Türk doktorlar, Afrika seferine çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2008 12:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeryüzü Doktorları Derneği (YYD), Deniz Feneri Derneği ile birlikte hastane kurmak ve ameliyatlar yapmak üzere 11 kişilik ekiple Nijer'e gitti.

Beraberlerinden bol miktarda ameliyat malzemesi, ilaç ve bir de küvöz götüren yardım ekibi, sabah Atatürk Havalimanı'ndan Nijer'e hareket etti. Proje Sorumlusu Dr. Kerem Kınık, Nijer'de Fistül hastalığı nedeniyle yaklaşık 200 bin kadının, eşleri ve aileleri tarafından terk edilip sokaklarda yaşamaya mahkum edildiğine dikkat çekerek, ''Nijer'de toplam 220 doktor var. Bunlardan sadece 3-4 tanesi Fistül ameliyatı yapabiliyor. Ağır bir ameliyat. Bölge geniş olduğu için hastalara ulaşmak çok zor. Biz hasta kadınların yoğun olarak bulunduğu güneydeki Maradi bölgesine gidiyoruz. Ameliyatın ardından 3 aylık bir rehabilitasyon ve meslek edindirme çalışması yapıyoruz'' dedi.

Ekipte; bir kadın doğum klinik şefi, iki kadın doğum hekimi, bir genel cerrah, bir anestezi uzmanı, bir çocuk uzmanı, bir aile hekimi ve bir hemşire ile Deniz Feneri Derneği'nden de iki görevlinin bulunduğunu anlatan Kınık, ''Gider gitmez sadece fistül hastaları için planladığımız 40 yataklı 'Umut Menekşeleri Hastanesi'ni kuracağız. 'Afrika Göz Nuru Cerrahi Merkezi' için gerekli altyapı çalışmalarını tamamlayacağız. Maradi Eyaleti Merkez Hastanesi'nin restore edilen Yenidoğan ünitesine Türkiye'den götürdüğümüz küvözü hediye edeceğiz. Ayrıca hastanenin çocuk kliniğinin tefrişatını yapacağız''diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber