Unutulmayan Gaflar

İşte spikerlerin hafızalara kazınan o anları.

  1. TV ekranlarının en ciddi simaları olarak bilinen spikerler de bazen ekran karşısındaki milyonlanı gülümseten ve uzun süre konuşulan olayların kahramanı olabiliyorlar.  <br>  Bazıları istemeden, bazıları da bilerek.

    TV ekranlarının en ciddi simaları olarak bilinen spikerler de bazen ekran karşısındaki milyonlanı gülümseten ve uzun süre konuşulan olayların kahramanı olabiliyorlar.
    Bazıları istemeden, bazıları da bilerek.

  2. CNN Türk'ün deneyimli spikeri Özge Uzun da çok konuşulan bir canlı yayın kazası yaşadı.  <br>  Uzun, Ocak ayının son günlerinde Ankara'da yoğun şekilde yağan karla ilgili bir haber sunarken okulların yarı yıl tatiline girdiğini unutunca kendisine Twitter'dan mesaj gönderen seyircilerin kurbanı oldu.

    CNN Türk'ün deneyimli spikeri Özge Uzun da çok konuşulan bir canlı yayın kazası yaşadı.
    Uzun, Ocak ayının son günlerinde Ankara'da yoğun şekilde yağan karla ilgili bir haber sunarken okulların yarı yıl tatiline girdiğini unutunca kendisine Twitter'dan mesaj gönderen seyircilerin kurbanı oldu.

  3. Uzun "kar yağışı sonrasında izleyiciler okulların tatil olup olmadığını soruyor. Biz de merakla bekliyoruz. Acaba okullar tatil olacak mı" dedi.  <br>  Kısa süre sonra yaptığı hatayı fark eden Uzun iki elini yüzüne götürerek şaşkınlığını dile getirdi.  <br>  Uzun "Çok kızardım galiba" diyerek seyircilerden özür diledi.

    Uzun "kar yağışı sonrasında izleyiciler okulların tatil olup olmadığını soruyor. Biz de merakla bekliyoruz. Acaba okullar tatil olacak mı" dedi.
    Kısa süre sonra yaptığı hatayı fark eden Uzun iki elini yüzüne götürerek şaşkınlığını dile getirdi.
    Uzun "Çok kızardım galiba" diyerek seyircilerden özür diledi.

  4. NTV'nin en sevimli ekran yüzlerinden Sonay Dikkaya da yayında olduğunu fark etmeyince çok konuşulan bir 'kazaya' imza attı.

    NTV'nin en sevimli ekran yüzlerinden Sonay Dikkaya da yayında olduğunu fark etmeyince çok konuşulan bir 'kazaya' imza attı.

  5. Dikkaya, haberi sunduktan sonra konuyla ilgili VTR yayına girdi.  <br>  Bir başka ses haberi verirken bu arada da Dikkaya'nın sesi duyuldu: "Bacağım gözükmüyor değil mi?"  <br>  Dikkaya'nın rejiyle yaptığı bu konuşma birebir ekrana yansıdı.

    Dikkaya, haberi sunduktan sonra konuyla ilgili VTR yayına girdi.
    Bir başka ses haberi verirken bu arada da Dikkaya'nın sesi duyuldu: "Bacağım gözükmüyor değil mi?"
    Dikkaya'nın rejiyle yaptığı bu konuşma birebir ekrana yansıdı.

  6. Canlı yayın kazası yaşayan bir başka spiker de Simge Fıstıkoğlu.  <br>  Habertürk'te gece kuşağı haberlerini sunan Fıstıkoğlu dalgınlık ya da aceleyle saçında maşa teliyle ekrana çıktı.

    Canlı yayın kazası yaşayan bir başka spiker de Simge Fıstıkoğlu.
    Habertürk'te gece kuşağı haberlerini sunan Fıstıkoğlu dalgınlık ya da aceleyle saçında maşa teliyle ekrana çıktı.

  7. Sunduğu ilk haberden sonra rejinin de uyarısıyla durumu fark eden Fıstıkoğlu, daha sonra saçındaki teli çıkardı.

    Sunduğu ilk haberden sonra rejinin de uyarısıyla durumu fark eden Fıstıkoğlu, daha sonra saçındaki teli çıkardı.

  8. TRT ana haber bülteninde, spiker Seval Çöpür'ün Türkiye'nin bu yılki Eurovision temsilcisi Can Bonomo'ya sorduğu soru da uzun süre konuşuldu.  <br>  Çöpür "illüzyon" ve "illüstrasyon" kelimelerini karıştırınca gülümseten bir hataya imza attı.

    TRT ana haber bülteninde, spiker Seval Çöpür'ün Türkiye'nin bu yılki Eurovision temsilcisi Can Bonomo'ya sorduğu soru da uzun süre konuşuldu.
    Çöpür "illüzyon" ve "illüstrasyon" kelimelerini karıştırınca gülümseten bir hataya imza attı.

  9. Çöpür, "Küçük bir araştırma yaptık, hobileriniz arasında illüzyon ve fotoğraf varmış" dedi. Soruya şaşıran Can Bonomo, "İllüzyon değil illüstrasyon" diyerek düzeltme yaptı.

    Çöpür, "Küçük bir araştırma yaptık, hobileriniz arasında illüzyon ve fotoğraf varmış" dedi. Soruya şaşıran Can Bonomo, "İllüzyon değil illüstrasyon" diyerek düzeltme yaptı.

  10. TRT ekranlarının en ilginç hava durumu sunucularından biriydi Ersin İmer..

    TRT ekranlarının en ilginç hava durumu sunucularından biriydi Ersin İmer..

  11. Hava sıcaklıklarının eksi derecelere düştüğü bir kış gecesi sunumunu bitirirken muzip bir gülümsemeyle "hepinize donsuz geceler dilerim sayın seyirciler" dedi ve o anda hayatı değişti.<br>    Kurduğu bu cümle ertesi gün bütün gazetelere haber oldu. İmer, hava durumu sunuculuğundan alınıp masa başı bir göreve verildi. Başına gelen bu durumun üzüntüsüne kapılan İmer, felç geçirdi ve sonra da 61 yaşındayken hayata veda etti.

    Hava sıcaklıklarının eksi derecelere düştüğü bir kış gecesi sunumunu bitirirken muzip bir gülümsemeyle "hepinize donsuz geceler dilerim sayın seyirciler" dedi ve o anda hayatı değişti.
    Kurduğu bu cümle ertesi gün bütün gazetelere haber oldu. İmer, hava durumu sunuculuğundan alınıp masa başı bir göreve verildi. Başına gelen bu durumun üzüntüsüne kapılan İmer, felç geçirdi ve sonra da 61 yaşındayken hayata veda etti.

  12. Bir dönemin gözde haber spikerlerinden Defne Samyeli oyuncak pandayla uçak kaçırılması olayıyla ilgili bir röportaj yapıyordu ki hiç unutulmayan o soruyu sordu:

    Bir dönemin gözde haber spikerlerinden Defne Samyeli oyuncak pandayla uçak kaçırılması olayıyla ilgili bir röportaj yapıyordu ki hiç unutulmayan o soruyu sordu:

  13. "Panda canlı mıydı efendim"

    "Panda canlı mıydı efendim"

  14. Türkiye'nin ilk özel televizyonu Magic Box'ın haber spikerlerinden Kaan Yakuphanoğullarından'ın başına güldüren bir olay geldi...

    Türkiye'nin ilk özel televizyonu Magic Box'ın haber spikerlerinden Kaan Yakuphanoğullarından'ın başına güldüren bir olay geldi...

  15. Yakuphanoğullarından tam haber okurken bir anda arkasında bulunan dekorun bir parçası kafasına düştü.

    Yakuphanoğullarından tam haber okurken bir anda arkasında bulunan dekorun bir parçası kafasına düştü.

  16. Deneyimli spor spikeri Ümit Aktan'ın şu sözleri de ekran karşısındaki seyirciyi hem gülümsetip hem şaşırtmıştı:

    Deneyimli spor spikeri Ümit Aktan'ın şu sözleri de ekran karşısındaki seyirciyi hem gülümsetip hem şaşırtmıştı:

  17. "Gollerimizi Hagi ile Arif attı sayın seyirciler. Bu tablo bana büyük Türk bestecisi Hacı Arif Bey´i hatırlatıyor nedense."

    "Gollerimizi Hagi ile Arif attı sayın seyirciler. Bu tablo bana büyük Türk bestecisi Hacı Arif Bey´i hatırlatıyor nedense."

  18. Bir başka usta spor spikeri İlker Yasin de uzun süre konuşulan bir hataya imza atmıştı sunduğu programda.

    Bir başka usta spor spikeri İlker Yasin de uzun süre konuşulan bir hataya imza atmıştı sunduğu programda.

  19. Yasin'in "Bu akşam değerli konuklarımızın yanında çok daha değerli iki konuğumuz var" sözleri seyirciyi hem şaşırtmış hem de güldürmüştü.

    Yasin'in "Bu akşam değerli konuklarımızın yanında çok daha değerli iki konuğumuz var" sözleri seyirciyi hem şaşırtmış hem de güldürmüştü.

  20. Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United'ı 1-0 yendiği karşılaşmanın son dakikalarında artan gerilim o sıralar Star Tv'den maçı anlatan spiker Ertem Şener'i de etkiledi.

    Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United'ı 1-0 yendiği karşılaşmanın son dakikalarında artan gerilim o sıralar Star Tv'den maçı anlatan spiker Ertem Şener'i de etkiledi.

  21. Karşılaşmanın son dakikalarında Rüştü'nün üst üste yaptığı kurtarışlar sonrasında spiker Ertem Şener, kendinden geçerek 'Rüştü, öpüyorum seni Rüştü, ellerinden öpüyorum, hatta her yerinden öpüyorum Rüştü' dedi.

    Karşılaşmanın son dakikalarında Rüştü'nün üst üste yaptığı kurtarışlar sonrasında spiker Ertem Şener, kendinden geçerek 'Rüştü, öpüyorum seni Rüştü, ellerinden öpüyorum, hatta her yerinden öpüyorum Rüştü' dedi.

  22. Bir dönemin gözde spikerlerinden Zeynep Kasımlıoğlu da ilginç bir canlı yayın kazası yaşamıştı.

    Bir dönemin gözde spikerlerinden Zeynep Kasımlıoğlu da ilginç bir canlı yayın kazası yaşamıştı.

  23. Kasımlıoğlu'nun "Bu akşam oynanacak olan Beşiktaş-Galatasaray derbisinin sonucu henüz belli değil" sözleri ekran karşısındakileri şaşırtmıştı.

    Kasımlıoğlu'nun "Bu akşam oynanacak olan Beşiktaş-Galatasaray derbisinin sonucu henüz belli değil" sözleri ekran karşısındakileri şaşırtmıştı.

  24. Deneyimli haberci Reha Muhtar, hem doğal sunumu hem de zaman zaman yaptığı gülümseten gaflarla bir dönem ekrana damgasını vurmuştu

    Deneyimli haberci Reha Muhtar, hem doğal sunumu hem de zaman zaman yaptığı gülümseten gaflarla bir dönem ekrana damgasını vurmuştu

  25. Muhtar'ın seyircinin hafızasına kazınan soruları unutulur gibi değil. Onlardan bir tanesi de bebeğini aldıran oyuncu Harika Cavcı'ya sorduğu soruydu.  <br>  Kürtaj yaptırdığını söyleyen Avcı'ya şöyle bir soru sormuştu Muhtar: "Peki, bebek şimdi nerede?"

    Muhtar'ın seyircinin hafızasına kazınan soruları unutulur gibi değil. Onlardan bir tanesi de bebeğini aldıran oyuncu Harika Cavcı'ya sorduğu soruydu.
    Kürtaj yaptırdığını söyleyen Avcı'ya şöyle bir soru sormuştu Muhtar: "Peki, bebek şimdi nerede?"

  26. Flash TV'nin haber spikeri Gökhan Taşkın, kazalarla değil de yaptığı ilginç sunumlarla kendinden söz ettirdi.  <br>  Bir keresinde Barack Obama'ya benzemek için yüzünü siyaha boyadı Taşkın.

    Flash TV'nin haber spikeri Gökhan Taşkın, kazalarla değil de yaptığı ilginç sunumlarla kendinden söz ettirdi.
    Bir keresinde Barack Obama'ya benzemek için yüzünü siyaha boyadı Taşkın.

  27. Bir keresinde de türbanla haber bülteni okumaya çıktı.

    Bir keresinde de türbanla haber bülteni okumaya çıktı.

  28. 19 yıllık haberci olan Taşkın, ilginç tarzıyla tanınıyor.

    19 yıllık haberci olan Taşkın, ilginç tarzıyla tanınıyor.

  29. Kanal D'de öğle haberlerini sunan Şule Zeybek de çok konuşulan bir olaya imza attı.

    Kanal D'de öğle haberlerini sunan Şule Zeybek de çok konuşulan bir olaya imza attı.

  30. Haberleri sunarken stüdyodan çok ses gelmesine dayanamayan Zeybek arkasını dönerek arkadaşlarını sessiz olmaları konusunda uyardı. Ancak bu arada gülmemek için kendini zor tuttuğu da gözlerden kaçmadı.

    Haberleri sunarken stüdyodan çok ses gelmesine dayanamayan Zeybek arkasını dönerek arkadaşlarını sessiz olmaları konusunda uyardı. Ancak bu arada gülmemek için kendini zor tuttuğu da gözlerden kaçmadı.

  31. Kanal 7'nin haber spikerlerinden Erhan Çelik eşine az rastlanan bir olay yaşadı bülten sırasında.  <br>  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile telefon bağlantısı kurdu Çelik.

    Kanal 7'nin haber spikerlerinden Erhan Çelik eşine az rastlanan bir olay yaşadı bülten sırasında.
    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile telefon bağlantısı kurdu Çelik.

  32. Tam iyi akşamlar derken bir gürültü oldu.  <br>  Ekrana dikkatli bakanlar arkada bir bardağın uçup yere düştüğünü ve kırıldığını gördüler.  <br>  O bardak Erhan Çelik'in masasındaydı. Ancak bağlantı sırasında eli çarptı, bardak masadan uçtu ve gürültüyle patladı...  <br>  Erhan Çelik'in kaza sırasındaki şaşkınlığı ekrana da yansıdı, bardağın kırılması ise 'nazar çıktı' yorumlarına yol açtı.

    Tam iyi akşamlar derken bir gürültü oldu.
    Ekrana dikkatli bakanlar arkada bir bardağın uçup yere düştüğünü ve kırıldığını gördüler.
    O bardak Erhan Çelik'in masasındaydı. Ancak bağlantı sırasında eli çarptı, bardak masadan uçtu ve gürültüyle patladı...
    Erhan Çelik'in kaza sırasındaki şaşkınlığı ekrana da yansıdı, bardağın kırılması ise 'nazar çıktı' yorumlarına yol açtı.

  33. Bir dönemin deneyimli haber spikerlerinden Hakan Aygün bir bülten sırasında belki de milyonda bir rastlanacak bir olay yaşadı.

    Bir dönemin deneyimli haber spikerlerinden Hakan Aygün bir bülten sırasında belki de milyonda bir rastlanacak bir olay yaşadı.

  34. İlk haberini okudu Aygün. Sonra görüntülerin ekrana gelmesi için bekledi. Ama görüntü bir türlü yayına girmedi.  <br>  Aynı durum ikinci ve üçüncü haber sırasında da yaşandı.  <br>  Sonunda Aygün, gülerek bu teknik aksaklık için özür diledi.

    İlk haberini okudu Aygün. Sonra görüntülerin ekrana gelmesi için bekledi. Ama görüntü bir türlü yayına girmedi.
    Aynı durum ikinci ve üçüncü haber sırasında da yaşandı.
    Sonunda Aygün, gülerek bu teknik aksaklık için özür diledi.

  35. Bir başka deneyimli spiker Pelin Çift de Çoğunluk filminin yönetmeni Seren Yüce ve başrol oyuncularından Settar Tanrıöğen'i konuk aldığı programında küçük bir kaza yaşadı.

    Bir başka deneyimli spiker Pelin Çift de Çoğunluk filminin yönetmeni Seren Yüce ve başrol oyuncularından Settar Tanrıöğen'i konuk aldığı programında küçük bir kaza yaşadı.

  36. Çift, filmin konusunu okurken Tanrıöğen'in canlandırdığı karakterin mesleğinin polislik olduğunu söyledi. Bu arada usta aktör "Polis değil inşaatçı" deyince Çift de gülümseyerek "yanlış istihbarat" dedi.

    Çift, filmin konusunu okurken Tanrıöğen'in canlandırdığı karakterin mesleğinin polislik olduğunu söyledi. Bu arada usta aktör "Polis değil inşaatçı" deyince Çift de gülümseyerek "yanlış istihbarat" dedi.

  37. NTV'nin deneyimli spikeri Oğuz Haksever yayında olduğunu fark etmeyip reji masasıyla ilginç bir diyaloğa girince sosyal medyada da günlerce konuşuldu.

    NTV'nin deneyimli spikeri Oğuz Haksever yayında olduğunu fark etmeyip reji masasıyla ilginç bir diyaloğa girince sosyal medyada da günlerce konuşuldu.

  38. Canlı yayında rejiye &#8217;Beni lafa tutma &#8217; deyip dil çıkaran Haksever&#8217;in o görüntüsü ekrana da yansıdı.<br>    Haksever'in bu görüntüleri internette de izlenme rekorları kırdı.

    Canlı yayında rejiye ’Beni lafa tutma ’ deyip dil çıkaran Haksever’in o görüntüsü ekrana da yansıdı.
    Haksever'in bu görüntüleri internette de izlenme rekorları kırdı.

  39. Deneyimli haberci Mehmet Ali Birand kendine özgü tarzıyla her akşam milyonları ekran başına çekiyordu  <br>  Kimi zaman o da gülümseten küçük canlı yayın kazalarına uğradı.

    Deneyimli haberci Mehmet Ali Birand kendine özgü tarzıyla her akşam milyonları ekran başına çekiyordu
    Kimi zaman o da gülümseten küçük canlı yayın kazalarına uğradı.

  40. Birand'ın "Yarın Sevgililer Günü, siz yine de hem eşinize hem sevgilinize çiçek alın" sözleri günlerce sosyal medyada da çok konuşulmuştu.

    Birand'ın "Yarın Sevgililer Günü, siz yine de hem eşinize hem sevgilinize çiçek alın" sözleri günlerce sosyal medyada da çok konuşulmuştu.

  41. CNN Türk'ün deneyimli spikerlerinden Nevşin Mengü, Antalya başta olmak üzere Akdeniz bölgesini etkisi altına alan yoğun yağışlar konusunda Bünyamin Sürmeli'yle konuşurken şehir yerine ülke deyince günlerce konuşuldu.

    CNN Türk'ün deneyimli spikerlerinden Nevşin Mengü, Antalya başta olmak üzere Akdeniz bölgesini etkisi altına alan yoğun yağışlar konusunda Bünyamin Sürmeli'yle konuşurken şehir yerine ülke deyince günlerce konuşuldu.

  42. Mengü, yağış yüzünden tarım alanlarının zarar gördüğünü, halde sezbe ve meyve fiyatlarının yüzsde 150 arttığını söyledi. Ardından da "Manisa, Denizli, buralar çok ciddi sebze ve meyve ihracatı yapan ülkeler" dedi.

    Mengü, yağış yüzünden tarım alanlarının zarar gördüğünü, halde sezbe ve meyve fiyatlarının yüzsde 150 arttığını söyledi. Ardından da "Manisa, Denizli, buralar çok ciddi sebze ve meyve ihracatı yapan ülkeler" dedi.