İçişleri Komisyonu Başkanı AKP'li Akbulut: Herkes inancına göre yaşasın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2008 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Ziyaeddin Akbulut, "İstiyoruz ki bu ülkede her vatandaşımız inancına göre yaşayabilsin. Bu ülkeyi kimse inancından ve kıyafetinden dolayı terk etmesin" dedi.

Akbulut, AK Parti Tekirdağ İl Teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin Türkiye'deki yasakları kaldırmak için çalıştığını belirtti.

Üniversitelerde öğrenim özgürlüğünü kısıtlayan yasakları "ülkenin kanayan yarası" olarak değerlendiren Akbulut, şunları söyledi:

"Bizim partimiz, eğitime en fazla önem ve destek veren bir partidir.

Bir yandan teşvik edip öte yandan eğitimi engellemek olmaz. Toplum içerisinde böyle bir ayrım söz konusu değil, artık sosyal barış var. Bu sosyal barışın her alanda olmasını arzu ediyoruz. İstiyoruz ki bu ülkede her vatandaşımız inancına göre yaşayabilsin. Bu ülkeyi kimse inancından ve kıyafetinden dolayı terk etmesin. Bizim çabamız da bu yönde. Türkiye yasaklar ülkesi olmaktan çıkacak. 'Ötekiler' diye bir ayrımı kabul etmiyoruz. Ülkemizin önemli bir bölümü 'Türkiye'de eğitim özgürlüğü' yok gerekçesiyle yurt dışında eğitim alıyor. Bunu ortadan kaldırmak istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber