Pasif-Agresif Olduğunuzu Nasıl Anlarsınız?

İnsanları düşüncesiz ve şaşırtıcı davranışlarla kendinizden uzaklaştırıyor musunuz?

  1. <p>Pasif-agresif olduğunuzu nasıl anlarsınız?</p>   Size çok yakın olmayan insanlar dışında gerçek bir pasif-agresif davranış tutumuna sahip olduğunuzu gösteren belli başlı şeyler var.

    Pasif-agresif olduğunuzu nasıl anlarsınız?

    Size çok yakın olmayan insanlar dışında gerçek bir pasif-agresif davranış tutumuna sahip olduğunuzu gösteren belli başlı şeyler var.

  2. İyi haber, insanlar doğuştan pasif-agresif değildir. Bu onların iletişim ve anlaşmazlığa düşme yönetimleriyle ilgili tavrından kaynaklanır ve bunlar sonradan öğrenilir.

    İyi haber, insanlar doğuştan pasif-agresif değildir. Bu onların iletişim ve anlaşmazlığa düşme yönetimleriyle ilgili tavrından kaynaklanır ve bunlar sonradan öğrenilir.

  3. Bu tutumlar bazı kavrama, yetenek ve ilişki tavsiyeleriyle değişebilir.

    Bu tutumlar bazı kavrama, yetenek ve ilişki tavsiyeleriyle değişebilir.

  4. Bu yazı pasif-agresif davranışlarınızın farkına varmanızı sağlarsa neden insanların çevrenizde olmak istemediğini, size güvenmediğini ve istediğiniz kadar saygı duyulmadığınızı anlayacaksınız.

    Bu yazı pasif-agresif davranışlarınızın farkına varmanızı sağlarsa neden insanların çevrenizde olmak istemediğini, size güvenmediğini ve istediğiniz kadar saygı duyulmadığınızı anlayacaksınız.

  5. Onların kafasını karıştırıyorsunuz.

    Onların kafasını karıştırıyorsunuz.

  6. Kadınlar ve erkekler pasif-agresif davranışlarını birbirinden biraz farklı gösterse de genel olarak bunları yapıyorsanız pasif-agresif davranıyorsunuz demektir:

    Kadınlar ve erkekler pasif-agresif davranışlarını birbirinden biraz farklı gösterse de genel olarak bunları yapıyorsanız pasif-agresif davranıyorsunuz demektir:

  7. 1.Biri sizden biri veya bir şey için fikrinizi soruyor veya sizden bir şey istiyorsa, gerçeği açıkça, nazikçe ve dürüstçe söylemekte isteksizseniz

    1.Biri sizden biri veya bir şey için fikrinizi soruyor veya sizden bir şey istiyorsa, gerçeği açıkça, nazikçe ve dürüstçe söylemekte isteksizseniz

  8. Bu durum iletişimde, "kesin bir şekilde kesin olmamak" olarak ortaya çıkar. Yani "Evet" (kesin) dediğinizde aslında "Kesinlikle hayır" (kesin olmayan bir biçimde) demeye çalışıyorsanız.

    Bu durum iletişimde, "kesin bir şekilde kesin olmamak" olarak ortaya çıkar. Yani "Evet" (kesin) dediğinizde aslında "Kesinlikle hayır" (kesin olmayan bir biçimde) demeye çalışıyorsanız.

  9. Sonrasında davranışınızla bunu "kesinlikle hayır" olarak gösterirsiniz ve insanların kafasını karıştırarak size güvenmemelerine sebep olursunuz.

    Sonrasında davranışınızla bunu "kesinlikle hayır" olarak gösterirsiniz ve insanların kafasını karıştırarak size güvenmemelerine sebep olursunuz.

  10. 2.Tatlı, yumuşak başlı ve uzlaşmacı görünüp aslında içinizde sinirli, alıngan, dar kafalı ve kıskanç hissediyorsanız.

    2.Tatlı, yumuşak başlı ve uzlaşmacı görünüp aslında içinizde sinirli, alıngan, dar kafalı ve kıskanç hissediyorsanız.

  11. İçinizde bir sürü zıtlıkla yaşıyorsunuz ve bu da etrafınızdakileri çılgına çeviriyor.

    İçinizde bir sürü zıtlıkla yaşıyorsunuz ve bu da etrafınızdakileri çılgına çeviriyor.

  12. 3.Yalnız kalmaktan korkuyor ve eşit derecede bağlanmaktan da korkuyorsanız...

    3.Yalnız kalmaktan korkuyor ve eşit derecede bağlanmaktan da korkuyorsanız...

  13. Bu "Senden nefret ediyorum. Beni terk etme" durumudur. Reddedilme korkusundan dolayı net konuşamıyorsunuz.

    Bu "Senden nefret ediyorum. Beni terk etme" durumudur. Reddedilme korkusundan dolayı net konuşamıyorsunuz.

  14. Sık sık önemsediğiniz insanları kendinizden uzaklaştırıyorsunuz çünkü desteğe ihtiyacınız varmış gibi görünmek istemiyorsunuz.

    Sık sık önemsediğiniz insanları kendinizden uzaklaştırıyorsunuz çünkü desteğe ihtiyacınız varmış gibi görünmek istemiyorsunuz.

  15. Her zaman, yalnız olmaktan korkuyor ve sizi terk etmemeleri için çevrenizdekileri kontrol etmeye çalışıyorsunuz. Oldukça kafa karıştırıcı, öyle değil mi!

    Her zaman, yalnız olmaktan korkuyor ve sizi terk etmemeleri için çevrenizdekileri kontrol etmeye çalışıyorsunuz. Oldukça kafa karıştırıcı, öyle değil mi!

  16. 4. Başkalarının size çoğunlukla adil davranmadığından şikayet ediyorsanız

    4. Başkalarının size çoğunlukla adil davranmadığından şikayet ediyorsanız

  17. Kendi gerçeğinizi söylemenin sorumluluğunu almak yerine kendinizi saf kurban yerine koyuyorsunuz.

    Kendi gerçeğinizi söylemenin sorumluluğunu almak yerine kendinizi saf kurban yerine koyuyorsunuz.

  18. Başkalarının size adil olmadığını, nedensiz ve aşırı derecede talepkar davrandığını söylüyorsunuz.

    Başkalarının size adil olmadığını, nedensiz ve aşırı derecede talepkar davrandığını söylüyorsunuz.

  19. 5.Özellikle başkaları için yaptığınız işleri sıklıkla ağırdan alıp, sürüncemede bırakıyorsanız

    5.Özellikle başkaları için yaptığınız işleri sıklıkla ağırdan alıp, sürüncemede bırakıyorsanız

  20. Başkalarını kontrol etmenin bir diğer yolu, beklemelerini sağlamaktır. İşleri halledemediğinizle ilgili bir sürü bahaneniz var.

    Başkalarını kontrol etmenin bir diğer yolu, beklemelerini sağlamaktır. İşleri halledemediğinizle ilgili bir sürü bahaneniz var.

  21. Hatta bunun için başkalarını bile suçluyorsunuz. Bu gerçekten akıl almaz bir durum, ancak bunu ilişkilerinizi mahvetse, kariyerinize zarar verse ve arkadaş ve iş kaybına yol açsa bile yapmaya devam ediyorsunuz.

    Hatta bunun için başkalarını bile suçluyorsunuz. Bu gerçekten akıl almaz bir durum, ancak bunu ilişkilerinizi mahvetse, kariyerinize zarar verse ve arkadaş ve iş kaybına yol açsa bile yapmaya devam ediyorsunuz.

  22. Ve sonra da başkalarına öfkenizi haklı göstermeye çalışıyorsunuz çünkü bir kez daha diğerleri size adil davranmadı.

    Ve sonra da başkalarına öfkenizi haklı göstermeye çalışıyorsunuz çünkü bir kez daha diğerleri size adil davranmadı.

  23. 6. Net bir cevap vermekte isteksizseniz

    6. Net bir cevap vermekte isteksizseniz

  24. Başkalarını kontrol etmenin bir diğer yolu karışık mesajlar göndermek, diğer kişiyi düşünce, plan ve niyetlerinizle ilgili tamamen belirsizlikte bırakmaktır.

    Başkalarını kontrol etmenin bir diğer yolu karışık mesajlar göndermek, diğer kişiyi düşünce, plan ve niyetlerinizle ilgili tamamen belirsizlikte bırakmaktır.

  25. Sonra da onları söylemek istediğinizi yanlış anladıkları için suçlarsınız!

    Sonra da onları söylemek istediğinizi yanlış anladıkları için suçlarsınız!

  26. 7.Küsüyor, geri çekiliyor ve surat asıyorsanız

    7.Küsüyor, geri çekiliyor ve surat asıyorsanız

  27. Başkaları sizden sözünüzü tutmanızı veya görevlerinizi yerine getirmenizi istediğinde onları laf anlamaz ve empati yoksunu olmakla suçluyorsunuz.

    Başkaları sizden sözünüzü tutmanızı veya görevlerinizi yerine getirmenizi istediğinde onları laf anlamaz ve empati yoksunu olmakla suçluyorsunuz.

  28. Pasif-agresif kadınlar aşağılamalarının bir işareti olarak susmayı tercih ederler. Pasif-agresif erkeklerse yürürken derin bir iç çekip kafalarını sallamayı tercih ederler. İki durumda da "Konuşmaya değer biri değilsin" demeye çalışıyorsunuzdur.

    Pasif-agresif kadınlar aşağılamalarının bir işareti olarak susmayı tercih ederler. Pasif-agresif erkeklerse yürürken derin bir iç çekip kafalarını sallamayı tercih ederler. İki durumda da "Konuşmaya değer biri değilsin" demeye çalışıyorsunuzdur.

  29. 8.Sık sık yetersiz hissediyor ama bunu kibirlilik, küçümseme veya düşmanca bir dinginlikle gizliyorsanız

    8.Sık sık yetersiz hissediyor ama bunu kibirlilik, küçümseme veya düşmanca bir dinginlikle gizliyorsanız

  30. "Neden benimle ilgili böyle gerçekdışı beklentilere sahipsin?" veya "Sen kiminle konuştuğunu sanıyorsun, ufaklık?" gibi cümleler kurarak kendi kendinizi baltalayan bir duruma giriyorsunuz. (Büyük ihtimalle bu özelliği çocukluğunuzdan almış olabilirsiniz)

    "Neden benimle ilgili böyle gerçekdışı beklentilere sahipsin?" veya "Sen kiminle konuştuğunu sanıyorsun, ufaklık?" gibi cümleler kurarak kendi kendinizi baltalayan bir duruma giriyorsunuz. (Büyük ihtimalle bu özelliği çocukluğunuzdan almış olabilirsiniz)

  31. 9. Genellikle gecikmiş veya unutkansanız

    9. Genellikle gecikmiş veya unutkansanız

  32. İnsanları kendinizden uzaklaştırmanın bir yolu da düşüncesiz, duyarsız ve sinir bozucu davranmaktır.

    İnsanları kendinizden uzaklaştırmanın bir yolu da düşüncesiz, duyarsız ve sinir bozucu davranmaktır.

  33. Üstüne bir de sizden zamanında yetişmenizi beklemenin gerçekçi olmadığını ve "her şeyi düşünemeyeceğinizi" söylemeniz tuz biber etkisi yaratır.

    Üstüne bir de sizden zamanında yetişmenizi beklemenin gerçekçi olmadığını ve "her şeyi düşünemeyeceğinizi" söylemeniz tuz biber etkisi yaratır.

  34. Sürekli geç kalmak başkalarına saygısızlıktır. Yapacağınızı söylediğiniz bir şeyi unutmak da güvenirliğinizi sarsar. Kim böyle bir insanın arkadaşı olmak ister ki?

    Sürekli geç kalmak başkalarına saygısızlıktır. Yapacağınızı söylediğiniz bir şeyi unutmak da güvenirliğinizi sarsar. Kim böyle bir insanın arkadaşı olmak ister ki?

  35. 10.Ayaklarınızı başkalarını hayal kırıklığına uğratmak için sürüyorsanız

    10.Ayaklarınızı başkalarını hayal kırıklığına uğratmak için sürüyorsanız

  36. Ertelemek gibi bir diğer kontrol altında tutma hareketi de yapacağınızı söylediğiniz bir şeyi yapacakmış gibi görünüp konuyu hiçbir zaman bitirememeniz ve devam edememenize sürekli bahaneler bulmaktır.

    Ertelemek gibi bir diğer kontrol altında tutma hareketi de yapacağınızı söylediğiniz bir şeyi yapacakmış gibi görünüp konuyu hiçbir zaman bitirememeniz ve devam edememenize sürekli bahaneler bulmaktır.

  37. Üstelik ne zaman bitireceğinizi veya bitirip bitirmeyeceğinizi bile söylemezsiniz.

    Üstelik ne zaman bitireceğinizi veya bitirip bitirmeyeceğinizi bile söylemezsiniz.

  38. 11. Hikayeler uyduruyor, bahaneler ve yalanlar söylüyorsanız

    11. Hikayeler uyduruyor, bahaneler ve yalanlar söylüyorsanız

  39. Siz en düz haliyle bir kaçınma uzmanısınız.

    Siz en düz haliyle bir kaçınma uzmanısınız.

  40. Gerçeği saklamaktan çekinmez ve hatta özel ilişkilerinizde bile sevgi göstermek ve evetlemeyi esirgersiniz. Eğer arkadaşlarınızın, onları çok fazla düşündüğünüzü bilmesinin onlara güç vereceğini düşünürsünüz.

    Gerçeği saklamaktan çekinmez ve hatta özel ilişkilerinizde bile sevgi göstermek ve evetlemeyi esirgersiniz. Eğer arkadaşlarınızın, onları çok fazla düşündüğünüzü bilmesinin onlara güç vereceğini düşünürsünüz.

  41. Bunun yerine mantıklı görünen bir hikaye yaratıp onların arkanızı toplamasını sağlar ve gerçeğin sizin bakış açınızdan daha iyi göründüğünü düşünürsünüz.

    Bunun yerine mantıklı görünen bir hikaye yaratıp onların arkanızı toplamasını sağlar ve gerçeğin sizin bakış açınızdan daha iyi göründüğünü düşünürsünüz.

  42. 12. Sürekli kendinizi koruyarak ne kadar yetersiz, kusurlu, terk edilmiş, bağlı veya basitçe bir insan olduğunuzun farkına varılmasından korkuyorsanız

    12. Sürekli kendinizi koruyarak ne kadar yetersiz, kusurlu, terk edilmiş, bağlı veya basitçe bir insan olduğunuzun farkına varılmasından korkuyorsanız

  43. Pekala artık kendinizle ilgili birkaç şey biliyorsunuz. Sırada ne var?

    Pekala artık kendinizle ilgili birkaç şey biliyorsunuz. Sırada ne var?

  44. Biraz ilişki yardımı alın, kendinizle ve başkalarıyla olan ilişkilerinize yardım edin. Pasif-agresif davranışlarınızın farkında olmak ilk aşamadır.

    Biraz ilişki yardımı alın, kendinizle ve başkalarıyla olan ilişkilerinize yardım edin. Pasif-agresif davranışlarınızın farkında olmak ilk aşamadır.

  45. Onları pozitif-iddialı hale getirmekse ikinci adım. Bunu başarmanın en iyi yolu bir uzmanla çalışıp kendinizi, davranışlarınızı ve başkalarını nasıl etkilediğinizi anlamanıza yardım etmesine izin vermek.

    Onları pozitif-iddialı hale getirmekse ikinci adım. Bunu başarmanın en iyi yolu bir uzmanla çalışıp kendinizi, davranışlarınızı ve başkalarını nasıl etkilediğinizi anlamanıza yardım etmesine izin vermek.