Biberin 'Acı' Gücü

Sağlığınıza sağlık katmak için biberin gücünden faydalanın

  1. Biber, besin maddeleri ve vitaminlerle dolu olup birçok yemeğe lezzet katar. Sağlığınıza sağlık katmak için neden biberin gücünden faydalanmanız gerektiğini bilin.

    Biber, besin maddeleri ve vitaminlerle dolu olup birçok yemeğe lezzet katar. Sağlığınıza sağlık katmak için neden biberin gücünden faydalanmanız gerektiğini bilin.

  2. Renkli dolmalık biberler A vitamini, B vitaminlerinin çoğu, C vitamini, E ve K vitaminleri dahil olmak üzere birçok vitamini barındırır.

    Renkli dolmalık biberler A vitamini, B vitaminlerinin çoğu, C vitamini, E ve K vitaminleri dahil olmak üzere birçok vitamini barındırır.

  3. Bütün bu besin maddeleri vücudunuzu kan pıhtılaşmasından hücresel solunuma kadar birçok fonksiyonda destekler.

    Bütün bu besin maddeleri vücudunuzu kan pıhtılaşmasından hücresel solunuma kadar birçok fonksiyonda destekler.

  4. Renkli biberler kalsiyum, demir, magnezyum, manganez, fosfor ve potasyum sağlayarak vücudunuzun mineral seviyesini artırabilir. Bu mineraller beyin fonksiyonlarınızın düzgün çalışmasını sağlamaya, kalp atışlarınızı düzenlemeye ve birçok yaşamsal fonksiyona katkıda bulunur.

    Renkli biberler kalsiyum, demir, magnezyum, manganez, fosfor ve potasyum sağlayarak vücudunuzun mineral seviyesini artırabilir. Bu mineraller beyin fonksiyonlarınızın düzgün çalışmasını sağlamaya, kalp atışlarınızı düzenlemeye ve birçok yaşamsal fonksiyona katkıda bulunur.

  5. Vücudumuz enerji harcadıkça zararlı oksijen serbest radikalleri oluşturuyor. Bu zararlı bileşikler hasar yaratmadan evvel vücut onları yok etmek için çeşitli maddeler üretir. Renkli biberler vücudun oluşturduğu bu doğal bariyere serbest radikallerle savaşıcı bileşiklerle katkı sağlar.

    Vücudumuz enerji harcadıkça zararlı oksijen serbest radikalleri oluşturuyor. Bu zararlı bileşikler hasar yaratmadan evvel vücut onları yok etmek için çeşitli maddeler üretir. Renkli biberler vücudun oluşturduğu bu doğal bariyere serbest radikallerle savaşıcı bileşiklerle katkı sağlar.

  6. Biberler olgunlaştıkça renkleri yeşilden sarıya ve sonra kırmızıya döner. Bu değişim meydana gelirken C vitamini seviyeleri artar. Kırmızı biber tüketmek C vitamini alımınızı en üst seviyeye çıkarır.

    Biberler olgunlaştıkça renkleri yeşilden sarıya ve sonra kırmızıya döner. Bu değişim meydana gelirken C vitamini seviyeleri artar. Kırmızı biber tüketmek C vitamini alımınızı en üst seviyeye çıkarır.

  7. Renkli biberler hali hazırda harika atıştırmalıklardır ve her öğününüze eklenebilirler. Daha olgun olan kırmızı ve sarı biberler daha tatlıdır bu da onları tek başına birer atıştırmalık olarak cazip hale getirir.

    Renkli biberler hali hazırda harika atıştırmalıklardır ve her öğününüze eklenebilirler. Daha olgun olan kırmızı ve sarı biberler daha tatlıdır bu da onları tek başına birer atıştırmalık olarak cazip hale getirir.

  8. İki tane biber yalnızca 30 kalori ve tahmin edemeyeceğiniz kadar besin maddesi ve lifle dolu. Biber aynı zamanda içine kattığınız her yemeğe sağlık katar.

    İki tane biber yalnızca 30 kalori ve tahmin edemeyeceğiniz kadar besin maddesi ve lifle dolu. Biber aynı zamanda içine kattığınız her yemeğe sağlık katar.

  9. Renkli biberler lutein isimli bir bileşik içerirler. Bu madde göz sağlığında önemli bir rol oynar. Biber aynı zamanda sağlıklı gözlere katkıda bulunmasıyla bilinen bir diğer kimyasal olan zeaksantin içerir. Bu maddeleri daha fazla tüketiyor olmak maküler dejenerasyon riskinizin azalmasına yardımcı olur.

    Renkli biberler lutein isimli bir bileşik içerirler. Bu madde göz sağlığında önemli bir rol oynar. Biber aynı zamanda sağlıklı gözlere katkıda bulunmasıyla bilinen bir diğer kimyasal olan zeaksantin içerir. Bu maddeleri daha fazla tüketiyor olmak maküler dejenerasyon riskinizin azalmasına yardımcı olur.