Zeytin Yağı Kanserden Koruyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2008 11:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bike Kocaoğlu, zeytin yağının insanları kanserden koruduğunu söyledi.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde "4. Uluslararası Zeytin ve Zeytin Yağı Festivali" çerçevesinde düzenlenen ve Prof. Dr. Kenan Mortan, Prof. Dr. Bike Kocaoğlu ile Hasan Açanal, Güzen Yalın ve Mehmet Laleli'nin konuşmacı olarak katıldığı "Türk mutfağında zeytin yağının yeri" konulu programda, zeytin yağının yararları üzerinde duruldu. Zeytin yağının 6 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Bike Kcaoğlu, zeytin yağının kanserden koruma özelliğinin bulunduğunu bildirdi. Zeytin yağının insan

sağlığı açısından çok önemli olduğunu belirten Kocaoğlu, "Zeytin yağı mide sağlığı için çok önemli. Ayrıca cilt için de çok önemli. 1950 yıllarında bilim adamları kalp ve damar hastalıkları konusunda yaptıkları araştırmalarda zeytin yağı kullanan Akdeniz ülkelerinde kalp ve damar hastalıklarının az olduğunu belirledi. Akdeniz türü beslenme alışkanlığı olanlarda daha az kalp ve damar hastalığına rastlanıyor. Zeytin yağının kansere karşı koruyucu özelliği var. İnsanlar alışkanlıklarını kolayca bırakamıyor.

Ancak zeytin yağı kullanımını teşvik etmek lazım. İhtiyarlar ve bebekler için de zeytin yağı çok önemli. Bebekler anneden alamadığı eksik gıdaları zeytin yağından alıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber