Faruk Çelik: Hükümetin yargıya müdahale niyeti yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2008 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Hükümetin yargıya müdahale gibi bir niyeti olmadığını belirterek, "Türkiye'de eğer vatandaşımızı mutsuz eden alanlar varsa, bazı karanlık noktalar varsa, bunların aydınlatılması, şeffaf bir şekilde tartışılıp, bir çözüm yolu bulunması konusundaki gayretleri yargıya müdahale diye anlarsak, çok yanlış bir anlayış olur diye düşünüyorum" dedi.

Çelik, bir gazetecinin, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun "Siyaseti yargıya karıştırmak istiyorlar' yönünde bir açıklaması bulunduğunu belirterek, görüşünü sorması üzerine, "herkesin konuşmasından memnuniyet duyduklarını" daha önce ifade ettiğini söyledi.

"Herkes görüşünü açık bir şekilde söylemeli" diyen Çelik, şöyle devam etti:

"Siyasetin, Hükümetin, AK Parti'nin yargıya müdahale gibi bir niyeti ne bugün ne dün ne de gelecekte olacaktır. Dün de yoktu, bugün de yok, gelecekte de olmayacak. Fakat Türkiye'de eğer vatandaşımızı mutsuz eden alanlar varsa, bazı karanlık noktalar varsa, bunların aydınlatılması, şeffaf bir şekilde tartışılıp, bir çözüm yolu bulunması konusundaki gayretleri, yargıya müdahale diye anlarsak, çok yanlış bir anlayış olur diye düşünüyorum."

Çelik, AK Parti'nin, Hükümetin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediklerinin açık olduğunu, icraatları da yine açık bir şekilde kamuoyu ile paylaştıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kafamızın önü, arkası yıllardır, 4-5 yıldır tartışılıyor. Kafamızın arkasında, önünde, yanında, kenarında farklı bir düşünce hiç olmadı. Neye inandıysak onları bütünüyle, bütün saflığıyla ve samimiyetiyle kamuoyuyla paylaştık. Şimdi de paylaşıyoruz. Bir sorun var, bir problem var; bu problem, yasal bir dayanaktan kaynaklanmıyor. İdari uygulamalardan kaynaklanıyor. Bu, bitsin. Bittiği zaman da kimseyi rahatsız edecek bir ortamın çıkmayacağı, eğer istismarcılar varsa birilerinin ifade ettiği gibi, o istismarların da biteceği, onların da sona ereceği, bu konunun gündemden kalkacağı düşüncesindeyiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber