Kaymakama taciz davası açıldı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Ocak 2008 00:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nesrin COŞKUN/İZMİR, (DHA)

İzmir'in Güzelbahçe İlçesi eski Kaymakamı Z.A.M.Y. hakkında, 'cinsel saldırı ve cinsel taciz' iddiasıyla dava açıldı. İki sekreteri tarafından suçlanan Y., Ağır Ceza Mahkemesi'nde üç aydan 11 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

İKİ sekreteri tarafından cinsel tacizle suçlanan Z.A.M.Y., 18 Eylül 2004'te Gaziantep Vali Yardımcısı iken Manisa Vali Yardımcılığı'na atanmış, ancak kararnamesi iptal edilerek Güzelbahçe Kaymakamlığı'na getirilmişti. Üç yıl Güzelbahçe Kaymakamı olarak görev yapan Y., geçen eylül sonunda Zonguldak Hukuk İşleri Müdürlüğü'ne tayin edilmişti. Y., bu 'tenzil-i rütbe' karşısında emekliliğini istemişti.

Biri eski iki sekreteri tarafından cinsel tacizle suçlanan Z.A.M.Y. hakkında dava açılırken, iddiaya göre olaylar şöyle gelişti: Y., iki yıla yakın süredir özel kaleminde çalışan Ö.T.'yi tacize varan iltifatları ve birlikte olma teklifleriyle bunalttı. Y.'nin sekreterine cep telefonuyla 'Teninin kokusunu özledim', 'Sana sarılmayı özledim', 'Saçının yumuşaklığını özledim' yazılı mesajlar gönderdiği öne sürüldü. Evli olan sekreter daha fazla dayanamayıp, telefon mesajlarını da kanıt olarak gösterip Kaymakam'ı İzmir Valiliği'ne şikáyet etti. Ayrıca, Cumhuriyet Başsavcılığı'na da suç duyurusunda bulundu.

Savcılık soruşturması kapsamında çok sayıda kaymakamlık personeli tanık sıfatıyla ifade vermeye çağrıldı. Hizmetlisinden korumasına, şefine kadar pek çok Kaymakamlık çalışanı Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler'in yürüttüğü soruşturma kapsamında ifade verdi. İfadesine başvurulan diğer sekreterlerden F.E. de Ö.T.'nin iddialarını doğrulayıp kendisinin de benzer tacizlerine maruz kaldığını söyledi.

Y.'nin yakınları taciz iddialarının komplo olduğunu savunurken, Y.'nin soruşturma açıldığını öğrendikten sonra sekreterine 'özür' mesajları attığı iddia edildi. Y.'nin cep telefonundan, 'Amacım sadece seni denemekti, kişiliğini ölçmekti. Rahatsız ettiğim için özür dilerim' yazılı mesajlar geçtiği öğrenildi.

Soruşturma sonunda emekli kaymakam Y. hakkında Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Y.'nin, iki ayrı 'cinsel taciz' suçundan iki kez üç aydan iki yıla kadar, 'cinsel saldırı'dan da iki yıldan yedi yıla kadar olmak üzere toplam üç aydan 11 yıla kadar hapis cezasına mahkûm edilmesi istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber