Sultan Fatih'in Gülleleri Bulundu

Takkeli Dağ'ında Fatih Sultan Mehmet dönemine ait gülleler bulundu

  1. Konya'nın birçok medeniyete beşiklik eden Takkeli Dağ'ındaki kalede yapılan kazıda, Fatih Sultan Mehmet dönemine ait gülleler bulundu.

    Konya'nın birçok medeniyete beşiklik eden Takkeli Dağ'ındaki kalede yapılan kazıda, Fatih Sultan Mehmet dönemine ait gülleler bulundu.

  2. Necmettin Erbakan Üniversitesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çaycı: "Fatih Sultan Mehmet'in güllelerini kazı sırasında etrafa dağılmış vaziyette bulduk. Sayımları yapıldı ve müzeye teslim edildi"

    Necmettin Erbakan Üniversitesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çaycı: "Fatih Sultan Mehmet'in güllelerini kazı sırasında etrafa dağılmış vaziyette bulduk. Sayımları yapıldı ve müzeye teslim edildi"

  3. Anadolu Selçuklu başkenti Konya'da birçok medeniyete beşiklik eden ve efsanelere konu olan 5 bin yıllık sur ile sarnıçların bulunduğu Takkeli Dağ'daki kalede Fatih Sultan Mehmet'in gülleleri gün yüzüne çıkarıldı

    Anadolu Selçuklu başkenti Konya'da birçok medeniyete beşiklik eden ve efsanelere konu olan 5 bin yıllık sur ile sarnıçların bulunduğu Takkeli Dağ'daki kalede Fatih Sultan Mehmet'in gülleleri gün yüzüne çıkarıldı

  4. Merkez Selçuklu ilçesi sınırlarında bulunan Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu, Karamanoğulları ve Osmanlı'ya kadar binlerce yıldır birçok medeniyetin izlerini taşıyan dağdaki Gevele Kalesi'nde yürütülen kazılarda önemli bulgulara ulaşıldı.

    Merkez Selçuklu ilçesi sınırlarında bulunan Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu, Karamanoğulları ve Osmanlı'ya kadar binlerce yıldır birçok medeniyetin izlerini taşıyan dağdaki Gevele Kalesi'nde yürütülen kazılarda önemli bulgulara ulaşıldı.

  5. Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Çaycı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazının Selçuklu Belediyesi, Konya Müzeler Müdürlüğü ve üniversitenin işbirliğinde yürütüldüğünü söyledi.

    Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Çaycı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazının Selçuklu Belediyesi, Konya Müzeler Müdürlüğü ve üniversitenin işbirliğinde yürütüldüğünü söyledi.

  6. Kalenin yapısı ve konumundan dolayı tarih boyunca doğal bir gözetleme kulesi olarak kullanıldığını vurgulayan Çaycı, kentin savunması açısından önemli rol üstlendiğini kaydetti.

    Kalenin yapısı ve konumundan dolayı tarih boyunca doğal bir gözetleme kulesi olarak kullanıldığını vurgulayan Çaycı, kentin savunması açısından önemli rol üstlendiğini kaydetti.