Türk Evlerinin Olmazsa Olmazı

Yıllar geçsede bazı şeyler hep aynı kalır...

  1. Nazar Boncuğu  <br>  Göze gelmeyelim, mutlu mesut hayat sürelimci milletimizin evinde en fazla yer eden dekorlardan biri de nazar boncuğudur. Kem gözden sakındırır, kötü enerjiyi atar, gülen gözleri çoğaltır, huzura erdirir.

    Nazar Boncuğu
    Göze gelmeyelim, mutlu mesut hayat sürelimci milletimizin evinde en fazla yer eden dekorlardan biri de nazar boncuğudur. Kem gözden sakındırır, kötü enerjiyi atar, gülen gözleri çoğaltır, huzura erdirir.

  2. Zigon Sehpa  <br>İç içe geçen, sıra sıra boy boy çeşitleri, modelleri olan, insanın el kabiliyetini ve zekasını ölçen bir sehpalar bütünüdür. 7'den 70'e herkes kullanabilsin diye her türlü yüksekliği vardır. Acayip kullanışlıdır, dahi buluşudur.

    Zigon Sehpa
    İç içe geçen, sıra sıra boy boy çeşitleri, modelleri olan, insanın el kabiliyetini ve zekasını ölçen bir sehpalar bütünüdür. 7'den 70'e herkes kullanabilsin diye her türlü yüksekliği vardır. Acayip kullanışlıdır, dahi buluşudur.

  3. Borcam<br>  Dünyanın en fazla işe yarayan mutfak gerecidir. Bunun yanında Türkiye'de en fazla hediye edilen ev eşyasıdır. Börek, zeytinyağlı, zeytinyağsız, et, tavuk ne varsa yapılır. Çok sağlam beton gibidir. Uzun yıllar kullanılır. Bir efsanedir borcam.

    Borcam
    Dünyanın en fazla işe yarayan mutfak gerecidir. Bunun yanında Türkiye'de en fazla hediye edilen ev eşyasıdır. Börek, zeytinyağlı, zeytinyağsız, et, tavuk ne varsa yapılır. Çok sağlam beton gibidir. Uzun yıllar kullanılır. Bir efsanedir borcam.

  4. Her Derde Deva Yoğurt Kabı  <br>Bizim milletimizin, daha doğrusu annelerimizin en büyük özelliklerinden biri de boşalmış yoğurt kaplarını çeşitli amaçlar için kullanmaktır. Bu güzide yoğurt kabımız saksı olur. Fakat asla atılmaz, boşa harcanmaz.

    Her Derde Deva Yoğurt Kabı
    Bizim milletimizin, daha doğrusu annelerimizin en büyük özelliklerinden biri de boşalmış yoğurt kaplarını çeşitli amaçlar için kullanmaktır. Bu güzide yoğurt kabımız saksı olur. Fakat asla atılmaz, boşa harcanmaz.

  5. Dantel<br>  Televizyon, sehpa, telefon, bilgisayar, damacana, çaydanlığa her şeyin üstüne konulur bu dantel. Nasıl bir işlevi veya özelliği olduğu bilinmiyor fakat dekoratif olarak en çok kullanılan şey danteldir Türk evlerinde. El emeği göz nurudur.

    Dantel
    Televizyon, sehpa, telefon, bilgisayar, damacana, çaydanlığa her şeyin üstüne konulur bu dantel. Nasıl bir işlevi veya özelliği olduğu bilinmiyor fakat dekoratif olarak en çok kullanılan şey danteldir Türk evlerinde. El emeği göz nurudur.

  6. Hiç Kullanılmayan Meydan Larousse Seti<br>  Bunun Büyük Larousse, Temel Britannica gibi çeşitleri de mevcuttur. Eskiden kuponla alınan bu ansiklopedi setleri, hiç açılmaz, kullanılmaz, fakat bir bilgi aşığıymışçasına evimizin en görünür yerine konur.

    Hiç Kullanılmayan Meydan Larousse Seti
    Bunun Büyük Larousse, Temel Britannica gibi çeşitleri de mevcuttur. Eskiden kuponla alınan bu ansiklopedi setleri, hiç açılmaz, kullanılmaz, fakat bir bilgi aşığıymışçasına evimizin en görünür yerine konur.

  7. Gırgır<br>  Aslında şimdiki zamanlarda pek fazla kullanılmayan ve yerini elektronik haline bırakmış olan, fakat bir zamanların efsanesi bir alettir gırgır. Halıdaki kırıntıları bir usta edasıyla alır, geriye hiçbir şey bırakmazdı.

    Gırgır
    Aslında şimdiki zamanlarda pek fazla kullanılmayan ve yerini elektronik haline bırakmış olan, fakat bir zamanların efsanesi bir alettir gırgır. Halıdaki kırıntıları bir usta edasıyla alır, geriye hiçbir şey bırakmazdı.

  8. Duvarlara serpiştirilen akrabalardan gelen düğün fotoğrafları

    Duvarlara serpiştirilen akrabalardan gelen düğün fotoğrafları

  9. Pil Kapağı Kaybolmuş Bantlı Kumanda<br>  Kumanda denilen alet zaten Avrupa'dan Amerika'ya her yerde kullanılır, fakat buradaki kumandaların en büyük özelliği, çoğunun pil kapağının kaybolması ve genelde elektrik bandıyla pillerinin yapıştırılmış olmasıdır.

    Pil Kapağı Kaybolmuş Bantlı Kumanda
    Kumanda denilen alet zaten Avrupa'dan Amerika'ya her yerde kullanılır, fakat buradaki kumandaların en büyük özelliği, çoğunun pil kapağının kaybolması ve genelde elektrik bandıyla pillerinin yapıştırılmış olmasıdır.

  10. Plastik Banyo Terliği<br>  Genelde içi ıslak olan, her evde aynısından bulunan, çeşitli renkleriyle gönülleri fetheden bir terlik çeşidirir. Bunun üretimini kim başlatmışsa büyük bir akıllılık etmiş, zira bizi birtakım dertlerden kurtarmış...

    Plastik Banyo Terliği
    Genelde içi ıslak olan, her evde aynısından bulunan, çeşitli renkleriyle gönülleri fetheden bir terlik çeşidirir. Bunun üretimini kim başlatmışsa büyük bir akıllılık etmiş, zira bizi birtakım dertlerden kurtarmış...

  11. Maşrapa<br>  Alaturka tuvalet kültüründen kalmış olan maşrapamız, bu tür tuvaleti kullanan kullanmayan her evde en az bir adet olmak şeklinde bulunur. Banyo yaparken kullanılır, yerleri temizlerken kullanılır, çok amaçlıdır renkleriyle göz büyüler.

    Maşrapa
    Alaturka tuvalet kültüründen kalmış olan maşrapamız, bu tür tuvaleti kullanan kullanmayan her evde en az bir adet olmak şeklinde bulunur. Banyo yaparken kullanılır, yerleri temizlerken kullanılır, çok amaçlıdır renkleriyle göz büyüler.

  12. Tuvaleti, banyoyu mesken tutan "ya sular kesilirse" yedek su bidonları

    Tuvaleti, banyoyu mesken tutan "ya sular kesilirse" yedek su bidonları

  13. Bozulmasına, kaymasına asla izin verilmeyen koltuk örtüleri

    Bozulmasına, kaymasına asla izin verilmeyen koltuk örtüleri

  14. Mutfak tezgahına serilen bez

    Mutfak tezgahına serilen bez

  15. Cam önüne yerleştirilmiş renk renk çiçekler

    Cam önüne yerleştirilmiş renk renk çiçekler

  16. Ne kadar uzağa bırakırsanız bırakın mutlaka çekmecenin yolunu bulan çoraplar

    Ne kadar uzağa bırakırsanız bırakın mutlaka çekmecenin yolunu bulan çoraplar

  17. Her zaman ışıl ışıl parlayan perdeler

    Her zaman ışıl ışıl parlayan perdeler

  18. Asla kullanılmayacak, ne olduğu belirsiz nesnelere tahsis edilen çekmeceler

    Asla kullanılmayacak, ne olduğu belirsiz nesnelere tahsis edilen çekmeceler

  19. Banyonun bir köşesinde ya da küvet içinde muhafaza edilen kova

    Banyonun bir köşesinde ya da küvet içinde muhafaza edilen kova

  20. Ağzına kadar dolu, kapağı zor kapanan buzdolabının derin dondurucu bölümü

    Ağzına kadar dolu, kapağı zor kapanan buzdolabının derin dondurucu bölümü

  21. Çekmecelerin altına serilen kağıt

    Çekmecelerin altına serilen kağıt

  22. Pazar arabası

    Pazar arabası

  23. Hala nereden satın aldığını bilemediğiniz kalıp el sabunları

    Hala nereden satın aldığını bilemediğiniz kalıp el sabunları

  24. Ve her evde mutlaka olan vitrin

    Ve her evde mutlaka olan vitrin