Daha Fazla Yağ Tüketmenin Faydaları

Yağ tüketmenin faydası büyük...

  1. Her gün bir yenisi paylaşılan diyet önerileri etraftayken ne yemeniz gerektiğine dair kafanız mı karışıyor? Yağlar örneğin… Yıllarca yüksek kolesterol, kalp hastalığı ve obezitenin ana sebebi olarak lanse edildi. Ancak yapılan bilimsel çalışmalar daha fazla yağ yemenin birçok faydası olduğunu gösterdi.

    Her gün bir yenisi paylaşılan diyet önerileri etraftayken ne yemeniz gerektiğine dair kafanız mı karışıyor? Yağlar örneğin… Yıllarca yüksek kolesterol, kalp hastalığı ve obezitenin ana sebebi olarak lanse edildi. Ancak yapılan bilimsel çalışmalar daha fazla yağ yemenin birçok faydası olduğunu gösterdi.

  2. Dr. David Perlmutter’in öne sürdüğüne göre atalarımız %75 yağ, %20 protein ve %5 karbonhidrat ile besleniyordu, biz ise %60 karbonhidrat, %20 protein ve %20 yağ. Bu yüzden de günümüzde pek çok insan; Alzheimer, ADHD, depresyon, anksiyete ve kronik baş ağrısından şikayetçi oluyor.

    Dr. David Perlmutter’in öne sürdüğüne göre atalarımız %75 yağ, %20 protein ve %5 karbonhidrat ile besleniyordu, biz ise %60 karbonhidrat, %20 protein ve %20 yağ. Bu yüzden de günümüzde pek çok insan; Alzheimer, ADHD, depresyon, anksiyete ve kronik baş ağrısından şikayetçi oluyor.

  3. Bir başka çalışma ise son 50 yılda iki kat artış yaşanan obezite salgınının, çok fazla yağ tüketmekten değil, meyve ve meyve sularında bulunan glikoz dahil karbonhidrat ve şeker içeren ürünler tüketmekten kaynaklandığını ortaya koydu.

    Bir başka çalışma ise son 50 yılda iki kat artış yaşanan obezite salgınının, çok fazla yağ tüketmekten değil, meyve ve meyve sularında bulunan glikoz dahil karbonhidrat ve şeker içeren ürünler tüketmekten kaynaklandığını ortaya koydu.

  4. Yani yağlar sanıldığı gibi tek suçlu değil, hatta:  <br>  1. Yağ, beyin sağlığı için gereklidir  <br>Beyin dokusunun yaklaşık yüzde 60&#8217;ının yağdan oluştuğunu biliyor muydunuz? Yağ oranı düşük bir beslenme şekli, beyninizin düzgün çalışması için ihtiyacını karşılamaz. Üstelik sadece esansiyel yağ asitleri ve Omega 3&#8217;ten bahsetmiyoruz, doğal hayvansal yağlar da önemli. A, D, E ve K vitamini suda çözülmez ve vücut tarafından emilmesi için yağ gereklidir. Bu vitaminler, beyin sağlığı ve hayati organlar için çok önemlidir.

    Yani yağlar sanıldığı gibi tek suçlu değil, hatta:
    1. Yağ, beyin sağlığı için gereklidir
    Beyin dokusunun yaklaşık yüzde 60’ının yağdan oluştuğunu biliyor muydunuz? Yağ oranı düşük bir beslenme şekli, beyninizin düzgün çalışması için ihtiyacını karşılamaz. Üstelik sadece esansiyel yağ asitleri ve Omega 3’ten bahsetmiyoruz, doğal hayvansal yağlar da önemli. A, D, E ve K vitamini suda çözülmez ve vücut tarafından emilmesi için yağ gereklidir. Bu vitaminler, beyin sağlığı ve hayati organlar için çok önemlidir.

  5. 2. Yağ, akciğerlerin düzgün çalışmasını sağlar<br>  Akciğerler neredeyse tamamen doymuş yağdan oluşan bir tabaka ile kaplanmıştır. Yeterince doymuş yağ olmadan tehlikeye girebilirler.

    2. Yağ, akciğerlerin düzgün çalışmasını sağlar
    Akciğerler neredeyse tamamen doymuş yağdan oluşan bir tabaka ile kaplanmıştır. Yeterince doymuş yağ olmadan tehlikeye girebilirler.

  6. 3. Yağ, bağışıklık sistemini güçlendirir<br>  Dr. Michael ve Dr. Mary Eades yazdıkları 'İyi Kaloriler, Kötü Kaloriler' adlı kitapta tereyağı ve Hindistan cevizi yağında bulunan yağın bağışıklık sistemi üzerindeki rolünü vurguluyorlar. Beyaz kan hücrelerinde yaşanan doymuş yağlı asitlerin kaybı, virüsler, bakteri ve mantarlar gibi yabancı işgalcilere ortam hazırlıyor ve vücudun savaşma yeteneğini engelliyor.

    3. Yağ, bağışıklık sistemini güçlendirir
    Dr. Michael ve Dr. Mary Eades yazdıkları 'İyi Kaloriler, Kötü Kaloriler' adlı kitapta tereyağı ve Hindistan cevizi yağında bulunan yağın bağışıklık sistemi üzerindeki rolünü vurguluyorlar. Beyaz kan hücrelerinde yaşanan doymuş yağlı asitlerin kaybı, virüsler, bakteri ve mantarlar gibi yabancı işgalcilere ortam hazırlıyor ve vücudun savaşma yeteneğini engelliyor.

  7. 4. Yağ, vücuttaki en büyük organı sağlıklı tutar<br>  Yağ, hücre zarının bir kısmını oluşturur ve deri çok sayıda hücreden oluşur. Yağ tüketilmediğinde, cilt kurur, çatlar ve dışarıdan gelecek enfeksiyonlara açık olur.

    4. Yağ, vücuttaki en büyük organı sağlıklı tutar
    Yağ, hücre zarının bir kısmını oluşturur ve deri çok sayıda hücreden oluşur. Yağ tüketilmediğinde, cilt kurur, çatlar ve dışarıdan gelecek enfeksiyonlara açık olur.

  8. 5. Yağ, kalp sağlığınız için iyidir<br>  Pasifik Adaları&#8217;nda yaşayanlar üzerinde yapılan araştırmaya göre, beslenmelerinin yüzde 60&#8217;ını Hindistan cevizi yağı ile karşılayan bu insanlarda kalp hastalığına rastlanmamış.

    5. Yağ, kalp sağlığınız için iyidir
    Pasifik Adaları’nda yaşayanlar üzerinde yapılan araştırmaya göre, beslenmelerinin yüzde 60’ını Hindistan cevizi yağı ile karşılayan bu insanlarda kalp hastalığına rastlanmamış.

  9. Üstelik karbonhidrattan daha çok enerji sağlayan yağlar, sizi daha uzun süre tok tutar. Dikkat etmeniz gereken trans yağlardan uzak durmaktır.

    Üstelik karbonhidrattan daha çok enerji sağlayan yağlar, sizi daha uzun süre tok tutar. Dikkat etmeniz gereken trans yağlardan uzak durmaktır.