TIME Dergisi 'Yılın Kişisi'ni Seçiyor...

TIME Dergisi 'Yılın Kişisi'ni seçiyor... İşte aralarında Recep Tayyip Erdoğan'ın da olduğu 'Yılın Kişisi' adayları!

  1. <p>Elon Musk </p>  SpaceX ve Tesla'nın CEO'su Musk, NASA ile yaptığı 2.6 milyar dolarlık anlaşma ile yıla damgasını vurdu.

    Elon Musk

    SpaceX ve Tesla'nın CEO'su Musk, NASA ile yaptığı 2.6 milyar dolarlık anlaşma ile yıla damgasını vurdu.

  2. <p>Hillary Clinton </p>  ABD eski Dışişleri Bakanı ve Demokrat Parti'nin varisi Clinton'ın 2016'de gerçekleşecek başkanlık yarışına girebileceği düşünülüyor.

    Hillary Clinton

    ABD eski Dışişleri Bakanı ve Demokrat Parti'nin varisi Clinton'ın 2016'de gerçekleşecek başkanlık yarışına girebileceği düşünülüyor.

  3. <p>Harvey Levin</p>  Levin'in sahibi olduğu tabloid internet gazetesi yılın en çok okunan haberlerine imza attı. Bunların arasında NBA takımı LA Clippers'ın sahibi Donal Sterling'in ırkçı yorumlarının ortaya çıkışı da bulunuyor.

    Harvey Levin

    Levin'in sahibi olduğu tabloid internet gazetesi yılın en çok okunan haberlerine imza attı. Bunların arasında NBA takımı LA Clippers'ın sahibi Donal Sterling'in ırkçı yorumlarının ortaya çıkışı da bulunuyor.

  4. <p>Ebu Bekir el-Bağdadi </p>  Suriye ve Irak'ta kaosa neden olan terör örgütü El Bağdadi, örgütün lideri olarak bilinmekle birlikte halife ilan edilmişti.

    Ebu Bekir el-Bağdadi

    Suriye ve Irak'ta kaosa neden olan terör örgütü El Bağdadi, örgütün lideri olarak bilinmekle birlikte halife ilan edilmişti.

  5. <p>Xi Jinping</p>  Çin'in başındaki isim Jinping, yılın kişisi adaylarından bir diğeri.

    Xi Jinping

    Çin'in başındaki isim Jinping, yılın kişisi adaylarından bir diğeri.

  6. Rand Paul  <p>ABD Kentucky'nin cumhuriyetçi senatörü Paul, politikanın en ilginç ismi olarak nam saldı.</p>

    Rand Paul

    ABD Kentucky'nin cumhuriyetçi senatörü Paul, politikanın en ilginç ismi olarak nam saldı.

  7. <p>Angela Merkel</p>  Moskova'nın doğu Ukrayna'daki müdahalesi hakkında Putin'in karşısında duran Merkel, TIME yılın kişisi anketinde yer alan adaylardan biri.

    Angela Merkel

    Moskova'nın doğu Ukrayna'daki müdahalesi hakkında Putin'in karşısında duran Merkel, TIME yılın kişisi anketinde yer alan adaylardan biri.

  8. <p>Beşar el-Esad</p>  3 yıl süren iç savaş, ardından IŞİD'in ele geçirdiği Suriye topraklarına rağmen Esad, Şam'da güç gösterisi yapmaya devam ediyor.

    Beşar el-Esad

    3 yıl süren iç savaş, ardından IŞİD'in ele geçirdiği Suriye topraklarına rağmen Esad, Şam'da güç gösterisi yapmaya devam ediyor.

  9. <p>Abdel Fattah el-Sisi</p>  Önceleri Mısır Ordusu'nun başında bulunan Sisi, geçtiğimiz yıl seçimle ülkenin başına gelen Muhammed Mursi'yi deviren general olarak tanındı. Sisi yapılan seçimler sonucunda yeniden seçilerek otoritesini ispatlamış oldu.

    Abdel Fattah el-Sisi

    Önceleri Mısır Ordusu'nun başında bulunan Sisi, geçtiğimiz yıl seçimle ülkenin başına gelen Muhammed Mursi'yi deviren general olarak tanındı. Sisi yapılan seçimler sonucunda yeniden seçilerek otoritesini ispatlamış oldu.

  10. <p>Ebola doktor ve hemşireleri</p>  Afrika başta olmak üzere dünyanın tüm ülkelerinden hastalığın olduğu bölgeye giderek hayatlarını riske atarak can kurtaran doktorlar, şüphesiz 2014 yılına damgasını vuran kişiler arasında başı çekiyor.

    Ebola doktor ve hemşireleri

    Afrika başta olmak üzere dünyanın tüm ülkelerinden hastalığın olduğu bölgeye giderek hayatlarını riske atarak can kurtaran doktorlar, şüphesiz 2014 yılına damgasını vuran kişiler arasında başı çekiyor.

  11. <p>Mitch McConnell</p>  ABD senatosunda çoğunluk sahibi olan Kentucky'li cumhuriyetçi McConnell, 2016 yılında Beyaz Saray'ı yeniden kazanmak istiyor.

    Mitch McConnell

    ABD senatosunda çoğunluk sahibi olan Kentucky'li cumhuriyetçi McConnell, 2016 yılında Beyaz Saray'ı yeniden kazanmak istiyor.

  12. <p>Joko Widodo</p>  Eski mobilya satıcısı, Endonezya'nın yeni Cumhurbaşkanı Widodo, ülkede elit olmayan kesimden seçilen ilk cumhurbaşkanı olarak tarihe geçti.

    Joko Widodo

    Eski mobilya satıcısı, Endonezya'nın yeni Cumhurbaşkanı Widodo, ülkede elit olmayan kesimden seçilen ilk cumhurbaşkanı olarak tarihe geçti.

  13. <p>Kim Kardashian</p>  Adına bir iPhone oyunu bile yapılan Kardashian, evliliği ve medyada yer alan fotoğrafları ile şüphesiz 2014 yılının en çok konuşulan isimlerinden biri oldu.

    Kim Kardashian

    Adına bir iPhone oyunu bile yapılan Kardashian, evliliği ve medyada yer alan fotoğrafları ile şüphesiz 2014 yılının en çok konuşulan isimlerinden biri oldu.

  14. <p>Hasan Ruhani</p>  İran Cumhurbaşkanı Ruhani, batı ülkeleriyle gerçekleştirdiği nükleer görüşmeler ile TIME yılın kişisi aday listesine girdi.

    Hasan Ruhani

    İran Cumhurbaşkanı Ruhani, batı ülkeleriyle gerçekleştirdiği nükleer görüşmeler ile TIME yılın kişisi aday listesine girdi.

  15. <p>Malala Yousafzai</p>  17 yaşındaki Pakistanlı aktivist Yousafzai, kız öğrencilerin eğitimi konusunda gerçekleştirdiği aktivizm konusunda Nobel Barış Ödülü'nü almış ve Nobel literatürüne ödül alan en genç kişi olarak geçmişti.

    Malala Yousafzai

    17 yaşındaki Pakistanlı aktivist Yousafzai, kız öğrencilerin eğitimi konusunda gerçekleştirdiği aktivizm konusunda Nobel Barış Ödülü'nü almış ve Nobel literatürüne ödül alan en genç kişi olarak geçmişti.

  16. <p>Roger Goodell</p>  Amerikan Ulusal Futbol ligi menajeri Goodell, ABD'nin en güçlü spor adamlarından biri olarak görülüyor.

    Roger Goodell

    Amerikan Ulusal Futbol ligi menajeri Goodell, ABD'nin en güçlü spor adamlarından biri olarak görülüyor.

  17. <p>Pete Frates ve Pat Quinn</p>  İkili, sosyal medyada oldukça ses getiren ve ALS hastalığı ile mücadele için dikkat çekme amacı taşıyan "buz kovası ile meydan okuma"nın mucidi...

    Pete Frates ve Pat Quinn

    İkili, sosyal medyada oldukça ses getiren ve ALS hastalığı ile mücadele için dikkat çekme amacı taşıyan "buz kovası ile meydan okuma"nın mucidi...

  18. <p>Joshua Wong</p>  Hong Kong'ta düzenlenen demokrasi protestolarının simge yüzü haline gelen öğrenci-aktivist Wong henüz 18 yaşında.

    Joshua Wong

    Hong Kong'ta düzenlenen demokrasi protestolarının simge yüzü haline gelen öğrenci-aktivist Wong henüz 18 yaşında.

  19. <p>Ayetullah Ali Kameni</p>  İran'ın önde gelen liderlerinden Kameni, Batı ülkeleri ile yapılan nükleer görüşmeler ve ülkesinin IŞİD ile mücadelesi konusunda gösterdiği efor ile biliniyor.

    Ayetullah Ali Kameni

    İran'ın önde gelen liderlerinden Kameni, Batı ülkeleri ile yapılan nükleer görüşmeler ve ülkesinin IŞİD ile mücadelesi konusunda gösterdiği efor ile biliniyor.

  20. <p>John Kerry</p>  Kerry Rusya-Ukrayna ile Ortadoğu'da yaşanan krizleri yönetmek adına 600 bin milden fazla uçuş gerçekleştirerek yorucu bir yıl geçirdi.

    John Kerry

    Kerry Rusya-Ukrayna ile Ortadoğu'da yaşanan krizleri yönetmek adına 600 bin milden fazla uçuş gerçekleştirerek yorucu bir yıl geçirdi.

  21. <p>Shonda Rhimes</p>  Grey's Anatomy, Scandal gibi dünyaca ünlü dizilerin yapımcısı Rhimes, TIME yılın kişisi adaylarından biri olmaya layık görüldü.

    Shonda Rhimes

    Grey's Anatomy, Scandal gibi dünyaca ünlü dizilerin yapımcısı Rhimes, TIME yılın kişisi adaylarından biri olmaya layık görüldü.

  22. <p>Charles ve David Koch</p>  Koch'ların 2014 ara seçimleri sırasında cumhuriyetçi adayları desteklemek adına kurdukları network ve harcadıkları milyon dolarlar, ikilinin gündeme oturmasına sebep olmuştu.

    Charles ve David Koch

    Koch'ların 2014 ara seçimleri sırasında cumhuriyetçi adayları desteklemek adına kurdukları network ve harcadıkları milyon dolarlar, ikilinin gündeme oturmasına sebep olmuştu.

  23. <p>Ted Cruz</p>  Teksas'ın cumhuriyetçi senatörü Cruz'un 2016'daki başkanlık yarışında etkin bir rol oynayacağı düşünülüyor.

    Ted Cruz

    Teksas'ın cumhuriyetçi senatörü Cruz'un 2016'daki başkanlık yarışında etkin bir rol oynayacağı düşünülüyor.

  24. <p>Dilma Rousseff</p>  Ekonomik sorunlarla mücadele eden Brezilya'nın solcu başkanı Rousseff, bu yıl gerçekleşen seçimlerde az bir farkla yeniden başkan seçildi.

    Dilma Rousseff

    Ekonomik sorunlarla mücadele eden Brezilya'nın solcu başkanı Rousseff, bu yıl gerçekleşen seçimlerde az bir farkla yeniden başkan seçildi.

  25. <p>Reed Hastings</p>  Netflix CEO'su Hastings, televizyonun gelecekte nasıl izleneceğinin sinyallerini veriyor.

    Reed Hastings

    Netflix CEO'su Hastings, televizyonun gelecekte nasıl izleneceğinin sinyallerini veriyor.

  26. <p>Thomas Piketty</p>  Gelir eşitsizliği üzerine yaptığı çalışmalar ve yayınlanan kitabı 'Kapital' ile tartışmalara yol açsa da ekonomi dünyasında adından oldukça söz ettirdi.

    Thomas Piketty

    Gelir eşitsizliği üzerine yaptığı çalışmalar ve yayınlanan kitabı 'Kapital' ile tartışmalara yol açsa da ekonomi dünyasında adından oldukça söz ettirdi.

  27. <p>Travis Kalanick</p>  4 yıllık olmasına rağmen 18 milyar dolar değerinde olan akıllı telefon aracılığıyla araç kiralama servisi Uber'in CEO'su, TIME yılın insanı adaylarından biri oldu.

    Travis Kalanick

    4 yıllık olmasına rağmen 18 milyar dolar değerinde olan akıllı telefon aracılığıyla araç kiralama servisi Uber'in CEO'su, TIME yılın insanı adaylarından biri oldu.

  28. Jennifer Lawrence

    Jennifer Lawrence

  29. <p>Rick Perry</p>  Ebola'nın ilk vakalarıyla ilgilenen ve iltica konusunda çalışmalarda bulunan Vali Perry'nin, 2012 yılında katıldığı başkanlık maratonuna yeniden katılabileceği düşünülüyor.

    Rick Perry

    Ebola'nın ilk vakalarıyla ilgilenen ve iltica konusunda çalışmalarda bulunan Vali Perry'nin, 2012 yılında katıldığı başkanlık maratonuna yeniden katılabileceği düşünülüyor.

  30. <p>Tom Frieden</p>  ABD ve Batı Afrika'daki Ebola vakaları konusunda yetkili isim olarak görülen Frieden, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin yöneticisi.

    Tom Frieden

    ABD ve Batı Afrika'daki Ebola vakaları konusunda yetkili isim olarak görülen Frieden, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin yöneticisi.

  31. <p>Kanye West</p>  Kim Kardashian'la bu yıl evlenen ünlü şarkıcı Kanye West, yeni albümü Yeezus için düzenlediği turne ile de 2014 yılında adından sıklıkla söz ettirdi.

    Kanye West

    Kim Kardashian'la bu yıl evlenen ünlü şarkıcı Kanye West, yeni albümü Yeezus için düzenlediği turne ile de 2014 yılında adından sıklıkla söz ettirdi.

  32. <p>Laverne Cox</p>

    Laverne Cox

  33. <p>Janet Yellen</p>  Amerikan Merkez Bankası'nın ilk kadın yöneticisi Yellen, 2014 yılının en konuşulan isimlerinden biri oldu.

    Janet Yellen

    Amerikan Merkez Bankası'nın ilk kadın yöneticisi Yellen, 2014 yılının en konuşulan isimlerinden biri oldu.

  34. <p>Beyoncé</p>  Kendi adını taşıyan video albümün çıkışından bir yıl sonra TV networkü HBO'nun ona özel hazırladığı yaz turnesi ve MTV Video Müzik Ödüllerindeki performansıyla adından oldukça söz ettiren şarkıcı TIME yılın kişisi adaylarından bir diğeri.

    Beyoncé

    Kendi adını taşıyan video albümün çıkışından bir yıl sonra TV networkü HBO'nun ona özel hazırladığı yaz turnesi ve MTV Video Müzik Ödüllerindeki performansıyla adından oldukça söz ettiren şarkıcı TIME yılın kişisi adaylarından bir diğeri.

  35. <p>Papa Francis</p>  Vatikan'da gerçekleştirdiği reformlar, ortadoğu barışı için harcadığı çaba ve diğer global konularda gösterdiği duyarlılıkla 2013 TIME yılın kişisi seçilen Papa Francis, bu yıl yeniden aday oldu.

    Papa Francis

    Vatikan'da gerçekleştirdiği reformlar, ortadoğu barışı için harcadığı çaba ve diğer global konularda gösterdiği duyarlılıkla 2013 TIME yılın kişisi seçilen Papa Francis, bu yıl yeniden aday oldu.

  36. <p>Elizabeth Warren</p>  Massachusett'in demokrat senatörü 2016 seçimlerinde yer almayacak olsa da ekonomik popülizminin, partisine yıllarca yol göstereceği söyleniyor.

    Elizabeth Warren

    Massachusett'in demokrat senatörü 2016 seçimlerinde yer almayacak olsa da ekonomik popülizminin, partisine yıllarca yol göstereceği söyleniyor.

  37. <p>Narendra Modi</p>  Tartışmalı rejim liderliğinden Hindistan'ın başbakanlığına geçen Modi de yılın kişisi adaylarından biri.

    Narendra Modi

    Tartışmalı rejim liderliğinden Hindistan'ın başbakanlığına geçen Modi de yılın kişisi adaylarından biri.

  38. <p>Vladimir Putin</p>  Suriye'de Beşar Esad'ı destekleyen, ardından Ukrayna'nın doğusunda kanlı bir iç savaşın fitilini ateşleyen Putin, ABD'yi karşısına alarak soğuk savaşın adımlarını atan kişi olarak görülüyor.

    Vladimir Putin

    Suriye'de Beşar Esad'ı destekleyen, ardından Ukrayna'nın doğusunda kanlı bir iç savaşın fitilini ateşleyen Putin, ABD'yi karşısına alarak soğuk savaşın adımlarını atan kişi olarak görülüyor.

  39. <p>Tim Cook</p>  Apple Watch ve iPhone 6'nın piyasaya çıkmasının ardından Steve Jobs'ın gölgesinden sıyrılmayı başaran Cook aynı zamanda Fortune 500 listesine de girmeyi başardı.

    Tim Cook

    Apple Watch ve iPhone 6'nın piyasaya çıkmasının ardından Steve Jobs'ın gölgesinden sıyrılmayı başaran Cook aynı zamanda Fortune 500 listesine de girmeyi başardı.

  40. <p>Taylor Swift</p>  Ünlü şarkıcının yeni albümü '1989' 1.3 milyonluk satışla dijital çağın rekorunu kırdı.

    Taylor Swift

    Ünlü şarkıcının yeni albümü '1989' 1.3 milyonluk satışla dijital çağın rekorunu kırdı.

  41. <p>Recep Tayyip Erdoğan</p>  Türkiye'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılın kişisi adaylığına layık görüldü.

    Recep Tayyip Erdoğan

    Türkiye'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılın kişisi adaylığına layık görüldü.

  42. <p>John Oliver</p>  ABD'de yayınlanan "Last Week Tonight" adlı programın yapımcısı ve sunucusu Oliver, sıcak gelişmeleri yakından takip ederek reyting rekorları kırıyor.

    John Oliver

    ABD'de yayınlanan "Last Week Tonight" adlı programın yapımcısı ve sunucusu Oliver, sıcak gelişmeleri yakından takip ederek reyting rekorları kırıyor.

  43. <p>Jeff Bezos</p>  Amazon adlı sitenin CEO'su Bezos, akıllı telefonlar, marketler ve hatta maket uçaklarla yapılan teslimatların, e-ticaretin önüne geçemeyeceğini ispatladı.

    Jeff Bezos

    Amazon adlı sitenin CEO'su Bezos, akıllı telefonlar, marketler ve hatta maket uçaklarla yapılan teslimatların, e-ticaretin önüne geçemeyeceğini ispatladı.

  44. <p>Christopher Nolan</p>  Gişe rekorları kıran pek çok filmin ardındaki dahi yönetmen Christopher Nolan, Interstellar filmi ile adından oldukça söz ettirdi.

    Christopher Nolan

    Gişe rekorları kıran pek çok filmin ardındaki dahi yönetmen Christopher Nolan, Interstellar filmi ile adından oldukça söz ettirdi.

  45. <p>Barack Obama</p>  Amerika'nın 44. başkanı Obama gerek ülkesinde gerekse global anlamda pek çok krizle karşı karşıya kaldı.

    Barack Obama

    Amerika'nın 44. başkanı Obama gerek ülkesinde gerekse global anlamda pek çok krizle karşı karşıya kaldı.

  46. <p>Chibok kızları</p>  Radikal islamcı terör örgütü Boko Haram'ın Nijerya'da kaçırdığı 200'ün üzerinde kız öğrenci, tüm çağrılara rağmen bırakılmadı.

    Chibok kızları

    Radikal islamcı terör örgütü Boko Haram'ın Nijerya'da kaçırdığı 200'ün üzerinde kız öğrenci, tüm çağrılara rağmen bırakılmadı.

  47. <p>Jack Ma</p>  Çin'in e-ticaret sitesi Alibaba'nın kurucusu Ma, teknoloji alanında en geniş çaplı halka arz konusunda şirketinin adını tarihe geçirdi.

    Jack Ma

    Çin'in e-ticaret sitesi Alibaba'nın kurucusu Ma, teknoloji alanında en geniş çaplı halka arz konusunda şirketinin adını tarihe geçirdi.

  48. <p>Benjamin Netanyahu</p>  İsrail Başbakanı Gazze Şeridi'ne düzenlediği ve binlerce Filistinlinin ölümüne sebep olan 50 günlük bir operasyon yürütmüş, bu sebeple Beyaz Saray ile ilişkilerin soğumasına neden olmuştu.

    Benjamin Netanyahu

    İsrail Başbakanı Gazze Şeridi'ne düzenlediği ve binlerce Filistinlinin ölümüne sebep olan 50 günlük bir operasyon yürütmüş, bu sebeple Beyaz Saray ile ilişkilerin soğumasına neden olmuştu.

  49. <p>Mary Barra</p>  General Motors'un ilk kadın CEO'su, firmanın karşı karşıya kaldığı araç çağırmalar karşısında repütasyonu yeniden yapılandırmaya çalışıyor.

    Mary Barra

    General Motors'un ilk kadın CEO'su, firmanın karşı karşıya kaldığı araç çağırmalar karşısında repütasyonu yeniden yapılandırmaya çalışıyor.