Dünyanın En İlginç Kahveleri!

Dünya köşelerinden lıkır lıkır içilesi 13 ilginç kahve

  1. 1. Vietnam`dan Yumurtalı Kahve  <br>  Evet yanlış görmediniz bu kahvenin içerisinde yumurta var! Kahvaltıyı bir kahveye sıkıştıran Vietnamlılar acaba nasıl içiyorlar? Gelelim yapılışına ilk olarak yumurtaların sarılarıyla beyazlarını ayırıyorsunuz ardından sarıları süt reçeli ile köpürene kadar çırpıyorsunuz. Yumurtaların içine az miktarda filtre kahve ekleyip çırpmaya devam ediyorsunuz. Ardından kupaları kahve ile doldurup üzerine yumurtalı köpüğü ekliyorsunuz.

    1. Vietnam`dan Yumurtalı Kahve
    Evet yanlış görmediniz bu kahvenin içerisinde yumurta var! Kahvaltıyı bir kahveye sıkıştıran Vietnamlılar acaba nasıl içiyorlar? Gelelim yapılışına ilk olarak yumurtaların sarılarıyla beyazlarını ayırıyorsunuz ardından sarıları süt reçeli ile köpürene kadar çırpıyorsunuz. Yumurtaların içine az miktarda filtre kahve ekleyip çırpmaya devam ediyorsunuz. Ardından kupaları kahve ile doldurup üzerine yumurtalı köpüğü ekliyorsunuz.

  2. 2. Finlandiya`dan Peynirli Kahve: Kaffeost  <br>  Evet bu yabancılar ne içiyorlar Allah için diyorsunuz değil mi? Bu kahvenin özelliği içerisine bir parça peynir atmanız. Hemde evde kendi yaptığınız peynirden bir parça kahvenizin içine atıyorsunuz. Peyniri krema, süt ve peynir mayası ile uygun sıcaklıkta hazırlıyorsunuz. Ardından mayanın işini yapması için uygun ortamı hazırlayıp peynir olmasını bekliyorsunuz. Ardından her sabah kahvenize eşlik etmeniz için bir parça almanız için sizi bekliyor.

    2. Finlandiya`dan Peynirli Kahve: Kaffeost
    Evet bu yabancılar ne içiyorlar Allah için diyorsunuz değil mi? Bu kahvenin özelliği içerisine bir parça peynir atmanız. Hemde evde kendi yaptığınız peynirden bir parça kahvenizin içine atıyorsunuz. Peyniri krema, süt ve peynir mayası ile uygun sıcaklıkta hazırlıyorsunuz. Ardından mayanın işini yapması için uygun ortamı hazırlayıp peynir olmasını bekliyorsunuz. Ardından her sabah kahvenize eşlik etmeniz için bir parça almanız için sizi bekliyor.

  3. 3. İtalya`dan Roma Usulü Espresso<br>    Bu kahvenin amacı limonun serinletici aromasının kahvenin her yudumunda hissetmeniz. Yapmanız gereken espressonuzun içerisine bir dilim limon ya da limon kabuğu koymanız.

    3. İtalya`dan Roma Usulü Espresso
    Bu kahvenin amacı limonun serinletici aromasının kahvenin her yudumunda hissetmeniz. Yapmanız gereken espressonuzun içerisine bir dilim limon ya da limon kabuğu koymanız.

  4. 4. Arjantin`den Lagrima  <br>  Kahve severler buna kahve demeyecek eminim ama Arjantin`de kahvesi oldukça az sütü bol bu kahve anlaşılan sadece keyif için içiliyor. Bolca süt ve süt köpüğü içerisine yalnızca bir kaç tatlı kaşığı kahve konuluyor. Adeta sütün içine kahveyi damlatıyorlar.

    4. Arjantin`den Lagrima
    Kahve severler buna kahve demeyecek eminim ama Arjantin`de kahvesi oldukça az sütü bol bu kahve anlaşılan sadece keyif için içiliyor. Bolca süt ve süt köpüğü içerisine yalnızca bir kaç tatlı kaşığı kahve konuluyor. Adeta sütün içine kahveyi damlatıyorlar.

  5. 5. İspanya`dan Bonbon  <br>  Bu kahvenin özelliği 2 farklı süt ile yapılması ve bu sütlerden birinin süt reçeli olması. Bu nedenle kahve şeker eklemeden kendiliğinden tatlı. İspanyollar kadar tatlı bu kahveyi denemelisiniz.

    5. İspanya`dan Bonbon
    Bu kahvenin özelliği 2 farklı süt ile yapılması ve bu sütlerden birinin süt reçeli olması. Bu nedenle kahve şeker eklemeden kendiliğinden tatlı. İspanyollar kadar tatlı bu kahveyi denemelisiniz.

  6. 6. Fas`tan Baharatlı Kahve  <br>  Bu kahve bizim Türk kahvesini andırıyor ama tek farkı içinde çeşit çeşit baharat olması. İçerisine susam, muskat ve karabiber kahve çekirdekleri ile birlikte çekiliyor ve kahve o şekilde pişiriliyor.

    6. Fas`tan Baharatlı Kahve
    Bu kahve bizim Türk kahvesini andırıyor ama tek farkı içinde çeşit çeşit baharat olması. İçerisine susam, muskat ve karabiber kahve çekirdekleri ile birlikte çekiliyor ve kahve o şekilde pişiriliyor.

  7. 7. Hong Kong`dan Çaylı Kahve  <br>  Hong Konglular işi biraz yanlış anlamışlar galiba hem çay hem kahve bir arada mı? Paketlerde satılan bu kahve bizim Nescafe gibi hazırlanıyor, farklı olarak sütlü çay ile karıştırılıyor.

    7. Hong Kong`dan Çaylı Kahve
    Hong Konglular işi biraz yanlış anlamışlar galiba hem çay hem kahve bir arada mı? Paketlerde satılan bu kahve bizim Nescafe gibi hazırlanıyor, farklı olarak sütlü çay ile karıştırılıyor.

  8. 8. Yunanistan`dan Frappe  <br>  Frappe bilindiği gibi dondurulmuş süt ile yapılıyor. Yunanlılarda durumu pek farklılaştırmamış. Ancak onlar frappeyi ülkemizde bulunmayan bir süt çeşidi ile yapıyorlar. Bu sütün özelliği yoğunlaştırılmış olması.

    8. Yunanistan`dan Frappe
    Frappe bilindiği gibi dondurulmuş süt ile yapılıyor. Yunanlılarda durumu pek farklılaştırmamış. Ancak onlar frappeyi ülkemizde bulunmayan bir süt çeşidi ile yapıyorlar. Bu sütün özelliği yoğunlaştırılmış olması.

  9. 9. Almanya`dan Pharisaer  <br>  En güzel kahvenin tadını çıkaranlardan biri de Almanya! Bu kahveyi yapmanız için gerekenler rom ve çırpılmış krema. Üstelik bu kahvenin ismi hakkında birçok efsane olduğu söylenmekte ama tadı efsanelerin başında geliyor!

    9. Almanya`dan Pharisaer
    En güzel kahvenin tadını çıkaranlardan biri de Almanya! Bu kahveyi yapmanız için gerekenler rom ve çırpılmış krema. Üstelik bu kahvenin ismi hakkında birçok efsane olduğu söylenmekte ama tadı efsanelerin başında geliyor!

  10. 10. Senegal`den Café Touba  <br>  Senegal`e özgü olan bir bitkinin tohumlarını içeren kahve karanfilde içermekte. Fas kahvesi gibi oldukça baharatlı olan bu kahveyi midesine güvenenlere öneriyorum.

    10. Senegal`den Café Touba
    Senegal`e özgü olan bir bitkinin tohumlarını içeren kahve karanfilde içermekte. Fas kahvesi gibi oldukça baharatlı olan bu kahveyi midesine güvenenlere öneriyorum.

  11. 12. Meksika`dan Cafe Del Olla  <br>  Geleneksel olarak kilden kupalarda pişip servis edilen kahvenin yanında bizim lokuma benzeyen pilancillo ile servis ediliyor. Kahvenin içine bir çubuk tarçın koymayı da ihmal etmiyorlar.

    12. Meksika`dan Cafe Del Olla
    Geleneksel olarak kilden kupalarda pişip servis edilen kahvenin yanında bizim lokuma benzeyen pilancillo ile servis ediliyor. Kahvenin içine bir çubuk tarçın koymayı da ihmal etmiyorlar.

  12. 13. Etiyopya`dan Buna  <br>  Bu kahvenin kendisinden önce hazırlanışı tam bir tören. Özel kaplarda hazırlanıp kömür ateşinde pişirilen kahve çok miktarda pişiriliyor ve fazlasıyla kişiye yetiyor.

    13. Etiyopya`dan Buna
    Bu kahvenin kendisinden önce hazırlanışı tam bir tören. Özel kaplarda hazırlanıp kömür ateşinde pişirilen kahve çok miktarda pişiriliyor ve fazlasıyla kişiye yetiyor.