Yatakta Onlara Yer Yok!

Yatağa sokmamanız gereken 5 şey

  1. <b>1. Telefon</b>

    1. Telefon

  2. Telefonunuzu yatağınızın yanı başında tutmak için kullanabileceğiniz bütün bahaneler daha önce kullanıldı.

    Telefonunuzu yatağınızın yanı başında tutmak için kullanabileceğiniz bütün bahaneler daha önce kullanıldı.

  3. Alarm olarak kullanıyor olabilirsiniz, ev telefonunuz olmayabilir ya da acil bir çağrıyı kaçırmaktan korkuyor olabilirsiniz.

    Alarm olarak kullanıyor olabilirsiniz, ev telefonunuz olmayabilir ya da acil bir çağrıyı kaçırmaktan korkuyor olabilirsiniz.

  4. Fakat telefonunuzun yataktayken kolayca ulaşılabilir bir mesafede olmasının uyku kalitenize büyük zararları var.

    Fakat telefonunuzun yataktayken kolayca ulaşılabilir bir mesafede olmasının uyku kalitenize büyük zararları var.

  5. Telefonunuz her ses çıkardığında ya da titrediğinde uykunuz bölünür.

    Telefonunuz her ses çıkardığında ya da titrediğinde uykunuz bölünür.

  6. Telefonunuzun ışığı bile size ciddi zararlar verebilir.

    Telefonunuzun ışığı bile size ciddi zararlar verebilir.

  7. Akıllı telefonlar ve direk elektronik cihazlardan yayılan yapay mavi ışıklar beyninizi uyarır ve uykuya dalmanızı sağlayan melatonin hormonunun salgılanmasında sıkıntı yaratır.

    Akıllı telefonlar ve direk elektronik cihazlardan yayılan yapay mavi ışıklar beyninizi uyarır ve uykuya dalmanızı sağlayan melatonin hormonunun salgılanmasında sıkıntı yaratır.

  8. Alarm kullanmak istiyorsanız telefonunuzun sesini açın, uçak moduna alın ve telefonunuzu başka bir odada bırakın.

    Alarm kullanmak istiyorsanız telefonunuzun sesini açın, uçak moduna alın ve telefonunuzu başka bir odada bırakın.

  9. <b>2. İş</b>

    2. İş

  10. İşlerinizi genellikle laptop, tablet ya da telefonlardan yayılan yapay ışıklar altında yaptığınız için bu aletlerin yatak odanızdan mutlaka uzak durması gerekiyor.

    İşlerinizi genellikle laptop, tablet ya da telefonlardan yayılan yapay ışıklar altında yaptığınız için bu aletlerin yatak odanızdan mutlaka uzak durması gerekiyor.

  11. Uyumak için kullandığınız alanları ofise çevirdiğinizde beyniniz bu alanda iş yapılması gerektiğine koşullanıp uyku vakti geldiğinizde rahatlamanıza engel olabilir.

    Uyumak için kullandığınız alanları ofise çevirdiğinizde beyniniz bu alanda iş yapılması gerektiğine koşullanıp uyku vakti geldiğinizde rahatlamanıza engel olabilir.

  12. Genç çalışanların %80'i yatakta çalışmaya alıştıklarını söylüyor fakat bu alışkanlık beyninizin yatak odası ve uyku arasında kurduğu bağın zedelenmesine sebep olabilir.

    Genç çalışanların %80'i yatakta çalışmaya alıştıklarını söylüyor fakat bu alışkanlık beyninizin yatak odası ve uyku arasında kurduğu bağın zedelenmesine sebep olabilir.

  13. <b>3. Evcil hayvanlar</b>

    3. Evcil hayvanlar

  14. Birçok evcil hayvan sahibi hayvanlarıyla yatakta sarılarak uyumanın ya da vakit geçirmenin kendilerini iyi hissettirdiğini söylüyor.

    Birçok evcil hayvan sahibi hayvanlarıyla yatakta sarılarak uyumanın ya da vakit geçirmenin kendilerini iyi hissettirdiğini söylüyor.

  15. Fakat bu alışkanlık uyku kalitenizin ciddi anlamda düşmesine sebep olabilir.

    Fakat bu alışkanlık uyku kalitenizin ciddi anlamda düşmesine sebep olabilir.

  16. Uyku sırasında hayvanınız her hareket ettiğinde ya da ses çıkardığında sizin uyanmanıza sebep olabilir.

    Uyku sırasında hayvanınız her hareket ettiğinde ya da ses çıkardığında sizin uyanmanıza sebep olabilir.

  17. 2014'te yapılan bir araştırmaya göre hayvan sahibi olan insanların %30'u hayvanlarıyla beraber uyudukları zaman geceleri en az bir kere uyandıklarını belirtiyor.

    2014'te yapılan bir araştırmaya göre hayvan sahibi olan insanların %30'u hayvanlarıyla beraber uyudukları zaman geceleri en az bir kere uyandıklarını belirtiyor.

  18. Ayrıca hayvanların gündüz tüylerinde topladıkları toz, polen ve kepek alerjik reaksiyonlar göstermenize sebep olabilir.

    Ayrıca hayvanların gündüz tüylerinde topladıkları toz, polen ve kepek alerjik reaksiyonlar göstermenize sebep olabilir.

  19. <b>4. Yemek</b>

    4. Yemek

  20. Yatakta kahvaltı kulağa mutheşem geliyor olabilir ama sonu kırıntılarla bittiğinde o kadar da mutlu olmayacaksınız.

    Yatakta kahvaltı kulağa mutheşem geliyor olabilir ama sonu kırıntılarla bittiğinde o kadar da mutlu olmayacaksınız.

  21. Hijyen problemleri yatak odanıza yemek sokmamanız için başlı başına yeterli bir sebep olabilir.

    Hijyen problemleri yatak odanıza yemek sokmamanız için başlı başına yeterli bir sebep olabilir.

  22. Fakat bunun yanı sıra yatakta yemek yemek uyku düzeninizin bozulmasına da sebep olabilir. Yatak odanızı sadece dinlenmeye ait bir alan olarak korumaya özen gösterin.

    Fakat bunun yanı sıra yatakta yemek yemek uyku düzeninizin bozulmasına da sebep olabilir. Yatak odanızı sadece dinlenmeye ait bir alan olarak korumaya özen gösterin.

  23. <b>5. Kitap</b>

    5. Kitap

  24. Yatak odasında hijyen konusunda takıntılı olan insanlar bile ara sıra uyumadan önce yatakta kitap okumayı alışkanlık haline getirmiş olabilir.

    Yatak odasında hijyen konusunda takıntılı olan insanlar bile ara sıra uyumadan önce yatakta kitap okumayı alışkanlık haline getirmiş olabilir.

  25. Fakat uyku düzeni hakkında uzmanlaşmış doktorlar yatak odasının sadece uyku ve seks için kullanılması gerektiğini üzerine basa basa söylüyor.

    Fakat uyku düzeni hakkında uzmanlaşmış doktorlar yatak odasının sadece uyku ve seks için kullanılması gerektiğini üzerine basa basa söylüyor.

  26. Eğer okuduğunuz kitabın akıcılığına kapıldıysanız uyku zamanı geldiğinde kitabı elinizden bırakamayıp gece boyunca okumaya devam edebilirsiniz.

    Eğer okuduğunuz kitabın akıcılığına kapıldıysanız uyku zamanı geldiğinde kitabı elinizden bırakamayıp gece boyunca okumaya devam edebilirsiniz.

  27. Uykudan önce yapılan heyecan verici, duygusal ve kavramsal ilgi gerektiren aktivitelerin hepsi uyku kalitenizin düşmesine sebep olabilir.

    Uykudan önce yapılan heyecan verici, duygusal ve kavramsal ilgi gerektiren aktivitelerin hepsi uyku kalitenizin düşmesine sebep olabilir.

  28. Uyumadan önce hafif ve rahatlatıcı kitaplar okumanın zararı yok fakat bu aktiviteyi yatak odasının dışında gerçekleştirmeye özen gösterin.

    Uyumadan önce hafif ve rahatlatıcı kitaplar okumanın zararı yok fakat bu aktiviteyi yatak odasının dışında gerçekleştirmeye özen gösterin.