YouTube'a süresiz yayın yasağı kararı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Ocak 2008 00:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi, bölücülük yapıldığı gerekçesiyle siteye yasak getirdi

CEM BAKIRCI Erzurum DHA

Atatürk'e hakaret içeren video görüntülerine yer verdiği gerekçesiyle Türkiye'deki çeşitli mahkemelerce erişim yasağı konulan video paylaşım sitesi YouTube hakkında Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi "bölücü örgüt propagandası" yapıldığı gerekçesiyle süresiz yayın yasağı kararı verdi. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, internet dünyasının en büyük video paylaşım sitelerinden youtube.com'da yayımlanan terör örgütü PKK'nın silahlı eğitimlerini içeren 4 dakika 41 saniyelik video görüntüleri için suç duyurusunda bulundu.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, görüntülerin Anayasa'nın 26/2 ile Terörle Mücadele Yasası'nın 6/2 maddeleri uyarınca propaganda içerdiği belirtilerek sitenin yayınlarının süresiz olarak kaldırılmasına karar verildi. Karar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile YouTube'un İstanbul temciliğine de gönderildi. Ankara 12. Sulh Ceza Mahkemesi'nce bir hafta önce YouTube'a konulan yasak, söz konusu videoların siteden çıkarılmasıyla kaldırılmış, ancak 16 Ocak'ta Sivas 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından konulan yasak yürürlüğe girdiği için siteye erişim yine engellenmişti.

Bir süre sonra yine erişim sağlanan siteyle ilgili olarak İstanbul Nöbetçi 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin de Atatürk'e hakaret içeren görüntüler nedeniyle 19 Ocak'ta yayın yasağı koyduğu öğrenildi. Dün siteye erişimde sorun yaşanmaması dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber