İlginç Gerçekler!

İlginç gerçekler!

  1. <p>Dünyanın en hızlı büyüyen bitkisi Bambu, günde 90 cm.</p>    Bambu ağacı toprağa tohum olarak ekilir 5 yıl boyunca gübrelenir,sulanır ve 5. yılın sonundafilizlenmeye başlar. Bu aşamadan sonra inanılmaz bir şekülde 6 ay içerinde 27 metre gibi bir boya ulaşır. Özellikle şunuda beklirtmek gerekir ki bir bambu ağacı 1 gün içerisinde ortalama 90 cm uzar.

    Dünyanın en hızlı büyüyen bitkisi Bambu, günde 90 cm.

    Bambu ağacı toprağa tohum olarak ekilir 5 yıl boyunca gübrelenir,sulanır ve 5. yılın sonundafilizlenmeye başlar. Bu aşamadan sonra inanılmaz bir şekülde 6 ay içerinde 27 metre gibi bir boya ulaşır. Özellikle şunuda beklirtmek gerekir ki bir bambu ağacı 1 gün içerisinde ortalama 90 cm uzar.

  2. <p>Bukalemunların dilleri vücutlarından iki kat daha uzundur.</p>  Bukalemun'un yalnız dili çok hızlı hareket eder Karakurbağaları gibi bukalemunlar da dillerini hızla dışan atarak böcek, küçük kuş vb. yakalarlar, içiçe geçmiş kaslar sayesinde yapışkan dil, hayvanın uzunluğunun 2 katı mesafeye atılabilir, dilin böceği yakalayıp geri çekilmesi ancak 0.1 saniye alır. Bukalemunun dili ağzının içinde bir akordeon gibi katlanmıştır. Dilinin ortasında ucu sivri bir kıkırdak vardır. Dilin ucundaki dairesel kaslar kasılınca, dil dışarı fırlar.

    Bukalemunların dilleri vücutlarından iki kat daha uzundur.

    Bukalemun'un yalnız dili çok hızlı hareket eder Karakurbağaları gibi bukalemunlar da dillerini hızla dışan atarak böcek, küçük kuş vb. yakalarlar, içiçe geçmiş kaslar sayesinde yapışkan dil, hayvanın uzunluğunun 2 katı mesafeye atılabilir, dilin böceği yakalayıp geri çekilmesi ancak 0.1 saniye alır. Bukalemunun dili ağzının içinde bir akordeon gibi katlanmıştır. Dilinin ortasında ucu sivri bir kıkırdak vardır. Dilin ucundaki dairesel kaslar kasılınca, dil dışarı fırlar.

  3. <p>Mavi balina dünyanın en büyük canlısıdır.</p>  Mavi balina , en büyükleri 33 metreyi bulan boyu ve 150 tonu geçebilen ağırlığıyla, gelmiş geçmiş en büyük hayvan olduğuna inanılan bir deniz memelisidir.

    Mavi balina dünyanın en büyük canlısıdır.

    Mavi balina , en büyükleri 33 metreyi bulan boyu ve 150 tonu geçebilen ağırlığıyla, gelmiş geçmiş en büyük hayvan olduğuna inanılan bir deniz memelisidir.

  4. Yarım kilo bal yapabilmek için arılar 2 milyondan fazla çiçekten bitki özü toplamak zorundadırlar.

    Yarım kilo bal yapabilmek için arılar 2 milyondan fazla çiçekten bitki özü toplamak zorundadırlar.

  5. <p>T-Rex'in güçlü çenesiyle bir ısırıkta 245 kg et koparabildiği biliniyor.</p>  Liverpool Üniversitesi'nden bilimadamlarının ''Biology Letters'' dergisinde yayımladıkları bilimsel makaleye göre, T-Rex'in bir ısırığı Mississippi timsahının tam 10 katına eşdeğer. T-Rex, tek bir dişe bir filin ağırlığı kadar, yaklaşık 6 ton civarında kuvvet uyguluyor.

    T-Rex'in güçlü çenesiyle bir ısırıkta 245 kg et koparabildiği biliniyor.

    Liverpool Üniversitesi'nden bilimadamlarının ''Biology Letters'' dergisinde yayımladıkları bilimsel makaleye göre, T-Rex'in bir ısırığı Mississippi timsahının tam 10 katına eşdeğer. T-Rex, tek bir dişe bir filin ağırlığı kadar, yaklaşık 6 ton civarında kuvvet uyguluyor.

  6. <p>Kangurular geri geri yürüyemezler.</p>  Anavatanı Avustralya olan kangurular. 33 günlük gebelik döneminden sonra dünyaya getirdiği yavrusunu vücudundaki kesesinde taşıyan ilginç bir hayvandır. Bunun yanı sıra zıplaya bilen en büyük hayvan olan kangurunun geri geri yürüyememesi de diğer bir ilginç özelliğidir.

    Kangurular geri geri yürüyemezler.

    Anavatanı Avustralya olan kangurular. 33 günlük gebelik döneminden sonra dünyaya getirdiği yavrusunu vücudundaki kesesinde taşıyan ilginç bir hayvandır. Bunun yanı sıra zıplaya bilen en büyük hayvan olan kangurunun geri geri yürüyememesi de diğer bir ilginç özelliğidir.

  7. <p>Devekuşları su bulma amacıyla kafalarını toprağa sokarlar.</p>    Yapılan araştırmalar sonucunda devekuşları başlarını bir çok nedenden dolayı toprağa gömmektedirler. Bunların başında yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılamak gelmektedir.

    Devekuşları su bulma amacıyla kafalarını toprağa sokarlar.

    Yapılan araştırmalar sonucunda devekuşları başlarını bir çok nedenden dolayı toprağa gömmektedirler. Bunların başında yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılamak gelmektedir.

  8. Bir inek hayatı boyunca yaklaşık 200.000 bardak süt üretir.

    Bir inek hayatı boyunca yaklaşık 200.000 bardak süt üretir.

  9. <p>Karıncalar uyur.</p>  Bazı karıncalar, günde yedi saat uyur. Buna ek olarak yılanlarda uyur ve kesinlikle fareler kusmaz.

    Karıncalar uyur.

    Bazı karıncalar, günde yedi saat uyur. Buna ek olarak yılanlarda uyur ve kesinlikle fareler kusmaz.

  10. <p>İçtiğimiz sular 3 milyar yaşındadır.</p>  Yapılan araştırmalar neticesinde Dünyamızın 4,577 Milyar yaşında ve Ay'ın ise 4,597 Milyar yaşında olduğu bilinmekle birlikte. İçtiğimiz suyun ise son 3 milyar yıl önce var olduğu tespit edilmiştir.

    İçtiğimiz sular 3 milyar yaşındadır.

    Yapılan araştırmalar neticesinde Dünyamızın 4,577 Milyar yaşında ve Ay'ın ise 4,597 Milyar yaşında olduğu bilinmekle birlikte. İçtiğimiz suyun ise son 3 milyar yıl önce var olduğu tespit edilmiştir.

  11. <p>Soğan doğrarken sakız çiğnemek göz yaşarmasını önler.</p>  Soğan doğrarken sadece ağızdan nefes alınması veya ağızda bu esnada kesme şeker, limon, ekmek vb. bulundurulması bu sorunun önüne geçebilir. Ağza konulan bu yiyecekler soğan içindeki sülfür gazının vücuda alınmasını engeller, yani bu gazı emer. Böylece göz yaşarmaz.

    Soğan doğrarken sakız çiğnemek göz yaşarmasını önler.

    Soğan doğrarken sadece ağızdan nefes alınması veya ağızda bu esnada kesme şeker, limon, ekmek vb. bulundurulması bu sorunun önüne geçebilir. Ağza konulan bu yiyecekler soğan içindeki sülfür gazının vücuda alınmasını engeller, yani bu gazı emer. Böylece göz yaşarmaz.

  12. <p>Gözleri açık tutarak hapşırmak imkansız değildir.</p>  Aslında tartışmalı bir konu bir çok araştırmacı bunun imsansız olacagını söylüyor ve bazı araştırmacılar ise Saatte 120 km/h hızla hapşurduğumuz için gözlerimizin kapandığını idda etmektedirler

    Gözleri açık tutarak hapşırmak imkansız değildir.

    Aslında tartışmalı bir konu bir çok araştırmacı bunun imsansız olacagını söylüyor ve bazı araştırmacılar ise Saatte 120 km/h hızla hapşurduğumuz için gözlerimizin kapandığını idda etmektedirler

  13. Hiçbir kağıt parçası 12 defadan fazla ikiye katlanamaz.    <p>Dünyada kağıt katlama rekoru 12 ?dir .</p>

    Hiçbir kağıt parçası 12 defadan fazla ikiye katlanamaz.

    Dünyada kağıt katlama rekoru 12 ?dir .

  14. <p>Elektrikli sandalye Thomas Edison tarafından icat edilmiştir.</p>  Vücuda elektrik akımı verilerek öldürme veya diğer anlamıyla elektrikli sandalye   Elektrikli sandalyenin ilk kurbanı kız arkadaşını öldürmekten yargılanan William Kemmlar'dır. Ağustos 1888 yılında elektrikli sandalye ile hayatına son verilmiştir.

    Elektrikli sandalye Thomas Edison tarafından icat edilmiştir.

    Vücuda elektrik akımı verilerek öldürme veya diğer anlamıyla elektrikli sandalye Elektrikli sandalyenin ilk kurbanı kız arkadaşını öldürmekten yargılanan William Kemmlar'dır. Ağustos 1888 yılında elektrikli sandalye ile hayatına son verilmiştir.

  15. Kıta isimleri aynı harfle başlayıp, aynı harfle biter.  Dünyamız üzerindeki kıtaların baş ve son harflerinin aynı harfle başlayıp bittiğini biliyormuydunuz.    <p>Asya, Amerika, Afrika, Avrupa, Avusturalya</p>

    Kıta isimleri aynı harfle başlayıp, aynı harfle biter. Dünyamız üzerindeki kıtaların baş ve son harflerinin aynı harfle başlayıp bittiğini biliyormuydunuz.

    Asya, Amerika, Afrika, Avrupa, Avusturalya

  16. <p>Kağıt para, kağıttan değil pamuktan yapılır.</p>  Çoğu insanın düşündüğünün aksine kağıt paralar normal kağıttan değil, özel bir pamuk ve keten karışımından üretilir. Pamuk, keten ve diğer bazı ?özel? kimyasalın karışmasıyla elde edilen para kağıdı, her insanın eline aldığında hissettiği ve bu histen büyük keyif aldığı özel bir yapıya sahiptir.

    Kağıt para, kağıttan değil pamuktan yapılır.

    Çoğu insanın düşündüğünün aksine kağıt paralar normal kağıttan değil, özel bir pamuk ve keten karışımından üretilir. Pamuk, keten ve diğer bazı ?özel? kimyasalın karışmasıyla elde edilen para kağıdı, her insanın eline aldığında hissettiği ve bu histen büyük keyif aldığı özel bir yapıya sahiptir.