'Sosyal güvenlik reformu haftaya Meclis komisyonuna geliyor'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2008 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Reformunun gelecek hafta plan bütçe komisyonuna geleceğini söyledi. Hiçbir kesimin "günü birlik kaybı"nın söz konusu olmadığını, süreç içerisinde sistemin iyileştirileceğini söyleyen Çelik, ?Böyle seyrederse sorun görülmüyor. Fakat dünyada ekonomik kriz olur ve hedeflediğimiz gibi gelişme olmazsa sosyal devlet ona göre tedbirlerini alır" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlerinin atanması programına katıldı. İl müdürlerinin sahada olmasını isteyen Çelik, İl müdürlerinin sevimli, hoşgörülü, yer veren tahsilatını da yapan tahsildar olmak zorunda olduğunu söyledi. Sosyal Sigortaların ve Bağ-Kur'luların devlete olan borçlarına değinen Çelik, Sosyal Sigortalarının prim alacağının 11 milyar YTL, Bağ-Kur'luların da 30 milyar YTL olduğuna dikkat çekti. Çelik, ?Bu dosyaların ne kadarı gerçekçi ne kadarı tahsil edilebilir ne kadarı müracaatta bulunmuş ama prim ödemesi yapmamış ona bakılmalıdır. Bu dosyaların gerçek olanları ile tasfiye edilmesi gerekenleri bir an önce ayıklanmalıdır" diye konuştu.

Sigortalarda aktif olmayan işveren dosya sayısı 2 milyon olduğuna dikkat çeken Çelik, bu iki milyon dosyanın da tasfiye edilmesi gerektiğini söyledi. Çelik, gerçek alacakların belirlenerek tahsilin seri olarak yapılması gerektiğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber