Yargıtay: Patronun eşine hakaret etmek işten atılma nedeni

Haber Giriş : 29 Ocak 2008 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, patronunun eşine hakaret ettiği iddiasıyla iş akdi feshedilen işçinin açtığı davada patronu haklı buldu.

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, patronunun eşine hakaret ettiği iddiasıyla iş akdi feshedilen işçinin açtığı davada patronu haklı buldu. Patronun eşine hakaret edince iş akdi fes edilen işçinin açtığı ?işe iade' davasını kabul eden mahkemenin kararını bozan Yargıtay, ?İşverenin eşine hakaret, hizmet akdinin haklı olarak feshine neden olur? dedi.

İstanbul 3. İş Mahkemesi'nin verdiği kararı bozan Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, verdiği emsal kararda şu görüşleri dile getirdi:

?Davacı işçinin, davalı işverenin eşine hakaret etmek suretiyle sataşmada bulunduğu, davalı işverenin düzenlediği tutanak ile bu tutanağı doğrulayan tanık anlatımlarıyla açık ve kesin şekilde anlaşılmaktadır. Davacı tanıklar ise görgüye müstenit bir bilgiye sahip olmadığı, bu nedenle doyurucu açıklamalarda bulunmadığı, bu delil durumuna göre feshin haklı nedene dayandığı kabul edilerek ihbar ve kıdem tazminat istekleri reddedilmelidir?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber