Diktatörler Ne Yerdi

Muammer Kaddafi deve sütü içerdi, Hitler gazını kontrol altına almak için...

  1. Muammer Kaddafi deve sütü içerdi, Hitler gazını kontrol altına almak için vejetaryendi, Stalin'in Gürcü şaraplarına düşkünlüğü alkol sorunu olan, dönemin İngiltere Başbakanı Winston Churchill için bile fazlaydı...

    Muammer Kaddafi deve sütü içerdi, Hitler gazını kontrol altına almak için vejetaryendi, Stalin'in Gürcü şaraplarına düşkünlüğü alkol sorunu olan, dönemin İngiltere Başbakanı Winston Churchill için bile fazlaydı...

  2. Victoria Clark ve Melissa Scott tarafından kaleme alınan "Diktatörlerin Akşam Yemekleri" adlı kitap, 20'nci yüzyıla damgasını vurmuş ünlü liderlerin sevdikleri yemekleri ve ilginç beslenme anlayışlarını da masaya yatırdı.

    Victoria Clark ve Melissa Scott tarafından kaleme alınan "Diktatörlerin Akşam Yemekleri" adlı kitap, 20'nci yüzyıla damgasını vurmuş ünlü liderlerin sevdikleri yemekleri ve ilginç beslenme anlayışlarını da masaya yatırdı.

  3. Yazarlara göre, Sovyetler Birliği Devlet Başkanı Josef Stalin, Gürcü mezelerinin gelip gittiği ve sabah beşlere kadar süren içki masaları kurdururdu.

    Yazarlara göre, Sovyetler Birliği Devlet Başkanı Josef Stalin, Gürcü mezelerinin gelip gittiği ve sabah beşlere kadar süren içki masaları kurdururdu.

  4. Yazarlar, özellikle Gürcü şarabı ve bir çeşit ceviz sosu olan 'satsivi'ye bayılan Stalin'in aşçısının da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dedesi Spidron Putin olduğunu belirtiyor.

    Yazarlar, özellikle Gürcü şarabı ve bir çeşit ceviz sosu olan 'satsivi'ye bayılan Stalin'in aşçısının da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dedesi Spidron Putin olduğunu belirtiyor.

  5. Libya'nın NATO müdahalesiyle devrilen Cumhurbaşkanı Muammer Kaddafi heybetli bir görüntü için deve sütünü tercih ettiğinden sürekli olarak gaz problemlerinden yakınıyordu.

    Libya'nın NATO müdahalesiyle devrilen Cumhurbaşkanı Muammer Kaddafi heybetli bir görüntü için deve sütünü tercih ettiğinden sürekli olarak gaz problemlerinden yakınıyordu.

  6. Yazarlara göre, Nazi lideri Adolf Hitler'in vejetaryen olmasının nedeniyse gaz problemiydi.

    Yazarlara göre, Nazi lideri Adolf Hitler'in vejetaryen olmasının nedeniyse gaz problemiydi.

  7. Saddam'ın şekerleme ve çikolatalara düşkünlüğü de kitaptaki bir başka ilginç detay.

    Saddam'ın şekerleme ve çikolatalara düşkünlüğü de kitaptaki bir başka ilginç detay.

  8. Nitekim yazarlar Saddam'ın ABD askerlerince yakalandığı sırada yanında bazı çikolata ve şekerlerin olduğunu öne sürüyor.

    Nitekim yazarlar Saddam'ın ABD askerlerince yakalandığı sırada yanında bazı çikolata ve şekerlerin olduğunu öne sürüyor.

  9. Kuzey Kore'nin eski lideri Kim Il-sung, yiyeceği tüm pirinç tanelerini tek tek seçtirirdi. Hatta tek amacı, liderin yaşam süresini uzatmanın yollarını araştırmak olan bir enstitü bile kurulmuştu.

    Kuzey Kore'nin eski lideri Kim Il-sung, yiyeceği tüm pirinç tanelerini tek tek seçtirirdi. Hatta tek amacı, liderin yaşam süresini uzatmanın yollarını araştırmak olan bir enstitü bile kurulmuştu.

  10. Kuzey Kore'nin eski lideri Kim Il-sung, yiyeceği tüm pirinç tanelerini tek tek seçtirirdi. Hatta tek amacı, liderin yaşam süresini uzatmanın yollarını araştırmak olan bir enstitü bile kurulmuştu.

    Kuzey Kore'nin eski lideri Kim Il-sung, yiyeceği tüm pirinç tanelerini tek tek seçtirirdi. Hatta tek amacı, liderin yaşam süresini uzatmanın yollarını araştırmak olan bir enstitü bile kurulmuştu.

  11. Tavuğun her türlüsünü seven Rumen Komünist Partisi lideri Nicolae Çavuşesku ise gittiği her yere yiyeceğini götürerek ziyaret ettiği yabancı liderleri kızdırırdı.

    Tavuğun her türlüsünü seven Rumen Komünist Partisi lideri Nicolae Çavuşesku ise gittiği her yere yiyeceğini götürerek ziyaret ettiği yabancı liderleri kızdırırdı.

  12. Portekizli Antonio Salazar ise çocukluğunun yoksul günlerini hatırlattığı için sardalya severdi.

    Portekizli Antonio Salazar ise çocukluğunun yoksul günlerini hatırlattığı için sardalya severdi.

  13. Mao'nun ise sıkı bir etobur olduğu biliniyordu.

    Mao'nun ise sıkı bir etobur olduğu biliniyordu.