Dünyanın En Tehlikeli Seri Katilleri!

Kilometrelerce öteden yüzlerce insan öldürdüler

  1. <br><b>1. Simo Hayha</b></br>  705 kayıda geçmiş ölüm. ( 505'i tüfekle, 200'ü makineli tabancayla) Makineli tüfek kullanan Finli asker şimdiye kadar herhangi bir savaşta en çok insan öldüren keskin nişancı olarak kayıtlara geçti.


    1. Simo Hayha
    705 kayıda geçmiş ölüm. ( 505'i tüfekle, 200'ü makineli tabancayla) Makineli tüfek kullanan Finli asker şimdiye kadar herhangi bir savaşta en çok insan öldüren keskin nişancı olarak kayıtlara geçti.

  2. Şimdiki Finlandiya-Rusya sınırı yakınlarında olan Rautjarvi'de doğan Hayha, 1925'te orduya katıldı. Soğuk Savaş sırasında keskin nişancı olarak görev yapan Hayha 100 gün içerisinde

    Şimdiki Finlandiya-Rusya sınırı yakınlarında olan Rautjarvi'de doğan Hayha, 1925'te orduya katıldı. Soğuk Savaş sırasında keskin nişancı olarak görev yapan Hayha 100 gün içerisinde

  3. 505 tanesi kayıtlara geçmiş 542 tanesi resmi olarak açıklanmamış ölüme sebep oldu. Keskin nişancı olarak yaptığı görev sonrasında makineli tabanca kullanmaya başlayan Hayha 200 kişiyi daha öldürerek toplam kurban sayısını 705'e çıkardı.

    505 tanesi kayıtlara geçmiş 542 tanesi resmi olarak açıklanmamış ölüme sebep oldu. Keskin nişancı olarak yaptığı görev sonrasında makineli tabanca kullanmaya başlayan Hayha 200 kişiyi daha öldürerek toplam kurban sayısını 705'e çıkardı.

  4. <br><b>2. Carlos Norman Hathcock II</b></br>  93 kayıda geçmiş ölüm Hathcock Deniz Piyadeleri Teşkilatı'nda en etkileyici kayılardan birine sahip. Keskin nişancıların tarihinde en ünlü atışı yapan kişi Hathcock'tu.


    2. Carlos Norman Hathcock II
    93 kayıda geçmiş ölüm Hathcock Deniz Piyadeleri Teşkilatı'nda en etkileyici kayılardan birine sahip. Keskin nişancıların tarihinde en ünlü atışı yapan kişi Hathcock'tu.

  5. Çok uzak bir mesafeden atış yapan Hathcock düşmanin siperini delmeyi ve askeri gözünden vurarak öldürmeyi başarmıştı. Düşmanın arasındaki keskin nişancıyı gözetlemeye çıkan Hathcock siperlerde bir anlığına gördüğü ışık yansımasına doğru nişan alarak yaptı

    Çok uzak bir mesafeden atış yapan Hathcock düşmanin siperini delmeyi ve askeri gözünden vurarak öldürmeyi başarmıştı. Düşmanın arasındaki keskin nişancıyı gözetlemeye çıkan Hathcock siperlerde bir anlığına gördüğü ışık yansımasına doğru nişan alarak yaptı

  6. <br><b>3. Adelbert F. Waldron</b></br>  109 kayıda geçmiş ölüm. Waldron şimdiye kadar en çok kayıda geçmiş kurbanı bulunan Amerikalı keskin nişancı ünvanının sahibi. Onu bu kadar ünlü yapan özelliklerinden biri de atışlarının aldıkça isabetli olması.


    3. Adelbert F. Waldron
    109 kayıda geçmiş ölüm. Waldron şimdiye kadar en çok kayıda geçmiş kurbanı bulunan Amerikalı keskin nişancı ünvanının sahibi. Onu bu kadar ünlü yapan özelliklerinden biri de atışlarının aldıkça isabetli olması.

  7. Inside the Crosshairs: Snipers in Vietnam' kitabındaki bir alıntıya göre Waldron Mekong Nehri'nde bir teknenin üzerindeyken kendisine yapılan bir atışa hedefi saniyesinde belirleyerek karşılık vermesi ile biliniyor.

    Inside the Crosshairs: Snipers in Vietnam' kitabındaki bir alıntıya göre Waldron Mekong Nehri'nde bir teknenin üzerindeyken kendisine yapılan bir atışa hedefi saniyesinde belirleyerek karşılık vermesi ile biliniyor.

  8. <br><b>4. Onbaşı Francis Pegahmagabow</b></br>  378 kayıda geçmiş ölüm. 300'ün üstünde rehine. Ordu tarafından üç kere madalyaya layık görülen ve iki kere ciddi olarak yaralanan onbaşı, uzman bir keskin nişancı ve iz sürücüydü.


    4. Onbaşı Francis Pegahmagabow
    378 kayıda geçmiş ölüm. 300'ün üstünde rehine. Ordu tarafından üç kere madalyaya layık görülen ve iki kere ciddi olarak yaralanan onbaşı, uzman bir keskin nişancı ve iz sürücüydü.

  9. <br><b>5. Lyudmila Pavlichenko</b></br>  309 kayıda geçmiş ölüm. İlk iki kurbanını Belyayevka yakınında makineli tüfek kullanarak öldürmüştü. Katıldığı ilk çatışma Odessa'daydı.


    5. Lyudmila Pavlichenko
    309 kayıda geçmiş ölüm. İlk iki kurbanını Belyayevka yakınında makineli tüfek kullanarak öldürmüştü. Katıldığı ilk çatışma Odessa'daydı.

  10. <br><b>6. Vasily Zaytsev</b></br>  242 kayıda geçmiş ölüm. Yeleninskoye doğumlu olan Zaytsev Stalingrad'dan önce Sovyet Donanması'nda katip olarak görev yapıyordu.


    6. Vasily Zaytsev
    242 kayıda geçmiş ölüm. Yeleninskoye doğumlu olan Zaytsev Stalingrad'dan önce Sovyet Donanması'nda katip olarak görev yapıyordu.

  11. <br><b>7. Rob Furlong</b></br>  Kanada Askeri Kuvvetleri'nin eski onbaşılarından olan Furlong, 2,430 metre ile tarihte en uzun mesafeden öldürme rekorunu elinde tutuyor


    7. Rob Furlong
    Kanada Askeri Kuvvetleri'nin eski onbaşılarından olan Furlong, 2,430 metre ile tarihte en uzun mesafeden öldürme rekorunu elinde tutuyor

  12. <br><b>8. Charles 'Chuck' Mawhinney</b></br>  103 kayıda geçmiş ölüm Çocukken avcılığa ilgi duyan Mawhinney 1967'de donanmaya katıldı.


    8. Charles 'Chuck' Mawhinney
    103 kayıda geçmiş ölüm Çocukken avcılığa ilgi duyan Mawhinney 1967'de donanmaya katıldı.

  13. <br><b>9. Astsubay Grace</b></br>  9 Mayıs 1864 tarihinde konfederasyon nişancılarından olan Astsubay Grace o zamanlar imkansız olarak görülen bir vuruş yaptı.


    9. Astsubay Grace
    9 Mayıs 1864 tarihinde konfederasyon nişancılarından olan Astsubay Grace o zamanlar imkansız olarak görülen bir vuruş yaptı.

  14. <br><b>10. Thomas Plunkett</b></br>  Plunkett 95. İngiliz Piyade Birliği'nde görev yapan İrlandalı bir askerdi. Bu kadar ünlü olmasının sebebi ise önemli bir Fransız generali olan Auguste Marie François Colbert'i öldürmüş olması.


    10. Thomas Plunkett
    Plunkett 95. İngiliz Piyade Birliği'nde görev yapan İrlandalı bir askerdi. Bu kadar ünlü olmasının sebebi ise önemli bir Fransız generali olan Auguste Marie François Colbert'i öldürmüş olması.

  15. <br><b>Seri katilin inanılmaz arşivi</b></br>  ABD'de California Orange County'de 12 yaşındaki bir kız çocuğuyla ölümleri on yıllardır sır kalan 4 kadını öldürmekten suçlu bulunan fotoğrafçı Rodney Alcala yalnızca kadınları hedefleyen en azılı seri katillerden biri.


    Seri katilin inanılmaz arşivi
    ABD'de California Orange County'de 12 yaşındaki bir kız çocuğuyla ölümleri on yıllardır sır kalan 4 kadını öldürmekten suçlu bulunan fotoğrafçı Rodney Alcala yalnızca kadınları hedefleyen en azılı seri katillerden biri.

  16. Seri katilin dolabında öldürdüğü kadınlara ait 100'den fazla fotoğraf bulundu...

    Seri katilin dolabında öldürdüğü kadınlara ait 100'den fazla fotoğraf bulundu...

  17. Polis, 1970'lerde çekilen karelerdeki en az dört kadının "kayıp" olduğu belirlenince fotoğraflarını basına verdi.

    Polis, 1970'lerde çekilen karelerdeki en az dört kadının "kayıp" olduğu belirlenince fotoğraflarını basına verdi.

  18. Alcala, 30'dan fazla cinayet işleyen en büyük seri katil olan Amerikalı Ted Bundy'yi bile geride bıraktı...

    Alcala, 30'dan fazla cinayet işleyen en büyük seri katil olan Amerikalı Ted Bundy'yi bile geride bıraktı...

  19. Orange County Mahkemesi'nde sunulan kanıtlar Alcala'nın bir kurbanını çivi sökmek için kullanılan ucu kıvrık bir çekiçle öldürdüğünü... Diğer kadınlarıysa bayılana kadar boğazlarını sıkmasının ardından tekrar hayata döndürdüğü, bu işlemi defalarca tekrar ederek öldürdüğünü ortaya koydu...

    Orange County Mahkemesi'nde sunulan kanıtlar Alcala'nın bir kurbanını çivi sökmek için kullanılan ucu kıvrık bir çekiçle öldürdüğünü... Diğer kadınlarıysa bayılana kadar boğazlarını sıkmasının ardından tekrar hayata döndürdüğü, bu işlemi defalarca tekrar ederek öldürdüğünü ortaya koydu...

  20. İşte öldürdüğü kadınların fotoğraflarını da çeken Alcala'nın arşivinden çıkan o fotoğraflar...

    İşte öldürdüğü kadınların fotoğraflarını da çeken Alcala'nın arşivinden çıkan o fotoğraflar...