Konya'da 'peçeli sınav' iddiası inceleniyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2008 15:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Eğitim İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli'nin Konya'da Karatay Karma İlköğretim Okulu'nda 4 No'lu salonda yapılan açıköğretim lisesi sınavında çok sayıda türbanlı öğrencinin yanı sıra peçeli bir öğrencinin de bulunduğunu söylemesi üzerine Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, bu konuda bir inceleme başlattıklarını açıkladı.

Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, yaptıkları sınavın yaygın eğitim olduğu için cinsiyet, yaş, sınıf ve zaman ayrımının sözkonusu olamayacağını belirterek, "Ama biz yapıyoruz bunların sınavlarını. Tabii dün bir okulumuzda peçeyle sınava girildi gibi bir duyum ulaştı bize. Olayı duyar duymaz hemen olayla ilgili inceleme başlattık. Çünkü peçe veya çarşafla ilgili sınavlarda sıkıntının oluşabileceği kanaat bizde de vardı. Hemen bir inceleme başlattıktan sonra ilk aldığım izlenimlere göre peçe ile sınava giren olmadığı haberi bana ulaştı. Ama bir tarafta iddia, bir tarafta basına yansıyan haberler, bir tutanak var. Diğer tarafta ise, peçe ile sınava girilmediği savunması var. Biz her ikisi noktasında görüş beyan etmek yerine olayı incelettirelim dedik. Vali Osman Aydın'a konuyla ilgili bilgi vererek, Teftiş Kurulu Başkanımızı haberdar ederek, İlköğretim Müfettişleri Başkanımızla inceleme başlatılmasını istedik. Şuan da bir inceleme başlattık. İnceleme sonucunda iddia edildiği yapıda görevlilerin bir ihmali varsa, mevzuat çerçevesinde sonuçları neyse ona katlanırlar. Eğer böyle bir şey yoksa da bunu kamuoyuyla paylaşmış oluruz" dedi.

ADIBELLİ'NİN AÇIKLAMASI

Peçeli ve türbanlı öğrencilerin, öğretmenlerin "Kılık kıyafetiniz sınava uygun değil" ikazlarını dikkate almadıklarını dile getirerek açıklama yapan Başkan Adıbelli, okullarda ciddi bir kaos yaşanmaya başladığını anlatarak "Eğitimde huzuru yok edecekler. Türbanlı öğrenciler, hükümetin tavrından cesaret alarak, yargıya, öğretmenlere adeta kafa tutuyor. Danıştay'ın açıköğretim liselerinde türbana izin vermeyen kararına rağmen bunu yapıyorlar" diye konuşmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber