İzmir, fuar ve kongre şehri olma yolunda

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2008 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

''Fuar ve Kongre'' şehri olma hedefinde hızla ilerleyen İzmir'de, 2007 yılında toplam 35 fuar düzenlendiği ve bu fuarları yaklaşık 2,5 milyon kişinin gezdiği bildirildi.

İzmir Fuarcılık Hizmetleri, Kültür ve Sanat İşleri AŞ (İZFAŞ) Genel Müdürü Doğan İşleyen, EXPO 2015 Büyük Dünya Sergisine aday olan İzmir'in ''Fuarlar ve Kongreler Şehri Olma'' hedefine uygun organizasyonları peş peşe gerçekleştirdiğini, gelişen fuarları ve fuarcılığıyla dikkati çektiğini söyledi.

İzmir'de geçen yılın fuarcılık açısından çok başarılı geçtiğini, tüketiciye ve profesyonel ziyaretçiye yönelik fuarların birbiri ardına açıldığını belirten İşleyen, fuarcılık sektörünün yükselen bir ivme ortaya koyduğunu vurguladı.

Kültürpark'taki Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda 2007 yılı içerisinde 35 fuar düzenlendiğini, bu fuarlardan 10'unun organizasyonunun üstlendiklerini, diğer fuarlaraysa alan ve lojistik hizmeti verdiklerini belirten İşleyen, şunları söyledi:

''İZFAŞ fuarlarına 3257 firma katıldı ve bu fuarları 1 milyon 618 bin 61 kişi gezdi. On fuarda tahsis edilen alanın toplam metrajı 160 bin metre kareyi buldu. İZFAŞ fuarları ziyaretçi açısından olduğu kadar nitelik açısından da gelişme gösterdi. Metraj büyüklüğü, katılımcı portföyü ve profesyonel ziyaretçi sayılarında genel bir gelişme gözlendi. Diğer fuarcılık şirketlerinin Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda düzenlediği organizasyonların ziyaretçileri de göz önüne alınırsa, 2007 yılında İzmir'de düzenlenen fuarları 2.5 milyon kişi ziyaret etti.''

Doğan İşleyen, 2007 İZFAŞ fuarlarını çeşitli ülkelerden 4 bine yakın yabancının da ziyaret ettiğini vurguladı. En çok yabancı ilgisinin 2786 kişiyle MARBLE Fuarında görüldüğünü belirten İşleyen, Ayakkabı Yaz/Kış fuarlarının 200, IF Wedding Fashion fuarını 177, Vinolive fuarını 184, Güzellik Dünyasını 150, Travel Turkey İzmir Fuarını ise 100'e yakın yabancının ziyaret ettiğini, ancak firmalar tarafından da getirilen yabancı ziyaretçilerin de bulunduğunu kaydetti.

Yeni fuar alanının da devreye girmesiyle İzmir fuarlarının büyüyeceğini belirten İşleyen, şöyle devam etti:

''Eskiden bir ay açık kalan tek fuarımız, İzmir Enternasyonal Fuarı vardı. Şimdi ise 365 gün fuarcılık yapılıyor. İzmirliler fuarcılığı biliyor, fuarları takip ediyor. Fuar sezonu müddetince, işletmesini üstlendiğimiz Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda hemen her hafta bir fuar açıyoruz. Alan takvimimiz tamamen dolu, hatta bu nedenle bazı fuar projeleri gerçekleştirilemiyor. 2008 yılında da hemen hemen her hafta bir fuarın açılışı gerçekleştirilecek. Doğal taş ve mermerden kozmetiğe, tarımdan ambalaj makinelerine kadar farklı alanlarda pek çok fuar yapılacak. 2008 yılında da 2007 yılında yakaladığımız atılım ve başarı grafiğini sürdürmeyi istiyoruz.''

İşleyen, kent içi turizm yatırımlarının artmasındaki en önemli etkinlerden birinin fuarcılık olduğunu, İZFAŞ olarak bir taraftan kentin tanıtımına katkı sağladıklarını, diğer taraftan da fuarlarda yeni iş hacimleri yaratarak kent ekonomisinin gelişmesine fayda sağladıklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber