Hackerlar: Yemeksepeti o davayı çekmezse ünlülerin adreslerini yayınlayacağız

Yemeksepeti.com'u 'hack'lediklerini iddia eden hackerlar, rastgele seçtikleri 20 bin Yemeksepeti müşterisine ait bilgileri paylaşmaya karar verdiklerini açıkladı. Hackerlar ayrıca, "Eğer Yemeksepeti bize yakın zamanda bir teklif yapmaz ve bu kişilere açtığı davaları geri çekmezse aralarından ünlülerin de bulunduğu birçok kişiye ait kişisel bilgileri de paylaşacağız" dedi

Haber Giriş : 27 Kasım 2021 22:44, Son Güncelleme : 27 Kasım 2021 22:53
Hackerlar: Yemeksepeti o davayı çekmezse ünlülerin adreslerini yayınlayacağız

iber saldırıya uğrayan Yemek Sepeti'nin verilerini eline geçiren bilgisayar korsanlarının, "fidye taleplerinin yerine getirilmediğini" ifade ederek 20 bin kullanıcının adres ve telefon bilgilerini paylaştığı iddia edildi.

Korsanlar bugün paylaştıkları bir forum mesajında Yemek Sepeti'nin "olayı paylaşan gazetecilere açtığı davaları" gerekçe göstererek rastgele 20 bin kullanıcının verilerini yayınladıklarını duyurdu.

Forum mesajında korsanlar Yemek Sepeti'nden istedikleri parayı almadıkları takdirde daha fazla kişinin verilerinin sızdırılacağı söyledi.

Yayınlanan mesajda "20 bin rastgele Yemek Sepeti müşterisinin verilerini paylaşmaya karar verdik. Çünkü duyduk ki Yemek Sepeti bu sızıntıya dair Türk halkına Twitter hesabından paylaşım yapan bazı gazetecileri mahkemeye vermiş. Eğer Yemek Sepeti bunu yapmayı bırakıp bize bir teklifte bulunmazsa bir kaç ünlünün de arasında bulunduğu daha çok veriyi çok yakın zamanda paylaşacağız" denildi.

Öte yandan mesajda bazı "ünlü" kişilerin verileri sansürlü olarak verildi. 20 bin kişinin verileriyse çıplak haliyle servis edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber