31 Ocak 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 31 Ocak 2008 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRBAN MARATONU YARIN BAŞLIYOR

-Türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasına dönük yasal düzenlemelerde ilk adım yarın atılıyor. Dün yapılan çeşitli açıklamalarda yükselen tansiyonla birlikte gözler, Meclis Anayasa Komisyonu'nda yapılacak anayasa değişikliği görüşmelerine çevrildi.

-AKP ve MHP'li 348 milletvekilinin imzasıyla Meclis Başkanlığı'na sunulan ve anayasanın 10. ve 42. maddelerinde değişiklik öngören türban paketinde ilk etap Meclis Anayasa Komisyonu'nda aşılacak.

-Anayasa değişikliğinin komisyonda benimsenmesinin ardından ilk tur oylamanın 6 Şubat Çarşamba günü, ikinci tur oylamanın da 9 Şubat Cumartesi günü yapılması bekleniyor.

-ANKARA'DAKİ ÜNİVERSİTE REKTÖRLERİ MECLİS'TE

-CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol ve Hakkı Süha Okay, ODTÜ, Hacettepe ve Gazi Üniversitesi ile Ankara'daki diğer üniversitelerden öğretim üyelerini Meclis'te kabul edecek. (Saat:14.00)

-İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NDEN TÜRBAN AÇIKLAMASI

-İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, dekan ve öğretim üyelerinin katılımıyla düzenlenecek basın toplantısında, türban konusunda açıklamalarda bulunacak. (Saat:10.30)

-REKTÖRLER TÜRBAN GÜNDEMİYLE TOPLANACAK

-Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) yarın, olağanüstü toplanıyor. AKP ve MHP'nin, türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasına dönük hazırladıkların anayasa ve yasa değişiklikleri tekliflerinin ardından olağanüstü toplanma kararı alan Kurul'da, türban konusu ele alınacak.

-KÖŞK'TE OLAĞAN GÖRÜŞMELER

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı, haftalık olağan görüşmeler için Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat:15.30/14.30)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN, FENERBAHÇE YÖNETİMİNİ KABUL EDİYOR

-Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyelerini Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek. (Saat:13:00)

-ENFLASYON RAPORU AÇIKLANIYOR

-Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Banka Konferans Salonu'nda düzenleyeceği basın toplantısı ile yılın ilk Enflasyon Raporu'nu açıklıyor. (Saat:10.00)

-GENEL KURUL'DA VAKIFLAR YASASI GÖRÜŞÜLÜYOR

-TBMM Genel Kurulu'nda, Vakıflar Yasası hakkındaki görüşmelere devam edilecek. (Saat:14.00)

-MECLİS'TE KOMİSYONLAR TOPLANIYOR

-TBMM Anayasa Komisyonu'nda, seçmen kütükleri hakkındaki kanunda değişiklik öngören yasa tasarısı görüşülecek. (Saat:10.30)

-Meclis AB Uyum Komisyonu'nda, AB Genel Sekreterliği yetkilileri ?AB Mali Yardımları? konusunda sunum yapacak. (Saat:14.00)

-ENERJİ VE TABİ KAYNAKLAR BAKANI GÜLER, KUVEYT'Lİ GENÇLERİ KABUL EDİYOR

-Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Kuveyt'te faaliyet gösteren RUWARD Gençlik Eğitim Merkezi üyelerini kabul ediyor. (Saat:14:00)

-HOLLANDALI BAKAN TİMMERMANS'IN TEMASLARI

-Hollanda'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Frans Timmermans, TBMM Dışişleri Komisyonunu ziyaret edecek. (Saat:09.30)

-Timmermans, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'i ziyaret edecek. (Saat:10.30)

-Frans Timmermans, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ile de bir araya gelecek. İki bakan, daha sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:12.00/14.00)

-MUAMMER AKSOY ANILIYOR

-Bilim insanı ve siyasetçi Prof. Dr. Muammer Aksoy, faili meçhul bir silahlı suikast sonucu öldürülüşünün 18. yılında anılıyor. Aksoy için, Ankara Cebeci Mezarlığı'ndaki kabri başında tören düzenlenecek. (Saat:12.30)

-DAĞLICA BASKINI DURUŞMASI BAŞLIYOR

-Dağlıca baskını sonrası PKK tarafından rehin alındıktan sonra serbest bırakılan askerlerin yargılaması başlıyor. Askerler, 1 Şubat günü Jandarma Asayiş Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkacak

-SAĞLIK BAKANLIĞI MÜSTEŞARI GÜMRÜKÇÜOĞLU: "HEKİM İSTİFALARININ NEDENİ TAYİN VE ÖZELLERİN SUNDUĞU CAZİP

-Sağlık Bakanlığı verilerine göre Bakanlığa bağlı hastanelerden 2007'de 2 bin 633 uzman hekim ayrıldı. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kamudan özel sektöre geçişlerde son zamanlarda gözlenen artışa, kamuda çalışan hekimlerin tayin sorunları ve özel söktörün sunduğu cazip tekliflerin neden olduğunu belirtti.

-SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERE ÖZÜR DURUMUNDAN YER DEĞİŞTİRME ŞANSI

-Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sözleşmeli personelin özür durumundan yer değişikliğine yer verilmemesine karşın, sözleşmeli öğretmenlerin gitmek istedikleri il ya da ilçelerde boş pozisyon olması halinde yer değişikliği yapabileceklerini açıkladı.

-ABDİ İPEKÇİ, ÖLDÜRÜLÜŞÜNÜN 29. YILDÖMÜNDE YARIN ANILACAK

-Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Başyazarı Abdi İpekçi yarın, silahlı suikast sonucu öldürülüşünün 29. yılında çeşitli törenlerle anılıyor. İpekçi için ilk tören, Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenecek. İpekçi ayrıca, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde de ?Abdi İpekçi Bizlerle? konulu bir panelle anılacak.

-LE MONDE: ?TÜRBAN AB REFORMLARININ ÖNÜNE GEÇTİ?

-Fransız Le Monde gazetesi, Türkiye'de ?türban polemiği?nin yeniden büyüdüğünü belirterek önerilen anayasa değişikliğinin ?İktidardaki eski İslamcılar ile türban karşıtı yeni bir mobilizasyona hazırlanan Kemalistler arasındaki çekişmeleri yeniden canlandırdığı?nı yazdı. Gazete, ?Türbanın AB reformlarının önüne geçtiği? değerlendirmesinde bulundu.

-KOMÜNİST MANİFESTO'NUN 160. YILINDA ?MARKSİZMİN GÜNCELLİĞİ? TARTIŞILIYOR

-Karl Marx ve Friedrich Engels tarafından yazılan ve ilk olarak Şubat 1848'de yayımlanan ?Komünist Manifesto?, 160 yaşında. Komünist yazının ilk bildirgesi olarak kabul edilen Manifesto, ?Manifesto'nun 160. yılında Marksizmin Güncelliği? konulu sempozyumda, bugünün temel tartışmalarıyla birlikte bir kez daha masaya yatırılacak.

-MÜZELER TEKNOLOJİ ÇAĞINA GEÇTİ

-Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, müzelerdeki taşınır kültür ve tabiat varlıklarının kayıt altına alınması ve takibi için yeni teknoloji ürünleri üzerinde çalışmalara başladı. Geliştirilen projelerle, bütün müzelerde sergilenen eserlerin takip edilmesi, yurt içi ve yurt dışı dolaşımı sırasında güvenliğinin sağlanması, anlık denetimlerinin yapılması amaçlanıyor.

-DEVLET TİYATROLARI, 17 FARKLI OYUNLA ANADOLU'DA

-Devlet Tiyatroları, 8 bölgeden 17 değişik oyunla, Türkiye'nin 33 yerleşim merkezinde sahne alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber