Sayıştay'ın boş üyeliklerine seçim yapılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2008 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis, uzun süreden beri boş olan Sayıştay üyelikleri için seçim yapacak.

Sayıştayın yaklaşık 2 yıldır boş bulunan 7 üyeliği, daha sonrasında emeklilik ve vefat nedeniyle boşalan 5 üyelikle birlikte 12'ye ulaştı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, 29 Ocak Salı günü toplanarak boş bulunan 12 üyelik için kendisine bildirilen 48 adayın sayısını 24'e indirecek. Önce 7, daha sonra 5 üyelik için ''Ön Seçim Geçici Komisyonu'' oluşturulacak.

Üyelik seçimi, daha sonra Genel Kurul gündemine gelecek. Genel Kurul, Komisyonun belirleyeceği 24 isim arasından 12'sini üyeliğe seçecek.

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile görev alanı genişleyen Sayıştay, Başkan ve genel sekreter hariç, 56 üyeli Genel Kurulunda 12 kadronun boş olması nedeniyle sıkıntı yaşıyordu.

-ADAYLAR-

Sayıştayın boş bulunan üyeliklerine bildirilen adayların isimleri şöyle:

Sayıştay Meslek mensupları kontenjanından; Erol Akbulut, Sadık Büyükbayram, Arife Coşkun, Tansel Çeyrekli, Mustafa Çiçek, Rafet Doğan, Nevin Erkıran, Sevgi İğdeli, Levent Karabeyli, Mehmet Taş, Cafer Tokmaklı, Recep Tüzen, Ülker Akyüz, Turgut Aşçı, Nevin Atakan, Hulusi M. Çay, İbrahim H. Düzenli, Halil Erdem, Sema S. Ertem, İsmail Gever, Hülya Göktepe, Alev U. Görür, Nezihe Methibay, Nihat Okur, Necip Turguter, Mehmet Uysal, Zekeriya Yalçınkaya, Kubilay M. Yıldırım.

Maliye Bakanlığı kontenjanından; Gökhan H. Gül, Zekeriya Karakoç, Ahmet Yalçınkaya, Basri H. Yılmaz, Mehmet Bağcaz, Fikret Demir, Necdet Gökmen, Hami Örenay, Faysal Özcan, Mustafa Özdil, Burhan Tokcan ve Mesut Tortop.

Diğer adaylar kontenjanından; Sami Bulut, Yakup Güneri, Bahar Z. İncesulu Aydın, Turan Serdengeçti, Mustafa Adıgüzel, Mehmet Demirtaş, Cavit H. Erdoğan ve İsmet Gümüşlüoğlu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber