Kadın Ve Erkek Arasındaki 100 Fark

İşte kadın-erkek arasındaki farklar

  1. İstatistikler, erkeklerin her anlamda daha zayıf yaradılışta olduğunu söylüyorlar. İntihara daha yatkınlar, kaza ya da kalp krizi sonucu daha kolay ölüyorlkar, psikolojik olarak daha çabuk çöküntüye uğruyorlar.  <br>  Kadınlar uzun ve sağlıklı yaşıyorlar ama onların da &#8220;erkeklere ait&#8221; sayılan pek çok alanda hemen hiç şansları yok. Bir kere, sözlerini dinletmekte zorluk çekiyorlar. İş hayatında yükselmeleri deveye hendek atlatmaktan daha zor. İşte kadın ve erkek arasındaki 100 fark.

    İstatistikler, erkeklerin her anlamda daha zayıf yaradılışta olduğunu söylüyorlar. İntihara daha yatkınlar, kaza ya da kalp krizi sonucu daha kolay ölüyorlkar, psikolojik olarak daha çabuk çöküntüye uğruyorlar.
    Kadınlar uzun ve sağlıklı yaşıyorlar ama onların da “erkeklere ait” sayılan pek çok alanda hemen hiç şansları yok. Bir kere, sözlerini dinletmekte zorluk çekiyorlar. İş hayatında yükselmeleri deveye hendek atlatmaktan daha zor. İşte kadın ve erkek arasındaki 100 fark.

  2. Farklılıklar daha beşikte başlıyor. Psikologların yaptığı klinik araştırmalara göre, bebekler ortalıkta gezinip oyalanırken, kız bebekler zamanlarının çoğunu çevrelerini gözlemleyerek geçiriyorlar.

    Farklılıklar daha beşikte başlıyor. Psikologların yaptığı klinik araştırmalara göre, bebekler ortalıkta gezinip oyalanırken, kız bebekler zamanlarının çoğunu çevrelerini gözlemleyerek geçiriyorlar.

  3. Erkeklerin beyni kadınlarınkinden 200 gram daha ağır. Hemen sevinmeyin beyler, bunun zekayla hiçbir alakası yok. Einstein, Anatole France, Paul Broca gibi dehaların beyni ölçülmüş ve 1000 ile 2000 gram arasında değişen ağırlıklarla karşılaşılmış; sonuç olarak, ağırlığın entellektüel kapasiteyle hiçbir bağı kurulamamış.

    Erkeklerin beyni kadınlarınkinden 200 gram daha ağır. Hemen sevinmeyin beyler, bunun zekayla hiçbir alakası yok. Einstein, Anatole France, Paul Broca gibi dehaların beyni ölçülmüş ve 1000 ile 2000 gram arasında değişen ağırlıklarla karşılaşılmış; sonuç olarak, ağırlığın entellektüel kapasiteyle hiçbir bağı kurulamamış.

  4. Kız çocuklar. Erkeklerden daha erken konuşuyor.

    Kız çocuklar. Erkeklerden daha erken konuşuyor.

  5. Koku alma duyusu kadınlarda daha gelişkin (yaklaşık %20&#8217;yi bulan bir fark söz konusu;) özellikle de mantrüasyon dönemlerinde östrojenin etkisiyle daha da artıyor bu. Parfüm yaratıcalarının % 80&#8217;inin erkek olması da işin tuhaf tarafı.

    Koku alma duyusu kadınlarda daha gelişkin (yaklaşık %20’yi bulan bir fark söz konusu;) özellikle de mantrüasyon dönemlerinde östrojenin etkisiyle daha da artıyor bu. Parfüm yaratıcalarının % 80’inin erkek olması da işin tuhaf tarafı.

  6. Depresyona giren kadınların sayısı erkeklerin iki katı! Östrojenin, kendimizi iyi hissetmemizi sağlayan seratoninin salgılanmasında önemli bir rolü olduğu düşünülüyor.

    Depresyona giren kadınların sayısı erkeklerin iki katı! Östrojenin, kendimizi iyi hissetmemizi sağlayan seratoninin salgılanmasında önemli bir rolü olduğu düşünülüyor.

  7. Erkekler kadınların sözünü kesmekten çekinmiyorlar. Bir tartışmadaki &#8220;söz kesme&#8221; lerin % 96&#8217;sı onlardan geliyor.

    Erkekler kadınların sözünü kesmekten çekinmiyorlar. Bir tartışmadaki “söz kesme” lerin % 96’sı onlardan geliyor.

  8. Kadınların kulağı erkeklerden daha keskin. Kanıt mı istiyorsunuz: Bir şarkıyı doğru söylemede erkeklerden altı kat daha başarılılar.

    Kadınların kulağı erkeklerden daha keskin. Kanıt mı istiyorsunuz: Bir şarkıyı doğru söylemede erkeklerden altı kat daha başarılılar.

  9. 15 - 24 yaşları arasında erkekler aynı yaşlardaki kadınlardan altı kat daha fazla ölümcül şekilde düşünüyor, dört kat daha fazla trafik kazası geçiriyor, üç kat daha fazla intihar ediyorlar.

    15 - 24 yaşları arasında erkekler aynı yaşlardaki kadınlardan altı kat daha fazla ölümcül şekilde düşünüyor, dört kat daha fazla trafik kazası geçiriyor, üç kat daha fazla intihar ediyorlar.

  10. Aslında başlangıçta hepimiz kadınız. Erkek bebeklerin cinsel gelişimi ancak cenin altıncı haftasındayken başlıyor.

    Aslında başlangıçta hepimiz kadınız. Erkek bebeklerin cinsel gelişimi ancak cenin altıncı haftasındayken başlıyor.

  11. Erkeklerin % 48&#8217;si horluyor. Kadınlarda ise bu oran % 22.

    Erkeklerin % 48’si horluyor. Kadınlarda ise bu oran % 22.

  12. Kadınlar taleplerini doğrudan açıklamayı değil. Bir uzlaşma noktası bulunana kadar tartışmayı tercih ediyorlar. Amerikalı dilbilimci Deborah Tannen&#8217;nin araştırmalarına göre, erkekler bunu tamamen anlaşılmaz buluyor ve tahammül edemekleri böyle bir tartışmayı, tamamen tek taraflı bir çözüm bularak noktalıyorlar. Üstelik kendilerinden beklenenin bu olduğuna inanarak yapıyorlkar bunu. Halbuki bu tavır kadınları çıldırtıyor.

    Kadınlar taleplerini doğrudan açıklamayı değil. Bir uzlaşma noktası bulunana kadar tartışmayı tercih ediyorlar. Amerikalı dilbilimci Deborah Tannen’nin araştırmalarına göre, erkekler bunu tamamen anlaşılmaz buluyor ve tahammül edemekleri böyle bir tartışmayı, tamamen tek taraflı bir çözüm bularak noktalıyorlar. Üstelik kendilerinden beklenenin bu olduğuna inanarak yapıyorlkar bunu. Halbuki bu tavır kadınları çıldırtıyor.

  13. Erkek çocuklar kız çocuklardan daha yaratıcı. Bu, oyuncak üreticilerinin gözlemi. Erkek çocuklar bir oyuncağa farklı işlevler yüklerken, kız çocuklar daha bildik oynama biçimlerine rağbet ediyorlar.

    Erkek çocuklar kız çocuklardan daha yaratıcı. Bu, oyuncak üreticilerinin gözlemi. Erkek çocuklar bir oyuncağa farklı işlevler yüklerken, kız çocuklar daha bildik oynama biçimlerine rağbet ediyorlar.

  14. Östrojen hormonu eklemleri yumuşatıyor. Bu yüzden kadınların eklemleri erkeklerinkinden çok daha esnek; özellikle adet ve hamilelik dönemlerinde.

    Östrojen hormonu eklemleri yumuşatıyor. Bu yüzden kadınların eklemleri erkeklerinkinden çok daha esnek; özellikle adet ve hamilelik dönemlerinde.

  15. Kadınlar erkeklerden üç kat fazla telefon ediyor ve konuşmaları daha uzun sürüyor. Kadınların bir telefon konuşması ortalama yirmi dakika sürerken, erkekler için bu süre sadece altı dakika.

    Kadınlar erkeklerden üç kat fazla telefon ediyor ve konuşmaları daha uzun sürüyor. Kadınların bir telefon konuşması ortalama yirmi dakika sürerken, erkekler için bu süre sadece altı dakika.

  16. Erkekler hiç de sanıldığı kadar dayanıklı değiller. Kanıtı doğada: Düşükle sonuçlanan gebeliklerin çoğu erkek embriyolarının başına geliyor. Öyle ki, kızlar için bu sayı sadece 100 iken, 130 ila 150 erkek cenin düşüyor ve bunlardan yalnızca 105&#8217;i dünyaya gelebiliyor. 20 yaşına gelmiş 100 kıza karşılık 98 erkek var dünyada. 65 yaşlarında ise bu erkeklerden sadece %40&#8217;ı hayatta kalabiliyor.

    Erkekler hiç de sanıldığı kadar dayanıklı değiller. Kanıtı doğada: Düşükle sonuçlanan gebeliklerin çoğu erkek embriyolarının başına geliyor. Öyle ki, kızlar için bu sayı sadece 100 iken, 130 ila 150 erkek cenin düşüyor ve bunlardan yalnızca 105’i dünyaya gelebiliyor. 20 yaşına gelmiş 100 kıza karşılık 98 erkek var dünyada. 65 yaşlarında ise bu erkeklerden sadece %40’ı hayatta kalabiliyor.

  17. Genetik olarak erkek kadından %10 oranında daha uzun ve daha ağır olmak üzere programlanmış.

    Genetik olarak erkek kadından %10 oranında daha uzun ve daha ağır olmak üzere programlanmış.

  18. Erkeklerde akciğerlerin kapasitesi. % 20 ve kalbin pompaladığı kanın debisi %15 oranında kadınlardan fazla.

    Erkeklerde akciğerlerin kapasitesi. % 20 ve kalbin pompaladığı kanın debisi %15 oranında kadınlardan fazla.

  19. Yapılan araştırmalar aile bütçelerinini % 68&#8217;nin kadınlar tarafından idare edildiğini gösteriyor.

    Yapılan araştırmalar aile bütçelerinini % 68’nin kadınlar tarafından idare edildiğini gösteriyor.

  20. Kadınlar umumi tuvaletlerde en az 153 sn kalıyorlar, erkekler için bu süre 113 sn. İşte kadınlar tuvaletininin önünde her zaman daha uzun kuyruklar olmasının nedeni!

    Kadınlar umumi tuvaletlerde en az 153 sn kalıyorlar, erkekler için bu süre 113 sn. İşte kadınlar tuvaletininin önünde her zaman daha uzun kuyruklar olmasının nedeni!

  21. Kızlar, büyüme sürecini erkeklerden daha erken tamamlıyorlar. Adet görmeye başladıktan sonra gelişmelerini aşağı yukarı tamamlamış oluyorlar. Erkeklerin büyümesi ise 18 yaşına kadar devam ediyor.

    Kızlar, büyüme sürecini erkeklerden daha erken tamamlıyorlar. Adet görmeye başladıktan sonra gelişmelerini aşağı yukarı tamamlamış oluyorlar. Erkeklerin büyümesi ise 18 yaşına kadar devam ediyor.

  22. İşte kadınların geveze olduğu mitine son verecek bir açıklama: dilbilimcilere göre erkekler kesinlikle kadınlardan daha kolay ve daha uzun konuşuyorlar; özellikle topluluk önünde. Üstelik dinlemek yerine konuşmayı tercih ediyorlar.

    İşte kadınların geveze olduğu mitine son verecek bir açıklama: dilbilimcilere göre erkekler kesinlikle kadınlardan daha kolay ve daha uzun konuşuyorlar; özellikle topluluk önünde. Üstelik dinlemek yerine konuşmayı tercih ediyorlar.

  23. Migren hastalarının dörtte üçü kadın.

    Migren hastalarının dörtte üçü kadın.

  24. Pensilvanya Üniversitesi&#8217;nin yaptığı bir araştırmaya göre, kadınlar yüz ifadelerini yorumlamakta daha usta. Utanç, korku, tiksinme gibi ondan fazla duyguyu insanların yüzünden okuyabiliyorlar. Erkeklerin yüze bakarak seçebildiğği tek duygu, tiksinme.!

    Pensilvanya Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmaya göre, kadınlar yüz ifadelerini yorumlamakta daha usta. Utanç, korku, tiksinme gibi ondan fazla duyguyu insanların yüzünden okuyabiliyorlar. Erkeklerin yüze bakarak seçebildiğği tek duygu, tiksinme.!

  25. Kadın erkekten daha uzun ömürlü. Bununla birlikte cildi daha çabuk yaşlanıyor. Bunun sorumlusu erkeğinkinden daha ince, dolayısı ile daha hassas olan epiderm tabakası!

    Kadın erkekten daha uzun ömürlü. Bununla birlikte cildi daha çabuk yaşlanıyor. Bunun sorumlusu erkeğinkinden daha ince, dolayısı ile daha hassas olan epiderm tabakası!

  26. Disleksiye, erkeklerde kadınlardan, üç kat daha fazla rastlanıyor.

    Disleksiye, erkeklerde kadınlardan, üç kat daha fazla rastlanıyor.

  27. Kadınlar alkole karşı daha duyarlı. Çünkü alkolün etkisini azaltan enzim kadında erkektekine göre daha az etkin.

    Kadınlar alkole karşı daha duyarlı. Çünkü alkolün etkisini azaltan enzim kadında erkektekine göre daha az etkin.

  28. Beynin de bir cinsiyeti var. Her iki cinsiyette beynin işleyişini inceleyen araştırmacıların vardığı sonuç bu. Erkeklerde beynin iki yarımküresinin fonksiyonları birbirinden kesin olarak ayrılmış. Bu durum bir takım avantajlar sağlıyor. En çarpıcısı, üç boyutlugörebilme yeteneği, bu sayede yol haritalarını kadınlardan çok daha kolay çözebiliyorlar. Kadınlarda iki yarımküre arasındaki iletişim çok daha sıkı. Sonuç: kadınlar dille ilgili konularda daha yetkin.!

    Beynin de bir cinsiyeti var. Her iki cinsiyette beynin işleyişini inceleyen araştırmacıların vardığı sonuç bu. Erkeklerde beynin iki yarımküresinin fonksiyonları birbirinden kesin olarak ayrılmış. Bu durum bir takım avantajlar sağlıyor. En çarpıcısı, üç boyutlugörebilme yeteneği, bu sayede yol haritalarını kadınlardan çok daha kolay çözebiliyorlar. Kadınlarda iki yarımküre arasındaki iletişim çok daha sıkı. Sonuç: kadınlar dille ilgili konularda daha yetkin.!

  29. Kadınlar evhamlı mı? Doğrusunu isterseniz, sağlık için erkeklerden %20 daha çok para harcıyorlar. Daha sık rahatsızlanıyorlar ama yakalandıkları hastalıklar daha hafif olanları.

    Kadınlar evhamlı mı? Doğrusunu isterseniz, sağlık için erkeklerden %20 daha çok para harcıyorlar. Daha sık rahatsızlanıyorlar ama yakalandıkları hastalıklar daha hafif olanları.

  30. Erkeklerin gözü farklı ışıkları daha kolay seçiyor.

    Erkeklerin gözü farklı ışıkları daha kolay seçiyor.

  31. Solaklık erkek çocuklarda daha sık görülüyor. Sağ elle yazanlar sol ellerini kullamakta kızlardan çok daha becerikli. Sebep: erkeklerde beynin sağ yarımküresi kadınlarınkinden daha üstün.

    Solaklık erkek çocuklarda daha sık görülüyor. Sağ elle yazanlar sol ellerini kullamakta kızlardan çok daha becerikli. Sebep: erkeklerde beynin sağ yarımküresi kadınlarınkinden daha üstün.

  32. &#8220;İdealinizdeki partner&#8221; konulu ankette ortaya çıkan sonuç şöyle: Erkeklerin %22.2&#8217;si dış görünümü önemsiyor. Kadınlarda ise bu oran %11.9

    “İdealinizdeki partner” konulu ankette ortaya çıkan sonuç şöyle: Erkeklerin %22.2’si dış görünümü önemsiyor. Kadınlarda ise bu oran %11.9

  33. Erkekler, erkeklik hormonu testerojen yüzünden kel kalıyor. Kadınlarda dökülen saçların yerine yenileri daha kolay çıkıyor.

    Erkekler, erkeklik hormonu testerojen yüzünden kel kalıyor. Kadınlarda dökülen saçların yerine yenileri daha kolay çıkıyor.

  34. Genellikle kadınlarda sağ göz ve kulak daha hassas, erkeklerde de tam tersi. Beynin azizliği işte.

    Genellikle kadınlarda sağ göz ve kulak daha hassas, erkeklerde de tam tersi. Beynin azizliği işte.

  35. Temizlik kavramı, kız çocuklarda daha erken gelişiyor. Beş yaşında hala çişini tutamayan çocuklardan %90&#8217;ı erkek.

    Temizlik kavramı, kız çocuklarda daha erken gelişiyor. Beş yaşında hala çişini tutamayan çocuklardan %90’ı erkek.

  36. Kızlar okulda daha başarılı ama matematik konusunda altın madalya erkeklerin. Bu konuda Amerika&#8217;da yapılan bir araştırma, matematik alanında üstün yetenekli 416 çocuk arasında kızlarının oranının %12&#8217;ye karşı 1 olduğunu ortaya koyuyor.

    Kızlar okulda daha başarılı ama matematik konusunda altın madalya erkeklerin. Bu konuda Amerika’da yapılan bir araştırma, matematik alanında üstün yetenekli 416 çocuk arasında kızlarının oranının %12’ye karşı 1 olduğunu ortaya koyuyor.

  37. Otistik çocukların cinsiyetine göre dağılımı; dört erkeğe bir kız.

    Otistik çocukların cinsiyetine göre dağılımı; dört erkeğe bir kız.

  38. Kadınlar tatlıyı erkekler ise tuzluyu daha çok seviyorlar.

    Kadınlar tatlıyı erkekler ise tuzluyu daha çok seviyorlar.

  39. Kadınların dokunma duyusu. Erkeklerinki ne göre kesinlikle çok daha gelişmiş. Öyle ki, Amerika&#8217;da yapılan bir deneyde kadınların en duyarsız olanı erkeklerin en duyarlısına belirgin bir fark atmış.

    Kadınların dokunma duyusu. Erkeklerinki ne göre kesinlikle çok daha gelişmiş. Öyle ki, Amerika’da yapılan bir deneyde kadınların en duyarsız olanı erkeklerin en duyarlısına belirgin bir fark atmış.

  40. Kadınlar yabancı dil öğrenmede erkeklerden daha başarılı. Bu da onların dil yeteneklerinin bir parçası.

    Kadınlar yabancı dil öğrenmede erkeklerden daha başarılı. Bu da onların dil yeteneklerinin bir parçası.

  41. İsviçreli dilbilimci Edith Slembek&#8217;in vardığı sonuç şöyle: Kadınlar erkeklerin iki misli &#8220;eğer&#8221; beş misli &#8220;belki&#8221; ya da &#8220;biraz&#8221; türü sınırlayıcı sözcük kulanıyorlar. Buna göre bir de üç kez daha fazla sormalarını, cümlelerini &#8220;değil mi?&#8221; ile bitirmelerini ve özür dilemelerini cümlelerini bitirmemelerini ekleyin. Ortaya çıkan sonuç şöyle: &#8220;Şey, özür dilerim, ama belki, yani eğer bu sizi fazla yormazsa, bana kahveyi uzatabilir misiniz.? ya da ...&#8221;Kadınların konuşmalarının genellikle tereddütlü ve dolayısıyla önemsiz sayılmasını yadırgamamak gerek.

    İsviçreli dilbilimci Edith Slembek’in vardığı sonuç şöyle: Kadınlar erkeklerin iki misli “eğer” beş misli “belki” ya da “biraz” türü sınırlayıcı sözcük kulanıyorlar. Buna göre bir de üç kez daha fazla sormalarını, cümlelerini “değil mi?” ile bitirmelerini ve özür dilemelerini cümlelerini bitirmemelerini ekleyin. Ortaya çıkan sonuç şöyle: “Şey, özür dilerim, ama belki, yani eğer bu sizi fazla yormazsa, bana kahveyi uzatabilir misiniz.? ya da ...”Kadınların konuşmalarının genellikle tereddütlü ve dolayısıyla önemsiz sayılmasını yadırgamamak gerek.

  42. Ipsos&#8217;un yaptığı yeni bir araştırmaya göre geceleri kadınlar erkeklerden çok daha sık uyanıyor (%29&#8217;a karşı %44) ve daha çok kabus görüyorlar (%15&#8217;e karşı %22).

    Ipsos’un yaptığı yeni bir araştırmaya göre geceleri kadınlar erkeklerden çok daha sık uyanıyor (%29’a karşı %44) ve daha çok kabus görüyorlar (%15’e karşı %22).

  43. Transseksüalite, erkeklerde kadınlardan dört &#8211; beş kat daha fazla görülüyor.

    Transseksüalite, erkeklerde kadınlardan dört – beş kat daha fazla görülüyor.

  44. Mevsime bağlı depresyonlara. Mesela güneş ışınlarının azalmasından kaynaklanan kıuş depresyonuna yakalananların %85&#8217;i kadın.

    Mevsime bağlı depresyonlara. Mesela güneş ışınlarının azalmasından kaynaklanan kıuş depresyonuna yakalananların %85’i kadın.

  45. Erkek çocuklar kız çocuklardan. Daha acımasız ve kötülüğe meyilli oluyorlar. Alfred Binet Merkezi psikiyatrlarından Colette Chiland&#8217;ın yaptığı araştırmaya göre bu oran bir kız çocuğa karşı onbeş erkek çocuk.!

    Erkek çocuklar kız çocuklardan. Daha acımasız ve kötülüğe meyilli oluyorlar. Alfred Binet Merkezi psikiyatrlarından Colette Chiland’ın yaptığı araştırmaya göre bu oran bir kız çocuğa karşı onbeş erkek çocuk.!

  46. Ev işleri hemen hemen tümüyle. Kadınların eline bakıyor olsa bile. Meslek sahibi kadınların %96&#8217;sı çamaşır yıkıyor. %100&#8217;ü dikiş dikiyor, %86&#8217;si temizlik yapıyor, %79&#8217;u çocukların bakımını üstleniyor. Sosyolog François de Singly bunuşöyle açıklıyor. &#8220;Evde iktidarını yitirmemiş erkek, ev işlerini aşağılayıcı buluyor.&#8221; Yine de %93&#8217;ü ufak tefek işlerin ucundan tutuyor.

    Ev işleri hemen hemen tümüyle. Kadınların eline bakıyor olsa bile. Meslek sahibi kadınların %96’sı çamaşır yıkıyor. %100’ü dikiş dikiyor, %86’si temizlik yapıyor, %79’u çocukların bakımını üstleniyor. Sosyolog François de Singly bunuşöyle açıklıyor. “Evde iktidarını yitirmemiş erkek, ev işlerini aşağılayıcı buluyor.” Yine de %93’ü ufak tefek işlerin ucundan tutuyor.

  47. Kız çocuklarının el becerileri. Erkeklerinkinden daha gelişmiş.

    Kız çocuklarının el becerileri. Erkeklerinkinden daha gelişmiş.

  48. İki haksızlık bir arada. Erkekler sadece daha az yağ hücresine sahip olmakta kalmıyorlar (vücut ağırlıklarının sadece %11&#8217;i, kadınlarda bu oran %22), üstüne üstlük daha çok miktarda kalori yakıyorlar.

    İki haksızlık bir arada. Erkekler sadece daha az yağ hücresine sahip olmakta kalmıyorlar (vücut ağırlıklarının sadece %11’i, kadınlarda bu oran %22), üstüne üstlük daha çok miktarda kalori yakıyorlar.

  49. Son dünya kupası finalinde. Kadınlar, toplam 45 milyon televizyon izleyicisinin %45&#8217;ini oluşturuyordu. Statlarda bu oran %20&#8217;ydi.

    Son dünya kupası finalinde. Kadınlar, toplam 45 milyon televizyon izleyicisinin %45’ini oluşturuyordu. Statlarda bu oran %20’ydi.

  50. Kız bebekler erkeklerden daha erken, yürüyor. Genellikle 11-12 aylıkken. Erkekler ise 12, hatta 14. aya kadar bekliyorlar yürümek için.

    Kız bebekler erkeklerden daha erken, yürüyor. Genellikle 11-12 aylıkken. Erkekler ise 12, hatta 14. aya kadar bekliyorlar yürümek için.

  51. Diş çürüğü, kadınlarda, erkeklerden daha fazla görülür.

    Diş çürüğü, kadınlarda, erkeklerden daha fazla görülür.

  52. İki cinsin karar verme biçimleri, de taban tabana zıt. Erkek kestirip atarken kadın yakınlarına danışmayı seçiyor. Ama sosyolog François de Signy&#8217;ye göre, yavaş yavaş erkeklerde kararlarını o kadar hızlı ve net ortaya koyuamamaya başladı. Karar verme modası kadınlar lehine değişmekte.

    İki cinsin karar verme biçimleri, de taban tabana zıt. Erkek kestirip atarken kadın yakınlarına danışmayı seçiyor. Ama sosyolog François de Signy’ye göre, yavaş yavaş erkeklerde kararlarını o kadar hızlı ve net ortaya koyuamamaya başladı. Karar verme modası kadınlar lehine değişmekte.

  53. Psikatrik tedavi görmek üzer4e, hastaneye yatan erkekler, kadınların yaklaşık ik misli.

    Psikatrik tedavi görmek üzer4e, hastaneye yatan erkekler, kadınların yaklaşık ik misli.

  54. Fransa&#8217;da bir yüzyılı deviren yedi kadına karşı bir erkek var.

    Fransa’da bir yüzyılı deviren yedi kadına karşı bir erkek var.

  55. 14-15 yaşlarındaki kızların, %53&#8217;ü, erkeklerinser %27&#8217;si kitaplarla ilginiyor. Kızlar aşk romanlarını severken erkeklerin tercihi macera ve bilimkurgudan yana

    14-15 yaşlarındaki kızların, %53’ü, erkeklerinser %27’si kitaplarla ilginiyor. Kızlar aşk romanlarını severken erkeklerin tercihi macera ve bilimkurgudan yana

  56. Erkeklerde intihar girişimi, kadınlarınkinde üç kat daha fazla başarıya ulaşıyor.

    Erkeklerde intihar girişimi, kadınlarınkinde üç kat daha fazla başarıya ulaşıyor.

  57. Kız öğrencilerden çok daha ılımlı, bir dersten başarısız oldukları zaman nerede hata yaptıklarını görmek için kendilerin sorguluyorlar. Halbuki erkeklerin bu durumda tavrı çalışmaktan tamamen vazgeçmek oluyor.

    Kız öğrencilerden çok daha ılımlı, bir dersten başarısız oldukları zaman nerede hata yaptıklarını görmek için kendilerin sorguluyorlar. Halbuki erkeklerin bu durumda tavrı çalışmaktan tamamen vazgeçmek oluyor.

  58. Kan dolaşımı bozuklukları, genellikle kadınlarda görülüyor. Östrojen hormonu damarları daha geçirgen ve daha güçsüz kılıyor. Bu yüzden varisler genellikle hamilelik sırasında ortaya çıkıyor.

    Kan dolaşımı bozuklukları, genellikle kadınlarda görülüyor. Östrojen hormonu damarları daha geçirgen ve daha güçsüz kılıyor. Bu yüzden varisler genellikle hamilelik sırasında ortaya çıkıyor.

  59. Öteden beri sigara içen erkekler, sigara içen kadınlardan daha çok, (Erkeklerin %42&#8217;sine karşılık kadınların %30&#8217;u). Ama sigara tiryakiliği günümüzde yavaş yavaş &#8220;dişi&#8221; bir özellik kazanmaya başladı. Sigara içen erkek sayısı düşerken (-%2) kadınlarda %20&#8217;lik bir artış görülüyor.

    Öteden beri sigara içen erkekler, sigara içen kadınlardan daha çok, (Erkeklerin %42’sine karşılık kadınların %30’u). Ama sigara tiryakiliği günümüzde yavaş yavaş “dişi” bir özellik kazanmaya başladı. Sigara içen erkek sayısı düşerken (-%2) kadınlarda %20’lik bir artış görülüyor.

  60. Erkek bebeklerin ilk aylarda, kız bebeklerden daha çok uykuya ihtiyacı oluyor.ama altı aydan sonra işler tersine dönüyor ve hayatın geri kalan kısmında kadınlar erkkelerden ortalama günde bir saat daha fazla uykuya ihtiyaç duyuyorlar. Yani sabah keyifleriniz sizin en doğal hakkınız, huzur içinde uyuyabilirsiniz.

    Erkek bebeklerin ilk aylarda, kız bebeklerden daha çok uykuya ihtiyacı oluyor.ama altı aydan sonra işler tersine dönüyor ve hayatın geri kalan kısmında kadınlar erkkelerden ortalama günde bir saat daha fazla uykuya ihtiyaç duyuyorlar. Yani sabah keyifleriniz sizin en doğal hakkınız, huzur içinde uyuyabilirsiniz.

  61. Dilbilimci Deborah Tannen&#8217;e göre, bir kadın konuşurken &#8220;evet&#8221; derse bunun tek anlamı, karşısındakini dinlemekte olduğu. Halbuki erkekler aynı sözcüğü, söyleneni onaylamak amacıyla kulanıyorlar. Yanlış anlamalara dikkat.

    Dilbilimci Deborah Tannen’e göre, bir kadın konuşurken “evet” derse bunun tek anlamı, karşısındakini dinlemekte olduğu. Halbuki erkekler aynı sözcüğü, söyleneni onaylamak amacıyla kulanıyorlar. Yanlış anlamalara dikkat.

  62. Kısmi felç geçirdikten sonra konuşma güçlüğü çeken kadınların sayısı erkeklerden çok daha az. Bu, daha önce sözünü ettiğimiz, beynin iki yarısı arasındaki sıkı iletişimin yarattığı avantajlardan biri. Beyinlerin felçten etkilenmemiş yarısıyla kolayca konuşmayı öğreniyorlar. Halbuki erkeklerde, konuşma yetisi tamamen beynin sol yarısını ilgilendiriyor.

    Kısmi felç geçirdikten sonra konuşma güçlüğü çeken kadınların sayısı erkeklerden çok daha az. Bu, daha önce sözünü ettiğimiz, beynin iki yarısı arasındaki sıkı iletişimin yarattığı avantajlardan biri. Beyinlerin felçten etkilenmemiş yarısıyla kolayca konuşmayı öğreniyorlar. Halbuki erkeklerde, konuşma yetisi tamamen beynin sol yarısını ilgilendiriyor.

  63. AIDS&#8217;e yakalananlardan altısı erkek, biri ise kadın

    AIDS’e yakalananlardan altısı erkek, biri ise kadın

  64. Erkekler kırmızıyı sever! İki cinsten maviyle kırmızı arasında bir seçim yapmalarını isteyen anketin sonucu bu. Kadınların çoğu ise maviye oy vermiş.

    Erkekler kırmızıyı sever! İki cinsten maviyle kırmızı arasında bir seçim yapmalarını isteyen anketin sonucu bu. Kadınların çoğu ise maviye oy vermiş.

  65. Kadınların %59&#8217;u erkeklerin de %41&#8217;i aynada uzun uzun kendilerine bakmayı seviyorlar. Ama içeride gördükleri birbirinden hayli farklı. Amerika&#8217;da yapılan bir ankete göre, erkeklerin %68&#8217;i kendilerini çıplak olarak beğeniyor, kadınlarda bu oran sadece %22. erkek egosunu yıkmak güç.!

    Kadınların %59’u erkeklerin de %41’i aynada uzun uzun kendilerine bakmayı seviyorlar. Ama içeride gördükleri birbirinden hayli farklı. Amerika’da yapılan bir ankete göre, erkeklerin %68’i kendilerini çıplak olarak beğeniyor, kadınlarda bu oran sadece %22. erkek egosunu yıkmak güç.!

  66. Kızların okul hayatı erkeklerinkinden daha başarılı geçiyor. Psikolog Bianca Zazzo&#8217;ya göre kolay konsantre olmaları. Ayrıca erkekler akıllarına ilk geleni uygularken, kızlar adın atmadan önce düşünüyor. Sonuç: Sene kaybetmeden liseye geçen her 100 her erkeğe karşı 126 kız öğrenci var. Gel gelelim, üniversitelerin seçkin bölümlerinde kızlar azınlıkta. Sizce de ilginç değil mi.?

    Kızların okul hayatı erkeklerinkinden daha başarılı geçiyor. Psikolog Bianca Zazzo’ya göre kolay konsantre olmaları. Ayrıca erkekler akıllarına ilk geleni uygularken, kızlar adın atmadan önce düşünüyor. Sonuç: Sene kaybetmeden liseye geçen her 100 her erkeğe karşı 126 kız öğrenci var. Gel gelelim, üniversitelerin seçkin bölümlerinde kızlar azınlıkta. Sizce de ilginç değil mi.?

  67. Kadınların büyümesi erkeklerinkinden daha alejik. Örneğin, on deri hastasının sekisi kadın.

    Kadınların büyümesi erkeklerinkinden daha alejik. Örneğin, on deri hastasının sekisi kadın.

  68. Kızlar erkeklerden yaklaşık üç yıl erken buluğ çağına giriyorlar ve bu dönem onlarda daha kısa sürüyor.

    Kızlar erkeklerden yaklaşık üç yıl erken buluğ çağına giriyorlar ve bu dönem onlarda daha kısa sürüyor.

  69. Erkek bebekler, doğum kilosu, kızlarınkinden çok daha fazla. Üstelik boyları da daha uzun.

    Erkek bebekler, doğum kilosu, kızlarınkinden çok daha fazla. Üstelik boyları da daha uzun.

  70. Kemik erimesine yakalanların, %90&#8217;ı kadın. Bu da normal çünkü hastalık östrojen hormonuyla doğrudan ilgili.

    Kemik erimesine yakalanların, %90’ı kadın. Bu da normal çünkü hastalık östrojen hormonuyla doğrudan ilgili.

  71. Erkekler kadınlardan agresif oluyorlar, hem de iki yaşından itibaren. Anlaşılan bu da testosronla ilgili.!

    Erkekler kadınlardan agresif oluyorlar, hem de iki yaşından itibaren. Anlaşılan bu da testosronla ilgili.!

  72. Kadınların %62&#8217;si erkeklerin ise %42&#8217;si uyku sorunu çekiyor. Ayrıca kadınlar daha fazla uyku hapı kulanıyor(%23&#8217;e karşı %41).

    Kadınların %62’si erkeklerin ise %42’si uyku sorunu çekiyor. Ayrıca kadınlar daha fazla uyku hapı kulanıyor(%23’e karşı %41).

  73. Kadınların fiziksel olarak erkeklerden daha güçsüz olduğu doğru olsa da &#8211;ki bu bazı sportif faaliyetlerde onlar için dezavantaj oluyor- dayanıklılık, azim gerektiren alanlarda da onlar önde. Manche&#8217;ı yüzerek geçmek gibi.

    Kadınların fiziksel olarak erkeklerden daha güçsüz olduğu doğru olsa da –ki bu bazı sportif faaliyetlerde onlar için dezavantaj oluyor- dayanıklılık, azim gerektiren alanlarda da onlar önde. Manche’ı yüzerek geçmek gibi.

  74. Daha beşikten itibaren, kızların erkeklerden çok daha fazla sayıda giysisi oluyor. 17-24 yaşları arasında kızların gardrobunda fazladan yaklaşık 44 parça oluyor. Ama bu fark zamanla azalıyor, erkekler yaşlandıkça kılık kıyafete çok daha düşkün oluyorlar. 75 yaşına geldiğinde ise hiç fark kalmıyor erkeklerle kadınların gardrobu arasında.

    Daha beşikten itibaren, kızların erkeklerden çok daha fazla sayıda giysisi oluyor. 17-24 yaşları arasında kızların gardrobunda fazladan yaklaşık 44 parça oluyor. Ama bu fark zamanla azalıyor, erkekler yaşlandıkça kılık kıyafete çok daha düşkün oluyorlar. 75 yaşına geldiğinde ise hiç fark kalmıyor erkeklerle kadınların gardrobu arasında.

  75. Kadınlarda damar sertliğine daha fazla rastlanıyor. Bu, kan damarlarını yumuşak tutan ve karaciğeri kolesterol birikiminden kurtaran östrojen hormonunun sağladığı bir avantaj. Bu, aynı zamanda neden erkeklerin iki kez daha fazla kalp krizi geçirdiğini de açıklıyor.

    Kadınlarda damar sertliğine daha fazla rastlanıyor. Bu, kan damarlarını yumuşak tutan ve karaciğeri kolesterol birikiminden kurtaran östrojen hormonunun sağladığı bir avantaj. Bu, aynı zamanda neden erkeklerin iki kez daha fazla kalp krizi geçirdiğini de açıklıyor.

  76. Kadınlar acıya karşı erkeklerden daha duyarlı ama daha uzun süre dayanabiliyor acıya.

    Kadınlar acıya karşı erkeklerden daha duyarlı ama daha uzun süre dayanabiliyor acıya.

  77. Romatizma kadınları daha çok etkileyen bir hastalık

    Romatizma kadınları daha çok etkileyen bir hastalık

  78. Kadınlar daha uzun yaşıyor, Kadınların ortalama ömrü 80.6 yıl; erkekler için bu süre 72.3 yıl. Ve ara gittikçe açılıyor. İki yüzyıl önce iki cinsin hayat süresi aşağı yukarı eşitti. &#8220;28 yıl&#8220;

    Kadınlar daha uzun yaşıyor, Kadınların ortalama ömrü 80.6 yıl; erkekler için bu süre 72.3 yıl. Ve ara gittikçe açılıyor. İki yüzyıl önce iki cinsin hayat süresi aşağı yukarı eşitti. “28 yıl“

  79. Sosyal bir ortamda kadınlar tarafından ortaya atılan sohbet konuları, gerek sayısı gerekse alanları bakımından çok daha çeşitli. Kısacası kadınlar sohbette çok daha yaratıcılar. Halbuki erkekler sohbetlerde üç konuyla sınırlılar. İş, politika ve spor.

    Sosyal bir ortamda kadınlar tarafından ortaya atılan sohbet konuları, gerek sayısı gerekse alanları bakımından çok daha çeşitli. Kısacası kadınlar sohbette çok daha yaratıcılar. Halbuki erkekler sohbetlerde üç konuyla sınırlılar. İş, politika ve spor.

  80. On boşanma vakasından yedisinde talep kadından geliyor.

    On boşanma vakasından yedisinde talep kadından geliyor.

  81. Kadınlar duygularla aklı birbirine karıştırıyorlar. Bunun sorunmlusu, iki yarısında da heyacanlara yer veren beyinleri. Halbuki erkeklerde duygular yalnızca beynin sağ tarafına bağlı. Dille ilgili bölüm ise sol tarafta. İşte erkeklerin, duygularını bir türlü dile getirememelerinin açıklaması.

    Kadınlar duygularla aklı birbirine karıştırıyorlar. Bunun sorunmlusu, iki yarısında da heyacanlara yer veren beyinleri. Halbuki erkeklerde duygular yalnızca beynin sağ tarafına bağlı. Dille ilgili bölüm ise sol tarafta. İşte erkeklerin, duygularını bir türlü dile getirememelerinin açıklaması.

  82. Erkek çocuklar okumayı daha geç söküyorlar.

    Erkek çocuklar okumayı daha geç söküyorlar.

  83. Kadınalar strese karşı daha dayanıklı, daha az adrenalin salgılıyor ve tansiyonları daha az yükseliyor. Bunun sebebi tarihe yatıyor. Atalarımızın hayatlarını sürdürmeleri, hatta hayatta kalmaları, erkeklerin rakiplerine ve av hayvanlarına karşı sürekli tetikte ce çevik olmasına bağlıydı. Günümüzde, erkekler kaslarından çok daha beyinleriyle çalışıyorlar, bununlar birlikte refleksleri değişmedi. Sonuç: Erkekler çok daha sık ülsere yakalanıyorlar.

    Kadınalar strese karşı daha dayanıklı, daha az adrenalin salgılıyor ve tansiyonları daha az yükseliyor. Bunun sebebi tarihe yatıyor. Atalarımızın hayatlarını sürdürmeleri, hatta hayatta kalmaları, erkeklerin rakiplerine ve av hayvanlarına karşı sürekli tetikte ce çevik olmasına bağlıydı. Günümüzde, erkekler kaslarından çok daha beyinleriyle çalışıyorlar, bununlar birlikte refleksleri değişmedi. Sonuç: Erkekler çok daha sık ülsere yakalanıyorlar.

  84. Kadınlar konuşmalarında daha sık &#8220;ben&#8221; diyorlar. Erkeklerin tercihi ise saha çok &#8220;gizli özne&#8221; den yana.

    Kadınlar konuşmalarında daha sık “ben” diyorlar. Erkeklerin tercihi ise saha çok “gizli özne” den yana.

  85. Mahkumların onda dokuzu erkek.

    Mahkumların onda dokuzu erkek.

  86. Bir kadın uyuşturucu bağılmısına karşı 4-5 erkek vardır.

    Bir kadın uyuşturucu bağılmısına karşı 4-5 erkek vardır.

  87. Kekemelerin çoğu, (beşte dördü) erkek.

    Kekemelerin çoğu, (beşte dördü) erkek.

  88. Amerikalı dilblimci Deborah Tanne&#8217;in gözlemlerine göre, konuşlamarı kadınlar başlatıp sürdürüyorlar ama kontrol yine erkeklerin elinde. Onaylayan sesler çıkararak ilgilendiklerini belirtebildikleri gibi tam tersine sessiz kalarak da kadının konuyu değiştirmesini sağlayabiliyor.

    Amerikalı dilblimci Deborah Tanne’in gözlemlerine göre, konuşlamarı kadınlar başlatıp sürdürüyorlar ama kontrol yine erkeklerin elinde. Onaylayan sesler çıkararak ilgilendiklerini belirtebildikleri gibi tam tersine sessiz kalarak da kadının konuyu değiştirmesini sağlayabiliyor.

  89. Kadınlar daha çok gülümsüyor ve konuşurken karşılarındakinin gözünün içine bakıyorlar. Erkekler ise genellikle bakışlarını kaçırıyorlar.

    Kadınlar daha çok gülümsüyor ve konuşurken karşılarındakinin gözünün içine bakıyorlar. Erkekler ise genellikle bakışlarını kaçırıyorlar.

  90. Hangi trafik sigorta şirketine sorarsanız sorun, yanıt aynı olacaktır. Kadınlar direksiyon başında erkeklere göre çok daha tehlikesiz. Soförlerin %30&#8217;unu oluşturuyorlar ama kazaların yalnızca %14&#8217;üne neden oluyorlar.

    Hangi trafik sigorta şirketine sorarsanız sorun, yanıt aynı olacaktır. Kadınlar direksiyon başında erkeklere göre çok daha tehlikesiz. Soförlerin %30’unu oluşturuyorlar ama kazaların yalnızca %14’üne neden oluyorlar.

9 Ekim 2015