Şanlıurfa'da sigarayı bırakan 10 öğretmen bakın sigara parasıyla ne yaptı?

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2008 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HER AY 300 YTL

Sigaranın hem sağlık hem de maddi olarak kişiyi olumsuz yönde etkilediğini gören Esentepe İMKB Lisesi öğretmenleri, toplu olarak sigarayı bırakmaya karar verdi. Daha önce sigaraya her ay yaklaşık 300 YTL ödeyen öğretmenler, aldıkları kararla, okulda başarılı olan ancak maddi durumu iyi olmayan 2 öğrencinin eğitim masrafını karşılamaya başladı.

Bu şekilde hem öğrencilere destek olduklarını, hem de kendi sağlıklarını koruduklarını söyleyen okul müdürü Ekrem İzol, "Ben de dahil 12 öğretmenimiz sigarayı bırakma kararı almıştık. İki öğretmenimiz tekrar başladı. Ancak biz 1 aydır içmiyoruz. Üstelik öğrencilerimize destek de olabiliyoruz. Sigara içen herkese örnek olacağımızı umuyorum" dedi.

BİLGİSAYAR ALACAKLAR

Okulun diğer müdür yardımcısı Mehmet Yazar ise 10 öğretmenin aylık sigara masrafının yaklaşık 1500 YTL olduğunu ifade ederek, "Sigaraya ayırdığımız paranın bir bölümüyle iki öğrencinin eğitim masraflarını karşılamaya başladık, bunun yanı sıra sigarayı bırakan 10 öğretmene de her ay bir bilgisayar almayı planlıyoruz. Yaptığımız bu davranışı herkese tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber