İstanbul'da Yaşamanın En Güzel 10 Tarafı

İstanbul'da yaşamanın en güzel 10 tarafı

  1. <br><b>İstanbul Boğazı</b></br>  Belki de İstanbul Boğazı olmasaydı, İstanbul da İstanbul olamazdı. Masmavi denizine, martılarına, vapurlarına ve kıyı boyunca uzanan tarihi yerlerine bakınca; uğruna şiirler, şarkılar, destanlar yazılmasına şaşıramıyor insan.


    İstanbul Boğazı
    Belki de İstanbul Boğazı olmasaydı, İstanbul da İstanbul olamazdı. Masmavi denizine, martılarına, vapurlarına ve kıyı boyunca uzanan tarihi yerlerine bakınca; uğruna şiirler, şarkılar, destanlar yazılmasına şaşıramıyor insan.

  2. <br><b>Tarih</b></br>  Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan İstanbul'un tarihi taş devrine dayanıyor. Küçükçekmece Gölü yakınlarındaki Kumburgaz Mağarası'nda yapılan kazılarda insan kültürüne dair ilk izler bulunmuş. Kentsel tarihi MÖ. 7. yüzyıla dayanan İstanbul, Bizans'tan Osmanlı'ya; dünyanın en büyük imparatorluklarına neredeyse 1600 yıl boyunca başkentlik yapmıştır.


    Tarih
    Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan İstanbul'un tarihi taş devrine dayanıyor. Küçükçekmece Gölü yakınlarındaki Kumburgaz Mağarası'nda yapılan kazılarda insan kültürüne dair ilk izler bulunmuş. Kentsel tarihi MÖ. 7. yüzyıla dayanan İstanbul, Bizans'tan Osmanlı'ya; dünyanın en büyük imparatorluklarına neredeyse 1600 yıl boyunca başkentlik yapmıştır.

  3. <br><b>Tarihi Eserler</b></br>  Bunca yüzyıllık serüvenin izlerine İstanbul'un her yerinde rastlayabilirsiniz. Surları, sarayları, kasrları, camileri, kiliseleri ve meydanları ile İstanbul'un her yanı tarih kokar. Dikilitaş, Galata Kulesi, Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Anadolu ve Rumeli Hisarı, Süleymaniye Cami, Ayasofya Cami ilk akla gelenler olsa da daha niceleri İstanbul'un tarihine ettiği tanıklığı hala sürdürmektedir.


    Tarihi Eserler
    Bunca yüzyıllık serüvenin izlerine İstanbul'un her yerinde rastlayabilirsiniz. Surları, sarayları, kasrları, camileri, kiliseleri ve meydanları ile İstanbul'un her yanı tarih kokar. Dikilitaş, Galata Kulesi, Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Anadolu ve Rumeli Hisarı, Süleymaniye Cami, Ayasofya Cami ilk akla gelenler olsa da daha niceleri İstanbul'un tarihine ettiği tanıklığı hala sürdürmektedir.

  4. <br><b>Doğal Güzellikler</b></br>  Boğaz'ın güzelliği bir yana dursun, başka doğal güzelliklerin de yeridir İstanbul. Başlıcalarını Adalar, Belgrad Ormanları, Çamlıca, Yıldız Parkı, Gülhane Parkı, Anadolu ve Rumeli Kavağı, Polonezköy, Kilyos olarak sayabiliriz.


    Doğal Güzellikler
    Boğaz'ın güzelliği bir yana dursun, başka doğal güzelliklerin de yeridir İstanbul. Başlıcalarını Adalar, Belgrad Ormanları, Çamlıca, Yıldız Parkı, Gülhane Parkı, Anadolu ve Rumeli Kavağı, Polonezköy, Kilyos olarak sayabiliriz.

  5. <br><b>Kültür Hayatı</b></br>  Ülkemizin, hatta dünyanın kültür başkentlerinden biri olan İstanbul, her sene bir çok festivale, kongreye, sempozyuma, sergiye ev sahipliği yapmaktadır. İstanbul Bienali, Uluslararası İstanbul Film Festivali, İstanbul Caz Festivali bunlara sadece bir kaç örnek.


    Kültür Hayatı
    Ülkemizin, hatta dünyanın kültür başkentlerinden biri olan İstanbul, her sene bir çok festivale, kongreye, sempozyuma, sergiye ev sahipliği yapmaktadır. İstanbul Bienali, Uluslararası İstanbul Film Festivali, İstanbul Caz Festivali bunlara sadece bir kaç örnek.

  6. <br><b>Kültür Hayatı</b></br>  Ülkemizin, hatta dünyanın kültür başkentlerinden biri olan İstanbul, her sene bir çok festivale, kongreye, sempozyuma, sergiye ev sahipliği yapmaktadır. İstanbul Bienali, Uluslararası İstanbul Film Festivali, İstanbul Caz Festivali bunlara sadece bir kaç örnek.


    Kültür Hayatı
    Ülkemizin, hatta dünyanın kültür başkentlerinden biri olan İstanbul, her sene bir çok festivale, kongreye, sempozyuma, sergiye ev sahipliği yapmaktadır. İstanbul Bienali, Uluslararası İstanbul Film Festivali, İstanbul Caz Festivali bunlara sadece bir kaç örnek.

  7. <br><b>Eğlence</b></br>  Gece olunca, bir de hafta sonuysa İstanbul'un ışıkları ayrı bir parlar. Binlerce mekan arasında, herkesin zevkine ve bütçesine göre gidebileceği, keyifli vakit geçirebileceği bir yer vardır. İki yakanın iki önemli caddesi olan İstiklal Caddesi ve Bağdat Caddesi ise her gün binlerce kişiye ağırlamaktadır.


    Eğlence
    Gece olunca, bir de hafta sonuysa İstanbul'un ışıkları ayrı bir parlar. Binlerce mekan arasında, herkesin zevkine ve bütçesine göre gidebileceği, keyifli vakit geçirebileceği bir yer vardır. İki yakanın iki önemli caddesi olan İstiklal Caddesi ve Bağdat Caddesi ise her gün binlerce kişiye ağırlamaktadır.

  8. <br><b>Alışveriş</b></br>  Herhangi bir şeye ihtiyacınız varsa, İstanbul'da bulamamanız mümkün değildir. Cadde mağazalarından alışveriş merkezlerine, çarşılardan esnaf dükkanlarına tüm alternatifler buradadır. Tahtakale, Mısır Çarşısı, Kapalıçarşı gibi mekanlar, alışveriş keyfine ayrıca nostalji de katar.


    Alışveriş
    Herhangi bir şeye ihtiyacınız varsa, İstanbul'da bulamamanız mümkün değildir. Cadde mağazalarından alışveriş merkezlerine, çarşılardan esnaf dükkanlarına tüm alternatifler buradadır. Tahtakale, Mısır Çarşısı, Kapalıçarşı gibi mekanlar, alışveriş keyfine ayrıca nostalji de katar.

  9. <br><b>Kariyer</b></br>  Her sanatın, her zanaatın, her emeğin İstanbul'da bir karşılığı vardır. Kariyer yapmak istediğiniz alana dair her zaman açık bir kapı bulabilirsiniz.


    Kariyer
    Her sanatın, her zanaatın, her emeğin İstanbul'da bir karşılığı vardır. Kariyer yapmak istediğiniz alana dair her zaman açık bir kapı bulabilirsiniz.

  10. <br><b>Spor</b></br>  Türkiye'nin üç büyük spor kulübüne ev sahipliği yapan İstanbul'un hayatında futbol ayrı bir yer tutar. Bununla birlikte her türlü spor karşılaşmasını izleyebileceğiniz, eğitimini alabileceğiniz, hatta uzmanlaşabileceğiniz yegane yerlerden biridir İstanbul.


    Spor
    Türkiye'nin üç büyük spor kulübüne ev sahipliği yapan İstanbul'un hayatında futbol ayrı bir yer tutar. Bununla birlikte her türlü spor karşılaşmasını izleyebileceğiniz, eğitimini alabileceğiniz, hatta uzmanlaşabileceğiniz yegane yerlerden biridir İstanbul.

  11. <br><b>Olasılıklar</b></br>  Bu şehre bakıp, olasılıkların sınırsızlığına kanaat getirmemek mümkün mü? İstanbul derya deniz; içinde elbet herkes ilhamını bulabilir!


    Olasılıklar
    Bu şehre bakıp, olasılıkların sınırsızlığına kanaat getirmemek mümkün mü? İstanbul derya deniz; içinde elbet herkes ilhamını bulabilir!