.

  54. <p><b>41. Acil İhtiyaç Projesi Vakfı Bursu</b></p>  <br>1- NASIL BAŞVURACAKSINIZ?</br>  acil-ihtiyac-projesi-vakfi-bursuAcil İhtiyaç Projesi Vakfı?ndan burs almak için aşağıdaki belgeleri EKSİKSİZ OLARAK hazırlamanız gerekmektedir:  <br>* 1 Fotoğraf</br>  <br>* Detaylı Özgeçmiş</br>  <br>* Öğrenci Belgesi</br>  <br>* İkametgah</br>  <br>* Aile Reisi Gelir Beyannamesi</br>  <br>* Velisinin ve kendisinin kimlik fotokopileri</br>  <br>* AİP Burs Başvuru Formu (linke tıklayarak açılan resimin çıktısını alın ve doldurarak, diğer belgeler ile birlikte bize gönderin)</br>  Bu belgeleri hazırladıktan sonra vakıf merkezimize elden teslim edebilir ya da posta yolu ile ulaştırabilirsiniz.  <br>Adres: İskenderpaşa Mahallesi Ahmediye Caddesi No:34b Aksaray ? İstanbul</br>

    41. Acil İhtiyaç Projesi Vakfı Bursu


    1- NASIL BAŞVURACAKSINIZ?
    acil-ihtiyac-projesi-vakfi-bursuAcil İhtiyaç Projesi Vakfı?ndan burs almak için aşağıdaki belgeleri EKSİKSİZ OLARAK hazırlamanız gerekmektedir:
    * 1 Fotoğraf

    * Detaylı Özgeçmiş

    * Öğrenci Belgesi

    * İkametgah

    * Aile Reisi Gelir Beyannamesi

    * Velisinin ve kendisinin kimlik fotokopileri

    * AİP Burs Başvuru Formu (linke tıklayarak açılan resimin çıktısını alın ve doldurarak, diğer belgeler ile birlikte bize gönderin)
    Bu belgeleri hazırladıktan sonra vakıf merkezimize elden teslim edebilir ya da posta yolu ile ulaştırabilirsiniz.
    Adres: İskenderpaşa Mahallesi Ahmediye Caddesi No:34b Aksaray ? İstanbul

  55. <p><b>42. Aydın Doğan Vakfı Bursu</b></p>  Doğan Grubu Şirketleri sahibi Aydın Doğantarafından 1996&#8242;da kamu yararına çalışan bir kurum olarak Aydın Doğan Vakfı kuruldu. Vakıf 96?dan beri çalışmalarını eğitim, kültür, kamu sağlığı, bilimsel araştırma, spor ve ekonomi alanlarında başarıyla sürdürdü. Türkiye?nin sosyal ve kültürel atmosferine katkıda bulunan bu alanlarda Vakıf çatısı altında faaliyet göstererek ilerlemeye katkıda bulunmaya yoğunlaştı.  Vakıf kurulduğu günden beri eğitime deste vererek, aynı zamanda nitelikli işgücü yetiştirmeyi hedefledi. Bu bilinçle öncelikle kalkınmakta olan yerlerde çağdaş eğitim kurumları açmaya ve öğrenim sürecini çağın gerektirdiği teknolojiyle güçlendirmeyi sürdürdü.  Vakfın en çok destek verdiği eğitimden sonra medyayla ilgili çalışmaları desteklemek, kültürel ve sosyal ilerlemeyi hızlandırma faaliyetleri de yer alıyor. İşte bu kapsamda vakıf üniversite öğrencilerine yönelik karşılıksız burslar veriyor. Özellikle iletişim fakültesi öğrencilerinin ve Aydın Doğan Vakfı okullarında okuyan maddi olanakları yetersiz öğrencilerin burs önceliği bulunuyor. Karşılıksız burs veren vakıf, başvuru yapanlar arasından başarılı ve yardıma ihtiyacı olan öğrencileri belirleyip bursları dağıtmaktadır.  <p><b>Aydın Doğan Vakfı İletişim Bilgileri</b></p>  Adres: Aydın Doğan Vakfı Burhaniye Mahallesi Kısıklı Caddesi No:65 P.K 34676 Üsküdar / İstanbul

    42. Aydın Doğan Vakfı Bursu

    Doğan Grubu Şirketleri sahibi Aydın Doğantarafından 1996′da kamu yararına çalışan bir kurum olarak Aydın Doğan Vakfı kuruldu. Vakıf 96?dan beri çalışmalarını eğitim, kültür, kamu sağlığı, bilimsel araştırma, spor ve ekonomi alanlarında başarıyla sürdürdü. Türkiye?nin sosyal ve kültürel atmosferine katkıda bulunan bu alanlarda Vakıf çatısı altında faaliyet göstererek ilerlemeye katkıda bulunmaya yoğunlaştı. Vakıf kurulduğu günden beri eğitime deste vererek, aynı zamanda nitelikli işgücü yetiştirmeyi hedefledi. Bu bilinçle öncelikle kalkınmakta olan yerlerde çağdaş eğitim kurumları açmaya ve öğrenim sürecini çağın gerektirdiği teknolojiyle güçlendirmeyi sürdürdü. Vakfın en çok destek verdiği eğitimden sonra medyayla ilgili çalışmaları desteklemek, kültürel ve sosyal ilerlemeyi hızlandırma faaliyetleri de yer alıyor. İşte bu kapsamda vakıf üniversite öğrencilerine yönelik karşılıksız burslar veriyor. Özellikle iletişim fakültesi öğrencilerinin ve Aydın Doğan Vakfı okullarında okuyan maddi olanakları yetersiz öğrencilerin burs önceliği bulunuyor. Karşılıksız burs veren vakıf, başvuru yapanlar arasından başarılı ve yardıma ihtiyacı olan öğrencileri belirleyip bursları dağıtmaktadır.

    Aydın Doğan Vakfı İletişim Bilgileri

    Adres: Aydın Doğan Vakfı Burhaniye Mahallesi Kısıklı Caddesi No:65 P.K 34676 Üsküdar / İstanbul

  56. <p><b>43. Doğuş Otomotiv ve Türkpetrol Vakfı Bursu</b></p>  Doğuş Otomotiv ve Türkpetrol Vakfı İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde okuyan öğrencilerine burs verecektir. Burs evraklarının en geç Kasım ayına vakıfa ulaştırılması gerekmektedir.  Not: Ara sınıflarda bursun devamı için transkriptin, üst sınıf dersleri işlenmiş şekilde (Eylül sonuna kadar) vakfa getirilmesi gerekmektedir.  <p><b>Doğuş Otomotiv ve Türk Petrol Vakfı İletişim Bilgileri</b></p>  Muallim Naci Cad. İş Merkezi No:43/4  Kat:4 Ortaköy ? Beşiktaş /İSTANBUL  Mail: turkpetrolvakfi@gmail.com

    43. Doğuş Otomotiv ve Türkpetrol Vakfı Bursu

    Doğuş Otomotiv ve Türkpetrol Vakfı İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde okuyan öğrencilerine burs verecektir. Burs evraklarının en geç Kasım ayına vakıfa ulaştırılması gerekmektedir. Not: Ara sınıflarda bursun devamı için transkriptin, üst sınıf dersleri işlenmiş şekilde (Eylül sonuna kadar) vakfa getirilmesi gerekmektedir.

    Doğuş Otomotiv ve Türk Petrol Vakfı İletişim Bilgileri

    Muallim Naci Cad. İş Merkezi No:43/4 Kat:4 Ortaköy ? Beşiktaş /İSTANBUL Mail: [email protected]

  57. <p><b>44. Tekfen Vakfı (Tekfen Holding) Bursu</b></p>  <br><b>Tekfen Vakfı iki farklı kategoride burs verecektir:</b></br>  <p><b>1) Kamuya Açık Burs Fonu</b></p>  Kamuya Açık Burs Fonu, Türkiye?nin en parlak fakat aynı zamanda maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere destek olmak içindir. Bu fonun bursları için, Türkiye?de öğrenim gören, T.C. vatandaşı olan ve Burs Tahsis Kriterlerini (ekte inceleyebilirsin) yerine getiren 4 yıllık üniversite öğrencileri başvurabilir. Bu Fon?un bursiyerlerinin seçim yöntemi basit: en iyi olan kazansın!  <p><b>2) Velisi Tekfen Çalışanı Olan Öğreciler için Burs Fonu</b></p>  Tekfen Vakfı?nın, 15 bini aşkın çalışanı olan geniş Tekfen ailesinin çocuklarının eğitimlerine destek olmak için oluşturduğu Burs Fonu?dur. Bu Fon?un bursiyerlerini belirleme yöntemi, öğrencinin akademik başarısıyla doğru, velisinin gelir seviyesi ile ters orantılı olarak çalışan bir formüle dayanır. Diğer bir ifadeyle, daha başarılı ve daha düşük gelir seviyeli adaylar burs değerlendirme sürecinde diğer adayların önüne geçer. Bu fonun bursları için, Türkiye?de öğrenim gören, T.C. vatandaşı olan ve Burs Tahsis Kriterleri?ni (ekte inceleyebilirsin) yerine getiren lise, meslek lisesi, meslek yüksek okulu ve üniversite öğrencileri başvurabilir.  Tekfen Vakfı, öğrencilerin eğitim sürelerinin tamamı boyunca destek olmayı amaçlıyor olduğundan, değerlendirmede önceliği, yeni kazanan adaylara vermektedir.  Tekfen Bursu ile ilgili ayrıntılı bilgi ve başvuru için: www.tekfenburs.org

    44. Tekfen Vakfı (Tekfen Holding) Bursu


    Tekfen Vakfı iki farklı kategoride burs verecektir:

    1) Kamuya Açık Burs Fonu

    Kamuya Açık Burs Fonu, Türkiye?nin en parlak fakat aynı zamanda maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere destek olmak içindir. Bu fonun bursları için, Türkiye?de öğrenim gören, T.C. vatandaşı olan ve Burs Tahsis Kriterlerini (ekte inceleyebilirsin) yerine getiren 4 yıllık üniversite öğrencileri başvurabilir. Bu Fon?un bursiyerlerinin seçim yöntemi basit: en iyi olan kazansın!

    2) Velisi Tekfen Çalışanı Olan Öğreciler için Burs Fonu

    Tekfen Vakfı?nın, 15 bini aşkın çalışanı olan geniş Tekfen ailesinin çocuklarının eğitimlerine destek olmak için oluşturduğu Burs Fonu?dur. Bu Fon?un bursiyerlerini belirleme yöntemi, öğrencinin akademik başarısıyla doğru, velisinin gelir seviyesi ile ters orantılı olarak çalışan bir formüle dayanır. Diğer bir ifadeyle, daha başarılı ve daha düşük gelir seviyeli adaylar burs değerlendirme sürecinde diğer adayların önüne geçer. Bu fonun bursları için, Türkiye?de öğrenim gören, T.C. vatandaşı olan ve Burs Tahsis Kriterleri?ni (ekte inceleyebilirsin) yerine getiren lise, meslek lisesi, meslek yüksek okulu ve üniversite öğrencileri başvurabilir. Tekfen Vakfı, öğrencilerin eğitim sürelerinin tamamı boyunca destek olmayı amaçlıyor olduğundan, değerlendirmede önceliği, yeni kazanan adaylara vermektedir. Tekfen Bursu ile ilgili ayrıntılı bilgi ve başvuru için: www.tekfenburs.org

  58. <p><b>45. Halis Toprak Vakfı (Toprak Holding) Bursu</b></p>  Halis Toprak Vakfı?nın belirtilen amaçlar doğrultusunda gerçekleştirilen faaliyetleri şöyle özetlenebilir.  <p><b>Yüksek Öğrenim Lisans Bursu</b></p>  Vakıf 1997-1998 öğretim yılından başlamak üzere, başarılı ve maddi desteğe ihtiyaç duyan yüksek öğrenim öğrencilerine burs vermektedir. Üniversitelerle yakın işbirliği ile seçilen öğrencilere 2004-2005 öğretim yılının ilk yarısı itibariyle aylık 110,00 YTL . ödenmekte, her öğretim yılı başında ayrıca kitap yardımı yapılmaktadır. Burslar tamamen karşılıksız olarak verilmekte olup, geri ödeme veya mecburi hizmet yükümlülüğü getirmemektedir. Halen 45 öğrenci Yüksek Öğrenim Lisans Bursu?ndan yararlanmakta olup, her öğretim yılında bu sayı artmaktadır.

    45. Halis Toprak Vakfı (Toprak Holding) Bursu

    Halis Toprak Vakfı?nın belirtilen amaçlar doğrultusunda gerçekleştirilen faaliyetleri şöyle özetlenebilir.

    Yüksek Öğrenim Lisans Bursu

    Vakıf 1997-1998 öğretim yılından başlamak üzere, başarılı ve maddi desteğe ihtiyaç duyan yüksek öğrenim öğrencilerine burs vermektedir. Üniversitelerle yakın işbirliği ile seçilen öğrencilere 2004-2005 öğretim yılının ilk yarısı itibariyle aylık 110,00 YTL . ödenmekte, her öğretim yılı başında ayrıca kitap yardımı yapılmaktadır. Burslar tamamen karşılıksız olarak verilmekte olup, geri ödeme veya mecburi hizmet yükümlülüğü getirmemektedir. Halen 45 öğrenci Yüksek Öğrenim Lisans Bursu?ndan yararlanmakta olup, her öğretim yılında bu sayı artmaktadır.

  59. <p><b>46. Nuh Çimento Eğitim ve Sağlık Vakfı Bursu</b></p>  Nuh Çimento Eğitim ve Sağlık Vakfı yardıma ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine kuruluşundan bu zamana kadar her eğitim döneminde ortalama 700 ? 750 yüksek öğrenim öğrencisine burs vererek öğrencilere destek olmaya devam etmektedir.

    46. Nuh Çimento Eğitim ve Sağlık Vakfı Bursu

    Nuh Çimento Eğitim ve Sağlık Vakfı yardıma ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine kuruluşundan bu zamana kadar her eğitim döneminde ortalama 700 ? 750 yüksek öğrenim öğrencisine burs vererek öğrencilere destek olmaya devam etmektedir.

  60. <p><b>47. Taşkent Dayanışma Ve Kültür Vakfı Bursu</b></p>  Taşkent Dayanışma ve Kültür Vakfı?nca üniversitelerde fakülte, yüksek okul, yüksek lisans ve doktora düzeyinde öğrenim gören başarılı ve maddi imkânları yetersiz öğrencilere veriyor.  Vakıf tarafından her yıl yeniden tespit ve ilan edilecek kontejyan, tutar ve sürelerde verilecek olan karşılıksız bursların türleri şunlardır:  Fakülte ve yüksek okul bursları  Yüksek lisans bursları  Doktora bursları

    47. Taşkent Dayanışma Ve Kültür Vakfı Bursu

    Taşkent Dayanışma ve Kültür Vakfı?nca üniversitelerde fakülte, yüksek okul, yüksek lisans ve doktora düzeyinde öğrenim gören başarılı ve maddi imkânları yetersiz öğrencilere veriyor. Vakıf tarafından her yıl yeniden tespit ve ilan edilecek kontejyan, tutar ve sürelerde verilecek olan karşılıksız bursların türleri şunlardır: Fakülte ve yüksek okul bursları Yüksek lisans bursları Doktora bursları

  61. <p><b>48. İstek Vakfı Bursu</b></p>  Türkiye?nin en büyük eğitim kurumlarından birisi olan İstek Vakfı birçok öğrenci için de burs imkanları açısından umut kapısı olmaya devam ediyor. Eğitime yaptığı yatırımlar ve gençlerin önlerini açmaya yönelik çalışmalarını yıllardır sürdürmeye devam eden İstek Vakfı?nın burs çalışmaları hakkında bilgi alabilmeniz için iletişim bilgilerini sizlerle paylaşmaya karar verdik.  Adres: Acıbadem Mah. Bağ Sok. No:8 Acıbadem-Kadıköy/İSTANBUL 34718  Kadıköy Tel: 0216 326 34 15 (7 Hat) Faks: 0 216 326 34 31

    48. İstek Vakfı Bursu

    Türkiye?nin en büyük eğitim kurumlarından birisi olan İstek Vakfı birçok öğrenci için de burs imkanları açısından umut kapısı olmaya devam ediyor. Eğitime yaptığı yatırımlar ve gençlerin önlerini açmaya yönelik çalışmalarını yıllardır sürdürmeye devam eden İstek Vakfı?nın burs çalışmaları hakkında bilgi alabilmeniz için iletişim bilgilerini sizlerle paylaşmaya karar verdik. Adres: Acıbadem Mah. Bağ Sok. No:8 Acıbadem-Kadıköy/İSTANBUL 34718 Kadıköy Tel: 0216 326 34 15 (7 Hat) Faks: 0 216 326 34 31

  62. <p><b>49. 1884 Vakfı Bursu</b></p>  1884 Vakfı her yıl İstanbul?daki devlet üniversitelerinde öğrenimini sürdüren öğrencilere burs veriyor. Vakfın burs verdiği öğrencilerde aradığı öncelikli koşul üniversite sınavlarındaki başarısı, yani yüzdelik dilimdeki yeri.  İstanbul?daki Devlet Üniversiteleri?nde okuyan T.C. vatandaşı olan LİSANS öğrencilerine burs verilecektir. Başvurular 15 Eylül-15 Ekim tarihileri arasında internet kanalı ile yapılacaktır. Bu tarihten önce veya sonra başvuru kabul edilmeyecektir.

    49. 1884 Vakfı Bursu

    1884 Vakfı her yıl İstanbul?daki devlet üniversitelerinde öğrenimini sürdüren öğrencilere burs veriyor. Vakfın burs verdiği öğrencilerde aradığı öncelikli koşul üniversite sınavlarındaki başarısı, yani yüzdelik dilimdeki yeri. İstanbul?daki Devlet Üniversiteleri?nde okuyan T.C. vatandaşı olan LİSANS öğrencilerine burs verilecektir. Başvurular 15 Eylül-15 Ekim tarihileri arasında internet kanalı ile yapılacaktır. Bu tarihten önce veya sonra başvuru kabul edilmeyecektir.

  63. <p><b>50. Hrant Dink Vakfı Türkiye-Ermenistan Bursu</b></p>  Hrant Dink Vakfı, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı kapsamında, komşu ülkeden profesyonellerin sınır ötesi işbirliği ağları kurmalarını teşvik etmek amacıyla Türkiye-Ermenistan Burs Programı?nı oluşturdu. Burs Programı, Ermenistan ve Türkiye?den toplam 18 profesyonele, dört ila sekiz ay boyunca komşu ülkede yaşama ve belirli bir Ev Sahibi Kuruluş bünyesinde özel bir işbirliği programına katılma imkânı sağlayacak. Ev Sahibi Kuruluşların önerdiği program teklifleri dışında, kendi proje fikirlerini komşu ülkede hayata geçirmek isteyen adaylar da başvurularını sunabilecek.  Program, iki komşu ülke arasında uzmanlık paylaşımı ve kalıcı işbirliğine en çok ihtiyaç duyulan akademi, sivil toplum, basın, kültür-sanat, çeviri-dil eğitimi, hukuk ve benzeri alanlardaki faaliyetleri destekleyecek.

    50. Hrant Dink Vakfı Türkiye-Ermenistan Bursu

    Hrant Dink Vakfı, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı kapsamında, komşu ülkeden profesyonellerin sınır ötesi işbirliği ağları kurmalarını teşvik etmek amacıyla Türkiye-Ermenistan Burs Programı?nı oluşturdu. Burs Programı, Ermenistan ve Türkiye?den toplam 18 profesyonele, dört ila sekiz ay boyunca komşu ülkede yaşama ve belirli bir Ev Sahibi Kuruluş bünyesinde özel bir işbirliği programına katılma imkânı sağlayacak. Ev Sahibi Kuruluşların önerdiği program teklifleri dışında, kendi proje fikirlerini komşu ülkede hayata geçirmek isteyen adaylar da başvurularını sunabilecek. Program, iki komşu ülke arasında uzmanlık paylaşımı ve kalıcı işbirliğine en çok ihtiyaç duyulan akademi, sivil toplum, basın, kültür-sanat, çeviri-dil eğitimi, hukuk ve benzeri alanlardaki faaliyetleri destekleyecek.