Genelkurmay Arşivinden 1.Dünya Savaşı

Genelkurmay arşivinden 1.Dünya Savaşı

  1. Genelkurmay Başkanlığı, 1. Dünya Savaşı'nın 100'üncü yılı dolayısıyla dönemin fotoğrafları ve objelerinden oluşan sergiyi Harbiye Askeri Müze'de açtı. Sergide, 136 fotoğraf ve 110 obje sergileniyor.

    Genelkurmay Başkanlığı, 1. Dünya Savaşı'nın 100'üncü yılı dolayısıyla dönemin fotoğrafları ve objelerinden oluşan sergiyi Harbiye Askeri Müze'de açtı. Sergide, 136 fotoğraf ve 110 obje sergileniyor.

  2. Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Dairesi Başkanlığı'nca, 1. Dünya Savaşı'nın 100'üncü yılı dolayısıyla düzenlenen sergide, yüzyıllık peksimetten, 57. Alay Komutanı Yarbay Hüseyin Avni Bey'in şehit olurken üzerinde bulunan kanlı üniformasına kadar çok sayıda obje, söz konusu dönemi gözler önüne seriyor.

    Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Dairesi Başkanlığı'nca, 1. Dünya Savaşı'nın 100'üncü yılı dolayısıyla düzenlenen sergide, yüzyıllık peksimetten, 57. Alay Komutanı Yarbay Hüseyin Avni Bey'in şehit olurken üzerinde bulunan kanlı üniformasına kadar çok sayıda obje, söz konusu dönemi gözler önüne seriyor.

  3. Beş cephe ve seferberlik hazırlıklarını yansıtan 6 kategoride hazırlanan sergide, Harbiye Askeri Müzesi'nin, arşiv, depo ve vitrinlerindeki 136 fotoğraf ve 110 obje bulunuyor.

    Beş cephe ve seferberlik hazırlıklarını yansıtan 6 kategoride hazırlanan sergide, Harbiye Askeri Müzesi'nin, arşiv, depo ve vitrinlerindeki 136 fotoğraf ve 110 obje bulunuyor.

  4. Sergide, savaş sırasında şehit olan bir askerin yanında bulunan Kur'an-ı Kerim ile savaş ve askeri malzemeler de dikkati çekiyor.

    Sergide, savaş sırasında şehit olan bir askerin yanında bulunan Kur'an-ı Kerim ile savaş ve askeri malzemeler de dikkati çekiyor.

  5. Sergi, 20 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek.

    Sergi, 20 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek.

  6. 5 cephe ve bir seferberlik bölümü olmak üzere 1. Dünya Savaşı'nın tüm boyutlarının ele alındığı sergide, Türk ordusunun verdiği mücadele çarpıcı bir şekilde anlatılıyor.

    5 cephe ve bir seferberlik bölümü olmak üzere 1. Dünya Savaşı'nın tüm boyutlarının ele alındığı sergide, Türk ordusunun verdiği mücadele çarpıcı bir şekilde anlatılıyor.

  7. Harbiye Askerî Müze Hasan Rıza Sergi Salonu'nda açılan sergi 30 Nisan 2015'e kadar görülebilecek. Sergiyi, öğrenciler ücretsiz olarak ziyaret edebilecek.

    Harbiye Askerî Müze Hasan Rıza Sergi Salonu'nda açılan sergi 30 Nisan 2015'e kadar görülebilecek. Sergiyi, öğrenciler ücretsiz olarak ziyaret edebilecek.

  8. İşte, Genelkurmay ATASE Daire Başkanlığı ve Harbiye Askeri Müze arşivinden 1. Dünya Savaşı

    İşte, Genelkurmay ATASE Daire Başkanlığı ve Harbiye Askeri Müze arşivinden 1. Dünya Savaşı

  9. Çanakkale Savaşı'nda Anzak çıkarmasını durdurmak amacıyla tamamı şehit düşen 57. Alay'ın komutanı Hüseyin Avni Bey'in şehit düştüğünde üzerinde bulunan üniforması

    Çanakkale Savaşı'nda Anzak çıkarmasını durdurmak amacıyla tamamı şehit düşen 57. Alay'ın komutanı Hüseyin Avni Bey'in şehit düştüğünde üzerinde bulunan üniforması

  10. Sarıkamış Harekatı'na katılan askerlerden kalan ve kuruduğu için küflenmeden saklanan 100 yıllık ekmek

    Sarıkamış Harekatı'na katılan askerlerden kalan ve kuruduğu için küflenmeden saklanan 100 yıllık ekmek

  11. Mustafa Kemal Paşa'nın 16. Kolordu Komutanı iken Bitlis'i ziyareti

    Mustafa Kemal Paşa'nın 16. Kolordu Komutanı iken Bitlis'i ziyareti

  12. 57. Alay tarafından Korku Deresi'nde bir gece keşfinde esir alınan İngiliz Hint subayının şapkası. Şapkanın üzerinde 19. Fırka Komutanı Mustafa Kemal'in imzası yer alıyor

    57. Alay tarafından Korku Deresi'nde bir gece keşfinde esir alınan İngiliz Hint subayının şapkası. Şapkanın üzerinde 19. Fırka Komutanı Mustafa Kemal'in imzası yer alıyor

  13. Esir alınan İngiliz ve Fransız subaylar Bab-ı Seraskeri'de (Bugünkü İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü)

    Esir alınan İngiliz ve Fransız subaylar Bab-ı Seraskeri'de (Bugünkü İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü)

  14. Bir keşif kolu atış taliminde

    Bir keşif kolu atış taliminde

  15. Çanakkale Savaşı'nda şehit olan bir askere ait Kuran-ı Kerim

    Çanakkale Savaşı'nda şehit olan bir askere ait Kuran-ı Kerim

  16. Şam Mecruhin Hastanesi'nde tedavi gören Türk ve Alman askerleri

    Şam Mecruhin Hastanesi'nde tedavi gören Türk ve Alman askerleri

  17. 4. Ordu'ya bağlı bir topçu alayı cepheye giderken

    4. Ordu'ya bağlı bir topçu alayı cepheye giderken

  18. El bombası talimi yapan askerler

    El bombası talimi yapan askerler

  19. Suriye-Filistin-Kanal Cephesi'nde askeri bandonun kullandığı büğlü adlı müzik aleti

    Suriye-Filistin-Kanal Cephesi'nde askeri bandonun kullandığı büğlü adlı müzik aleti