Aydın Valiliğinde tam 14 Vali Yardımcısı var

Haber Giriş : 22 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın Valiliği'ne getirilen Malay, son kararnameyle sayısı 14'e çıkan yardımcılarıyla çalışacak. Ancak yardımcılar için oda bulunamıyor

İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı ve Cumhurbaşkanlığı'nın onayından geçen son kararnameyle, Aydın'a altı yeni vali yardımcısı atandı. Böylece vali yardımcısı sayısı 8'den 14'e yükselirken, hükümet konağında da yer sıkıntısı baş gösterdi.
Daha önce 4 olan vali yardımcısı sayısı, İçişleri Bakanlığı'nın 2 yıl önceki atamalarıyla 8'e yükselince, valilik binasında vali yardımcılarına tahsis edilecek oda sıkıntısı yaşandı. Bunun üzerine tadilat yapıldı, Milli Eğitim ile Sivil Savunma müdürlükleri başka binalara taşındı. Böylece 8 vali yardımcısı için 8 oda tahsis edilebilmesi sağlandı. Sekreter sıkıntısı da, her 2 yardımcıya bir kişi görevlendirilerek giderildi.

6 yardımcı, bir vali
Ancak son kararnameyle, hükümet konağında yine işler karıştı. Gaziemir Kaymakamı Mehmet Suphi Küspeci, İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Alp Arslanargun, Ankara Vali yardımcıları Mustafa Seyman ve Ramazan Urgancıoğlu, Eskişehir Vali Yardımcısı Mehmet Öksüz ve Kütahya Vali Yardımcısı Nurdoğan Kaya da, vali yardımcısı olarak Aydın'a atandı. 3 aydır vali yardımcısı Ömer Eru'nun vekâlet ettiği valiliğe de, Erzurum Valisi Mustafa Malay getirildi.

Erken gelen oturur
Bu atamalarla, sayısı 14'ü bulan vali yardımcıları için yeniden makam odası sıkıntısının kapıda olduğu belirtildi. 950 bin nüfuslu Aydın'da 14 vali yardımcısı görev yaparken, nüfusu 13 milyonu bulan İstanbul'da halen 21 vali yardımcısının bulunduğu ifade edildi.
Valilikteki memurlar arasında da "Erken gelen koltuğa oturacak" esprisi yapılmaya başlandı.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber