29 Ocak 2008'in Önemli Gündem Başlıkları...

Haber Giriş : 29 Ocak 2008 08:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKA, 29 OCAK 2008 SALI GÜNDEMİ

-AKP ile MHP arasında dün yapılan görüşmeler sonucu, üzerinde uzlaşılan anayasa değişiklik teklifinin bugün imzaya açılması bekleniyor. Anayasanın 10 ve 42. Maddeleri ile YÖK Kanunu'nun ek 17. Maddesinde değişiklik öngören teklif, çeşitli çevrelerce değerlendiriliyor.

-MECLİS'TE GRUPLAR TOPLANIYOR

-Meclis'te, parti grup toplantıları yapılıyor. Sırasıyla, MHP, AKP, DTP ve CHP gurupları toplanacak.

-Gruplarda ağırlıklı olarak, liderlerin AKP ile MHP arasındaki türban uzlaşmasını değerlendirmesi bekleniyor. (Saat:10.30/11.15/12.30/13.30)

-ERDOĞAN, ULUSLARARASI GENÇLİK MERKEZİ TEMSİLCİLERNİ KABUL EDECEK

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Merkez'inde, Uluslararası Gençlik Merkezi temsilcilerini kabul edecek.(Saat:14.00)

-MECLİS GENEL KURULU TOPLANIYOR

-TBMM Genel Kurulu'nda, geçen hafta görüşmeleri yarım kalan Piri Reis Üniversitesinin kurulmasına ilişkin yasa tarasırı ve Vakıflar Yasası görüşülecek. (Saat:15.00)

-KADIN KURULUŞU TEMSİLCİLERİ MECLİS'TE

-CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, kadın kuruluşları temsilcilerini Meclis'te kabul edecek. (Saat:11.00)

-SAYIŞTAY ÜYELİĞİ İÇİN ÖN KOMİSYON KURULUYOR

-TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda, boş bulunan 12 Sayıştay üyeliği için ön seçim komisyonu kurulacak. (Saat:15.00)

-ENERJİ BAKANI GÜLER, "TEMİZ ENERJİ KONFERANSI?NDA

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)/Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK) ATC-American Turkish Council ve TÜBİTAK işbirliği ile düzenlenen ?Temiz Enerji Konferansı?na katılacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve ABD Enerji Bakanlığı'nın desteği çerçevesinde organize edilen etkinliğe Güler'in yanısıra ABD Uluslararası Politikalardan Sorumlu Bakan Yardımcısı Vekili Alan Hegburg ve ABD'li üst düzey bir heyet de katılacak. (Saat:09.00)

-?KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ DESTEKLEME PROJESİ? TANITILIYOR

-Bakan Çağlayan ayrıca, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun düzenlediği ?Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi? tanıtım toplantısında konuşacak. (Saat:10.30)

-YENİ ATANAN SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLERİ TOPLANIYOR

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yeni atanan Sosyal Güvenlik İl Müdürleri ile yapılacak toplantıya katılıyor. (Saat:10:00)

-BAŞBAKANLIK İNSAN HAKLARI BAŞKANI FENDOĞLU: ?BAŞÖRTÜLÜLERİN ÜNİVERSİTEYE ALINMAMASI AYRIMCILIK?

-Başbakanlık İnsan Hakları Başkanı Prof. Dr. Tahsin Fendoğlu, türbanlı öğrencilerin üniversiteye alınmamasının ayrımcılık olduğunu söyledi. Üniversiteler türban serbestisi getirilmesine ilişkin tartışmalara Başbakanlık İnsan Hakları Başkanı Tahsin Fendoğlu da katıldı. Kurumun çalışmalarını ve türban tartışmaları ANKA'ya değerlendiren Fendoğlu, "İnsan hakları konusunda olaya yaklaştığımız zaman bütün öğrencilerin giyim kuşam ayrımı olmadan okumasını istiyoruz. Aksi halde ayrımcılık olur. İnsan özgürlüğü açısından bir ayrım yapılmadan kız öğrencilerimizin okuması gerekiyor" dedi.

-2007'DE 67 İLİN BÜTÇESİ AÇIK VERDİ

-Geçen yıl 14 il, bütçeden aldığı harcamanın çok üzerinde bütçeye gelir aktararak 113 milyar YTL'lik ?fazla? yaratırken, sağladığı gelir bütçeden kendine yapılan harcamayı bile karşılamayan 67 il ise yaklaşık 20 milyar YTL bütçe açığı üretti. En çok bütçe fazlası veren il 62.5 milyarla İstanbul, en fazla bütçe açığı yaratan il ise 1.5 milyarla Diyarbakır oldu.

-Büyük bölümü faiz ödemesi olmak üzere harcamaların büyük bölümünün merkezden yapılması nedeniyle merkezdeki bütçe işlemleri ise 106.9 milyar YTL'lik açıkla sonuçlandı.

-EMNİYET MÜDÜRLERİ ZİRVESİ ERTELENDİ

-Her yıl yapılan Emniyet Müdürleri zirvesi, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın emriyle ertelendi.

-TOBB'DAN İKİNCİ ?BARIŞ İÇİN SANAYİ? HAMLESİ

-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İsrail ve Filistinli işadamlarını tek çatı altında toplayan Ankara Forumu'nun ardından, şimdi de Afganistan ve Pakistanlı işadamlarını ?İstanbul Forumu? adı altında ikinci kez bir araya getirdi.

-TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ilki 26 Ekim 2007 tarihinde yine İstanbul'da gerçekleştirilen forumun üç ülke iş dünyasının çatı kuruluşları arasında bir diyalog süreci başlattığını vurgulayarak, ?Afganistan ile Pakistan arasında güven ve işbirliği ortamını geliştirmek ve güçlendirmek için yürütülen güven artırıcı önlemlere biz de katkı sağlamak istiyoruz? dedi.

-YARGITAY: ?PATRONUN EŞİNE HAKARET ETMEK İŞTEN ATILMA NEDENİ?

-Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, patronunun eşine hakaret ettiği iddiasıyla iş akdi feshedilen işçinin açtığı davada patronu haklı buldu.

-MEB FORMATÖR ALACAK

-Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Eğitici Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla 16 ilde sınav yapacak.

-UZMANLIK GEREKTİRMEYEN SORUŞTURMALARI DİSİPLİN AMİRLERİ ÇÖZECEK

-Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Teftiş Kurulu Başkanlığı, bakanlığın üzerindeki yükün azaltılması amacıyla uzmanlık gerektirmeyen soruşturmaların çözümünü disiplin amirlerine bırakacak.

-CEP TELEFONLARINDA ASTIM VE ALERJİ TEHLİKESİ

-İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. Rasim Küçükusta, ?Gelişmiş ülkelerdeki astım, saman nezlesi ve egzama gibi alerjik hastalıklardaki artışla, cep telefonlarının kullanımındaki ve yaygınlığındaki artış büyük bir paralellik göstermektedir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber