İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Tarihe Geçmiş Salaklıklar

Okuyunca sizde şaşıracaksınız...

  1. 1971'de yağmurun toprak kaymalarına etkisini incelemek isteyen Japon bilim adamları, bir tepeyi yangın hortumlarıyla bolca suladılar. Bu kontrölsüz deney yüzünden tepenin çökmesi sonucu meydana gelen heyelanda, dört bilim adamıyla 11 izleyici hayatını kaybetti...

    1971'de yağmurun toprak kaymalarına etkisini incelemek isteyen Japon bilim adamları, bir tepeyi yangın hortumlarıyla bolca suladılar. Bu kontrölsüz deney yüzünden tepenin çökmesi sonucu meydana gelen heyelanda, dört bilim adamıyla 11 izleyici hayatını kaybetti...

  2. Şaşkın hakemler<br>  1932 yılında, Los Angeles olimpiyatlarında Fransız atlet Jules Noel'in disk atmada kırdığı olimpiyat rekoru sayılmadı. Atışı izlemesi gereken bütün hakemler, sırıkla yüksek atlama yarışmasını izlemek için arkalarını dönmüşlerdi.

    Şaşkın hakemler
    1932 yılında, Los Angeles olimpiyatlarında Fransız atlet Jules Noel'in disk atmada kırdığı olimpiyat rekoru sayılmadı. Atışı izlemesi gereken bütün hakemler, sırıkla yüksek atlama yarışmasını izlemek için arkalarını dönmüşlerdi.

  3. Gülmekten ölmüş  <br>  1975'te İngiliz çift, bir televizyon programı izlerken, eşlerden biri yarım saatlik bir gülme krizine tutuldu. Kendini durduramayan koca, karısının tüm müdahalesine rağmen gülmekten öldü. Eşi cenazeden sonra, programın yapımcılarına bir mektup yazarak, kocasını hayatının son dakikalarında bu kadar mutlu ettikleri için teşekkür etti.

    Gülmekten ölmüş
    1975'te İngiliz çift, bir televizyon programı izlerken, eşlerden biri yarım saatlik bir gülme krizine tutuldu. Kendini durduramayan koca, karısının tüm müdahalesine rağmen gülmekten öldü. Eşi cenazeden sonra, programın yapımcılarına bir mektup yazarak, kocasını hayatının son dakikalarında bu kadar mutlu ettikleri için teşekkür etti.

  4. Şüpheli Salak Olunca<br>    Pennsylvania Radnor'da bir şüpheliyi sorguya çeken polis, kafasına metal bir süzgeç yerleştirip tellerle fotokopi makinasına bağlayarak düşündüklerini kaydettiklerine inandırdılar. Zihninin okunduğuna inanan şüpheli suçunu itiraf etti.

    Şüpheli Salak Olunca
    Pennsylvania Radnor'da bir şüpheliyi sorguya çeken polis, kafasına metal bir süzgeç yerleştirip tellerle fotokopi makinasına bağlayarak düşündüklerini kaydettiklerine inandırdılar. Zihninin okunduğuna inanan şüpheli suçunu itiraf etti.

  5. İnatçı Başkan<br>    1840'da ABD başkanlığına seçilen William Henry Harrison, Washington'da açık havada düzenlenen göreve başlama töreninde uzun bir konuşma yaptı. Şapka ve palto giymeyi reddederek yaptığı bu uzun konuşma sonucu zatürre olan yeni başkan, sadece bir ay görev yaptıktan sonra zaatüreden öldü.

    İnatçı Başkan
    1840'da ABD başkanlığına seçilen William Henry Harrison, Washington'da açık havada düzenlenen göreve başlama töreninde uzun bir konuşma yaptı. Şapka ve palto giymeyi reddederek yaptığı bu uzun konuşma sonucu zatürre olan yeni başkan, sadece bir ay görev yaptıktan sonra zaatüreden öldü.

  6. Sözünün Eri Kadın<br>    1983'de mağazada hırsızlık yaparken yakalanan San Diegolu bir kadın, polislere eger onu bırakmazlarsa morarana kadar nefesini tutacağını söyledi. Polisler kadını bırakmadılar, o da gerçekten ölünceye kadar nefesini tuttu.

    Sözünün Eri Kadın
    1983'de mağazada hırsızlık yaparken yakalanan San Diegolu bir kadın, polislere eger onu bırakmazlarsa morarana kadar nefesini tutacağını söyledi. Polisler kadını bırakmadılar, o da gerçekten ölünceye kadar nefesini tuttu.

  7. Kim O Mühendis?<br>    1962'de Marine1 adlı füze, rotayı belirleyen bilgisayar programında bir -(eksi) işaretinin yanlış yere konulması yüzünden rotasından çıkınca, dünyaya çarpmaması için havaya uçuruldu. Bu operasyon 18,5 milyon dolara mal oldu.

    Kim O Mühendis?
    1962'de Marine1 adlı füze, rotayı belirleyen bilgisayar programında bir -(eksi) işaretinin yanlış yere konulması yüzünden rotasından çıkınca, dünyaya çarpmaması için havaya uçuruldu. Bu operasyon 18,5 milyon dolara mal oldu.

  8. Kesmeyen Jilet<br>    Gillette şirketi, 1902 yılında sattığı jiletlerin sakallarını kesmediğini söyleyen bir çok müşterinin şikayetlerine maruz kaldı. Gillette yetkilileri, bu çok sayıdaki mutsuz müşterinin tıraş olmadan önce jiletin sarıldığı kağıdı çıkarmadıklarını fark ettiler.

    Kesmeyen Jilet
    Gillette şirketi, 1902 yılında sattığı jiletlerin sakallarını kesmediğini söyleyen bir çok müşterinin şikayetlerine maruz kaldı. Gillette yetkilileri, bu çok sayıdaki mutsuz müşterinin tıraş olmadan önce jiletin sarıldığı kağıdı çıkarmadıklarını fark ettiler.